Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısına karşı elektroşok cihazı

Scudo
Hayatında köpekle karşılaşmamışlar hemen hayvan sever kesilmiş köpek bu köpek bak bir daha yazıyorum köpek laftan anlamıyor yani. Ben kurusıkı tabanca taşımayı düşünüyorum en vahşi hayvan bile sesi duyunca kaçar diye düşünüyorum. Valla kimse kusura bakmasın ama eğer köpek veya köpeklet bana saldırırsa öldürmek zorunda bile kalabilirim kimse de birşey diyemez. Sevmesine de çok severim insan misali.

@yakup3457 Yakup Bey köpek elbette laftan anlamaz ama kimin kendisi için tehlikeli, kimin tehlikesiz olduğunu hisseder. Can herşeyden tatlıdır kimse aksini söylemiyor elbette bana saldıran köpeğe karşı bende kendimi savunurum. Kendi bölgesini koruyan köpeklerde dahil olmak üzere(alan koruma eğitimi almış köpekler hariç)iyi niyetle kötü niyeti bizlerden çok daha iyi ayırt edeceklerdir. Hayatında köpekle karşılaşmamış lafını üzerime almıyorum. (Dedemin 4 adet köpeği ile büyüdüm, ayrıca 1 alaska malamut ve 1 adet kangal besledim bir dönem)

@BackConnect Arkadaki köpek, olayları merak ve tedirginlikle izleyen ama asla müdehale etmeyi düşünmeyen yayayı canlandırıyor olmalı.:))

• Beğen
Tepkiler: BackConnect
Benim de köpek korkum var ve turlarimi kabusa cevirebiliyor. Geçen gün köyün içinden geçiyorum. Zaten yerleşim yerlerinden geçerken gözüm evlerden çıkacak köpek arıyor. Evin birinden kangal cıkıverdi ve kalın sesiyle ürmeye başladı. Şükür ki evin bahçesi telliydi. Beni yolun paralelinde, tel içinde kovalamaya başladı. Panikle vitesi yükselteceğime düşürmüşüm. Geri döndüm ve yine takibe başladı. Bahçenin kapısı acık mı diye baktım, neyse ki yola çıkamazdı. Bacaklarım zangırdıyordu. Turu yarıda bıraktım..

Benim merak ettiğim minyon tipli köpekler kovalasa da boyu yetişmiyor. Normal boydakiler Bisiklet üzerindeyken pedal çevirdiğimiz için dönen ayakları ısırabilir mi? Hız artırmadan yanlarından geçsek.. Bazen eskiden, köye arabayla giderken iri bir köpek, arabaya bir darbe vuruyordu.

Benim de köpek korkum var ve turlarimi kabusa cevirebiliyor. Geçen gün köyün içinden geçiyorum. Zaten yerleşim yerlerinden geçerken gözüm evlerden çıkacak köpek arıyor. Evin birinden kangal cıkıverdi ve kalın sesiyle ürmeye başladı. Şükür ki evin bahçesi telliydi. Beni yolun paralelinde, tel içinde kovalamaya başladı. Panikle vitesi yükselteceğime düşürmüşüm. Geri döndüm ve yine takibe başladı. Bahçenin kapısı acık mı diye baktım, neyse ki yola çıkamazdı. Bacaklarım zangırdıyordu. Turu yarıda bıraktım..

Benim merak ettiğim minyon tipli köpekler kovalasa da boyu yetişmiyor. Normal boydakiler Bisiklet üzerindeyken pedal çevirdiğimiz için dönen ayakları ısırabilir mi? Hız artırmadan yanlarından geçsek.. Bazen eskiden, köye arabayla giderken iri bir köpek, arabaya bir darbe vuruyordu.

• Beğen
Tepkiler: ibraeum
@izterdek Köpek korkusu (Fobisi) olan kişilere ne kadar telkinde bulunsakta faydasız. Mantığınız dur derken, bacaklarınız kaç diyecek. Alan savunması yapan köpekler en korktuğum köpeklerdir. Bir kangala karşı yapacağınız tek şey boyun eğmektir. Üstünlük kurmak, sesle ikaz genelde sahipli köpeklerde pek faydalı olmuyor tecrübe ile sabittir. Bu durumda ben yine herzmanki dur ve yavaşça olay bölgesinden ayrıl taktiğini kullanırım. Bisikleti köpekle aranıza gelecek şekilde siper ederseniz hem güven duygunuz artacak hemde olası bir saldırı durumunda zaman kazanacaksınız. Suluğunuzuda açıp tek elinizde hazırlarsanız saldırıya geçtiği anda (Size saldırmazken değil) üzerine su atarak biraz olsun şaşırtmayı deneyebilirisniz. Kısacası ona küçük süprizler yapın ilişkiniz düzelecektir. Not : Güzin Abla. :):)

@izterdek Bisikletle kaçarken,ısırıp ısıramayacağı ya da böyle bir hamle yapıp yapmayacağı belli olmaz. Genelde kovalıyorlar,sizinle beraber bir süre gisip peşinizi bırakıyorlar. Ama,öncelerden bir keresinde böyle bir tali yolda gidiyordum, bir grup genç nir ağacın dibinde oturuyor ve yanlarında kahce rengli doygun bir köpej vardı. Ben hiç oralı olmadım,aynı yol üzerinde oldukları için ve yol dar olduğu için uzaklaşma imkanım yoktu. Yanlarına yaklaştım geçtim köpek hiç tepki vermedi,arkam onlara dönük olunca köpek havlayarak kovalamaya başladı,köpeği üzerime doğru geldiğini görünce bende refleks olarak daha fazla pedallamay başladım ama köpek bana yetişti bir yandan havlıyor bir yandan iyice yaklaştı,kafayı yan çevirip,pedaldaki ayapıma hamle haptığını adım gördüm,sanki zaman yavaşlıyor :) hani ayak sabit olsa ısıracak ama pedaldan dolayı bir yukarı bir aşağı indiği için tuturamadı. Ama burnu ayağıma sürttü. Tabi ben onu hissetince dahada yardırdım :)) kısa süre sonra peşimi bıraktı. Acaba oradaki elamanlar mı saldırttı yoksa onlara taklaştığım ve ilerlediğim için mi saldırdı anlamadım. Ama beni ısırıp düşürse,ve boğuşacak halde olsam öldürecek şekilde saldırırdım..gerçi o şekilde düşsem gözü ambulasta açardık...Hani kaçılmaması gerek ama köpeğin psikolojisini bilemezsin,sahibi sakdırgan yetiştirio dövmüşse,kaçmasanda üzerine atlayıp saldıracak,ısıracaktır. Ama yinede yanlarından yavaş geçip kaçmamaya çalışmak lazım

• Beğen
Tepkiler: izterdek
@Raptor8

bunu öğrendiğim iyi oldu. aslan-kaplan gibi hayvanlar, avını kovalarken önce hızını hesiyor. çelme takıyor. sonra ısırıyor. bir yandan kovalatıp, bir yandan ısırması bana da ihtimal gelmemişti.

7 metreye kadar etkili köpeksavar !

(link)

azvZ82.png

benim gözlemlerime göre kuyruğunu diken köpek bilinki saldırcak özellikle iri gövdeli ve koca kafalı köpekler kangal tarzı :D ve hayattan bezmiş şekilde yatıyorsa bir köpek bilinki bişey yapmayacaktır belediye'nin aşılayıp kulağına küpe takılı olanlarda zararsız kendi hallerindeler
ve özellikle sahipli ve biryerleri sahiplenmiş köpekler bahçe olur inşaat önü olur vs kesinlikle saldıracaktır dikkatli olun
tavsiyem korkmayın sakin kalın ve ondan korkmadığınızı gösterin
not: kangadan direk kaçın :D:D

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
@trainspotting35 train bey her köpek eğitim almış veya sizin dedenizin köpekleri kadar sevgi görmüş olmayabiliyor.
Köpeklerde çocuklar gibi küçük yaşlarda nefretle büyütülüyorsa veya eğitim almıyorsa. Size sebepsiz yere saldırır ayağınızı paramparça eder. Bunu trafikte kavga ettiğiniz laftan anlamayan adama benzetebilirsiniz o adam da eğitim almamış ama köpeğin nasıl dişleri varsa adamın da arabası var ve bisikletin ne olduğunu bilmeden saldırabiliyor. Köpekte aynı misal aranızda hiçbir müsibet olmamasına rağmen size saldırabiliyor.
Alan koruyan köpek gitsin kapısının önünü korusun gelipte yol da bana saldırmasın.

• Beğen
@yakup3457 Yakup Bey ben de onu demek istiyorum trafikte kavga ettiğim laftan anlamayan adam gördüğüm zaman hemen olay bölgesinden sen haklısın kardeşim, sen kaplansın, sen kralsın diyerek uzaklaşırım ki ısırmasın. :):):)

• Beğen
@Melihakca hocam ben hiç ısırılmadım, köpek çok agresif ise durup inerim, yavaş yavaş uzaklaşırım. Siz nasıl davranışının ki ısırdı?

@Cömert çok iyi ya..))

@Kudret Kurtcebe abi güzel fikir, geçeceğin rotadaki köpeklerin yanına bisiklet koyup alıştırıyorsun, onlar da bisikletliyi seviyor böylece ve ısırmıyorlar..))

@izterdek hocam yağmur duası gibi bişeydir bu da, pek ümitlenmeyin bence. )

@yakup3457 gürültü yaptıkça da azarlar bence. Tabi ki, bırakalım gelen giden ısırsın, iyiymiş.

Bu şok aleti ne yapıyor ki, ses filan mı çıkarıyor? Dada da kudurtmasın hayvanı? Pek mantıklı gelmiyor bana.

Geri