Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@ahlaksız

Kudret bey'in yazılarını çoğu zaman tebessümle okurdum. Farklı başlıklar altında Uludağ çıkışını 20 kere okutmuştur :).
Protein ağırlıklı beslenmesi baya dikkatimi çekmişti.
Dün yazdıklarıma karşılık blok atınca baya üzülmüş ve kırılmıştım. Ama size de bu tarz yaklaşımından sonra daha fazla üzülmemin gereği yokmuş.
Syg

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Scudo
Son kritik saatler,
24 saat içinde ne olacak
Haberleri izlemece
Füzeler geliyor
Sıcak saatler
3 'üncü dünya savaşı ,topyekun yok oluş 1 ay sonra 4 'üncü dünya savaşı sopalar ile olacak,
7500 nükleer abd 'ye 7500 nükleer rusyaya, rüzgarlar ile radyoaktif her yana yayılacak
Felaket senaryoları hazır
1 ay sonra elimizdeki para beş para etmez yiyeceklerde radyoaktifli olacak suda uzun vadede 7 milyarın 6 buçuk milyarı yok olur,kalan 500 milyon yeniden var olmanın savaşını verecek
Dua edelim bu duruma düşmeyelim
3'üncü dünya nükleer savaşının kazananı asla olmayacaktır

Yetmez,gumruk vergiside 22 euroya dusuruldu.15 gun sonra devreye girecek.Durmak yok istikrara devam.

Öyle bir şeyki, bir ürün alamaya kalksan, alsan -dolar bu kadar yüksekken almak hata mı olur- dedirtiyor; almasak -ya ilerde peki dahada artarsa veya düşerse- diyorsun. O yüzden belli bir meblanın üstünteki ürünlerde insan tedirginlik yaşıyor. Durum gösteriyorki, kısa vadede düşmek yerine dahada artacak gibi. 2leri görmemiz hayal, belki 10 sene sonra. 3,5ları görsek biraz sevinilir.(3,1lerde iken dahada çıkmaz artık,güneydoğudaki hareketlilik kalktı deniyordu) Kolay kolay adam olmaz bu saatten sonra.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Dünyanın sayılı ekonomilerinden biri(!)ne göre gayet iyi durumda dolar.:)

NaJO52.png

%100 den fazla değer kaybı yaşamız 0,5 den 1,22 seviyesine gelmiş bizim para vay be

Ben niye olağan dışı yükselir anlamak istiyorum . İktidar gizli devalüasyon mu yapıyor başka ülkeler üzerimizde mali operasyon mu yapıyor güvensizliğe kapılan halk dolara mı hücum ediyor . Kendi ölçeğimizde düşünüp ülke bazında yargıda bulunmak haksızlık diye düşünüyorum . Şimdi link veremiyorum ama yapılan bir ankette kişiler gelirleri yaklaşık 2 kat artarsa daha mutlu olacaklarını söylemiş ne kadar geliriniz olduğundan bağımsız. Demem o ki para yetebilen bir şey değil ,insan çok kısa sürede yeni koşullara adapte olup g280 yerine g650 isteyebilir (link)

Biraz daha çalıştım ve ekonomi ve ülke batmıyor gelişmekte olan ülkeler liginde maç yapıyor . Bir üst lige çıkma şansı yakın değilse de küme düşme ihtimali de pek yok .Grafiklere kabaca göz atarsanız fazlaca analize gerek olmadan serbest ekonomiye geçişle istikrarlı bir şekilde büyüdüğümüzü görebilirsiniz . Başta da söylediğim gibi doviz grafiğindeki ani zıplamaların neden kaynaklandığı merak konum . Bunu yürütme develüasyon olarak basit bir seçenek olarak yapıyorsa siyasi bedelini ödemeli ,halk kendi parasına güvenmeyip dolara yöneliyorsa acısı kendi üzerlerine biniyor zaten . Ama basit ve tek bir açıklaması yoktur diye düşünüyorum . Yine de lig benzetmesine ele alırsak maçta şike olmadığından da emin değilim.

Dosyalar

• dolar.JPG
    dolar.JPG
    27,4 KB · Okunma: 27
  • yillara-gore-asgari-ucret-ile-kac-dolar-alinabilir.png
    yillara-gore-asgari-ucret-ile-kac-dolar-alinabilir.png
    6,7 KB · Okunma: 28
  • butce-acigi-201612.png
    butce-acigi-201612.png
    4,6 KB · Okunma: 25
  • enflasyon-orani-20171231.png
    enflasyon-orani-20171231.png
    6,8 KB · Okunma: 27
  • kamu-borc-stoku-dolar-201704.png
    kamu-borc-stoku-dolar-201704.png
    5,3 KB · Okunma: 27
  • merkez-bankasi-yillik-doviz-rezervi-20180105.png
    merkez-bankasi-yillik-doviz-rezervi-20180105.png
    5,7 KB · Okunma: 27
  • turist-sayisi-yillik-201707.png
    turist-sayisi-yillik-201707.png
    7,8 KB · Okunma: 27
  • yillik-arac-sayisi-201704.png
    yillik-arac-sayisi-201704.png
    5,8 KB · Okunma: 27
0ı zaten şu kadar diyip bisikleti satmanın tam zamanıdır.

@Serkan Mıstınoğlu zaten ülkemizde güzel olan bütün hobiler aynı şekilde hiç bir güzel hobinin yanına yaklaşılamıyor.plastik modelcilik yaptım bir kaç sene yurt dışında 20-30 dolar olan modeller burada 2 katı fiyatına boya vs derken bu hobiyi bırakmak zorunda bu kurlar ile bu hobiye devam etmek imkansız çünki.diğer hobiler de aynı kaderi paylaşıyor.ülkede hobi yapanlara bir nevi ceza kesiliyor.ne hobisi kardeşim gidin boş boş oturun evinizde :(

@Afyon35

modelciliği değilde plastik modelciliği şimdi ahşap olarak devam ediyorum en azından bir tutkal 700 gr 15 tl / 300 tl alet edavat aldım sağdan soldan bulduğum palet tahtalarından kesip biçip yapıyorum diğerine göre oldukça maliyetsiz en azından kur ile alakam yok.

bauhausta sanırım 4-5 metre ahşap 10cm eninde 20 tl daha ne olsun kes biç yap kur derdi yok en azından ;)

Öceden kendi kendine yeten sayılı ülkelerdendik, önceden iyi kötü üretimimiz ihracatımız vardı şimdi üretim yapan, kar eden, ihracat yapan tüm fabrikalarımız satıldı önceden 2000 ve samsun sigaraları vardı yurtdışına ihracat yapıyordu iyi kötü ülkeye döviz getiriyordu ne oldu? satıldı ve sonrasında kapatıldı, daha dün şeker fabrikalarımızdan 2 tanesi zararına satıldı neden? çünkü ülkede döviz kalmadı sıcak para bitti ve yok pahasına yabancılara satıldı bu şeker fabrikaları yurtdışına ihracat yapan önemli gelir kaynağımızdı şimdi şunu diyebilirsiniz "fabrika bizim topraklarımızda AKP'den sonra zorla döve döve alırız sahiplerini ülkeden kovarız" diyorsunuz ama afedersiniz NAH alırsınız çünkü zorla aldığınız an o fabrikaların ürettiği ürünlere yurtdışında ambargo konulacak ve fabrika zarar edecek... Kısaca bunca satılan fabrikalardan gelen sıcak para bitti elde kalan son fabrikalar satılıyor böylece sıcak para getirilmeye çalışılıyor şimdiye kadar getirilen sıcak paraların bir kısmı devletin kasasına girerken diğer kısmı malüm şahsın isviçredeki banka hesabına girdi... Özetle AKP ülkeyi satıyor bu sonu gelmeyen bir karadelik gibi ülkeyi batırdılar, çökertiler ama iktidardan gitmeyi düşünmüyorlar çünkü suçun her türlüsüne bulaştılar iktidardan gittikleri an yargılanacaklarını biliyorlar bu sebeple gitmemekte direnecekler ekonomiyi zoraki ayakta tutmak için sattıkça satacaklar bu daha bir şey seğil yakında toprak satışları başlayacak egede kalan 3 5 ada satılacak bundan emin olabilirsiniz şuan güzel ülkemi dünya tarihinde görülmemiş büyük bir son bekliyor bu son öyle şiddetli, öyle felaket olacak ki osmanlının çöküş süreci bile bu çöküşün yanında bir hiç kalacak üklede kan gövdeyi götürecek şiddetli çatışmalar yaşanacak AKP ve AKP'liler aklını başına toplamassa bu son kaçınılmaz bu bir tehdit yada felaket tellallığı değil tarih ve sosyoloji bize bunu öğretiyor.

@S A T I Konuyu sabote etmek gibi oluyor ama onun da iskeleti çok zahmetli değil mi uğraşmadım ama bildiğim kadarıyla :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri