Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

@Speker
jop gibi savunmada işe yarar mı? İki ayaklı hayvanlar için soruyorum. Yoksa hafif birşey mi

Scudo
Hafif ama metal sonuçta. Apaçi tipli bir iki tanesinin hakkından gelir. Zaten genelde zayıf apaçi tipliler sarıyor insana:) en azından psikolojik olarak çok savunmasız hissetmiyorum.

@Speker baton fikrini sevdim pompayı çıkarıp onu takıcıam yarın. Yetti artık.

@Speker
Resim paylaşabilirsiniz

@Aly

Benzer ürünün linkini vereyim. Yürüyüştede kullanıyorum bazen. Hatta ucunda tripod deliği olan var ona go pro takıp monopod olarak kullanıyorum.

(link)

Teşekkür ederim.

Dazer2 nin işe yaramadıgı bir duruma rastlamadım.. ama son care olarak kullanmalı cunku kullandıgınızda kopek acı cekiyor belli ki. Zaten bisikletten inince genelde uzaklasıyorlar ve kullanmaya gerek kalmıyor.

Konu ilginç geldi bir bakayım dedim ben açmışım :koptum:

Sonrasında bisikletimi satmıştım, şimdi tekrar dönüyorum yollara bakalım köpekler geçen bu kadar zamanda bisikletlileri tanımışlar mı :)

• Beğen
Tepkiler: dgntkn
İki defa bu durumla karsilastim. Birinde k9pek merak ederek yanima yaklasmaya calisti ve ben bisiklettten inip kopegi kovar gibi yaptim gitti. Kopek cobanlarin kullandigi bir kopekti ve belki de kotu niyetli olmadigi icin sorun yasamadim. Ayni zamanda yavas gittigim icin sikinti yasamadim. Digerinde ise hizla giderken coban kopekleri ardima verdi kopekler biraz uzakti sanirsam benim hizim fazla oldugu icin o korkuyla 20 veya 30 km hizdan 50 ile 60 km arasi bir hiza ulastim sanirsam. Ufak bir viraj vardi ve viraji gectikten sonra kopekler gorus acimdan cikti ve kovalamayi biraktilar. Eminimki suruyu fazla yanliz birakmamak icin geri donmuslerdir ve ben Allah'a cok sukur ucuz yirtmis oldum. Arkadaslar kac kmlik bir hiza ulasmisken durmasak kopek bizi takip etmeyi birakir bilgisi olan var mi? Ayrica ben bu yontemi pek saglikli bulmuyorum. Ben 21. Viteste surerken ve hizimda 30 iken 50 ile 60 li hizlara cikmam cabuk oldu. Peki onume rampa ciksaydi ne yapardim? Kopeklerin asfaltta hizlari maksimum kac kmdir Bilen var mi? Kaza geciren arkadaslara cok cok gecmis olsun.

köpekleri bilmiyorum ama has kurtlar yani köpeklerin dedeleri 40 km hız ile duraksız 20km boyunca avlarını kovalayabiliyorlar :) dedelerinden evrimleştiklerini düşünürsek hızları saatte 20km ile 55km arası değişebilir diye düşünüyorum :)

köpeğe saldırırım diyen kişiler kazara ölürlerse üzülmem. öldürmeyi seçenek olarak barındıran kişiler ölmeyi kabullenmişlerdir. bu kendim de olsa bir yakınım da olsa farketmez -belki canım çok acır ama netice de olması gereken olmuştur-. onlardan eşya kullanabilme açısından üstünsek madem, zekamızın kıvraklığı ile de üstünüz ve bu bize şiddetsiz olma, karşılaştığımız sorunları şiddetsiz çözme sorumluluğu yüklüyor.

• Beğen
Tepkiler: kellemusic
Hiç uğraşmayın derim. Aşağıda linkini verdiğim ürünü ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum her türlü hayvanlara karşı etkili. Kesin çözüm, sesinden etkilenip kaçıyorlar. Yok illa gene gelmek istiyorlarsa gelsinler verin şoku gitsin. Bir şey olmuyorsa şoku kendinize verip kurtulun.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Deniz Duman
@illaz bu ürünün etkili olmadığı köpekler olabiliyor. Gruptan bir abimizde bu olmasına rağmen köpek kaçmadı :(

Geçen hafta bir sürü köpeğin içinden geçerken, en sonuncuda golü yedim. Spd yi açamayıp yapıştım yere. Yapacak birşeyim yok, 2 tane köpeğim var. Yoldakilerede vuramam. Böyle çeke çeke gidiyorum.

@avare
Spd nedir isirdilar mi yani gol ne anlamadik ki

@gokberk88
Dediğim gibi eğer köpekde etkili olmadığı anlarda. Durumdan kurtulmak için şoku kendimize veriyoruz.
Şaka bir yana benimde başıma geldi. Son ağna kadar bekledim yeteri kadar yaklaşsa idi burnuna verecektim şoku ama o kadar yaklaşmadı.

Hemen durup bisikletten inmek ve sakin ve sevecen bir şekilde köpeklere bakmak ve köpeklerin nabzına göre sakince yürümek lazım. Geçen bir pitbul üzerime koşarak geldi bir bayan 2 pitbulunu gezdiriyormuş birini tutmuş diğeri bana geliyor :) kadın bağırıyor buraya gel sakin diye durdum hemen köpek 2 adım ötemde parçalayacak mış gibi havlıyor bende sakin ol sakin ol diye elimin birini açtım yana baktım sakinleşiyor hafif eğilip elimi uzattım hani sevdirmeye yanaşırmı diye baktım döndü havlamaya başladı yine ayağa kalkıp sakin sakin derken gitti sahibi tuttu bende bisiklete binip yandan yandan sakin gittim. Köpek tam sakinleşip boynunu eğmeden eğilip küçülmemek gerekmiş onu öğrendim :) şimdiye kadar ne çoban köpeklerinden nede pitbul benzeri köpeklerden kaçmadım korktuğunuzu anlarlarsa kesinlikle ısırılırsınız sakin olun ayakta kalın sizin zararsız iyi niyetli olduğunuzu anladığınızda hiçbir canlı size zarar vermez diye düşünüyorum. Üstüme havlayarak gelip severek gönderdiğim çok köpek oldu siz severseniz onlarda sizi sever zarar vermez emin olun:harika:

@illaz iki köpekli birisiyim şahsen ben şok falan veremem hayvana. bugüne kadar 2 badire atlattım ikisinde de soğukkanlılığımı koruyup ya yavaşlayıp durdum yada köpekle birlikte paralel bir şekilde sürdüm. Zaten nedense köpekler tekerleğe takıyor kafayı kovalayıp sonrada bırakıyorlar. o an panik yapan düşüyor yapmayanda ya düşmüyor yada ısırılıyor. ama şahsen ben çevremde ısırılan bisikletli hiç görmedim. kaldıki düşmeyi ısırılmaya tercih ederim. düşünce daha kötü yaralanma olması yüksek ihtimal

Ben genelde tura çıktığımda dağ, orman ve köy yollarını tercih ederim. Oralar ıssız ve her türlü canlı ile karşılaşabileceğiniz bir ortam. Bu nedenle kendimi savunabileceğim bir aletin olması şart diye düşünüyorum. Tabiki hangi canlı olursa olsun şok vermek son nokta olur.

@joachim @DOKTORBEY belirtmiş. Spd kilitli pedal sistemi, gol ise son köpeğin sağımdan, çalıların içinde aniden çıkması sonucu ayakkabıyı pedaldan çıkaramadığım için yere yapışma kısmına yüklediğim tabir. Isırılmadım ama yere yapıştım.

bu konunun 3. sü ne zaman çekildi ya, ben daha vol.1 i bitirememiştim.
köpek görünce 3 kulhü, 1 elham okursanız size yanaşmadan uzaklaştığını göreceksiniz, %100 çalışıyor..!

netice de sizin de anlayacağınız üzere havlayan köpek ısırmıyor, ama bisikletçileri düşürmekten büyük keyif alıyor, o zaman sakin kalmayı ve gözlerine bakmayı deneyin sakince, bunu yaparsanız gerçekten ısırılacağınızı sanmıyorum, keyfe keder önüme bakmayıp düşeyim derseniz de köpeklere büyük eğlence çıkarırsınız

• Beğen
Tepkiler: Fahrrad
Geri