Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Markette çalıșıyorum sorularınızı alabilirim

Ne ajitasyonu kardeşim..Vakit geçirmek için iki cümle kuruyoruz şurada:hhhhhh:
Gen veya şans faktörü ne olacak?
Her şeyi kendini geliştirmek ve çok çalışmak ile açıklayamayız ki..''Ben çok çalıştım,hem de kendimi çok geliştirdim,sen de yap'' diyorsun..Bu kadar basit değil işte..
Herkese eşit fırsat ve herkese eşit imkan farklı bakış açıları. Siz imkan tarafından bakıyorsunuz, @Mad Buddha ise fırsat tarafından. Bir yandan ikinizin de haklı olduğunu düşünüyorum, bir yandan ikinizin de haksız. İnsan bazen malesef içinde bulunduğu koşullarda fırsatları görme ve değerlendirme imkanı bulamıyor, tıpkı imkanı olanların fırsatların değerini imkanı olmayanlara göre daha az bildiği gibi.
Yeğenimin nişanlısı Hindistanlı. Aslen makine mühendisi, ama yazılım işleriyle uğraşıyor. Herhangi bir firmaya bağlı olmadan, sadece kendi çabalarıyla, hem yurtiçi hem de yurtdışında kendi müşteri portföyünü oluşturdu. Çok da iyi paralar kazanıyor. Onu gördükten sonra artık bazı şeylerin sadece ülkemizden kaynaklanmadığına emin oldum. Bir kere başta yabancı dil olmak üzere, her konuda çok yetersiziz. Kendimizi işimizde geliştirmek desen zaten hak getire. İş ahlakı yerlerde sürünüyor. Sonra elin Hintlisi dilini bile bilmediği ülkeye geliyor, binlerce yazılımcının boş gezdiği bir ortamda fark yaratıp öne geçiyor. Suç sadece ülkemizdeki düzende mi?
Çok haklısınız, tek sıkıntı hintli olup da çok çabalayanların oldukça küçük bir oranı bu şekilde başarı sağlayabiliyor. Çok çabalayıp da yine sefalet içinde kalan da epey hintli var. Ama mesela bazı toplumlarda çok çalışmanın yarattığı şans daha büyük. Dolayısıyla bireysel olarak çok çalışmalıyız, ancak bir yandan bir araya gelip toplam başarı şansını da artıracak ortak çözümler de bulmalıyız. Bireyler bir yere kadar, bir noktadan sonra oynadığınız takımın diğer oyuncularının da iyi olması lazım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Dediğinde haklısın fakat bilişim sektöründe gerçekten iyiysen kusura bakma ama kimse seni açıkta bırakmaz. Bırak yurt dışı ortaklı firmalar. Aselsan, havelsan gibi devlet ortaklı firmalar var. Bunlar seni havada kapar. Benim sektörde gördüğüm. İşinde gerçekten iyiysen (gerçekten*) senin iş aramana gerek kalmıyor, onlar seni bulup çağırıyorlar zaten.

Sorulması gereken: Neye göre, kime göre iyisin?

No offfense...
havada kapmazlar. diploma isterler, referans isterler. isterler de isterler.

havada kapmazlar. diploma isterler, referans isterler. isterler de isterler.
Mehmet abi sen işe mühendis alıyor olsan diploma referans istemez misin? 😁 4.500 5.000 TL maaş alıyor adamlar. Biz işe alırken yazdığı kodlardan örnek bile istiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Mehmet abi sen işe mühendis alıyor olsan diploma referans istemez misin? 😁 4.500 5.000 TL maaş alıyor adamlar. Biz işe alırken yazdığı kodlardan örnek bile istiyoruz.
örnek verdiğin yerler için söyledim. orada isterler de isterler. diploma istemem, ben diploması olan bir sürü eşekle çalıştım. diploması olmayan bir sürü insanla da çalıştım. diploma, sizi emek piyasasından 2 ila 10 yıl uzak tutmak için kurgulanmış bir yapı maalesef. ikincisi, kurumsallarda sizlere ve de bizlere bahsedilmeyen bir mobbing kültürü var. çok iyi bir yazılımcı olabilirsiniz. işe alınırsınız, ama çalıştığınız ekipte sizi, çalıştığı pozisyon için rakip gören bir eski çalışanın hedefine girerseniz işiniz iş ya da sizin eşdeğeriniz sizinle aynı anda işe başlayan biri, sizi yükselmesi önünde engel olarak görürse o zamanda eğlencesi az günler sizi bekliyor demektir. bir steve jobs bizden kolay beri çıkamaz. daha baştan diploma isterler. yatırımcı ararken bizde yatırımcılar risk sermayesi kullanmaz. turkcell de çalıştım. gsm fikrini finlandiyada gören bir girişimcinin koç ve sabancıya gittiğini ama onların bu işe sermaye vermeye yanaşmadıkları anlatılır. sonra karamehmet bu işe evet der. düzgün adama iş veririm ben. kapasitesi olan adamı tercih ederim. diploma kapasiteyi tam göstermez. odtü mezunu olarak, odtü mezunları ile çalışmayı da sevmem.

örnek verdiğin yerler için söyledim. orada isterler de isterler. diploma istemem, ben diploması olan bir sürü eşekle çalıştım. diploması olmayan bir sürü insanla da çalıştım. diploma, sizi emek piyasasından 2 ila 10 yıl uzak tutmak için kurgulanmış bir yapı maalesef. ikincisi, kurumsallarda sizlere ve de bizlere bahsedilmeyen bir mobbing kültürü var. çok iyi bir yazılımcı olabilirsiniz. işe alınırsınız, ama çalıştığınız ekipte sizi, çalıştığı pozisyon için rakip gören bir eski çalışanın hedefine girerseniz işiniz iş ya da sizin eşdeğeriniz sizinle aynı anda işe başlayan biri, sizi yükselmesi önünde engel olarak görürse o zamanda eğlencesi az günler sizi bekliyor demektir. bir steve jobs bizden kolay beri çıkamaz. daha baştan diploma isterler. yatırımcı ararken bizde yatırımcılar risk sermayesi kullanmaz. turkcell de çalıştım. gsm fikrini finlandiyada gören bir girişimcinin koç ve sabancıya gittiğini ama onların bu işe sermaye vermeye yanaşmadıkları anlatılır. sonra karamehmet bu işe evet der. düzgün adama iş veririm ben. kapasitesi olan adamı tercih ederim. diploma kapasiteyi tam göstermez. odtü mezunu olarak, odtü mezunları ile çalışmayı da sevmem.
Mezuniyet diploma bazen iş yapmaya biliyor. Çalıştığım yerde yüksek mühendisliğini yapmış bir şef var sahadaki olaylar karşısındaki bilgisi sıfır. Sırf İngilizcesi dolayısı ile hak eden birisi yerine bu adamı kıdem atlattılar. Böyle olunca çalışma isteği olan adamın motivasyonu da gidiyor. Yalan değil çalıştığım yerde herkes bir tanıdığı vasıtası ile girmiş ve çalışıyor. Bende kuzenim vasıtası ile girdim soran olduğunda her zaman soyadı benzerliği diye geçiştirdi. Çünkü işte o kişi ile değil yaptığım iş ile anılmak istiyorum. Tek engelim askerlik vardı o da aradan çıktı. Şimdi mobbing kısmında iş şöyle oluyor. Kendisini sana rakip gören adamlar senin yaptığın işi dahi kendisi yapmış gibi gösterirken en küçük bir hatayı sana yıkıyor. Kaldı ki adam kayırma olayı almış başını gidiyor. Şirketin üst yönetimine farklı bir mail ile mail atacağım ve bunun denetlemesi olana kadar her gün devam edeceğim. En basiti ile saç sakal yönetmeliği sadece top sakala izin verirken ortada işid militanı gibi gezen türlü adam var. Yarım saat oturup kaç tane tel çıktığını satabilecek kadar az çıka sakalım gözlerine battı ve uyarı aldım. İnsan kaynaklarına durumu ilettiğim zaman konu başka yerlere geldi. Şirketin benim bulunduğum bölgesi aile şirketi gibi olmuş durumda. İstanbul'daki insan kaynakları da yetmezse bir kaç yardım alıp doğrudan Danimarka'daki ana ofise yazacağım. Adı yabancı ama yönetim ve diğer işlerde üç kağatçılık vs olarak ülkemiz firmaları ile yarışıyor. Bu durumun sadece Manisa'da ki kısımda olduğunu söylüyorlar. Bakalım durum ne olacak.

Migrosta mal kabulcüyüm yıllardır bu şirketteyim normal çalışan olarak başlamıştım yardımcı olabileceğim bir şey varsa olurum

• Beğen
@Çağdaş78 ahahaha 😂😂😂hocam sen yaşa
Alta bi çizgi daha atıp çalışanları da ekleyin. Kimse kimseyi bu işlerde zorla çalıştırmıyor. Ben fabrikada çalışıyorum. Burda yeni giren vasıfsız işçilere 2600 tl maaş veriliyor. 8 saat mesai yapılıyor. İşçi 10 dakika bile fazla mesai yapsa 1.5 katı fazla mesai ücreti yazılıyor. Yol yemek iş yerine ait. SGK primleri gerçek maaş üzerinden yatırılıyor. Ama çalışan yok. İlan veriyoruz. Gelen adam öğlene kadar çalışıyor sonra kaçıp gidiyor. Soruyoruz niye çıkıyorsun diye. Burda vakit geçmiyor diyor. Burda 8 saat vakit geçmiyor ama avmde kafede restoranda asgari maaşla 12 saat geçiyor. Çünkü orda billur muhabbeti var, hahaha hihihi var, karı kız muhabbeti var, sabahtan akşama kadar elde cep telefonuyla oynamak var. Fabrikada bunlar olmayınca vakit geçmiyor tabi. Okumuş etmiş adamları bir kenara bırakalım, artık okul yüzü görmemiş okuma yazma bilmeyen adamlar bile fabrikada, atölyede çalışmak, meslek sahibi olmak, zanaat öğrenmek istemiyor. Herkes avmde kafede restoranda ıvır zıvır işlerle vakit geçirme peşinde.

Merhaba hocam neredeymiş o fabrika ve ne üretiyorsunuz acaba🤔

Proletaryanın yanında artik bir prekarya sınıfının da oluştuğundan bahsediliyor.

Hadi bakalım kendıne güvenen bilişimcıler şöyle gelsın :D

(link)

migros iyidir iyi migros candır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yemekhanede çalışıyorum. sorularınızı alabilirim merak ettikleriniz varsa.

İş mevzularında birkaç kelam edeyim. Malesef @Mad Buddha arkadaşıma katılmadan edemiyorum. Emek vermeden bekleyerek kimse biryere varamaz. Devletimiz gençleri yönlendirmek yerine heryere abuk abuk üniversite açıp reklam yapmakta. 99 yılında üniversiteye başlarken kuzenim öğretmen olma hayaliyle fizik yazdı. Ben de fizik yazdım ama amaçlarım farklıydı. Benimki olmadı onunki oldu. Çok dedim öğretmenlik hayali kurma kendini geliştir diye. Sonuçta sınavlar sınavlar ve atanamamalar. Kuzenim atanamadı ama çok çalıştı özel okullarda aranılan bir öğretmen oldu. 99 lar 2000 lerin başında da öğretmen fazlası vardı memlekette. Ülkedeki ilkokul sınıfı sayısı kadar ilkokul öğretmeni mezun ederseniz kime nasıl iş vereceksiniz. İhtiyaçtan fazla öğretmen yetiştirmek devletin suçudur. Ancak devlet hatasını düzeltmiyorsa eğer yıllardır sürekli atanamamaktan intiharlar vs yaşanıyorsa, öğretmenler çöpçü vs oluyorsa bir zahmet gençler de öğretmenlik okumasınlar. Bu kadar şeye rağmen, bir genç öğretmenlik hayali kurarak okula gidiyorsa zaten aklında sıkıntı vardır diye düşünüyorum. Boş hayaller kurmamak lazım. Devlette yatarak maaş almayı istemek yerine çok çalışıp özelde isim yapmaya çalışmayı niye denemezler. Bazıları maalesef sadece ağlanıyorlar.

Basit bir garson mevzusu diyelim. Ben yemekhaneciyim yeri geliyor organizasyonlar yapıyoruz. Bir ismail şefimiz var. Bu garson arkadaş herkes 80 yövmiye alırken 120 den aşağı gelmez hiç bir işe. Ancak her günü doludur. Tane tane güzel konuşur ama zırcahildir. Ama konuşması, hareketi, tavrı, efendiliği ve çalışkanlığı ile namı yürümüş bir garsondur. Bir organizasyonda her zaman patronlara, bakan vs varsa onlara hep bu adam bakar. Aslında diğer garsonlarla aynı işi yapar. Ama aynı işi yapsa da daha çok parayı hakettiğini karşıdan izleyince görürsünüz. Paramı alayım gideyim tavrıyla yapanla farkını belli etmek başkadır. Herkes ismail bizle aynı işi yapıyor bizden fazla alıyor diye dedikodu yaparken ismail koşturarak çalışıyordur o anda.

Yaptığı iş ne olursa olsun farkını koyarsan ortaya, herşey bambaşka oluyor.

Son düzenleme:
Bir konuda uzman olmak için bırakın lisans eğitimini yüksek lisans mezunu olmak gerekir. Örneğin psikoloji lisans okudun yüksek lisans yaparsan uzman psikolog olursun. Tıp okursun. Uzman doktor olmak için tekrar lisans üstü eğitim alırsın gibi.

Alakasız bir bölümden mezun olup ben yazılım uzmanıyım, dijital pazarlama uzmanıyım demekte ilginç tabi. O zaman diplomaya gerçekten gerek yok. Bir şekilde çalışıp kendini geliştirip o işi öğrenirsen lise mezunu da olsan yazılım uzmanıyım diye ülkemizde işe başvurup o işe kabul ediliyorsan bravo. Ne gerek var yazılım mühendisliği okuyup 4-5 yılını heba etmeye.

• Beğen
Tepkiler: MURAT3506
Bir konuda uzman olmak için bırakın lisans eğitimini yüksek lisans mezunu olmak gerekir. Örneğin psikoloji lisans okudun yüksek lisans yaparsan uzman psikolog olursun. Tıp okursun. Uzman doktor olmak için tekrar lisans üstü eğitim alırsın gibi.

Alakasız bir bölümden mezun olup ben yazılım uzmanıyım, dijital pazarlama uzmanıyım demekte ilginç tabi. O zaman diplomaya gerçekten gerek yok. Bir şekilde çalışıp kendini geliştirip o işi öğrenirsen lise mezunu da olsan yazılım uzmanıyım diye ülkemizde işe başvurup o işe kabul ediliyorsan bravo. Ne gerek var yazılım mühendisliği okuyup 4-5 yılını heba etmeye.
Saçmalamışsın. Dijital Pazarlama & Reklam işine başladığımda bırak bir okulda bölümü, konu hakkında bilgisi olan insan sayısı bile azdı. Keza halen öyle bir bölüm yok.

• Beğen
Saçmalamışsın. Dijital Pazarlama & Reklam işine başladığımda bırak bir okulda bölümü, konu hakkında bilgisi olan insan sayısı bile azdı. Keza halen öyle bir bölüm yok.

Sizden başka herkes saçmalıyor zaten. Şuan firmanıza alınacak dijital pazarlama ve reklam uzmanlarından diploma istemeyin o zaman. Lise mezunu da olmasına gerek yok. Teknik olarak bir diplomaya ihtiyaç yok demekki. İnternet araçlarını kullanma, içerik yazma, SEO, PPC, sosyal medya pazarlaması vb. becerileri çalışarak kendini geliştirerek öğrendiyse dijital pazarlama ve reklam uzmanı olmuş demektir. Tabi neye göre uzman kime göre uzman ne ölçüye göre uzman. Bu ünvanı neye göre almış.

• Beğen
Sizden başka herkes saçmalıyor zaten. Şuan firmanıza alınacak dijital pazarlama ve reklam uzmanlarından diploma istemeyin o zaman. Lise mezunu da olmasına gerek yok. Teknik olarak bir diplomaya ihtiyaç yok demekki. İnternet araçlarını kullanma, içerik yazma, SEO, PPC, sosyal medya pazarlaması vb. becerileri çalışarak kendini geliştirerek öğrendiyse dijital pazarlama ve reklam uzmanı olmuş demektir. Tabi neye göre uzman kime göre uzman ne ölçüye göre uzman. Bu ünvanı neye göre almış.
Çalıştığım firmaya girerken diploma istemediler zaten. Bana teklif geldi. Senin kafa yapındaki birine göre uzman olmayayım da, başkalarının gözünde olayım. Öğrendiğin 3-5 terimle bana ukalalık yapma. Bu arada engellendiğin için yazdıklarını bu mesajdan sonra görmeyeceğim.

Merhaba

Belki farkında değilsiniz ama egitimde üniversitenin yeri son 10 yildir tum dunyada sorgulanmaya başladı. Eskiden insanlarin bilgiye ulaşması zorken bir binada ( akademi ) buluşup birbirlerine bilgi aktarması mantıklıydı fakat pratik gerektirmeyen ( cerrahi, diş hekimliği gibi ) alanlar için bir binada buluşup eğitim almanin gerekliliği sorgulanır durumda.

Bahsettiginiz lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin neredeyse tamamı internet uzerinden erişilebilir. Misal stanford universitesinin derslerinin tamamı internete açık.

Is başvurusunda kimse ben x uzmanıyım diye işe başvurup alınmıyor. Bu fikre nereden kapıldınız emin degilim. Butun sirketler ciddi para verecekleri insanları ciddi sinavlara tutup uzmanlıklarını ölçüyor. Amazon, google, fb , ms gibi sirketlerde sizin bahsettiğiniz gibi bir sürü insan var.

Kabul etseniz de etmeseniz de bu boyle.

• Beğen
Uzman olmak için çalışmak gerekir. Okuyarak uzman lakabını alırsınız ama malesef uzman olamazsınız. Ülkemizde nice profesörler var hiçbir konuda uzmanlığı yok ama okumuş profesör olmuş. İki kelimeyi bir araya getirmekten aciz. Adınızın başına uzman gelmiş olması malesef sizi uzman yapmıyor.

• Beğen
Uzman olmak için çalışmak gerekir. Okuyarak uzman lakabını alırsınız ama malesef uzman olamazsınız. Ülkemizde nice profesörler var hiçbir konuda uzmanlığı yok ama okumuş profesör olmuş. İki kelimeyi bir araya getirmekten aciz. Adınızın başına uzman gelmiş olması malesef sizi uzman yapmıyor.

Bu yazılanları okuyan gençler okumaktan soğuyor. O zaman çalışarak beyin cerrahıda olalım. Bir beyin cerrahı yanında eğitim alalım 2-3 sene öğrenelim işi. Ne gerek var tıp okumaya falan. Usta çırak ilişkisi ile bitsin bütün meslekler. Çalışarak uzman oluyorsun zaten çalışmadan lisans yüksek lisans doktora yapılmıyor. Bir insanın profesör olmak için ne kadar çalışmış olması gerekiyor haberiniz var mı? OkuMuş profesör olmuş hiç bir uzmanlığı yok dememek lazım bence. Genelde alaylı kişilerin lafıdır bu keza. Okumak önemli. Gençler okusunlar meslek sahibi olsunlar. İyi gelirleri olsun ki bisiklet gibi hobileri olsun.

@Mad Buddha arkadaş bana “Öğrendiğin 3-5 terimle bana ukalalık yapma“ demiş ama kendisi ukalalık yaptığı için ben bunları yazmak istedim. Arkadaşın Yazdıklarını bir okuyun bence. “eğer gerçekten iyi olsaydın yazılımda seni havada kaparlardı işte markette çalışmazdın“ gibi ukalaca cümleler ondan çıktı. Çöpçüde olsam en iyi çöpçü olmak isterim. Utanılacak ne var. helal kazanç elde ettikten sonra.

ayrıca kariyer.net de dijital pazarlama vr reklam uzmanı için istenen kriterlerde hep diploma var. Demekki gerekiyor.

burası forum adı üstünde. Herkes düşüncelerini beyan edecek. Saygı çerçevesinde tartışacağız.
Merhaba

Belki farkında değilsiniz ama egitimde üniversitenin yeri son 10 yildir tum dunyada sorgulanmaya başladı. Eskiden insanlarin bilgiye ulaşması zorken bir binada ( akademi ) buluşup birbirlerine bilgi aktarması mantıklıydı fakat pratik gerektirmeyen ( cerrahi, diş hekimliği gibi ) alanlar için bir binada buluşup eğitim almanin gerekliliği sorgulanır durumda.

Bahsettiginiz lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin neredeyse tamamı internet uzerinden erişilebilir. Misal stanford universitesinin derslerinin tamamı internete açık.

Is başvurusunda kimse ben x uzmanıyım diye işe başvurup alınmıyor. Bu fikre nereden kapıldınız emin degilim. Butun sirketler ciddi para verecekleri insanları ciddi sinavlara tutup uzmanlıklarını ölçüyor. Amazon, google, fb , ms gibi sirketlerde sizin bahsettiğiniz gibi bir sürü insan var.

Kabul etseniz de etmeseniz de bu boyle.

Ülkemizde ASELSAN, HAVELSAN, TAİ vb yerlere diploma olmadan ben alaylı olarak çok iyi yazılım biliyorum beni sınava tabi tutun deyin de girin bakalım oluyor mu. okumadan diploma olmadan olmaz bu işler.

• Beğen
Diploma yeterlilik sağlamaz ama yetersiz kişilerin elenmesini kolaylaştırır. Sırf diploma ile profesyonel hayatta hiç bir şey olmaz.

Geri