Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

L'etape Türkiye by Tour de France - İstanbul 19-20 Ekim 2024

uzun parkur için cutt off süresinde değişiklik oldu mu ya acaba ? 3 dakikayla kaçırmışız diye baya uzun etapçıları elediler., otobüse bindirdiler, otobüsle 5 dakika gittik, sonra bizi otüsten tekrar parkura girdik. zaten son tepedeydik. sonrası inişti full.10 dakikada zaten finishe geldi herkes.

edit. cut off 12 imiş. 3 dakikayla kaçırmışım. ama iyi tırmanıyodum ya tırmanışlarda 😅 😅 beni eleyen iniş ve düz yollar oldu. yarış güzeldi. kendim uzun etapta 4-5 kazayı şahsen gördüm. herkese geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Scudo
Su yarislari daha uzun yapmalari lazim. 58km kisa parkurmu olur. 70 80km kisa parkur olacak 150 160km uzun parkur. Yabanci ulkelerdeki granfondolarda mesafeler daha uzun. Adam 2 3 kere 100km surmus ben uzun parkuru yaparim diyor sonra cutoffa kaliyor.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Su yarislari daha uzun yapmalari lazim. 58km kisa parkurmu olur. 70 80km kisa parkur olacak 150 160km uzun parkur. Yabanci ulkelerdeki granfondolarda mesafeler daha uzun. Adam 2 3 kere 100km surmus ben uzun parkuru yaparim diyor sonra cutoffa kaliyor.

Bizde mesafeler o şekilde olsa şimdi ki uzuncuların bir çoğu kısaya kısacılar da yarışa katılmaz. 3 katagori olabilir. kısa-uzun-daha uzun gibi :harika:

Bizde mesafeler o şekilde olsa şimdi ki uzuncuların bir çoğu kısaya kısacılar da yarışa katılmaz. 3 katagori olabilir. kısa-uzun-daha uzun gibi :harika:
önemli olan katılımın çok olması uzasa ne avantajı olacak

• Beğen
Tepkiler: gurkan

Olmayacak işte, gf lar zaten insanlara bisiklet sporunu sevdirmek ve her kesimden bisikletçiyi bir araya toplamak değil mi?
Parkurların daha da iyileşmesi gerekiyor, bence en önemli durumlardan birisi de bu.

şöyle bir sey denk geldi

• Beğen
Tepkiler: MakRo

Daha önce de yazmıştım. Türkiye'de Fondo ve MedioFondo yapılıyor. Ama adı GranFondo oluyor nedense.

Uzadigi zaman olacak avantaji soyliyeyim size hemen.
Aslinda letapin uzun parkuru cok yumusak degil. Ama 3 saat civari bitebiliyor. Isin dayaniklilik kismi ise 4 saat ve uzeri suruslerde basliyor. Bu yarista 80 90 kmde guclu bir sporcu atak cekip cok rahat kaciş yapabiliyorki yarisi ukraynali bu sekilde kazandi. Uzun olsa idi mesafe yakalanirdi muhtemelen. Mesafenin uzamasi bu ataklarin onune gecer ve dayanikliligi ön plana cikartir. Ben herzaman sporcu gelisimi icin cok daha sert olmasi taraftariyim bu yarislarin. Aci yoksa gelisim yok bunu uluslararasi yarislarda dökülen sporcularimizda net bir sekilde anlayabiliyoruz. He diceksinizki amatör yaris. Herseyin basi amatörlükten geçmiyormu.

Kisa gene kisa olsun sorun yok ama uzun rota ciddi zor olmali. Gucune guvenmeyen uzuna tenezzul etmemeli.

Tebrik ederim harika sonuç için. Organizasyonla fotoları yayınladı mi acaba?
Teşekkür ederim.
Henüz yayınlamadılar. Ben de tesadüf üzere ulaşmış oldum.
Tahminen Perşembe ya da Cuma haydikaydol sitesinden ulaşırız.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Burada en azından 60 km'ye yakın mesafe ve belirli bir tırmanış var. Akra'da, Samsun'da ve Likya'da bu değerler çok daha kısaydı. Bunların içinde sadece Akra'ya katıldım, keşke biraz daha uzatsalardı diye içimden geçirmiştim.

Öte yandan mesafenin ciddi şekilde artması daha az katılımcı demektir, bunu da organizatörler istemez. Bir de yarış ne kadar kısaysa kontrolü de o kadar kolay, o yüzden yanaşacaklarını sanmıyorum.

Burada en azından 60 km'ye yakın mesafe ve belirli bir tırmanış var. Akra'da, Samsun'da ve Likya'da bu değerler çok daha kısaydı. Bunların içinde sadece Akra'ya katıldım, keşke biraz daha uzatsalardı diye içimden geçirmiştim.

Bu sene bende akra ve başkente katıldım bide olursa Nirvana olacak bakalım ki katılımcı sayısı düşük görünüyor şuan 1 ay kalmışken. Akra parkuru hızlı bi parkurdu 1 tane sert bi tırmanış vardı sonlara doğru(kısa parkurdan bahsediyorum) başkent ise sert tırmanışları olan bir parkur oldu benim için

Bu sene bende akra ve başkente katıldım bide olursa Nirvana olacak bakalım ki katılımcı sayısı düşük görünüyor şuan 1 ay kalmışken. Akra parkuru hızlı bi parkurdu 1 tane sert bi tırmanış vardı sonlara doğru(kısa parkurdan bahsediyorum) başkent ise sert tırmanışları olan bir parkur oldu benim için

Geçen sene antalya da ciddi bir kaza olmuştu sanırım. Yanlış mı hatırlıyorum? Bu sene bende katılmak istiyorum. Kayıt için ay başını bekliyorum

Geçen sene antalya da ciddi bir kaza olmuştu sanırım. Yanlış mı hatırlıyorum? Bu sene bende katılmak istiyorum. Kayıt için ay başını bekliyorum
Nirvana Antalyaya katilmistim. Katildigim nadir yarislardan. Parkur genel olarak düz yokus nerdeyse yok. Ama katilacak arkadaslara tavsiyem tt yarisinada katilin asil zevkli kisim orasi bence.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Nirvana Antalyaya katilmistim. Katildigim nadir yarislardan. Parkur genel olarak düz yokus nerdeyse yok. Ama katilacak arkadaslara tavsiyem tt yarisinada katilin asil zevkli kisim orasi bence.

tt dediğiniz zamana karşı olan mı?

Türkiye’de yapılan fondo’ların parkur profilleri nispeten 3-5dk’lık anaerobik patlayıcı güce dayalı efor isteyen niteliklerde oluyor.
Bir Akra uzun parkuru gibi ya da Toros keçisi ya da Kartepe parkurları gibi değiller.
Fondo’larda derece yapmak için kısa patlayıcı atakları yapabiliyor ve bunları tekrarlayabiliyor olman lazım.

Dünkü kısa ve uzun parkur profili de patlayıcı gücü yüksek olanın avantajına oldu.
İnişler de bir o kadar tehlikeli ve teknik beceri istiyordu.
Zaten kazaların neredeyse hepsi inişlerde oldu.

Öte yandan mesafenin ciddi şekilde artması daha az katılımcı demektir, bunu da organizatörler istemez. Bir de yarış ne kadar kısaysa kontrolü de o kadar kolay, o yüzden yanaşacaklarını sanmıyorum
Mesela bu sene çeşme granfondo yu 3 etaba bölmüşler ,

Geri