Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@Şafak Başlar

Akort problemi olabilir mi..

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Scudo
Akor problemi olabilir ama bu derece yalpalama yapar mı ki ? Göbek dağıldığını sanmıyorum gayet akıcı dönüyor.

@emreyamans Gördüğüm kadarıyla lastikler dolma teker diye tabir ettiğimiz cinsten. Lastiği sekiz yapıp 70 80 derecelik suda biraz bekletmek yumuşatacaktır. Kaynak su zarar verebilir. Eğer bu çözüm olmazsa suyu biraz daha ısıtıp jant yanaklarına sıvı sabun sürmeyi deneyebilirsiniz. Nacizane fikirlerim, eğer normal telli bir lastik olsaydı önce lastiğin bir yanağını tamamen janta geçirip sonra diğer yanağı geçirmenizi tavsiye ederdim

@Dinamica fotoğraf görebilirsek daha kolay yardımcı olabiliriz

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Dinamica lastik patlaktir. Yama gerekir. Patlak büyükse lastik degismelidir. Diğer ihtimal sibob bozuktur. Bu sefer en iyisi ic lastik degisimidir. Su dolu kaba ic lastiği sisirip koyarsanız kacak havayi bulabilirsiniz.

@Afyon35 rubena stop thorn 1.75

@enes_vl Hocam bu lastiği daha önce kullandınız mı eğer kullandıysanız memnuniyet dereceniz nasıl olurdu?

@Afyon35 3 yil kadar oldu. Yagmurda, çamurda, karda, taslik patika yolda(kisa mesafe), karli buzlu yolda, asfalt yolda vs kullandim gayet memnunum. Yol tutusuda gayet guzel. Belki 1-2 kere patlati. Çiftini 76 tl ye almıştım. Simdi ne kadar bilmiyorum. Baska bir marka denemedim. Karşılaştırma yapamıyorum.

Merhabalar arkadaşlar, 1 ay önce yol bisikletine geçiş yaptım. Oldukça memnun ve mutluyum. Dün arka lastiğim patladı ancak iç lastiği değiştirmek istediğimde fotoğraftaki gibi bir sorunla karşılaşıyorum. Decathlondan aldığım 700x25 presta iç lastik jantamın etrafına uzun geliyor, işin ilginci ise orjinal iç lastiği de aynı şekilde. Montajda nerede hata yapıyorum ?

Dosyalar

• IMG_20180624_203612_1.jpg
    IMG_20180624_203612_1.jpg
    139,4 KB · Okunma: 35
merhaba arkadaşlar 27.5x2.0 lastikli bisiklete 27.5x2.25 2.10 gibi lastiklet takılırmı btwin 520 üzeirnde 27.5x2.0 lastik geliyor ama bun lastiği bulmak epey zor sanırım dağda bayırd akullanmak için x den sornaki rakam önemlimidir?

Merhabalar 27.5 jant mtb bisikletim icin schwalbe big ben lastigini almayi dusunuyorum fakat satin almak icin biyer bulamadim. Turkiyede bikac yerde vardi ama normal fiyatin 2.5 katina falan satiyorlar , bikeinn sitesinde buldum fakat ptt 190 dhl ise 783 tl kargo ucreti istiyor. Uygun fiyatli lastik aldiginiz tavsiye ettiginiz biyer var midir?

probikekit, chainreactioncycles, wiggle gibi sitelerden uyguna gelebilir. Fakat mâlum dolar-euro kurundan yine pahalı oluyor bazen sahibinden.com' da, Facebook' ta çok uygun fiyata bulabiliyorsunuz.

(link)

Decathlon' da bazen çok uygun fiyata lastik oluyor. Hutchinson'ı yol bisikletimde kullandığımda çok memnun kalmıştım.

Arkadaşlar yol bisikletimin dış lastiği durduğu yerde yanak kısmından yarıldı. Sizce bunun sebebi iç lastiğin patlamasından dolayı mıdır?
Aynı şekilde iç lastiğim de kesik şeklinde patlamış. Yoksa dış lastiğin zayıflığından dolayı mı yarıldı?

herkese merhaba ben şişman birisiyim yaklaşık 100kg kadar seneler önce aldığım bir bianchi speed 6000 dağ bisikletim var 3 yıldır kullanmıyordum (bu sırada kilo almakla meşguldüm) bakımını falan herşeyini yaptım temizledim ama bi sorun oldu ve üstüne bindiğimde teker basınçtan dolayı yere yayılıyor ön tekerde o kadar baskı yok ama arka tekerde yayılma söz konusu bu herhangi bir sorun teşkil eder mi forumda istediğim cevabı göremedim eğer konu açılmışsa link verir misiniz yada yardımcı olursanız çok sevinirim

Lastigi sisirirken sadece dis lastigin basınç değerini referans almamiz yeterli mi? ic lastik boyle bir basinc siniri falan var mi ?

(link)

İlk kez ön ve arka tekerlerin farklı olduğunu görüyorum. Michelin sitesine baktım ama bulamadım, gerekçeyi bilen var mı acaba?

@Kaan.Özçelik
Arka tekere daha çok yük bindiği için daha çabuk aşınır, ön tekerin yol tutuşu ise daha önemlidir. Bu mantıkla ön ve arkada farklı hamur kullanılarak üretilmiş bir set. Hiç bir zaman popüler değildi ve artık üretilmiyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
Merhabalar. Scott speedster 50 'nin 2015 modelinde beraber gelen stok jant ve stok dış lastikleri kullanıyorum. Aklımın takıldığı bir nokta oldu.

Jant ETRTO değeri 622x17mm gözüküyor. Sorun şu ki eski konulara ve bazı yorumlara baktığımda bu janta 700x23c dış lastik uyumsuz oluyormuş. Fakat üzerinde gelen stok lastikler 700x23c 'lik kenda kriterium modeli. Şu zamana kadar sadece düz asfalt değil hafif bozuk yollarda ve arnavut kaldırımında da kullandım. (1000km olmamıştır toplamda.) İç lastikte patlama, kesik olmadı.

Continental grand prix 4000 sII 700x23c 'dış lastiğe geçsem mi acaba diye düşünürken, araştırma sonucu bu ETRTO değerine rastladım ve merak ettim. Continental veya başka bir dış lastiğe geçişte 700x23c' ler sıkıntı yaratır mı sizce? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Teşekkür ederim şimdiden.

Arkadaşlar hepinize öncelikle merhaba.
Benim sorum şu ; çeşitli forumlarda araştırmama rağmen net bi cevap bulamadım. Arka ve ön tekeri çeviriyorum sonra frene basıp teker durunca içinde sanki toz toprak varmış gibi bir şeyler teker boyunca dönerek ve ses çıkararak aşağı doğru iniyor ve duruyor. Bisikletçiye gittiğimde yoğunuz dedi bakmadı. Bir şey olmaz diyerek geçiştirdi. Acaba bisikletin sorunu nedir tecrübesi olan arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim. Tekeri patlatmazsa sorun yok ama çok merak ettim şimdiden teşekkürler.

Bisiklet: Bianchi tdl1200

Geri