Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Çin'de 1 dolar 6.36¥ (yuan) yapıyor yani normal.
1 dolar 6.36TL'de olabilir.
 
Scudo
p6dNjN.png


gO7YkL.png
 
(link)
(link)

Almanlar 1918'den 1923'e tastamam 12 "sıfır" eskitmişler, gayet etkileyici. Sonra para birimini değiştirmişler, Reichsmark yapmışlar ve savaşa kadar stabil kalmış. (link)

Biz Türkiye'de 1970'ler, 80'ler ve 90'larda her 5 senede bir "sıfır" eskitirdik. Dünyadaki dolar bolluğu, sunii refah vs. neredeyse 15-16 senede bir tanecik bile "sıfır" eskitemediydik, sanırım 3 tanecik "sıfır" borcumuz var enflasyon canavarına, sıkı tutunun.
 
türkiye'nin yıllık konut ihtiyacı 600 bin, stok ise 2 milyon. dolar 4,30 euro 5,10 . hayırlı krizler
 
Gündüz havai fişek atanlar aklıma geldi. Uçakların deposunu dolu tutsunlar ne olur ne olmaz . Lazım olacak gibi.
 
@Guanzo

çin üreten bir ülke, biz ise tüketiciyiz. tüketici olmak demek dolara bağımlılık demektir. neden tüketiciyiz? Cumhuriyet tarihi boyunca elde edilmiş kamu birikimini yandaşa dağıtırsan, üretimi kamudan alıp yandaş sermaye tekeline alırsan dolar düşmez yükselir. yarı bağımlı ülkeden tam bağımlı ülkeye geçtik. bu yüzden dolar düşmeyecek yükselmeye devam edecek. doları 2tl seviyesine indirmek önümüzdeki 10 yıl için HAYAL
 
Söylenecek çok şey var da hiçbir şey yok [emoji54]
50ad5bc6a1657fa07864eb7f0b6556a5.jpg


SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@trainspotting35
ahahahah adam durup durup bi bilmem kaç para daha satacaksın, bi bilmem kaç para daha satacaksın diyor ahahahaha
 
Özgür Demirtaş nereye düştüm ulan ben der gibi bakıyor adama. :):)
 
Hükümet finansal önlemlerle kurdaki yükselişi frenlemeye çalışıyor ama çabaları nafile.

Türkiye büyümek için yabancı sermayeye, yabancı yatırımcıya bağımlı bir ülke. Yabancı yatırımcının sermayesini kalıcı olarak ülkeye getirmesi için, yani sıcak para getirmesi değil de fabrika kurması, istihdam yaratması, ihracat yapması, vergi ödemesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor:

* OHAL kalmalı, olağan yönetim rejimine geri dönülmeli. Meclis'in yerine getirmesi gereken yasama görevi KHK'larla ikame edilmemeli.
* Hukuk devleti tekrar tesis edilmeli. Hakim ve savcıların mesleki güvenceleri sağlanmalı. Yargı kararları tavizsiz bir şekilde uygulanmalı.
* Kuvvetler ayrılığı ilkesi tekrar hayata geçirilmeli. Şu anda yüksek yargı organlarında görev yapanlar da dahil, tüm hakim ve savcıları, cumhurbaşkanı ve onun genel başkanı olduğu siyasi parti atıyor. Böyle bir ortamda yargı bağımsızlığından söz edilemez.
* Devlet hazinesinin ve kamu kurumlarının harcamalarının şeffaflığı ve denetlenebilirliği tekrar sağlanmalı. Şu anda devlet hazinesini ve harcamalarını denetleyen Sayıştay fiilen işlevsiz durumda. Tüm kamu iktisadi teşebbüşleri, devlet bankaları ve devlet şirketleri "Varlık Fonu" adındaki bir ucubeye devredildi ve bu fonun harcamaları denetlenmiyor, yöneticileri kimseye hesap vermiyor.

Bu ilkeler hayata geçirilsin, dolar kuru 6 ay içinde 3 TL'ye de iner. Yabancı yatırımcının ülkeye güveni yeniden sağlanmış olur. Hukuk devletinin, şeffaf devletin olmadığı ülkeye yatırımcı gelmez. KHK'lara konulan tek bir cümle ile insanların mal-mülklerine el konulduğu, yargı kararlarının uygulanmadığı, iktidardakilerin hoşuna gitmeyen kararlar veren hakimlerin meslekten atıldığı, insanların yargı kararı olmadan işlerinden olduğu bir ülkeye yatırımcı gelmez. Ancak paradan para kazanmaya çalışan fırsatçılar gelir, onlar da bütün birikiminizi alıp götürürler.
 
Arkadaşlar önümüzü göremiyoruz diyoruz bunla alakalı olarak önerebileceğiniz ucuz internet kullanma şekli var mıdır? Mümkünse taahhütsüz ve fiber olsun. Şuan superonline a aylık 80 tl ödüyorum iki aya biticek taahhütüm.D-dmart ıda iptal edicem bu ay bitiyor taahhüdü. Ayrıca bir sorum daha var biz aliexpress ten burda olan şeyleri az daha ucuz diye almaya devam edersek yerli üretimi bitirmez miyiz? Ordan toptan getirip satandan tabi ki almayalım biz de girer alırız o ayrı ama yerli üretim varsa eğer onu almalıyız diye düşünüyorum.
 
@appendix
Mesela şimdi farkettim kullandığım bisiklet mosso, yani Kron-corelli gibi yerli bir bisiklet alabilirdim ama ikinci el aldığım için paramı dışarı çıkarmış sayılmıyorum diye düşünüyorum.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri