Herkese eşit fırsat ve herkese eşit imkan farklı bakış açıları. Siz imkan tarafından bakıyorsunuz, @Mad Buddha ise fırsat tarafından. Bir yandan ikinizin de haklı olduğunu düşünüyorum, bir yandan ikinizin de haksız. İnsan bazen malesef içinde bulunduğu koşullarda fırsatları görme ve değerlendirme imkanı bulamıyor, tıpkı imkanı olanların fırsatların değerini imkanı olmayanlara göre daha az bildiği gibi.Ne ajitasyonu kardeşim..Vakit geçirmek için iki cümle kuruyoruz şurada
Gen veya şans faktörü ne olacak?
Her şeyi kendini geliştirmek ve çok çalışmak ile açıklayamayız ki..''Ben çok çalıştım,hem de kendimi çok geliştirdim,sen de yap'' diyorsun..Bu kadar basit değil işte..
Çok haklısınız, tek sıkıntı hintli olup da çok çabalayanların oldukça küçük bir oranı bu şekilde başarı sağlayabiliyor. Çok çabalayıp da yine sefalet içinde kalan da epey hintli var. Ama mesela bazı toplumlarda çok çalışmanın yarattığı şans daha büyük. Dolayısıyla bireysel olarak çok çalışmalıyız, ancak bir yandan bir araya gelip toplam başarı şansını da artıracak ortak çözümler de bulmalıyız. Bireyler bir yere kadar, bir noktadan sonra oynadığınız takımın diğer oyuncularının da iyi olması lazım.Yeğenimin nişanlısı Hindistanlı. Aslen makine mühendisi, ama yazılım işleriyle uğraşıyor. Herhangi bir firmaya bağlı olmadan, sadece kendi çabalarıyla, hem yurtiçi hem de yurtdışında kendi müşteri portföyünü oluşturdu. Çok da iyi paralar kazanıyor. Onu gördükten sonra artık bazı şeylerin sadece ülkemizden kaynaklanmadığına emin oldum. Bir kere başta yabancı dil olmak üzere, her konuda çok yetersiziz. Kendimizi işimizde geliştirmek desen zaten hak getire. İş ahlakı yerlerde sürünüyor. Sonra elin Hintlisi dilini bile bilmediği ülkeye geliyor, binlerce yazılımcının boş gezdiği bir ortamda fark yaratıp öne geçiyor. Suç sadece ülkemizdeki düzende mi?
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: