Evet arkadaşlar,bugün sabahtan Efor Bisiklet'e gidip yeni modelleri gördüm.En büyük yenilik DJ\Street modeli ile Yol bisikleti olmuş.Ben 28'' Citybike'a bayıldım.Modelin ismi 'Tourer' olmuş ve isminin hakkını verecek bir bisiklet olmuş.Siyah renkli ,kilitli maşa,ve bagaj aklımda kalan özellikleri.
XC500 modelinde Zoom Maşa(Eski zoom maşa ile alakası yok)Çift kat-derin profil Alü.jantlar Mat siyah tek renk üzerine Beyaz yazı var.Çok yakışıklı olmuş.
Benim özellikle görmek istediğim XC4000 modeli ise bence en güzel renklere sahip olanı idi.Yanlış hatırlamıyorsam Mavi-Lacivert çift renkli ,çok sade bir bisiklet olmuş.Kadro 15,5'' olanı sadece 1385gr.Üzerinde Deore aynakol,Deore ön arttırıcı,XTShadow Arka arttırıcı,Shimano Hidrolik fren ,Deore göbekler,Çek malı güzel bir jant,Guizzo Boyun,rulmanlı furç takımı,Uno sele Borusu,Uno Karbon kaplama düz gidon,Rock shox Tora(Havalı)maşa,Maxxis lastikler ile dizilmişti.Fiyat olarak kesinlik kazanmamakla beraber yaklaşık 2.000YTL civarında olacakmış.
Sadece kadro soran arkadaşlar için ,XC4000 haricinde bir alternatif yok.Bu kadronun satış fiyatı ise 285USD civarında olması bekleniyor.
Bence Kron'un en güzel modeli bu sene Street modeli olmuş.%80 mat siyah üzerine pembe'ye yakın bir renkle Kron yazısı var.Malzemeleri çok aklımda kalmasada ,Duro maşa,Avid J3 hid. fren ,Acera arka arttırıcı,Sram ruble,tek yaprak aynakol,zincir gerdirici(pembe renkli
),pembe nikelajlı jant seti ile çok ama çok göz alıcı bir bisiklet olmuş.Bu modelde de 2.40'lık maxxis street lastik var.
Yol bisikleti maalesef henüz gelmemiş.Ama üzerinde Tiagra veya üzeri bir set olması muhtemel.Bu parçaları alan kişi değiştirir düşüncesiyle çok yüksek maliyet çıkmaması için düşük tutmuşlar.Shimano jant seti,Triple Butted 7005 kadro ve karbon maşa ile satılacak.
Bu modellerin satışa çıkması için biraz daha beklememiz gerekecek.Benim öğrenebildiklerim bu kadar.Umarım yanlış birşeyler aktarmamışımdır.2008 modellerde ki hayal kırıklığını bu sene telafi edeceği kesin.Sanırım herkesin merakı biraz giderilmiştir.
Buradan modelleri incelememe ve merakımı gidermeme izin veren Efor Bisiklet yetkililerine çok teşekkür ederim.