Obsessad
Üye
- Tepki
- 39
- Başlangıç
- 1988—89
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Selamlar herkese iyi forumlar diyelim öncelikle,konumuz bisikletimin üstünde michelin dynamic sport serisi dış lastiklerden 700*25 var iç lastik ise decatlondan alınma lastikler. Bugün tam 3 kez aynı yerden lastik patlattım sibobun hemen üç parmak yanı diyebilirim. Hemde daha sürmeden tekrar tekrar aynı yerden veya yakınından lastik patlak verdi.Yama yaptım şişirdim lastiği takarken lastigin indigini farkettim sonra bidaha bidaha baktım olacak gibi degil lastik çürük heralde diye yeni
İç lastik çıkardım bu sefer yeni iç lastigi şişirirken patladı. Kafayı yicektim yama yaptım tekrar şişirdim (abartmıyorum belki 7 kez lastigi sök tak yama yap ugraştım) bu sefer oldu heralde diye dışarı çıktım ama o da ne yine lastigin indiğini farkettim delirdim eve döndüm. Daha önce de yama yaptım tecrübeli sayılırım hiç sorun olmamıştı. Dış lastigin içini defalarca kontrol ettim herhangi bişey olabilir diye hayır yoktu,dış lastigin içinde jant korucu bandı bile kontrol ettim yok abi sorunu bulamadım bugün koca gün bisiklete binemedim anlayacağınız. Sorun nedir tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar?
Yazdıklarınızı okuyunca yol bisikletim yeniyken yaz başında Urla yolunda 9 defa lastik söktüğüm aklıma geldi. Ayrıca bunun dışında neredeyse 2 güne bir patlak tamir ediyordum. Kah tutmayan yama kah yeniden patlama yüzünden. Neredeyse bisikletten vazgeçecek hale gelmiştim. Öyle ki artık bende paronaya haline gelmişti ve lastikleri düşünmekten sürüşten bir şey anlayamaz oldum. Sonra araştırıp ve biraz paraya kıyıp Schwalbe maraton lastik taktım. 1500km oldu hiç dikkat etmememe rağmen henüz patlak yaşamadım. Bisikletin keyfini yaşamaya başladım resmen. Keşke daha önce yapsaymışım ama acemilik işte.