Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@fahritus sadece lastik ölçünüzden bu sorunuzu cevaplamak ayakkabı numaranıza göre pantalon ölçüsü vermek gibi bir şey olur.

Sorunuzun cevabı bir önceki mesajımda var. Lastikleri söküp jantınızın iç enini ölçün. Sonra katsayılara göre kullanabileceğiniz lastikleri basit bir matematik hesabıyla bulabilirsiniz.

Scudo
Şuan 26x1.95 ölçüsünde lastikler var. Dağda arazide kullanmadığım için yormayacak ve hızımı arttıracak daha ince bir lastik almaya karar vedim. Bisikleti yolda kullanacağım fakat asfaltta toz toprak olabiliyor. Genellikle 15 km yol giderim bir binişte. Ba(link) de yağmurda ve hafif karda.
Jantta 26 x 1.75 yazıyor. Bu konudan anladığım kadarıyla 650'li bir şey alacağım.Başka da bir şey anlamadım bana biraz karışık geldi açıkçası bu mevzular :)
İnternette araştırdım ve çok da kafam karıştı, karar veremedim. Toplamda 100 ₺'lik bir bütçe ile iç-dış lastik (link)lemek istiyorum. Ne önerirsiniz?

@Yavuz SOYLU Bu lastiğe (Conti 700x28C) hangi iç lastiği taktınız? İç dış lastikten memnun musunuz? Selamlar.

Öncelikle iyi akşamlar
Ben Corratec süperbow worldcup kullanıyorum
jantlarda açıklayıcı bir bilgi yazmıyor jantları aldığım arkadaş boyatmış
üzerinde orjinal zzyzx jantlar var
şehir içinde kullanacağım bisikleti
hangi ölçülerde iç ve dış lastik almalıyım
26" jantlar
17 kadro boyu
Şimdiden teşekkürler

turcular genelde hangi kalınlığı tercih ediyor yük altında

1.25 mi 1.50 mi 2 mi?

1.25 olmaz. 1.50 ile 2 arasında kullanıyorlar sanırım. En çok kullanılan ölçü 40-42 mm genişliği olan güçlü ve ağır lastikler. Schwalbe Marathon gibi...

• Beğen
Tepkiler: kutlug1907
Selam , Triban 3 kullanıyorum kadro boyu 51cm jantlarım 650c (26) bunlardan hangisi uyumlu olur?

(link)

(link)

@BerkKılıçoğlu
Vittoria çok pahalı değil. Sizin seçeneklerin biriyle aynı fiyat.

Merhaba arkadaşlar,
MTB Lastiğin üzerinde 56-559 ve 26x2,10 yazıyor buna uygun bir rubena tur-yol lastiği alayım diyorum ama hangileri uygun olur işin içinden çıkamadım.Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.Teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar. Resimde görülen jant ölçüsüne uygun bir şehir lastiği aramaktayım. İç dış lastik olabilir. Bisikletim Cube Analog 29 (MTB).
622 -19 C 3 1 4 2 6 9 gibi rakamlar yazıyor jantın üzerinde. Yardımlarınızı bekliyorum :harika:

20150526_102009.jpg

@bubblinboy jantınıza en uygun lastik 35-37 mm lik lastik olmakla birlikte, 28 ile 42 arasında lastik kullanabilirsiniz. Hep asfaltta kullanacaksanız 32lik öneririm. 622-32c

@Orhan A abi verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Şu an üstünde Schwalbe Smart Sam 29 x 2,25 var.
Bu 32C dediğiniz 2,25 den incedir diye tahmin ediyorum ancak ne anlama geldiği konusunda hiç bir fikrim yok :(
Sizin önerebileceğiniz iç ve dış lastik varsa çok memnun olurum. Ayda 1-2 defa araziye çıkmayı düşünüyorum ancak araziye çıkacağım zaman şu an elimde olan iç lastik ve dışlastiği takıp da çıkarım. Onun dışında ince şehir lastiği istiyorum.

@bubblinboy Dış lastik olarak, birkaç siteye baktım, bu uygun:(link)
Tabi daha pahalı ve daha iyi lastik de bulabilirsiniz. Schwalbe, Continental, Michelin. Maxxis,...

Bu da olur (link)

ya da bu (link)

iç lastik olarak bu linkteki lastik boyutu uyar (link)

Bisikletinizin üstündeki lastiğin genişliği 58 mm. 32-35 mm genişlikte bir lastik alırsanız şehirde ve asfaltta rahat edersiniz.

@Orhan A abi. Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bunları inceleyip en yakın zamanda şehir lastiğine geçmeyi düşünüyorum. Tekrar çok teşekkür ederim abi.:harika::harika:

Merhabalar, tubeless sistemine geçmeyi düşünüyorum ancak çok bilgim olmadığı için size sormak istedim, rockridor 8.1 bisiklet aldım 2 ay önce bu bisiklet için şu ikinci el olan iki sistemden birini almak istiyorum, hangisi daha iyi olur, benim bisiklete uyarlarmı
1- göbekler: sram x7
Çemberler: mavic xm117
Jant bandı: shimano
Rotorlar: sm-rt66 slx rotirkar 6 bida baglantılı ön 180 mm arka 160 mm
Lastikler: michelin wild grip'r 26x2.10 tubeless ready katlanır

2-Çemberler: mavic 819 UST
göbekler: shimani xt
Teller: DT swiss
Rotorlar: avid g2 6 vida
Lastikler: michelin wild grip'r

Merhabalar,
Kron xc150 modelden sonra Sedona 840 model bisikleti sırf görüntüsü ve kampanyalı fiyatı için aldım. Profesyonel bir kullanıcı değilim. Genelde kısa yol kullanıyorum. O yüzden şehir yada yol bisikletine gereksinim duymadım. Ama ayda bir kez felan uzun yol yapmak istiyorum. Çok fazla kullanmayacağım için ucuz ve sağlam bir şehir lastiği arıyorum. Fakat alacağım lastiğin bu bisikletin ihtişamlı görüntüsünü bozmasını istemiyorum :) Sizin tavsiye edebileceğiniz bir model var mıdır? Yurtdışı uğraşmak istemiyorum. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler ( Yeni olduğum için konu açamıyorum, o yüzden buraya yazdım ).

Şu an ki mevcut lastikler SCHWALBE RAPID ROB 27,5X2.25.

Dosyalar

• 20150518_205642.jpg
    20150518_205642.jpg
    158,1 KB · Okunma: 19
Geri