Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Koşucular buraya :)

Scudo
Bu haftanın koşusu da eklensin...😊

Screenshot_20201217-214733.jpg
Ufak bir detay, bugün ayrı bir nabız bandı kullandım, sanırım normal seviyelere indi şimdi nabzım:harika:

Yaşım 48 Dostlar.
Yaklaşık 3 yıldır Bisiklet kullanıyorum.
En uzunu 130km. olan Turlarım oldu.
Ayda yaklaşık 350km.gibi Turlarım oluyor.
Kondisyonumunda iyi olduğunu düşünüyorum.
Kilom 96.Boyum 1.82.
Sigaram,Kötü alışkanlığım yok.
Bende diyorum artık yavaştan koşulara başlasam mı.?
Bunun için Siz Dostların tavsiyelerine ihtiyacım var.
Nasıl başlayayim.?
Ne gibi ekipmana ihtiyacım olur.?
Bunun için Görüş ve tecrübelerinizi,paylaşırsanız.Sevinirim.
Şimdiden Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
@mustang41 selam, kondisyonunuzun olması büyük avantaj. Dizlerinizin ve ayaklarınızın da güçlü olduğunu düşünürsek koşma fikri çok yerinde ve doğru bir karar. Tebrik ederim.:harika:

En önemlisi, kendinizi yeni bir mücadele ile daha heyecanlı ve mutlu hissedecek olmanız...

Koşu ile ilgili ise, mutlaka ısınarak, kısa mesafeler ile başlayın (3-5 km). Vücudunuz koşmayı tanısın ve alışsın. Yavaş yavaş mesafeyi arttırabilirsiniz sonrasında. Toprak ve tartan zeminde koşmaya çalışın. Asfalt da bir yere kadar, ama beton zemin tercih etmeyin. Koşu ayakkabısı edinin. Ilk turda hızlı başlamayın ki nefesiniz kesilmesin. Yavaş ve derin nefes alarak, temponuzu da sizi zorlamayacak şekilde ayarlayın. Vücudunuz biraz öne doğru, ayaklarınızı zemine tam basarak koşun, ayaklarınıza bakmayın. Direkt topuklarınıza basmayın ki vücudunuz sert zemin tepkileri almasın. Son olarak, koşunuzu gerdirme hareketleri ile tamamlayın.

Sürelerinizi ölçüp, kayıt altına alın ki gelişiminizi takip edin. Beslenmenize ve uykunuza da dikkat edin.

Õğrenip uyguladıklarımı aktarmaya çalıştım, daha tecrübeli arkadaşlar da ilaveler veya düzeltmeler yapabilirler.

Aramıza hoşgeldiniz, sağlıklı koşular dilerim...
Inanın koşmayı çok seveceksiniz.:hhhhhh:

@mustang41 selam, kondisyonunuzun olması büyük avantaj. Dizlerinizin ve ayaklarınızın da güçlü olduğunu düşünürsek koşma fikri çok yerinde ve doğru bir karar. Tebrik ederim.:harika:

En önemlisi, kendinizi yeni bir mücadele ile daha heyecanlı ve mutlu hissedecek olmanız...

Koşu ile ilgili ise, mutlaka ısınarak, kısa mesafeler ile başlayın (3-5 km). Vücudunuz koşmayı tanısın ve alışsın. Yavaş yavaş mesafeyi arttırabilirsiniz sonrasında. Toprak ve tartan zeminde koşmaya çalışın. Asfalt da bir yere kadar, ama beton zemin tercih etmeyin. Koşu ayakkabısı edinin. Ilk turda hızlı başlamayın ki nefesiniz kesilmesin. Yavaş ve derin nefes alarak, temponuzu da sizi zorlamayacak şekilde ayarlayın. Vücudunuz biraz öne doğru, ayaklarınızı zemine tam basarak koşun, ayaklarınıza bakmayın. Direkt topuklarınıza basmayın ki vücudunuz sert zemin tepkileri almasın. Son olarak, koşunuzu gerdirme hareketleri ile tamamlayın.

Sürelerinizi ölçüp, kayıt altına alın ki gelişiminizi takip edin. Beslenmenize ve uykunuza da dikkat edin.

Õğrenip uyguladıklarımı aktarmaya çalıştım, daha tecrübeli arkadaşlar da ilaveler veya düzeltmeler yapabilirler.

Aramıza hoşgeldiniz, sağlıklı koşular dilerim...
Inanın koşmayı çok seveceksiniz.:hhhhhh:
Çok Teşekkür ederim.Verdiğiniz Bilgiler benim için Altın değerinde.
Söylediğiniz gibi kısa mesafeler ile başlayıp vücudumun koşuya karşı tepkilerini bir görmem gerekli.
Bu Sporlar için biraz geç kaldım evet kabul ediyorum.
Ama her geçen zamanda aleyhime işliyor.
Yaşım ve fiziğimin el verdiği kadar Koşuya başlayacağım.
Çok Teşekkür ederim.👃

Bu Sporlar için biraz geç kaldım evet kabul ediyorum.

Kesinlikle değil! 44 yaşındayım.

52 yaşındaki koşucu bir arkadaşımın sürelerini yakalayamıyorum.

60 yaşındaki bir başka arkadaşımın da mesafelerini...

Bu bahsettiğim kişiler, sporcu da değiller üstelik.

İstanbul Maratonu koşusunda kendi yaş grubumda orta sıraların da altındaydım.

Tüm bunlar, motivasyon ve devamlılık sağlıyor bana. Vee tabii ki bu grupta paylaşım yapan değerli forum koşucuları...

Kesinlikle değil! 44 yaşındayım.

52 yaşındaki koşucu bir arkadaşımın sürelerini yakalayamıyorum.

60 yaşındaki bir başka arkadaşımın da mesafelerini...

Bu bahsettiğim kişiler, sporcu da değiller üstelik.

İstanbul Maratonu koşusunda kendi yaş grubumda orta sıraların da altındaydım.

Tüm bunlar, motivasyon ve devamlılık sağlıyor bana. Vee tabii ki bu grupta paylaşım yapan değerli forum koşucuları...
O kadarda ihtiyar değilmişim demek ki.😂
Aslında İnsanın yaşının sayılarla ifade edilmesi yalnış.
Her Şey Beyinde bitiyor.Nasıl hissediyorsanız o yaştasınız bence...
Sizinle tanıştığıma memnun oldum.
Bir yerlerden başlamak için,Tecrübeli Arkadaşlarımizın bulunması büyük bir şans...
Tekrar Teşekkür ederim.☺

Yaşım 48 Dostlar.
Kilom 96.Boyum 1.82.
Nasıl başlayayim.?
Şimdiden Teşekkürler.
Merhabalar. Öncelikle kaliteli , yastıklaması iyi bir koşu ayakkabısı edinerek başlayabilirsiniz. Koşacağınız parkurun cinsine göre ayakkabı tipini seçmekte fayda var. Arazi,dağ,bayır,patika koşacaksanız trail grubundan bir ayakkabı seçmelisiniz.
Hafiflik önemli bunun için çok kalın ve kat kat giyinmemelisiniz. Su tüketimi de çok önemlidir su tüketiminizi dengeli tutmalısınız. En önemlisi yeni başlayan birisi olarak yürü/koş/yürü şeklinde başlayabilirsiniz. 2 dk koş 2 dk yürü.. daha sonraları 4 dk koş 4 dk yürü şeklinde. Koşmak yürüyüşe göre eklemlere ve kaslara daha fazla yük bindiren bir aktivitedir bu sebeple üzerinizde fazladan taşıdığınız her kilo size ağrı sızı sakatlık olarak geri dönebilir bu bağlamda fazla kilolardan kurtulabilmek bunun için ise sürdürülebilir sağlıklı bir diyet yapmak faydalı olabilir.

Merhabalar. Öncelikle kaliteli , yastıklaması iyi bir koşu ayakkabısı edinerek başlayabilirsiniz. Koşacağınız parkurun cinsine göre ayakkabı tipini seçmekte fayda var. Arazi,dağ,bayır,patika koşacaksanız trail grubundan bir ayakkabı seçmelisiniz.
Hafiflik önemli bunun için çok kalın ve kat kat giyinmemelisiniz. Su tüketimi de çok önemlidir su tüketiminizi dengeli tutmalısınız. En önemlisi yeni başlayan birisi olarak yürü/koş/yürü şeklinde başlayabilirsiniz. 2 dk koş 2 dk yürü.. daha sonraları 4 dk koş 4 dk yürü şeklinde. Koşmak yürüyüşe göre eklemlere ve kaslara daha fazla yük bindiren bir aktivitedir bu sebeple üzerinizde fazladan taşıdığınız her kilo size ağrı sızı sakatlık olarak geri dönebilir bu bağlamda fazla kilolardan kurtulabilmek bunun için ise sürdürülebilir sağlıklı bir diyet yapmak faydalı olabilir.
Teşekkür ederim.
Verdiğiniz Bilgiler altın değerinde benim için.
Peki Suyu nasıl taşımam gerekir yanımda.
Bunun için önerebileceğiniz,Bir ekipman varmıdır.?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Teşekkür ederim.
Verdiğiniz Bilgiler altın değerinde benim için.
Peki Suyu nasıl taşımam gerekir yanımda.
Bunun için önerebileceğiniz,Bir ekipman varmıdır.?
Hocam ilk başlarda elinizde taşıyın , baktınız bu koşu işi sizi sardı ve ilerletmek istiyorsunuz hidrasyon yelekleri var ama ilk aşamada gerek yok sanırım . 1/2 Saatlik koşularda yokluğunu aramazsınız ama zamanla daha uzun koşmaya başlarsanız ve su kaynaklarından uzak yerlerde antrenman yaparsanız ihtiyaç duyabilirsiniz.
Elinizde su şişesiyle koşmak istemezseniz şayet şöyle bir ürün size ilk zamanlar için yardımcı olacaktır.
(link)

Hocam ilk başlarda elinizde taşıyın , baktınız bu koşu işi sizi sardı ve ilerletmek istiyorsunuz hidrasyon yelekleri var ama ilk aşamada gerek yok sanırım . 1/2 Saatlik koşularda yokluğunu aramazsınız ama zamanla daha uzun koşmaya başlarsanız ve su kaynaklarından uzak yerlerde antrenman yaparsanız ihtiyaç duyabilirsiniz.
Elinizde su şişesiyle koşmak istemezseniz şayet şöyle bir ürün size ilk zamanlar için yardımcı olacaktır.
(link)
Teşekkür ederim.

Yaşım 48 Dostlar.
Kilom 96.Boyum 1.82.
Nasıl başlayayim.?
Şimdiden Teşekkürler.
İyi akşamlar; ben de 4 sene evvel araçla giderken koşan insanları gördüğümde ne gerek var bu havada koşulur mu gibi kendi kendimi kandırıyordum; sonra Adım Adım grubuyla yürü koşlara başladım 3 km hedefimdi 5 oldu 10 koştum 15 koştum, 21 e kayıt oldum pandemi girdi ama bahane hep var. Önemli olan o kırılma noktasında koşuyu tercih etmek oluyor; sonrası zaten geliyor. Arkadaşların yorumuna katılıyorum yürü koş ve uygun ayakkabı ile ufak ufak başlayıp gelişimi hissettikçe zaten yerinizde duramayacaksınız 😁🏃‍♂️🏃‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️

Selam, yaşım 15 bundan daha önce bir çok kez koşu yaptım ancak bisiklet sporuna başladığımdan beri 3 senedir hiç doğru düzgün koşmamıştım. Antrenman arkadaşımın gazıyla koşuya başlamaya karar verdim. İlk koşum koş-yürü şeklinde oldu, fazla zorlanmadan 1.5 saat içinde 10k yaptım. İkinci koşumda aralıksız 10k koşusunu 1 saatten kısa sürede bitirdim. Fakat bir sorum olacak. Ayaklarım çok fazla su topladı 2 senedir giydiğim spor ayakkabımı kullandım rahatlık konusunda hiçbir şikayetim olmamıştı ancak koşu sonuna doğru ayaklarım resmen ağlıyordu. :) Sanırsam yeni bir ayakkabı edinmem lazım uygun fiyatlı, bu işi acısız yapabilmemi sağlayacak bir ayakkabı önerebilir misiniz? (42.5-43 numara) Yada dikkat etmem gereken başka bir şey mi var? Koşu şeklinde vb.
Kullandığım ayakkabı:
(link)
Teşekkürler.

@Kadir İLBAY selam, ayaklarınızın durumuna üzüldüm. Umarım kısa sürede iyileşirsiniz.

Kullandığınız ayakkabı ile ilgili ilk aklıma gelen, geçen 2 senede özelliklerini yitirmiş olabileceği yönünde. Bir digeri de ayağınıza dar geliyor olabilir. Kullandığınız ayakkabıyı inceledim, tam anlamıyla koşu için üretilmemiş sanki, daha çok günlük bir spor ayakkabısi gibi. Süet kısımları sertleşmiş olabilir.

Tabii çorabınız da bu duruma sebep olmuş olabilir. Bunu da değerlendirmek gerekir. Polyester ağırlıklı bir çorap yerine, pamuklu bir çorap daha iyi olacaktır.

Uzun süre sonra ilk koşularınızı bu kadar mesafe koşmanız da pek iyi değil. Başka sorunlar da yaşayabilirdiniz.

Ayakkabı için ise bilinen markalardan bütçenize uygun herhangi bir koşu ayakkabısı uygun olacaktır. Ben hafif ve tamamı bez olanları tercih ediyorum. Yeni bir ayakkabı, en azından su toplama gibi bir sorun yaşatmayacaktir. Ama bu işi ayaklarınız iyileştikten sonraya bırakın derim.

@_Madmexx _ Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler :). Evet haklısınız, uzun zaman sonra tek seferde yapmam doğru değildi. Bisiklet sağolsun kondisyonda baya yardımcı oldu. Koşunun ertesi günü hiçbir yerim et kesmemişti, ağrımıyordu.

Geri