Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

özellikle dağ parkurlarında sıkıntı bu tatlı köpecikler :rolleyes:

Scudo
@Burak Açıl

Bizim bir abi almıştı bundan kurtlar için bir kere denemek istemiş çalışmayınca kurtlarda onu yedi.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
Durucan birader, dur ve sen onlara saldırıcan başka yolu yok. Belki biber gazı olabilir ben kullanmıyorum duruyorum. Çok çok geçmiş olsun.

Bu arada dazer het köpekte etkili değil %75

Hocam bisikletten hızlı mıbu canlılar yav? :D
Görünce iyice hızlansak da yetişirler mi? :D

Hayvan sevgisi ile alakası yok bunun. O bölgesini koruyor ben kendimi. Ben haklıyım. Kusura bakmasın.

İlk hareketi ondan beklerim. Sonra bende ona saldırırım.

• Beğen
Tepkiler: engin444
@ÖmerMurat
Köpüşlere bak hele :)
O zaman biber gazı+sakinlik son çare

Belgrad ormanina giderken fatih sultan mehmet seysinin oradan hizlica onume cikti bir tanesi nasil bunny koyduysam artik hatirlamiyorum yokus yukari yol geliyor zaten oradan baya bir hizlanmisimdir

Bugünkü turda tam da iniş sırasında köpek bana hamle yapıyor, arkamdaki kamera takılı olan arkadaş yavaşlıyor ve onun arkasındaki ona çarpıp düşüyor. Biraz kanama, sıyrık ve yırtık kıyafetler. Takip mesafesinin önemi, neyse ki ciddi bir sakatlanma yaşamadık.

Köpekle karşılaştığınızda ne biber gazı sıkmaya ne de mama vs. vermeye vaktiniz vardır. Anlık bir durumdur. İki seçeneğiniz vardır:

1- Yavaşlayıp durmak ve bisikletten inmek. Köpek hemen uzaklaşır.
2- Hızlanıp uzaklaşmak. Bölgesinden çıktığınız an (2-3 metredir) kovalamayı keser.

Köpeğin nereden fırladığına ve ne kadar yakınınızda olduğuna göre karar verilmelidir.

Grup halinde saldırdıkları zaman da aşağı yukarı yukardakiler uygulanabilir. Her an köpek saldıracakmış gibi hazırlıklı olunmalıdır.

@Hastateker

Arkadan kovalamaya başlamışsa hızlanırsan yetişemez, zaten biraz uzaklaştığında kovalamayı keser. Ama önden saldırırsa hızlanmamalısın aksine yavaşlayıp durmalısın, bisikletten inip biraz yürümelisin. O zaman uzaklaşır.

Farklı durumlara göre farklı senaryolar var. Bir tek çözüm yok maalesef.

Köpekleri severim, aram iyidir ve korkmam. Ama bisiklet ile durum çok farklı. Pedal çevirirken hayvanı ikna edemiyorsunuz. Isırılmak çok olası değil ama sürüş yaparken kovalayan köpeğin pozisyonunu kontrol etmeye çalışırken bende tehlike atlattım. Baktınız ileride agresif köpek var, Bisikletten inip yürüyerek geçmek en mantıklısı. Bunu çok uyguladım. Boş tarlalardan koşarak gelen köpekler en büyük kabusum çünki sürü ile baş etmek zor. Köpek kovucu aldım yine kendimi güvende hissetmedim. Bir gece en ürktüğüm senaryolardan biri başıma geldi. Tenha Karanlık bir varoş sokağında ipe bağlı iri bir köpek ve iple köpeği gezdiren üç dört serseri tip karşıdan geliyor. Beni görünce sessizleştiler. Çok bildiğim bir durum, net bir şekilde köpeği bana saldırtacaklar çaktırmadan. Bende yavaş yavaş yaklaştım tam yanlarında inip bir şeyler sorup dikkatlerini dağıttım arada köpekle diyaloğa girdim ve onlar uzaklaşana kadar ilerlemedim. Ama müthiş adrenalin yaşadım çünki sahibinin saldırttığı köpekten kurtulman çok zor. O geceden beri yanımda katlanır yürüyüş batonu taşıyorum. Hatta pompa gibi monte ettim. Katlanınca elciği ile beraber çekiç , keser gibi birşey ve insan yada hayvan saldırısına fiziksel olarak uğrarsam en azından elimde kendimi savunacak birşey olarak duruyor.

@Oğuzhan Y.

Öyle bir durumda; sahur vakti TGRT'de oynayan ve daha önce adını duymadığımız sahabelere bile dua edebileceğimize eminim, öyle bir imana geliş etkisi yaratacağı yüzde yüz!

Ben Ankara'da genelde cadde üstünde ve kaldırımlar da bisiklet sürüyorum , daha önce altınpark'ta rahat 10 köpek kovalamıştı bisikleti resmen atmıştım altımdan,onu görünce uzaklaştılar ama ondan sonra tam bir köpek fobisi oluştu bende rahat süremiyorum bazen.

@Oğuzhan Y.

Ben 4 kangal köpeğinin arasında kaldım. Bisikletten inip bekledim. Kendileri uzaklaştılar. Taktik aynı.

Bu dazer marka benim arkadaş kullanıyor. Genel olarak memnun. Sakin köpeklere tutunca bir şey olmuyor ama agresif köpekleri kaçırıyor dedi. Yani genelde kaçırıyor diyelim. Hiç yoktan iyidir herhalde kullanılabilir ama biraz pahalı sanırım.

15 gün önce hava kararırken arka çakarı yakmıştım, tüm gücüyle hızla koşarak bana doğru gelen köpeği görünce hızla bisikletten indim, köpek 5-7m yaklaştığında 6 aydır yanımda taşıdığım dazer II yi kullandım, o saldırgan hayvan şaşırdı, duraksadı ve arkasını dönerek döndü. Şüphelerim vardı ama alet işe yaradı, ama tabii ki sadece bir tecrübe, ilgilenenlere...

Bu köpekler 100 metre kadar bizi kovaladı. Yani 2-3 m diye bir kural yok. Çoban köpeği den ise kaçman mümkün değil.

Yıllardır Göktürk'e gidip geliyoruz, dönüşler bahçeköy, ayazağa ve türevi. Buradan geçenler bilirler hayatınızda görmediğiniz köpek türleri burada mevcuttur :D Fakat dazer bizzat tarafımdan kullanıldı, biber gazına gelince kimse o kadar hızlı silah çekemez :) zamanınız yetmez, hayvanlar otururken birden tepki verebiliyor, ya da aynı hayvan aynı yerde yorgunsa veya hava sıcaksa seni görmüyor bile.

Öneriler:

1. Bisikletten inip yürümeye devam edin ve bisikleti köpeğin tarafında tutun.
2. Köpekler grup şeklindeyse hayır veya sus gibi yüksek sesle bağırarak onlardan daha güçlü olduğunuzu hissettirin.
3. Sakına hızlanmayın, köpek arkanızda bile olsa en yorgun köpek en sağlam kondisyonlu bisikletliyi yakalayabilir.
4. Kendinizi ısırtmamaya çalışın, bu işin aşısı vs. si var, bir hafta uğraşırsınız.
5. Gideceğiniz güzergahlarda köpek varsa grup turları yapın, kalabalık köpeklerin cesaretini yıkar.

İstanbul içi turlarında köpeklerin yoğun ve saldırgan olduğu yerler ( hadımköy, başıbüyük,riva,şile,ağva,büyükçekmece gürpınar, ayazağa, maslak ayazağa inişi, göktürk, kemerburgaz, tayakadın, ağaçlı köyü, ormanlı, boğazköy, arnavutköy 3. havaalanı tarafları, çatalca yolu, vs vs aklına gelen eklesin :)

Bayıltıcı oklardan mı alsak acabaaa..???:p

Geri