Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Koşucular buraya :)

Kendi adıma, son dönemdeki azalan hareket ve artan kilolarla, bu yarı maratona hazırlıksız gireceğime üzülmüyor değilim.. Ama özellikle benim yaşımda, skordan bağımsız, koşmak güzel bir duygu... ;):harika:
Isınmaya başlayalım madem...

GarminConnect_20210319-111104.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Geçen gün 3.kez koştum rotamı yine çok zor geldi, kaç kere durup yürümemek için kendimi zor tuttum :D ara verdiğim için böyle sanırım. Her defasında daha rahat olacağına daha bir zor geliyor. Bir kere de eğimli yerine düz bir alanda koşacağım bakalım yine çok zorlayacak mı?

Screenshot_20210319-111453~2.png

3 haftadır koşuya gitmeye çalışıyorum arkadaşla. İlk hafta işim çıktı, geçen hafta da arkadaşı işe çağırdılar apar topar. Bu hafta için kesin sözleşmiştik ki yasaklar geri geldi. Bi koşamadık be. Koşsak iyiydi.

5 Aralık 2020 tarihinden itibaren koşu kaydım. Bu yıl 1000 km üzeri bir hedef koymuştum kendime fakat 4 ayda 641 km olmuş . Bakalım ne kadar ileriye gidebileceğim.
Hafta sonu içinde ortopedi ve kardiyolojinin de bulunduğu toplam 7 servisten check-up randevum var. Son zamanlarda (sağ dizimin iç yan bağları zaten kopuk ) sol dizimde de tolere edemediğim bir ağrı var . Hali hazırda kronik romatoid artiritim sebebiyle belimde ağrılar olurdu onlara alışıktım ama artık sırtımda da ağrılar olmaya başladı ve gelip geçici bir ağrı değil . Umarım tüm bu sorunlarımın üstesinden gelip çıtayı daha yukarıya taşıyabilirim . Herkese sağlıklı günler diliyorum.
7188D17B-ECEA-420D-B5E1-A5602ADF0270.jpeg

Arkadaşlar Merhaba; Evimin çok yakınında koşu alanı var ve baya profesyonel duruyor. Benim koşacak bir ayakkabım ve buna ayıracak fazla bütçem yok. Malum bisiklet ayakkabı kalleri 175 TL olmuş. Sizden ricam, bana en uygun fiyat performans ayakkabısını önermeniz.

Koşacağım yer burası

1200x627-bursanin-ilk-millet-bahcesi-aciliyor-havadan-boyle-goruntulendi-1580969751028.jpg

• Beğen
Tepkiler: Fota ve sccetin
Arkadaşlar Merhaba; Evimin çok yakınında koşu alanı var ve baya profesyonel duruyor. Benim koşacak bir ayakkabım ve buna ayıracak fazla bütçem yok. Malum bisiklet ayakkabı kalleri 175 TL olmuş. Sizden ricam, bana en uygun fiyat performans ayakkabısını önermeniz.

Koşacağım yer burası

260540 dosyayı görüntüle
Ayırabileceğiniz bütçeyi belirtirseniz yardımcı olabilirim.

Maksimum 300-400 olabilir.
Koşu ayakkabısı kişinin ayağına özel biraz. Eğer alacağım ayakkabı uzun süreli kullanım açısından da dayanıklı olsun diyorsanız aşağıda önereceğim ayakkabı size uyar bence. Ama yine de benim tavsiyem bir mağazaya gidip giyip deneyerek karar vermeniz. 7-8 tane koşu ayakkabısı eskitmiş biri olarak, ücreti epey yüksek bazı koşu ayakkabılarıyla çok da rahat edemediğim oldu benim. Onun yarı fiyatına aldığım bir ayakkabının performansı bana çok daha iyi gelmişti. O yüzden ilk koşu ayakkabınızı deneyerek alın derim.

Asics Gel-Excite 7 güzel bir koşu ayakkabısı. 380-400 TL civarı olması lazım fiyatı. Koşuya başlayan arkadaşlarıma önerdiğim oldu, kullanıp beğendiler. Bu fiyat yüksek geliyorsa Decathlon'da 220 TL civarına koşu ayakkabıları var. Ben kullanmadım, isterseniz mağazasında gidip deneyin.

Şu sıralar biraz isteksiz koşuyorum. Biraz kilo alıp yavaşladığım için olabilir veya uzun süredir bir yarış hedefim olmadığı için olabilir... Fakat yine de uzun ara vermemek için kendimi zorluyorum ve motivasyon olsun diye farklı yerlerde koşmaya çalışıyorum.

Bugün işim 14:00’da Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne 13 kilometre yakınlıkta bitiyordu ve yanıma koşu ayakkabılarımla kıyafetlerimi almayı akıl ettim.

Ördeklerle, leyleklerle, mandalarla beraber son zamanlarda en keyif aldığım 10K’yı koştum :)
CEC4A915-21DD-4E83-8A52-25D747504DD0.jpeg97833E42-37AC-4C00-944D-F91206B347C9.jpeg

Şu sıralar biraz isteksiz koşuyorum. Biraz kilo alıp yavaşladığım için olabilir veya uzun süredir bir yarış hedefim olmadığı için olabilir... Fakat yine de uzun ara vermemek için kendimi zorluyorum ve motivasyon olsun diye farklı yerlerde koşmaya çalışıyorum.

Bugün işim 14:00’da Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne 13 kilometre yakınlıkta bitiyordu ve yanıma koşu ayakkabılarımla kıyafetlerimi almayı akıl ettim.

Ördeklerle, leyleklerle, mandalarla beraber son zamanlarda en keyif aldığım 10K’yı koştum :)
260962 dosyayı görüntüle260963 dosyayı görüntüle
Yalnız manda sütünden yapılmış yoğurt muhteşem oluyor. Pahalı da diğer yoğurtların 2-3 katı diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Fota
Her ne kadar ampute sporcular için tasarlanan protezlere benzese de eklemlere binen yükü azalttığından(?) dolayı fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için ideal olabilir. Yaygınlaştıkça maraton ya da ultra maratonlarda bile kullanılabilir belki kim bilir 🤔

(link)

76AAC356-2AC5-491F-BF8C-609130AB384A.jpeg
Apple Watch ile kullanılabilen, koşu için intervalleri ayarlayabildiğimiz, antrenman programını kendimiz yapabildiğimiz uygulama önerebilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
  • Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Şimdi uçsuz bucaksız ovalarda,
Adımlarımı saymadan,
Geriye dönüp bakmadan,
Usanmadan, bıkmadan,
Deli taylar gibi koşmak istiyorum!
Ve görüyorsun ki;
Aşkı beceremiyorum...
Beni kendi halime bırak, yavrucuğum,
Ben yolumu nasıl olsa bulurum...
Upuzun çayırlarda,
Yalınayak koşmak istiyorum.
Saçlarım rüzgâra konuk,
Yüzüm dağlara dönük...
Göğsümün çeperini,
Ölümle sınayan esaret,
Ve yüreğimi yararcasına zorlayan cesaret;
Kıyasıya vuruşsun istiyorum!
Koşmak... koşmak istiyorum, sevgilim
Dönemezsem, affet...
28128AC8-0826-4449-B4A5-CB10FDF711FC.jpeg
Kayıt kuyut ta var ama paylaşmıyorum.

sorokin.jpeg

sorokin2.png

24 SAAT KOŞUSU DÜNYA REKORU!

Sorokin'in Ekim ayında Romanya'da yapılması planlanan 24 saatlik Dünya Şampiyonası'nda yarışması gerekiyordu. Ama Covid-19 sürecinden dolayı organizasyon 2022'ye ertelendi. Bu erteleme süreci Sorokin'in geçtiğimiz hafta sonu Polonya'daki UltraPark'ta düzenlenen 24 saat koşusunda yarışmasını sağladı.

39 yaşındaki Litvanyalı atlet Alexandr Sania Sorokin 24 saat boyunca 309,4 km. koşarak, 1997'de ünlü Yunan atlet Yiannis Kouros tarafından koşulan ve yıllarca kırılamayacağı iddia edilen 303,5 km.'lik rekoru kırdı!

273017 dosyayı görüntüle

273018 dosyayı görüntüle

24 SAAT KOŞUSU DÜNYA REKORU!

Sorokin'in Ekim ayında Romanya'da yapılması planlanan 24 saatlik Dünya Şampiyonası'nda yarışması gerekiyordu. Ama Covid-19 sürecinden dolayı organizasyon 2022'ye ertelendi. Bu erteleme süreci Sorokin'in geçtiğimiz hafta sonu Polonya'daki UltraPark'ta düzenlenen 24 saat koşusunda yarışmasını sağladı.

39 yaşındaki Litvanyalı atlet Alexandr Sania Sorokin 24 saat boyunca 309,4 km. koşarak, 1997'de ünlü Yunan atlet Yiannis Kouros tarafından koşulan ve yıllarca kırılamayacağı iddia edilen 303,5 km.'lik rekoru kırdı!
Kilian Jornet 24 saat rekorunu kırma denemesi gerçekleştirmişti fakat bu deneme yarım kalmıştı. Şimdi çıta daha yükseğe taşındı. Vo2 maks 92ml/dk/kg çıkan bir sporcu bence kendini hazır hissettiğinde bu rekoru kıracaktır.
Litvanyalı atletin başarısını gönülden kutluyorum.
79F7200D-5652-4E1C-9FF9-6FA481FBE136.jpeg

Geri