Scudo Sports

L-carnitine nedir? Ne işe yarar?

besyodayım ve haftanın 6 günü salondayım 3 fıtnes 3 kardıo seklınde. lcarnıtıne kullanıyorum ve diyetle cok faydasını gördüm. tek kullanımda faydasını göremezsınız.

Kullanım amacınız yagı yakmak. eger yemeklerden yagı kesmeyıp yag yakmaya ugrasırsanız bır ıse yaramaz. ancak yag dıyetı yapıp ((haslanmıs tavuk, lap pılav, vs ..)) yersenız ıstedıgınız sonucu bulursunuz.

bisiklette nasıl olucak dersenız turlarınızda ki minimum 1 saatlık pedal cevırme mesafenız var ıse yola cıkmadan 30 dk önce içip 1 saat pedal cevırdıgınız taktırde gayet güzel uygulanır. bunu denemeyı planlıyorum gelecek turlarımda.

bir arkadas yazmıs üstünde ki kullanım bılgılerıne uymayın dıye, o konuda haklı ben fıtness antrenorlugude yapıyorum bu yuzden kendım ayarlıyorum herseyı ve daha saglıklı oluyor emın olun. ;)

Scudo
Bende kullanmıştım bir ara fakat eger saglam cardıyo yapmıyorsanız pek bır yararını goremezsınız . Zaten body forumlarında sıtelerınde bu spor ıle ıc ıce olan arkadasların bır kısmı l carnıtenın para tuzagı oldugunu soyluyorlar kımseyede tavsıye etmıyorlar . bende katılıyorum . Misal ben aldım denedım hem de en pahalılarından aldım elbette bunun pahalısı ucuzu olmaz sonucta aynı madde ama herneyse antrenman sırasında acıkcası oyle forumlarda yazılanlar gıbı ahım sahım faydasını gormedım ne yazıkki . Ama denemek ıstersenız tavsıyem iyice kılo verdıkten sonra , hani kılo vermeniz yavasladıgı zaman alın kullanın . Kısaca ben zayıflama olsun , vucut gelıstırme olsun bu tur seylerde devamlılıgın , kararlılıgın ve azmın onemlı oldugunu dusunuyorum . Malum yarısma programında gormussunuzdur belki , ümit karan ile iri yarı spor salonunda balon gibi şişmiş adam karsılıklı yarıstı , sonuc goruntu olarak hernekadar rakıbınden daha gucsuz gorunsede umıt karan kazandı :D

• Beğen
Tepkiler: OnurA
Ben de yıllar önce kullandım . Hiçbir faydasını görmedim . Parana yazık . Doğru dürüst bisiklet antremanı yapana hikaye bunlar . Ayda 800-1000 km yap , sabah dışında ekmek yeme , akşam sekizden sonra gıda alımını durdur . Bak bakalım zayıflıyor musun , zayıflamıyor musun?

@Cem Unden
işte buna en güzel örnek benim sporu bırakdım oldum 95 kg sonra düşdüm 90'a şimdi 85 lerdeyim çok sıkı bir kahvaltı ve başka bir şey yok akşama kadar sadece su ve meyva ara öğünlerde bazende kahvaltıda süt ve mısır gevreği arada güzel oluyor.ve bol bol pedallama:))))

ben bu dediklerinizin hiçbirine katılmıyorum 1 ayda hiçbir diyetisyene gitmeden 5 kilo verdim nasıl derseniz tüm aburcuburu kestim sadece acıktığığımda (az değil bayağı acıkacaksın)yemek yedim böylelikle 2 öğüne indi günlük yemeğim yemeklere hiçbir diyeceğim yok ekmek dahil herşey(fastfood hariç) herşey yiyebilirsiniz arada belki 1-2 meyve o kadar spor olarakta günde 1 saat yüzdüm

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Ali Ç bende hicbirsey kullanmadan bir ayda 9 kilo verdim sizide tebrik ederim ancak herkesin metabolizmasini bir tutarak yorumlayamazsiniz. Arkadas belliki zorlaniyor ve destege ihtiyaci var bukadar basitbirkonudur bu, 80 kiloluk bir insana cok kuvvetli olmadigi surece 10 mg lik birhap olaganustu bir durum yaratmaz, sizin vemetabklizma hizlarimiz yuksek olabilir,bu yuzdn kilo vermeye yatkin olabiliriz. Ben carnitini ve cla yi tamamen karin bolgesindeki kaslarimi ortaya cikarmak icin kullandim, bana inanin, cla olmadan istediginiz kadar yediginize dikkat edinizderi altinda depo yaglari yakamazsiniz, aclik cekmeniz gerekir buda kaslarinda yikimina neden olur bayagi acikmak olarak adlandirdiginiz sey kan sekerinin asiri dusmesidir eger aktif olarak spor yapiyorsaniz butur hipoglisemi durumlarina girmeniz cok tehlikelidir ve zararlidir, ac kalmadan kilo vermek size imkansiz gelsede saglikli yolu budur. Aksi takdirde ucu seker hastaligina kadar giden sorunlar ile karsilasilabilir.

@ahmetcan44
Bende size katılmıyorum. Etten protein almak ile kilo vermenin hiç bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca fazla kilonun ana sebebi etten alınan hayvansal yağ ve proteindir. Şöyle söyleyeyim, kaç tane aşırı kilolu vejetaryen gördünüz? Hadi diyelim gördünüz, bunların sayısı her öğünde et yiyen ve aşırı kilolu insanlardan daha mı fazlaydı? Sizin söylediğiniz şekilde şeker yani karbonhidrat insanları aşırı kilolu yapsaydı benim şuan ayağa kalkamamam lazımdı.
Youtube' da Durianrider diye bir arkadaş var. Bu arkadaş bir vegan ve Strava' daki Cycling Base Mile Blast' de birinci geldi. Ayda tam 6190km sürmüş. Videosu' da aşağıda. Bu arkadaşın günde yediği ortalama meyve sayısı 40' dan fazla. Sizce bu arkadaş aşırı kilolu mu?

@Artun B.

Kimsenin bir diğerine katılıp katılmamasıyla alakası yok. Tıbbi gerçekler var. Beslenmenizden yüksek glisemik indeksli gıdaları çıkarmanız gerekir. Düşük glisemik indeksli beslenmek gerekir. Şeker en yüksek glisemik indekse sahiptir (100) ve meyvelerde de bol bol vardır. O yüzden sağlık sorunu olmayanların günde en fazla bir porsiyon (1 adet) meyve yemesi tavsiye ediliyor. Eğer sağlık sorunu yada yağlanma sorunu varsa kesinlikle meyve yenmemelidir. Bu anlamda "bol bol meyve yemek" ifadesi yanlıştır. Meyvelerden alınabilen bütün vitaminler sebzelerden alınabiliyor.

Hayvansal gıdaların hepsi düşük glisemik indekslidir, yağlar dahil. Dolayısıyla yağ yağ yapar bilgisi yanlıştır.

Yağı şekerli (yüksek glisemik indeksli) gıdalar yapar. Bugünün Türkiyesinde yenen ekmekte çok fazla şeker olduğu söyleniyor dolayısıyla ekmek kesinlikle yenmemelidir.

Kısacası yağ yapan mekanizma şekerden (karbonhidrat) geçiyor. Düşük glisemik indeksli (şekerli - karbonhidratlı) beslenebiliyorsanız sorununuz olmaz.

Yanlış anlamayın öğrenmek için soruyorum. Yani şimdi burası da mı yanlış? (link)

Yağlarımdan memnunum.Yeri geldi mi enerji depoları görevi görüyor,dayanıklılıkta lazım yemek bulamadık mı ne olacak?Yeri geliyor uzun mesafeli sürüşte uzun süre aç kalabiliyorsun.Yanında takım aracı yok.

Uzun mesafeli sürüşlerde yeri geldi 10 kg zayıfladığımı bilirim.7 kg'su su ama 3 kg'da katı maddeden kaybetmişim.Şimdi %5-10 yağ oranına sahip olsam,işkence çekmeye gerek var mı?Kendimi ölüm sınırına kadar getirmeye.

Bence düşük yağ oranı da zararlı.Kaslar gözükecek diye ölüm sınırına kadar zayıflamak iyi bir şey mi?Düşük yağ seviyesinin zararlarını da tartışalım;üstüne eee kötü denen kolestrolün bağışıklık sistemi üzerinde etkisini de.Yağlarla niye bu kadar uğraşılıyor?Her şeyin tek suçlusu yağ mı?Tamam aşırı kiloluluk iyi değil ama normal kilodakiler bile zayıflama derdinde.Moda oldu.

Hava ve çevre kirliliği,işlenmiş gıdalar,tarım ilaçları,evde kullandığımız kimyasallar ve kullandığımız araçlar kaldı da yağlar hasta ediyor bizi değil mi?

En uç örnek söyleyeceğim:"Bir gün bakkaldan alışveriş yaparken bir kişi damacana su seçimi yapıyordu.Bakarken x markası olsun daha sağlıklı diye söylenerek,o x markalı suyu aldı.İşin ilginç yanı suyun yanında sigara aldı.Şöyle baktım acaba kendi yaptığının farkında mı diye?Su kana karışana kadar 4 farklı yerde süzülerek geçiyor hem de iyi bir sistemle sindirim ve bağışık sistemleriyle.Acaba solunum sistemini ne kadar güçlü görüyor bu arkadaş?

Bir de ekleme:

Son zamanlarda bir de şu soru sorulur oldu:"Bisiklete zayıflamak için mi biniyorsunuz?".Dayanamıyorum,dalasım geliyor soran kişiye.

• Beğen
Tepkiler: Reahax ve ihtiyar
Yağlar tamamen zararlı olsaydı ona göre bir metabolizma ile yaratılırdık . Yağ oranı %4-5 gibi değerlerde olursa A , D , E , K gibi yağda eriyen vitaminlerin vücut tarafından emilimi zorlaşıyor , hatta sıfıra yaklaşıyor . Bu nedenle çok düşük yağ seviyesindeki sporcular bunları başka türlü takviyeler halinde alıyorlar . Düşük yağ oranı olan bayan sporcularda aybaşı olayı bile ortadan kalkıyor . Zaten üst düzey sporcular ; sağlıklı besleniyor - sağlıklı insanlar diye birşey yok aksine felaket derece sağlıksız adamlar . Siz kaç tane 80-90 yaşında hala spor yapan , eski profesyonel sporcu gördünüz . Hepsi ya kanser ya kalp krizinden gidiyor . Sporu bırakınca felaket derece kilo alanlarda ayrı bir hikaye

Bana göre ideal kilo , boyunuzdan 100 veya 105 çıkarmakla ulaşılanılan değerdir .

Boy : 180 cm ise 180 - 105 = 75 kilo 180 - 100 = 80 kilo ; 180 cm boyunda bir insanın 75-80 kilo arasında olması idealdir :)

@Cem Unden

Bir de kolestrol olayı var abim.Tamam her şeyin fazlası zararda,kolestrol var diye yemek yemeyenler var.Soğuk havalarda hücrelerin soğuktan zarar görmesini engelleyen nedir? Bunun cevabını versinler.Soğuk iklim yada kış şartlarında hayvanlar ne yapıyorlar? Bolca kilo alıp yağlanmaya çalışıyorlar.Yazında metabolizmayı hızlandırıp ideal kilolarına iniyorlar.Kışın kilo alıp,yazın bol antremanla kilolarımızdan kurtulacağız.Sağlıklı yaşamak istiyorsak.

Damarların tıkanmasını istemiyorsanız,yüksek kan akışı sağlarsınız damar hastalıkları tehlikesini düşürürsünüz.Yüksek nabızda düzenli antremanla damarlarınız sağlıklı çalışır.

@Cem Unden

AAAA haksızlık etmeyin slyvester stallone var cem bey bak kaç yaşında hala rambo,hala rocky:))))))))))))))))))))

L carnitine kalp atışınızı hızlandırır metebolizmayı hızlandırır ve spor sonrası bitkinliği önler. Ayrıca dukan sağlıklı diyen arkadaşlara katılmıyorum 2.5 ay yaptım 15 kg verdim ancak sonrasında hepsini geri aldım belki siz dikkatli olursanız almazsınız orası ayrı konu. Ve siz akşam sağlıklı diye meyveye dayanırsanız o karbonhidratlardan cuk diye göbek yaparsınız. L carnitine nin zararlı olduğunu düşünmüyorum ancak bu diyet ve kimyasalların yanında düzenli spor yapmazsanız işte o zaman zararlı olur. Toplumun uydurduğu şeylerden batıl fikirlerden uzak durun sadece merak edin araştırın öğrendiklerinizi kendinize uygulayın. Ne alaka bilmiyorum ama söyleyesim geldi büyük bilim adamları sadece zeki değildirler akıllarına gelen duydukları her şeyi araştırırlar bilimsel gerçeği öğrenirler sadece ona uyarlar.

@Eray Geçay

L- Carnitine , zararlı demedik zaten , faydası yok dedik . Bugün iyi kalite bir L-carnitine bir kutusu 150 tl civarı sanırım . Gereksiz boşa harcanacak bir para . Bu parayla iyi bir spor salonuna gidip orada kilo verilebilir , ayrıca seneye vursanız 150 x 12 = 1800 TL'den iyi bir bisiklet alınabilir ve daha fazla kilo verilir . Organik ihtimalleri denemeden inorganik şeylerden medet ummak sağlıklı değil . Biz bunları ima etmek istedik . Yok gerçekten kafaya koyduysanız , Clenbuterol falan kullanın . Bütün vücut geliştirmeciler kullanıyor . Ama sonuçlarına da katlanırsınız

Bugün doğru dürüst mevya , sebze yemeyip benden vitamin , supplement tavsiyesi isteyen arkadaşlar var . Onlara ilk olarak şu soruları soruyorum , aldığım cevaplar ise şöyle

-Kereviz yiyor musun ?
-Hayır
-Pırasa
-Asla
-Brokoli , karnıbahar
-Hiç ağzıma koymadım ki
-Ee , daha bunları yemiyorsun , benden bir de takviye tavsiyesi istiyorsun . Koca kış bu değerli şeyleri yemeden yaşamak ne büyük hata

Örneğin Bradley Wiggins , kırmızı pancar çorbası içiyor . Bu gıdanın , aerobik dayanıklılığı artırdığı kanıtlandı . Bunları yemek çok daha sağlıklı . Hem de sıfıra yakın karbonhidrat oranlarıyla zayıflamaya yardımcı ...

(link)

L- Carnitine , zararlı demedik zaten , faydası yok dedik . Bugün iyi kalite bir L-carnitine bir kutusu 150 tl civarı sanırım . Gereksiz boşa harcanacak bir para . Bu parayla iyi bir spor salonuna gidip orada kilo verilebilir , ayrıca seneye vursanız 150 x 12 = 1800 TL'den iyi bir bisiklet alınabilir ve daha fazla kilo verilir . Organik ihtimalleri denemeden inorganik şeylerden medet ummak sağlıklı değil . Biz bunları ima etmek istedik . Yok gerçekten kafaya koyduysanız , Clenbuterol falan kullanın . Bütün vücut geliştirmeciler kullanıyor . Ama sonuçlarına da katlanırsınız
Hocam bence hesap kitap abartılmış biraz, l carnitin kutusu ortalama 100 tl dir. Haftanın 4 günü spora gidilse 2 ay götürür o carnitin. Senede hiç durmaksızın l carnitin kullanıcak değil ya :) o kadar masraf olucağını sanmıyorum ben. Spor salonunda ve bisikletsporunda güzel sonuçlar verebilir, daha zevkli antremanlar çıkartıyor bence çokta gereksiz birşey değil çokta gereklide değil tabi, kilo vermek amacıyla spor yapılıyorsa güzel bir takviye olabilir benim düşünceme göre. Klenbuterol zaten illegal olan steroid sınıfına giren birşey, yarışmaya girilmicekse kullanılmamalı. (Çok konu dışı olucak ancak yarışmalarda steroid kullanımı yasak olmasına rağmen sporcular öncesinde stereoid kullanıp insan kimyasıyla oynuyorlar, ondan sonra supplementlerle o kadar iri olunmuş havası veriliyor reklamlarla, tamamen aldatmaca benim bakış açıma göre, sporcu insanlar sağlığını riske atarak yarışmalarda boy gösteriyorlar.)

bugün eczaneden L-carnitin aldım..yanına destek olarak cla aldım.. bakalım neler olacak.. :)

Amaç ne ? Ona bakmak lazım . Ben yine de meyva , sebze ağırlıklı bir diyeti tavsiye ediyorum . Bu tip haplarda sağlığa zararlı maddeler mevcut olabilir : Biraz önceki yazımı burada tekrarlıyorum

Bugün doğru dürüst mevya , sebze yemeyip benden vitamin , supplement tavsiyesi isteyen arkadaşlar var . Onlara ilk olarak şu soruları soruyorum , aldığım cevaplar ise şöyle

-Kereviz yiyor musun ?
-Hayır
-Pırasa
-Asla
-Brokoli , karnıbahar
-Hiç ağzıma koymadım ki
-Ee , daha bunları yemiyorsun , benden bir de takviye tavsiyesi istiyorsun . Koca kış bu değerli şeyleri yemeden yaşamak ne büyük hata

Örneğin Bradley Wiggins , kırmızı pancar çorbası içiyor . Bu gıdanın , aerobik dayanıklılığı artırdığı kanıtlandı . Bunları yemek çok daha sağlıklı . Hem de sıfıra yakın karbonhidrat oranlarıyla zayıflamaya yardımcı ...

(link)

Geri