Selamlar,
Lastik ebat ve seçimi hakkında sormak istediğim bazı şeyler var.
Geçen hafta cube 29er ltd race model bir mtb bisiklet aldım. Aslında ilk etapta şehir/tur bisikleti almayı planlıyordum ve marka olarak da cube'de karar kılınca, şehir/tur bisikleti yerine 29er mtb almaya karar verdim. Çünkü aynı fiyatlardaki mtbler, şehir/tur bisikletlerine nazaran daha iyi donanımlı, ayrıca kadro görselliği ve geometrisi çok daha göze hitap ediyor. Ve asfalt lastiği taktığımızda zaten şehir/tur bisikletinden bir farkı kalmayacağından dolayı böyle bir tercihte bulundum. Öğrendiğim kadarıyla 29 diye bir jant ölüsü yok, lastikle birlikte 29 olarak geçiyor ve gerek iç, gerekse dış lastik olarak 700x boyutlardaki lastikler kullanılıyor. Şu an üzerinde gelen lastikler; ön : Schwalbe Tough Tom Active, 29x2.25. arka ise : Schwalbe Rapid Rob Active, 29x2.25.
jantımın üzerinde ise double wall 622x19 ibaresi mevcut. Öncelikle internette uygun bulduğum 700x35/45 olarak geçen iç lastiklerden birkaç çift yedek olarak almayı düşünüyorum. Bu ebattaki iç lastik bisikletin şu an üzerindeki mtb lastikleriyle ve daha sonra takacağım asfalt lastikleriyle de uyumlu olur mu acaba?
Asfalt için ise 700xkaç? lastik tercih etmem gerekiyor? Tavsiye vereceklere bir fikir olması adına şöyle bir örnek vermek isterim; mesela ben 26 mtb kullanırken 26x1,35 kojak kullandım ancak şu an o kadar ince bir lastik kullanmak istemiyorum. Daha sonra da 26x1,50 maxxis detonator kullandım ve lastik kalınlığı tam istediğim gibiydi. 26" ölçüde kullanmış olduğum bu ebata 700xkaç? denk gelmekte acaba? 700x23-25-28 gibi ölçüler sanırım yol bisikletleri için. 700x35-38 gibi bir lastik mi tercih etmem gerekiyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.