Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Daha bu gece sürüş dönüşü başıma geldi köpek saldırısı, evimin bulunduğu sokak başında bayağı besili 3 köpek var. Geçerken saldırdılar, bisikletten düşüyordum. Köpekleri besleyen bir kadın vardı (köpektapar olarak adlandırabiliriz.) Ben tutuyumda sen geç diyor köpekler üstüme üstüme hala hırlayarak geliyor. En son aldım bisikleti vurdum kafalarına köpeklerin, bana saldırsınlar yine problem yok ama çoluk cocuk var arkadaş. Köpektapar abla rahatsız oldu ama bu hayvanların doğası bu ablacım. Ankaranın merkezinde bunları besleyemezsin. Beslesende evinde besle. Bize saldırıyorlar işte anlayın artık. Gece gece asabım bozuldu. O abla orda olmasaydı o köpeklerin çekeceği vardı benden de neyse.

Sokaklarda çok fazla köpek var. Her şeyin çoğu zarardır. Benim oturduğum yerde de sayıları son yıllarda çok arttı. Bir sokağı kapattılar gelen geçene havlıyorlar artık. Ayrıca köyden daha büyük kasabalarda da sayıları çok fazla. Son bisiklet turlarında da çok sıkıntı yaşattılar.

Amerikan tarzı yaşam özentisi, bireyselcilik, tüketimin toplum olarak insan ilişkilerine kadar inmesi, heves, deneyim olarak acaba nasıl derken; insanlar ile evcil tabir ettiğimiz hayvanlar arasında bir yakınlaşma var. Burası yadsınamaz. Dahası bu canlılar, çıkar ilişkileri içeren insanlar arası etkileşimden bambaşka bir sevgi gösteriyorlar bağlandıkları kişiye.

Satın alınıyor. Alerji vs gibi sağlık sebepleri, apartman gibi yerlerde komşuların istememesi, bakim maliyetleri, aaa ben köpek değil iguana seviyormuşum meğerse gibi kişisel aymazlık, hevesin geçmesi, hımm köpek bakmak benim gibisine göre değil gibi etmenlerle elde kalan köpekler birer ikişer sokaklara, barınaklara terk ediliyor.

Son model jipleri ile gelip insanlara yakın boş arsalarda köpek besleyen kişiler organize olsa, bu sorunu çözerler. Ama olmuyorlar. Bireyselcilik devreye giriyor. Kişisel tatmin devreye giriyor.

2022 sonunda bu köpekler toplanıp barınaklara tıkılacak ve uyutulacak hepsi. O zaman panter emeller ne yapacaklar bilemiyorum.

90 lı yıllardan beri klasik haline gelmiş bir durum olan çocuğa karne hediyesi köpek alalım yazın takılsın yazlıkta vs sonrasında kış gelince salarız davranışı. Bunun yeni hali de pandemi sürecinde gelişti malesef. İnsanlar o kadar bencil o kadar düşüncesiz ve benden sonrası tufan mantalitesinde ki (bunu yapanlar için diyorum şimdi hırtın biri herkse bunu genelleyemezsin demesin), pandemi sürecine evinde hapisken sırf o yalnız kalmasın diye evine aldığı köpek ya da köpekleri salmaya başladılar. Pandemi sebebi ile evden çalışmaya geçince "oh be aylık yol param cebime kâr kalır mı acaba" diyen ezik şirket yol yok yol parası yok dediğinde "tüh be" diyen zihniyet bu işte. Allah hepsinin belasını versin.
Bakmayacaksan o köpeği almayacaksın arkadaş. Nokta.
Amerikan tarzı yaşam özentisi, bireyselcilik, tüketimin toplum olarak insan ilişkilerine kadar inmesi, heves, deneyim olarak acaba nasıl derken; insanlar ile evcil tabir ettiğimiz hayvanlar arasında bir yakınlaşma var. Burası yadsınamaz. Dahası bu canlılar, çıkar ilişkileri içeren insanlar arası etkileşimden bambaşka bir sevgi gösteriyorlar bağlandıkları kişiye.

Satın alınıyor. Alerji vs gibi sağlık sebepleri, apartman gibi yerlerde komşuların istememesi, bakim maliyetleri, aaa ben köpek değil iguana seviyormuşum meğerse gibi kişisel aymazlık, hevesin geçmesi, hımm köpek bakmak benim gibisine göre değil gibi etmenlerle elde kalan köpekler birer ikişer sokaklara, barınaklara terk ediliyor.

Son model jipleri ile gelip insanlara yakın boş arsalarda köpek besleyen kişiler organize olsa, bu sorunu çözerler. Ama olmuyorlar. Bireyselcilik devreye giriyor. Kişisel tatmin devreye giriyor.

2022 sonunda bu köpekler toplanıp barınaklara tıkılacak ve uyutulacak hepsi. O zaman panter emeller ne yapacaklar bilemiyorum.
O hayvansever geçinen çoğu kişi aslında insanların vicdanlarına çalışıyorlar. Hayvana bunu nasıl yaparsın, buna nasıl müsaade ederseniz şeklinde içini burkarak. Apartmanı kedi doldurur, bu ne arkadaş dersin, ne yapsın yavrucaklar der vicdan zulümü yapar. Bunlar ara dolgusu insanlar. Gerçek aktivistler için demiyorum. Gerçekten çözüm arayan insanlar var onlar ayrı. Hayvan uyutma elbette iyi bir aksiyon değil ama yarın sokakta oynayan çocuğuma saldıracaksa Allah korusun ve kimseye yaşatmasın, silahlanıp sahipli sahipsiz demem önüme geleni indiririm yemin ederim.

Benim özellikle pitbull ya da inanılmaz büyük (sıpa kadar falan) köpekleri besleyenler için ispat edilmesi teknik olarak mümkün olmayan bir teorim var: aynı kişiler %90 ihtimalle t-rex'lerin soyu tükenmemiş olasa t-rex besleyip zincirle gezdirirler diye düşünüyorum.

Yıllar önce ailecek parkta geziyoruz, orta yaşlı kokona abla köpeğini salmış. Daha hanımefendi köpeğe sahip çıkın demeden hayvan ağzından akmakta olan yarım kilo kadar salyayı büyük bir yılışıklıkla üzerime sürdü. Kokona abla da diyor ki "bir şey yapmaz", "tamam onu anladık da ben üstüme başıma köpek salyası sürdürmek zorunda mıyım, niye tasmasından tutup gezdirmiyorsun" diyorum, sessizlik... ve ufaktan uzaklaşma çabaları falan. Bakamayacaksan, sahip çıkamayacaksan satın almayın şu hayvanları.

Benim özellikle pitbull ya da inanılmaz büyük (sıpa kadar falan) köpekleri besleyenler için ispat edilmesi teknik olarak mümkün olmayan bir teorim var: aynı kişiler %90 ihtimalle t-rex'lerin soyu tükenmemiş olasa t-rex besleyip zincirle gezdirirler diye düşünüyorum.

Yıllar önce ailecek parkta geziyoruz, orta yaşlı kokona abla köpeğini salmış. Daha hanımefendi köpeğe sahip çıkın demeden hayvan ağzından akmakta olan yarım kilo kadar salyayı büyük bir yılışıklıkla üzerime sürdü. Kokona abla da diyor ki "bir şey yapmaz", "tamam onu anladık da ben üstüme başıma köpek salyası sürdürmek zorunda mıyım, niye tasmasından tutup gezdirmiyorsun" diyorum, sessizlik... ve ufaktan uzaklaşma çabaları falan. Bakamayacaksan, sahip çıkamayacaksan satın almayın şu hayvanları.
Trex ekmenende doymaz zam gelıyomus ki bide. Bende besledim köpek 1 defa çarşıya çıkarıp gezdirdim bidaha gezdırmedım. Insan içinde ne hayvan nede ben rahat edemedik en azından ben rahat edemedim. kalabalıkta köpek dolastırmak mantıksız

Yaklaşık 3 yıl öncesinden bu meselede ciddi mesai harcadım, dünyadan örnekler verdim, hararetli tartışmaların neferi oldum, hedefe oturtuldum, yaşamımda ilk kez bir ceza davasının tarafı olacak kadar sorunu derinlemesine hissettim, her platformda iyiniyetli uyarılarda bulundum, bu konuda ve bir yöneticimizin keyfi öyle istedi diye kapattığı daha büyük konuda, nafile yazdım, çizdim...
Sonra artık burada yazmayı bıraktım...ajitasyon soslu bayat polemiklerin tarafı olmanın, soruna akılcı ve uygar bir çözüm üretmede çaresiz kaldığını kanıksadım...
Artık Twitter denilen derya bir mecra ve sözde hayvanseverlerin! şirret söylemlerini törpüleyen çok ciddi de bir retorik var...
@Mehmet Metin Levent beyin alıntıladığı hesabın da dahil olduğu ortak bir platform, özellikle sahipsiz başıboş köpeklerin neden olduğu ilkel sonuçlara karşı bilinç oluşturmada ciddi bir performans ortaya koyuyor...
Nihayetinde; öncesinde sesi kısılan, hayvan düşmanı ilan edilen, ciddi bir kamusal baskıyla sindirilen, olmadık tanımlamalara maruz kalan, belli ideolojik kalıplara hapsedilmeye çalışılan, hakarete uğrayan insanlar; bu sorunu hem teknik, hem sosyal, hem ekonomik, hem de toplumsal dinamikleriyle yoğurup, mumla da olsa ısrarla uygar bir çözümü aramak adına bir araya gelmeye başladılar.
Sonuçta artık ayyuka eren sahipsiz başıboş köpeklerin neden olduğu ölümlü, yaralanmalı, sakatlanmalı vakalar, ana akım medyanın dahi görmezden gelemeyeceği boyutlara ulaştı. Hiç bir uygar ülkede benzerine rastlamanızın mümkün olmadığı sokaklardaki başıboş köpek popülasyonu, artık tahammül sınırlarını aşan ve sosyal yaşamı tehdit eden boyutlara vardı. "Bir kap su, bir kap mama", "onlar sadece başını okşamanızı istiyor", "siz birşey yapmazsanız köpekler de saldırmaz", "sokaklarda onca tecavüzcü varken bu hayvanlara mı taktınız", "onlar can dostu", "onlar Allahın dilsiz kulu" ve benzeri, artık her kesimin meşrebine göre ürettiği dayanaksız argümanlar, devlet aygıtının görmezden gelmesi, politik yaklaşımlar, popülist belediyeler ve asıl 5199 Sayılı Kanunun muğlak ifadeleri nedeniyle sorun artık kabına sığmaz oldu. Makul sınırları çoktan aşan sahipsiz başıboş köpek sayısı, artık ve maalesef, ne barınak ne de kısırlaştırma yönteminin hem teknik, hem ekonomik, hem de fiziki olarak uygulanabilirliğini ciddi oranda zedelemiştir. Zamanında yaptığımız uyarılar kulak arkası edilmeseydi çok daha zahmetsiz kurtulabileceğimiz bir mesele, maalesef kendini hayvansever! olarak tanımlayan bir kesimin ajitasyonuna ve bu işten rant sağlayan bir grubun demagojisine kurban edilmiştir.
Burada bu mesele üzerine söyleyecek çok farklı sözüm yok. Merak edenler hem bu konuda, hem de diğer konularda yazdıklarıma göz gezdirebilir. Kimseyle de bu aşamadan sonra klavye dalaşına girmeye mecalim yok. Buna gerek de yok, faydası da yok...
Demem o ki, eğer gerçekten bu meselede bir kamusal paydaş olmak ve ortak akıl çeperinde söz üretmek isteyenler varsa, Twitter aleminde buna kafa yoran Başıboş Köpek Sorunu (@KopekSorunu) diye bir hesap var. En azından bir göz atın derim...
Eyvallah...

Maalesef şu haberi gördüm sabah,şu pitbul gibi hayvaları beslemekten ne anlıyorlar ki! Yada besliyorlarsada ona göre eğitimini verseler hayvanlar saldırgan yetiştirmeseler!

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye'nin bir sitenin bahçesinde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğramasına ilişkin yazılı açıklama yapan Gaziantep Valiliği, olaya ilişkin 6 kişinin gözaltında olduğunu ve adli sürecin devam ettiğini bildirdi.
(link)

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Geçen hafta yağmur yağarken dolayısıyla ortalıkta pek insan da yok iken bir site ile ağaçlık parkın arasındaki tenha yolda yürüyordum. Farkına havlamasıyla vardığım besili tasmasız bir köpeğin 10-15 metreden bana koşmaya başladığını gördüm. Duraksadım ve ne yapacağını görmek için bekledim. Bana havladığını anladığımda ayağımla gelişine sevmek için üzerine doğru bir adım attığım ama gerçek sevgi nedir bilmeyen sevimli dostumuz daha fazla yaklaşmayıp 1,5-2 metreden hırlamaya havlamaya devam etti.
Biraz tırsmış şekilde yürümeye devam ettim ve susup geri döndü.
Sonra kendi kendime yavrucağın bölgesine girerek ona koşma, hırlama, havlama gibi zahmetleri verdiğim için tüm mega über hayvan severlerden özür diledim.

Maalesef şu haberi gördüm sabah,şu pitbul gibi hayvaları beslemekten ne anlıyorlar ki! Yada besliyorlarsada ona göre eğitimini verseler hayvanlar saldırgan yetiştirmeseler!

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye'nin bir sitenin bahçesinde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğramasına ilişkin yazılı açıklama yapan Gaziantep Valiliği, olaya ilişkin 6 kişinin gözaltında olduğunu ve adli sürecin devam ettiğini bildirdi.
(link)
bunu saldırgan yetiştiren adamları kısırlaştırmakla çözülür bu sorun

(link)
Bu Loki; Tam bir sevgi pıtırcığı. Tabi bu eski fotoğrafı, üzerinden 2 ay geçti ve kocaman oldu. Çocuklar, diğer köpekler ve hatta parktaki kedi ve kazlarla bile oyun oymamaya çalışıyor. Şiddet görmemiş, kulağı veya kuyruğu kesilmemiş insanlar arasında sosyal bir yaşam süren pitbullar o avuç kadar hali ile mangalda kül bırakmayan şivavalardan çok daha cana yakın ve oyuncu olabiliyor.

244718192_10160074274399586_4655089511065480881_n.jpg241455200_10160020700309586_2091703121742494787_n.jpg

twitter da 2 gündür gündem köpeksorunu ve sokak hayvanlarının toplanması tabiki sevenler ve cefasını çekenler karşı karşıya

Bu canlılara bizler bir şekilde sokaklarda sahip çıkarken barınaklara sürüklenerek, amacına uygun olmayan şekilde taşınmalarına karşıyım. Bunu bir de destekleyenler oluyor, aklım almıyor. Kovalayınca kaçmadım, sevdim :hhhhhh:
279308 dosyayı görüntüle

(link)

Besle kargayı oysun gözünü diye buna derim.

+bonus

279311 dosyayı görüntüle

Sokaklarda sürüler halinde başıboş gezen köpekler insanlara çok büyük zararlar verebilir, mümkündür. Olmuş mudur, olmuştur.Bu haberden çok üzücü durumlar malesef ki oldu.

Ama paylaştığın haberdeki ismi bile belli olmayan y*vş*ğa hiçbir b*k olmamıştır. Yemin ederim ama ispatlayamam. Kedi g*tünü görmüş yaram var demişten hallice olan bir durum değildir.
Hani bir laf var ya "yalanını sevsinler" Ülkenin her konudaki sorunu da bu zaten . Yalancıyı temizinden bir silkeceksin ki bak bir daha mabadından fazladan birşeyler türetebiliyor mu?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri