Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
268399 dosyayı görüntüle

Yani şu fotoğraf içler acısı rezilliğin daniskasıdır ölüm oradayım diyor ve yok kardeşim bu böyle beğenmiyorsan avrupaya diyen tipler var pes sizce şu foto bunun gibi binlercesi normal mi ? Ne valisi ne belediyesi hikaye kimsenin de umrunda değil şikayet ediyorsun yasa var alır bakım yapar geri aynı yere koyarız dediler bana kaçkez.sonuç hüsran sonuç sıfır..
AYNI DURUM İSTANBUL ARNAVUTKÖYDEDE VAR MAALESEF.HER SOKAKTA EN AZ 3-5 KÖPEK. BENİM EN ÇOK KORKTUĞUM DURURKEN SALDIRMALARI DEĞİL. ZAMANSIZ BİSİKLETİN ÖNÜNE ATLAMALARI BİR ANDA PEŞİNE TAKILMASI. ALLAH MUAFAZA BİR DENGE KAYBI AĞIR SONUÇLAR DOĞURA BİLECEK KAZAYA SEBEP OLABİLİR. YA ONUDA GEÇTİM 3-5 YAŞLARINDAKİ ÇOCUĞA SALDIRDIKLARINI DÜŞÜNÜN. KENDİNİ O ÇOÇUK NASIL SAVUNACAK? UZUN LAFIN KISASI BİZİM ÜLKEMİZE UYAN ÇOK GÜZEL BİR SÖZ VAR KENDİMİZ ÇALIP KENDİMİZ OYNUYORUZ. HİÇ BİR SİYASİ YÖNELİM BUNA SOLCUSU SAĞCISI DAHİL HİÇ BİR ZAMAN HALKI DİNLEMEYECEK. GEÇMİŞTETE BÖYLE İDİ GELECEKTETE BÖYLE GÖRÜNÜYOR.

Scudo
ben de ne zaman birkaç sokak köpeğini bir arada görsem aklıma ölüm geliyor yanlış anlaşılmasın korkmuyorum ama ya savunmasız birine saldırırlarsa nolur ben kendimi düşünmüyorum artık çoluğu çocuğu düşünüyorum yazık günah burdan yetkililere sesleniyorum bizim sesimizi duysunlar çok zor durumdayız bislet süremez hale geldik yardım edin bizi sokak köpeklerinden kurtarın geçen haberlerde izledim yine birine saldırmışlar sokağa çıkamaz oldum artık yolda karşıdan karşıya geçerken bile köpek var mı diye bakıyorum sanki hep beni takip ediyolarmış inadına beni ısırmaya çalışıyolarmış gibi hissediyorum yanlış anlaşılmasın ben korkan biri değilim ama bağyanlar ve çocuklar için korkuyorum yollarda kedi köpek sinek böcek görmek istemiyorum geçen bisikletle giderken ağzıma sinek girdi şimdi diyeceksiniz ki ağzın neden açık gidiyorsun ama ben 2021 yılında ağzım açık nefes alamayacaksam ne anlamı kaldı teknolojinin gelişmenin gerçekten rezil bir durum acil önlem alınmalı yollarda ve doğada sadece insan olmalı diye düşünüyorum sanıyorum galiba bazen sanki gibi geliyor bana

Vallahi Serkan hocam ironi mi yaptınız tiye mi aldınız bilemiyorum ama ben söylediklerimden medeniyetten dem vuran türkiyede işlerin öyle olmadığını belirtmek istedim korkan kaçan da yok zaten korksak biisklete binmeyiz böyle bir ülkede.

Sahipli köpeklerin sokağa salınmasına, sokakta tasmayla da olsa gezdirilmesine, apartmanda beslenmesine karşıyım. Köpek gezdirenlere hapis cezaları verseler sonuna kadar desteklerim.

Sahipli köpeklerin sokağa salınmasına, sokakta tasmayla da olsa gezdirilmesine, apartmanda beslenmesine karşıyım. Köpek gezdirenlere hapis cezaları verseler sonuna kadar desteklerim.
Aynen köpek gezdirenleri vursunlar bence , hapis bile çok

Ben evinde besleyenleri çok az da olsa anlamaya çalışıyorum. Ama sokaktaki köpeklere yiyecek ve su vererek hayvanseverlik yapmaya çalışanları anlamıyorum ve anlayamayacağım. Kimseye bir faydası olmadığı gibi bence çevresindekilere tehlike, hayvana da eziyet oluyor.
Bu arada evde besleyenleri de çok anladığım söylenemez ama en azından zararı çevreye değil kendine.

@Yldrm07 Sizin düşüncenizi anlamaya çalışıyorum. "Ama sokaktaki köpeklere yiyecek ve su vererek hayvanseverlik yaparak" neler yapmaya çalıştığımızı izah edeyim de belki anlamaya çalışırsınız; hayvanlar birer canlıdır, tıpkı bizim gibi, onları doyurmak, beslemek gibi bazı görevlerde onlar hayata tutunsunlar diye bizim görevimizdir. Umarım izahım en basit düzeyde anlaşılabilir olmuştur. Hayvana eziyet olan kısım, onları beslememek olur. Hayvanların saldırgan tutumları ile ne yapılması gerektiği konusunda yukarıdaki yorumları okumanızı tavsiye ederim. Müthiş bir kabiliyetle ufkumun genişleyeceği çözüm önerilerinde dahi bulunulmuş, hepsine bizzat bu mesajla da teşekkürlerimi sunayım. Hepsinin güzel yüreklerine teşekkür ederim, başı boş tabir edilen hayvanları sokaklarımızdan uzaklaştırma düşüncesinde hayvanlara zarar gözetmeksizin alternatif çözümler üretiyor olmanız güzel bir hissiyat bıraktı kalplerimizde. Bir durumu anlamamak anlaşılabilir fakat anlamayacağım diyerek öğrenilecek şeylerin önüne geçiliyor olması üzücü bir söylem.

Ben evde değil bahçede besliyorum 2 tane , evde de 3 kedi var , sokakta da aç susuz hayvan görünce de acıyorum elimden geldikçe su mama veriyorum.
Şimdi hapis mi , vurma mı, giyotin mi
0CF81FB7-871A-4B37-99F8-CD93659E8EF5.jpeg
4BEF97B6-23C4-48E5-907D-4CED068B29E3.jpeg

Sokaklardaki kısırlaştırılmamış hayvanları beslemek vicdanı tatmin etmekten öteye gitmeyen bir eylem. Bugün kısırlaştırılmamış bir dişi köpeğe mama vermek seneye 5-6 tane daha doyurulması gereken köpek sorununu ortaya çıkarıyor. Nereye kadar üreyecekler ? Beslenemeyecek sayıya ulaşacakları zamana kadar mı ? Bilinçli olarak üremeyen bir canlının her sene üremesine yardım etmenin bir anlamı yok açıkçası. Bugün kısırlaştırılmamış bir dişi sokak köpeğinin açlıktan ölmesini çok daha mantıklı buluyorum. Seneye açlıktan yada hastalıktan ölecek 5-6 yavru hiç doğmamış olur. Ben bu sene 1 tanesini doyururum, seneye 5-6 yavrusunu da doyurururum diyebilirsiniz. Ama nereye kadar? Dişi köpek bir sene sonra yine 5-6 yavru yapacak. İlk doğan yavruların 3 tanesinin dişi olduğunu varsayarsak 2 sene içerisinde 1+5+5+3x5=26 köpeğimiz olur. Açlıktan, hastalıktan, araba çarpmasından, şiddetten vs. ölecek köpeklerin dünyaya gelmesini sağlamak oluyor sokakları mamaya boğmak. İnsanlara olan zararlarını göz ardı etsek bile durum fazlasıyla vahim.

Kediler ve köpekler, biz insanoğlu tarafından evcilleştirilerek, vahşi yaşamdan (Kendi yiyeceğini kendi bulabilen) koparılmış ve şimdi işi bitince de yok olması istenen canlılar. Bu işin sonu böyle olmamalıydı tabi. Çözüm noktasında bu işin ticaretini yapandan (Kedi köpek ticareti ve mama ticareti yapandan) başlamak lazım geldiğini düşünüyorum. Bu konuda toplum bilinçlenmesi gerekir. Zira bir heves uğruna bir köpek alıp bir süre sonrada onu ıssız bölgede bırakıp gitmek hiç insani değil, hatta zalimce bir davranıştır.
Konuyu çok yönlü düşünmeliyiz. Kısa vadede çözüm görünmüyor...

Sokak köpeği besleyenler neye yol açtıklarının farkında değiller tabi. Bakın şimdi küçük bir hesapla onlara da neye sebep olduklarını göstermiş olacağım. Besledikleri her 2 sokak köpeğinden biri erkek biri dişi olsa ve dişi olan da senede 5 yavru yapsa, seneye sokak köpeği sayısı 2.5 katına çıkmış oluyor. Peki ondan sonraki sene? Yeni doğan yavrular da büyüyüp üremeye başladığında (onları besleyen bilinçsiz insanlar yüzünden) onlar da dişi başı 5 yavru doğuracak yani bir nevi bileşik faize girecek olay ve katlanarak artacak. Buradan da 2. yılın sonundaki sokak köpeği oransal artışını (1/2*5)*(1/2*5)=6.25 kat artış olarak hesaplayabiliriz. Yani bu yıl bilinçsizce beslenen her sokak köpeği 2023 yılında 6.25 sokak köpeği olarak geri dönecek ve bu hızda çoğaldıkları taktirde 2057 yılında dünyayı ele geçirmiş olacaklar! Sebep olacağınız şey işte bu! Sizin yüzünüzden sokak köpekleri dünyayı ele geçirecekler :eek:

Sokaklardan kaldırılmalıdır nokta bunda tartışılacak bir durum yok ama nerde bunu uygulayacak kurum ben böyle tiyniyetsizlik görmedim

Sokak köpeği besleyenler neye yol açtıklarının farkında değiller tabi. Bakın şimdi küçük bir hesapla onlara da neye sebep olduklarını göstermiş olacağım. Besledikleri her 2 sokak köpeğinden biri erkek biri dişi olsa ve dişi olan da senede 5 yavru yapsa, seneye sokak köpeği sayısı 2.5 katına çıkmış oluyor. Peki ondan sonraki sene? Yeni doğan yavrular da büyüyüp üremeye başladığında (onları besleyen bilinçsiz insanlar yüzünden) onlar da dişi başı 5 yavru doğuracak yani bir nevi bileşik faize girecek olay ve katlanarak artacak. Buradan da 2. yılın sonundaki sokak köpeği oransal artışını (1/2*5)*(1/2*5)=6.25 kat artış olarak hesaplayabiliriz. Yani bu yıl bilinçsizce beslenen her sokak köpeği 2023 yılında 6.25 sokak köpeği olarak geri dönecek ve bu hızda çoğaldıkları taktirde 2057 yılında dünyayı ele geçirmiş olacaklar! Sebep olacağınız şey işte bu! Sizin yüzünüzden sokak köpekleri dünyayı ele geçirecekler :eek:
Kedi maması lobisi buna müsade etmez hocam

Ben ikna oldum, dünyayı sokak köpekleri ele geçirmesin diye beslemeyeceğim. :agla:

Köpekseverler, lütfen köpekleri sadece sokaklarda sevmesin. Bu ülkede köpekseverler organize olup bu soruna çözüm bulabilecek güçte.

En büyük sıkıntı yine köpekseverler. Efendim, haşa Allah miyiz ne demek kısırlaştırmak, onların da bu ihtiyacı karşılaması şart diyen onlarcası ile karşılaştım. Tamam, doğalarına müdahale etmeyin, bırakın üresinler. Sokaklarda sersefil yaşasınlar. Siz geçerken iki kere başını okşayın, ruhunuz dinlensin diye besleyin. Beslediğiniz zaman O bölgeye gelsinler, yerleşsinler benimsesinler ve nihayet sahiplensinler. Videodaki köpek öyle sakin sakin takılırken birden bana havlasa aynı tepkiyi ben de verirdim.

Köpekseverler, köpekleri, köpekler için güvenli yerlerde sevsinler lütfen.

Sokak köpekleri görüldükleri yerde vurulsun, herhangi bir canlı besleyen herkes halk içinde ibret olması için asılsın. Sokak hayvanları için iki avuç yem koyan herkesin yem koyarken kullandığı eli kesilsin. Oldu mu? Rahatladınız mı?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri