kyucel
Daimi Üye
- Tepki
- 706
- İsim
- Kamuran YÜCEL
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Cannondale
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Yüzme sporu ile geçen sene uğraşıyordum fakat bırakmak zorunda kaldım kalçamda ki eski bir sakatlık yüzünden. Evet her iki dizim de yaklaşık 13 senedir sakat ağrı sızı oluyor yük bindirince. Özellikle bisiklette ağır vites te süremiyorum uzun süre hemen sancılar ağrılar başlıyor. O zaman en iyisi koşu işine başlamamak. Dizlere yük bindirmeyecek başka bir alternatif spor tavsiyeniz var mı?
Sizin durumunuzda kesinlikle Yoga öneririm, kısa zamanda denge vücut postürünüzde ve esnekliğinizde hissedilir farklar olacaktır. Yoga nın en güzel yanı malzeme olarak yalnızca kendi vücudunuzu kullandığınız için; kaldırdığınız ağırlık da kendi vücut ağılığınız, esnettiğiniz de kendi kaslarınız, yani herhangi bir kalıp kural limit olmadan kendinizi dinleyerek ve hissederek yaptığınız bir spor. Bunun yanında Yoga da öğreneceğiniz nefes teknikleri ile bisiklet üzerinde ya da koşarken nabzınızı da düşürebilirsiniz. Hatta basit anlamda deneyin; nabzınız yükseldiğinde çiçek koklar gibi burundan yavaş ve uzun nefen alın, mum söndürür gibi ağızdan yavaş ve uzun nefes verin ve nabzınızı anlık takip edin. Ben yaklaşık 6 yıldır yoga yaparım yaptığım sporlarda her daim faydasını görmüşümdür.
Şöyle de bi asana (yoga da yapılan her bir duğuşun adı) koyayım buraya...