Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Merhabalar.

Btwin rockrider 520 26 jant bisikletim için lastik alacağım. bisikleti %90 düz yolda kullandığım için ince lastik kullanmaya karar verdim. daha öncesinde rubena flash aps 26 1.50 lastiklerden kullandım fakat 100 km sonunda bir kısmı zırh katmanına kadar aşındı. lastik bisiklete takılı ve sürekli hava kaçırıyor. daha iyi bir modele geçmeyi düşünüyorum. fakat birkaç takıldığım nokta var:

1- 1.50 ve 1.75 lastikler arasında görünüş ve sürüş açısından ne kadar farklılık vardır (orj lastikler hutchinson phyton 2.00)

2-
(link)

(link)

(link)

yukarıdaki ürünlerden hangisi bana daha uygun olur

teşekkürler

Scudo
Racing ralph 29 2.10 evo modeli aldim internette 550 gr fakat aldigim lastik 660 gr evo modeli tubles sahte olma ihtimali varmi bukonuda yardimci olurmusunuz

Abilerim ve dostlarım bende bisiklet konusunda ilk baktığım unsur olan jant boyutunun sizde de bir takıntı olup olmadığını merak ettiğimden bu konuyu açmış bulunuyorum:DSorum şu ki ben bir bisiklet alacağımda donanım ve kadrodan ziyade jantın 29 olmasına dikkat ediyorum. Mesela yanlış anlaşılma olmasın her bisiklet benim için güzel ayrımdan değil ama daha üst donanımlı bir bisiklet almaktansa 29 jant ng 650 imkanım buna elveriyorsa bana daha mantıklı geliyor. Sizce 29 jant imkanlar doğrultusunda daha düşük bir bisiklet mi yoksa 26 jant daha iyi donanımlı bir bisiklet mi? Jant boyutu ve dolayısıyla bisiklet boyutu konusuna bakış açınızı merak ediyorum.:)

27.5×2.10 lastikle satılan bisiklete 27.5×2.20 lastik takılır mı?

Aslında bu konuda birçok makale var ama benim sorum biraz farklı. Bisikletimin değeri 100 TL . 100 TL lik bisiklete yol lastiği takmam mantıklı mı? Bisikletimden bir şikayetim yok ama yinede pişman olur muyum bilmiyorum, siz olsanız takar mısınız?

Dosyalar

• IMAG0270.jpg
    IMAG0270.jpg
    167,3 KB · Okunma: 23
Aşağıdaki 2 lastikten hanginin yol tutuşu daha iyidir. Hafif toprak yolda sizce hangisi. Bisiklet : Mosso Legarda 1624

Yazın biraz inceden mtb tarzı geziler yapmak istiyorum.

(link) (bu lastiğin 700x35 olanı da mevcut)

(link)

@Mertorg Şehir içinde kullanıyorsanız satıp bir şehir bisikleti almalısınız.

@Transval97 İstiyorsanız takabilirsiniz.

@Taxonera Toprak yol, mtb tarzı diyorsanız ilki daha uygun.

@Orhan Akarkut abi Rubena neden değil bana da Rubena gibi gelmişti valla ona niyetlendim aslında

Diğerinin dişleri toprak yola, Rubena'nınki asfalta daha uygun.

İkizlerimizle birlikte spor için en uygun bisiklet binmeyi seçtik ancak biraz eksik bilgi biraz aceleden yanlış seçim yapıp MTV bisiklet olan btwin rock rider 340 lardan aldık. Kış ayindayiz malum bisikletler yatıyor. Ancak geçen sene en azından biraz daha az yoruluruz diye üzerindeki dişli MTB lastiklerini değiştirmeyi düşünüyordum. Şimdi gece gece tekrar aklıma geldi.

Acaba çoğunlukla asfaltta binen 2 amatör bisikletçi için rock rider 340 in sadece lastiklerini değiştirerek sürtünmeyi asfaltta biraz daha azaltarak daha az enerji harcamak mümkün müdür?

Sanırım jantlar falan değişerek farklı alternatif ler mevcut. Ancak biz sadece dış lastiği değiştirip en azından pedala başladığımız zaman biraz daha uzun mesafe gitsin istiyoruz. Çünkü artık ikizlerimizde kilo aldılar.

Lastik değişimi için çok da pahalı olmayan önerilerde bulunabilirseniz sevinirim.

Merhaba!
Bisikletim 26'' 26x2.20 dış lastiğiyle gledi. Dış lastik bir camdan dolayı yırtıldı ve kullanılamaz hale geldi. Yeni dış kastik almaya karar verdim ve bir tane seçtim. Ama seçtiğim lastiğin ölçüleri 26x2.10 bunu ben kendi jantıma takabilir miyim ?

BEYLER ACİL CEVAP VEREBİLİR MİSİNİZ ?

YARIN SABAH LASTİĞİ DEĞİŞTİRMEM LAZIM

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Orhan Akarkut
Peki iç lastik. Üstüne 700x32 lastik var. Mevcut iç lastiği 700x35de kullanılır mı. Sıkıntı olur mu?

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Mrmr evet

@Orhan Akarkut Orhan bey bildiğim kadarıyla bazı iç lastikler 25-32 araligini destekliyor. Eğer arkadaşın iç lastiği böyle bir lastikse 35 lik dış lastikle sıkıntı yaratabilir düşüncesindeyim.

@Alit16 2.20 inç ( yani 57 mm ) lik lastiğin olduğu her janta 2.10 inç( yani 54 mm ) lik lastik de uyar. İstersen görsellerde ETRTO diye aratarak lastik jant ölçüsü uyumunun tablosunu bulabilirsin.

@trainspotting35
Peki o aralık lastiğin üstünde yazar mı yani iç lastiğin.

Yazıyor diye hatırlıyorum.

Merhaba 559x19c ölçülerindeki bir janta 2x25 genişliğinde bir lastik takılır mi?

Arkadaşlar öncelikle şunu sormak istiyorum. Bisikletlerde araç lastikleri gibi tubeless lastikler yok değil mi? Yani aslında rock rider 340 bisikletlerimiz için soruyorum bu soruyu.

Sormamdaki neden de şu; eğer iç lastik dediğimiz şamyel varsa, onları değiştirmeden sadece dış lastiği değiştirerek daha hızlı bir bisiklet oluşturma şansımız var mı?

Özellikle eşim bayan olması sebebi ve arkada 10 kg lık bir çocukla birlikte bir hayli zorlanıyor. Sanırım en başında yanlış bisiklet seçtik. Bunun farkındayım. Şehir bisikleti bizim için en iyisiydi. Ancak en azından lastiklerin sağladıkları dezavantajı ortadan kaldırmak için nasıl birşey yapılabilir?

Aşağıdaki linkteki dış lastiklerden hangisi bizim için uygun olabilir? Kullananlar varmı?

(link)

Tubeless var

Geri