Bisikletin ne ? Üzerinde çelik profil jant mı var.
Sedona 610 profil jant evet ama jant çelik mi bilmiyorum.
Bisikletin ne ? Üzerinde çelik profil jant mı var.
Tamam abi senin sorunun jant. 2 sebep olabilir.Sedona 610 profil jant evet ama jant çelik mi bilmiyorum.
Tamam abi senin sorunun jant. 2 sebep olabilir.
1. Janrında fiziksel bir yamulma vs olmuştur. Bu çukura vs girdiğinde jant ısırığı denen paylaşa neden olur.
2. Jant çemberi koruyucusu çok dimdiktir jant tellerinin bağlantı tarafından iç lastiği paylaşıyordur.
Bisiklete yeni başlayanları kafalamak için bu profil jantları kullanıyorlar. Hem çok ağırlar .
Birinci patlak belki bir kesikten patladı. Diğer iç lastik veya yama yaptığınız lastikleri takarken dış lastiği tam olarak oturtamamanızdan kaynaklı patlamış olabilir...Selamlar herkese iyi forumlar diyelim öncelikle,konumuz bisikletimin üstünde michelin dynamic sport serisi dış lastiklerden 700*25 var iç lastik ise decatlondan alınma lastikler. Bugün tam 3 kez aynı yerden lastik patlattım sibobun hemen üç parmak yanı diyebilirim. Hemde daha sürmeden tekrar tekrar aynı yerden veya yakınından lastik patlak verdi.Yama yaptım şişirdim lastiği takarken lastigin indigini farkettim sonra bidaha bidaha baktım olacak gibi degil lastik çürük heralde diye yeni
İç lastik çıkardım bu sefer yeni iç lastigi şişirirken patladı. Kafayı yicektim yama yaptım tekrar şişirdim (abartmıyorum belki 7 kez lastigi sök tak yama yap ugraştım) bu sefer oldu heralde diye dışarı çıktım ama o da ne yine lastigin indiğini farkettim delirdim eve döndüm. Daha önce de yama yaptım tecrübeli sayılırım hiç sorun olmamıştı. Dış lastigin içini defalarca kontrol ettim herhangi bişey olabilir diye hayır yoktu,dış lastigin içinde jant korucu bandı bile kontrol ettim yok abi sorunu bulamadım bugün koca gün bisiklete binemedim anlayacağınız. Sorun nedir tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar?
Yorumunuz için teşekkürler öncelikle;evet dış lastik tarafından patlıyor ve dediginiz gibi orada herhangi bir madde olabilir diye özellikle elimle çok defa kontrol ettim ama herhangi bir cisimle karşılaşamadım. Yama yaparken dogru yapamamış olabilirim çünkü ikinci patlağı yaşadıgımda yamanın hemen bitiminden hava kaçırdıgını farketmiştim cevabınızı kaale alıcam yama hususunda biraz daha dikkatli yama yapıp sonuç alırım inşallah.@Kaanfey oncelikle şambrelin nerden patladığını bulmaniz gerek, yani dış lastik kısmı mi yoksa jant kısmı mı?
Dış lastik kismindan patliyorsa lastikte delici bir madde gizlenmis olabilir.
Eğer janta dönük kısımdan patliyorsa ya jantta çapak vardır temizlenmesi-zimparalanmasi gerekir ya da mil deliklerinden bombe yapip patliyordur ki bu durumda koruyucu jant bandını kontrol edip yenisi ile degistitmeniz gerekebilir.
Yama yaparken çok acele etmeden, şambrelde havanin tamamen boşaldığından emin olduktan sonra ve yamaya uygun baskı uygularsaniz yama da daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz.
Cevap için teşekkürler bahsettiginiz şekilde yama tamirinde daha dikkat etmeye çalışacağım umarım sonuç alırım. Yarın ilk iş tekrardan deniyecegim.@Kaanfey yol iç lastiği değiştirmesi dahada dikkat istiyor.
Sökerken: Dış Lastiği sökerken birden fazla lastik levyesi kullanın tek levleyle sıyırtma yapmayın. Sivri köseli cisimle lastik sökmeyin. farketmeden daha sökme aşamasında patlatabilirsiniz.
Takarken: iç lastiğin boşluğunu alın yani içinde az hava olsun takarken dış lastiğin iç kanalına daha rahat oturur. hiç hava olmaması durumunda dış lastik ve jant arasında ısırma yapabilir ve yüksek psi havayı basınca patlar.
Dikkate alıcam arkadaşlar yorumlarınızın tamamını,yorumlarınız için teşekkürlerBirinci patlak belki bir kesikten patladı. Diğer iç lastik veya yama yaptığınız lastikleri takarken dış lastiği tam olarak oturtamamanızdan kaynaklı patlamış olabilir...
Öncelikle doğru havayı basmak için bir ayaklı pompa edin mutlaka. Zırhlı da olsa doğru havayı basmazsan o lastik patlayacaktır.merhabalar ben de yol bisikletine yeni geçtim ve gerçekten lastik patlamasından çok muzdaribim . yeterli psi bastığımı düşümüyorum çünkü psi ölçerim yok siz hangilerini kullanıyorsunuz. bir de zırhlı lastik mi alsam yoksa şerit mi alsam nasıl azaltabilirim patlama olayını . ( zırhlı lastik için öğrenci işi bir lastik tavisyenizi bekliyoum). acaba lugano lastik nasıldır iş görür mü ?
@portakallimon hocam sanırım tam şişik olmadığından eziliyo lastik çukurda vs kesik gibi patlıyor. yani küçük sıyrık gibi hani bir şeyi ezersiniz ve katlanıp yırtılır ( ama çok küçük bir patlak )