Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Scudo
Sökülebilir
Yani 48 tek dişli taksam

Sökülebilir
Yani 48 tek dişli taksam
Sökülebiliyorsa takabilirsiniz, tabi aynakolunuzun en büyük diși 46 ya da 48 ise 48 dișli kullanabiliyorsunuz galiba.

Bunun için ek olarak 48 dișli almanız lazım, tekli sistemlerin diș yapısı zincir çıkmasın diye farklı oluyor. Bu arada neden 48 diș kullanmak istiyorsunuz? 3 x 7 ise sisteminiz sizde en fazla 34 dișli vardır, 48 x 34 çok ağır bir oran, o kadansla sürmek bacaklarınız açısından pek sağlıklı değil gibi.

Carraro sportive 321 3x7 aynakolu 1x7 yapabilirmiyiz bilgisi olan varmı
Adamlar miss gibi 21 vites sunmuş , vites aralıgini geniş tutmuş daha niye düşüreceksin ki ? 1x7 vites yapılır lakin ben olsam yapmazdım .

Arkadaşlar herkese keyifli forumlar.. Karbon jant almam arifesindeyim, bisikletimde kullanmak istediğim lastik yüzey genişliği 28 mm ya da 35 mm arasında olacak ve bu jantın da ona göre tercih etmem gerekirse, iç jant değeri mi dikkate alınmalı, lastiğin janta oturduğu yüzey genişliği mi? Görsele göre hangi değeri 23 yapmalıyım 28 ve 35 mm limitlerinde lastik ve 1.4/1.8 çarpan katsayılarına göre? Screenshot_20210615-102744.png

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Hortlatacağım fakat Corelli KR100 bisikletim var. Jant genişliğini bulamadım. Jant üzerinde de yazmıyor sanırım, göremedim. Sorum şu;

Şuan üzerinden Continental 700x25C lastikler var fakat köyde kullandığımdan patlak yamamaktan gına geldi artık. Hemen hemen her sürüşte patlıyor, 6 yama ile işe gidip gelmeye çalışıyorum. Bu lastiklerin yerine 700x35c lastik takabilir miyim? Youtubeda video yapan bazı arkadaşlara sorduğumda kadroya sürter gibi cevaplar verdiler ama çok emin olamadım açıkçası. Lastik modeli: Cst C1920 PLATINUM PROTECTOR 700X35C EPS/LDP (Zırhlı)

Şimdiden teşekkürler.

Benim dış lastikte 40-622 ve 700x38C ölçüleri var. Buna göre hangi ölçülerde iç lastik almalıyım. Bunun bir standardı var mı?

Hortlatacağım fakat Corelli KR100 bisikletim var. Jant genişliğini bulamadım. Jant üzerinde de yazmıyor sanırım, göremedim. Sorum şu;

Şuan üzerinden Continental 700x25C lastikler var fakat köyde kullandığımdan patlak yamamaktan gına geldi artık. Hemen hemen her sürüşte patlıyor, 6 yama ile işe gidip gelmeye çalışıyorum. Bu lastiklerin yerine 700x35c lastik takabilir miyim? Youtubeda video yapan bazı arkadaşlara sorduğumda kadroya sürter gibi cevaplar verdiler ama çok emin olamadım açıkçası. Lastik modeli: Cst C1920 PLATINUM PROTECTOR 700X35C EPS/LDP (Zırhlı)

Şimdiden teşekkürler.

Up.

Herkese merhabalar.
Daha yeni sayılırım buralarda.
Pandemi ile birlikte oğlanın bisikletine el koyup işe bisiklet ile gidip gelmeye başladım. :)
Çok da keyif alıyorum. Ama henüz yeterli bilgi sahibi değilim bu konuda. Araştırıyorum diyelim.
Şu iç lastik-dış lastik ebatları ve uyumu konusu kafamı karıştırdı.
Sedona 701 var bizde. Jant ebatı 26"
Üzerindeki dış lastikler Rubena 26x2.00
Dış lastikler yıprandığı için yenisini alacağım.
Genelde şehir içi kullandığımızdan, 1.50 alayım diye düşünüyorum.
Fakat 1.50lik bir lastik janta uyar mı emin olamadım.
Ve tabiki, 1.50 dış lastik ile mevcut iç lastikleri kullanmak mantıklı olur mu?
Değilse iç lastik de almak lazım.
Orada da iç lastik ölçüleri, ince sibop-kalın sibop vs. derken iyice kafa karışıklığı yaşıyoruz.

Dış lastik olarak Hepsiburada'da Rubena/Mitas 26x1.50 lastiğini buldum.
İç lastik için ise hangisini seçeceğimi bilemedim.

Bu konuda yardımcı olacak, fikir verecek bir arkadaş var mıdır acaba?

Alexrims AT400 Çember alıcağım fakat hangi kalınlıkta lastik almam gerekiyor tam anlayamadım?
Ertro ölçüleri 622x14
Bir de uygun dış lastiğe göre araba siboplu iç lastik alıcağım, jant araba sibobu destekliyor bildiğim kadarı ile(Sibop Delik Çapı : 6,5 mm)
Ürün linki: (link)
Bu fiyat yakınlığında her türlü çember önerisine açığım.

Alexrims AT400 Çember alıcağım fakat hangi kalınlıkta lastik almam gerekiyor tam anlayamadım?
Ertro ölçüleri 622x14
Bir de uygun dış lastiğe göre araba siboplu iç lastik alıcağım, jant araba sibobu destekliyor bildiğim kadarı ile(Sibop Delik Çapı : 6,5 mm)
Ürün linki: (link)
Bu fiyat yakınlığında her türlü çember önerisine açığım.
Hangi kalınlıkta lastik kullanabileceğiniz bu başlığın ilk mesajında yazıyor.

Araba tipi yani Schrader sibobun çapı 8mm'dir, 6,5mm sibop deliği olan jant ile kullanamazsınız.

Son düzenleme:
Ben şunu merak ediyorum adam dağda 26 inç 4.0 lastiği 4.8 ile değiştirdi bu mümkün mü fake mi eger öyleyse ben ebat büyütmeyi düşünüyorum.

Selamlar, uygun bir başlık bulamadım. Sürüş sırasında lastiğiniz patladığı zaman değişim sonrası şişirme kısmı için tecrübelerinizi rica ediyorum. Hangi pompa, kaç psi, Co², vb... Teşekkürler

El pompası ile şişirebildiğim kadar şişirip gerisini benzin istasyonunda tamamlıyorum. CO2 tüpü bir tane yanımda taşıyorum; ama malum fiyatları pek az sayılmaz, onu en kötü koşullar için saklıyorum.

Arkadaş şuanki lastiğim mitas ocelot değiştirmek istiyorum ne önerisiniz mitas ocelotdan daha iyi olarak bütçem tek lastik için 200 tl 2 tane alıcağım için 400 tlye gelicek

lastik boyutum 27.5x2.10

Arkadaş şuanki lastiğim mitas ocelot değiştirmek istiyorum ne önerisiniz mitas ocelotdan daha iyi olarak bütçem tek lastik için 200 tl 2 tane alıcağım için 400 tlye gelicek

lastik boyutum 27.5x2.10

Link paylaşamıyorum ancak Şişman Bisiklet'in sitesinde 27.5 Maxxis ve Michelin lastikler var o fiyat bandında.

Yol bisikletimin önüne 23 arkaya 25 taksam bir problem yaşar mıyım?

Geri