Merhaba arkadaşlar. Bu konuyla ilgili ciddi bir problemim var. Ben carraro sportive 225 hybrid kullanicisiyim. Dış lastiklerimi incelterek bisikletimden daha iyi performans almak istedim. Orjinal ölçülerde 700x35c dış ve ic lastik takılıydı. Jant üzerindeki değerlere göre ertro 622x19c jantlatimin ölçüsüdür. Ertro sistemindeki değerleri kontrol ettim ve jant uyumluluk ölçülerinin izin verdiği en ince lastik ölçüsü 700x28c olarak görülmektedir. Bende bu ölçümlere göre siparişini verdim ve dış lastiklerim geldi. Öncelikle iç lastik konusunda takıldım, elimdeki iç lastik ölçüleri 700x35c olarak görünüyor. İçimdeki şüphelerimle bisikleti aldığım yerin servisini aradim ve iç lastik konusunu soracaktim fakat konu iç lastiğe gelemeden konu dış lastiğin fazla ince olmasi olarak gelişme gösterdi. Aldığım schwalbe lugano lastiklerin yanaklarinin cok fazla ince oldugunu bisikletimdeki jantlarin ise o lastikler icin cok genis olduğunu ve o lastiklerin benim jantlarimda kullanilmasi durumunda jantlarin lastigi keseceği ve zarar göreceği, uygun ölçülerin 700x35c veya en ince 700x32c olmasi gerektiği konusunda sert bir dil ile uyarildim. Aldığım lastikler normalde yol yarış (endurance) bisikletleri için tasarlanmış en kalin lastiklerdir. Şimdi ben bu lastikleri iade etmelimiyim? Yoksa ertro sistemindeki olculere guvenerek sürmeliyim? Tecrübeli kişilerin fikirleri benim için önemli. Selam ve saygılarımla...