Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Markette çalıșıyorum sorularınızı alabilirim

Diploma yeterlilik sağlamaz ama yetersiz kişilerin elenmesini kolaylaştırır. Sırf diploma ile profesyonel hayatta hiç bir şey olmaz.
Diploma bir yeterlilik sağlar ama sadece diploma yetmez. Çalışıp kendini alanında geliştirmen gerekir. Katılıyorum sırf diploma profesyonel hayatta yetmez. Ama bu diplomaya gerek yok anlamına gelmez.

• Beğen
Tepkiler: MURAT3506
Scudo
Diploma konuya ilişkin bazı ön bilgileri olup olmadığını, okuduğu okul ise ne kadar çalışkan bir öğrenci olduğunu az çok gösterebilir. Ancak diplomalar meslek vermez insana, insan mesleğini kendi öğrenir Kendini yetiştirmiş ve işine karşı doğru tutumu geliştirmiş olmak her şeyden önemlidir.

zaten üniversiteler de meslek okulları değildir. Biz öyle zannettiğimiz için ülkemizde fiili olarak meslek yüksek okulu rolündedirler. Hatta çoğu gizli işsizliği saklamak için kullanılıyorlar.

Üniversitenin amacı hayat görüşü ve bakış açıları geliştirebilmektir.

Kariyer net'de mesleğimle alakalı gördüğüm ilk ilanı açtım. Bakın bakalım içerisinde diploma yazıyor mu? Daha da tek kelime yazmam bu başlık altına. Bu aşağıdakileri de bilen bir devlet üniversitesi hocası varsa getirin alından şap diye öpeceğim.

İŞ TANIMI:

İleri düzyde Facebook Business ve Google Ads kullanım becerileri
İleri düzeyde reklam ve kampanya strateji üretim becerileri
Website trafik optimizasyonu ve kaliteli lead kazanımı sağlanması
SEO ve içerik stratejileri geliştirme ve hayata geçirme
Şirketin tüm sosyal medya hesaplarının yönetilmesi
Periyodik aralıklarla SMS & E-mail pazarlama çalışmalarının yapılması
Hizmet verdiğimiz sektörün takibi ve etkinlik & hedef bazlı pazarlama çalışmalarının yapılması

ARANAN NİTELİKLER:

Türkçe imla kuralları ve dil bilgisine çok iyi derecede hakim
İyi düzeyde İngilizce bilen
Paylaşım ve reklam görsellerini hazırlayabilecek düzeyde görsel düzenleyebilen
Diksiyonu düzgün, ikna ve müzakere yeteneği yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, güler yüzlü, dış görünümüne özen gösteren

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Diploma konuya ilişkin bazı ön bilgileri olup olmadığını, okuduğu okul ise ne kadar çalışkan bir öğrenci olduğunu az çok gösterebilir. Ancak diplomalar meslek vermez insana, insan mesleğini kendi öğrenir Kendini yetiştirmiş ve işine karşı doğru tutumu geliştirmiş olmak her şeyden önemlidir.

zaten üniversiteler de meslek okulları değildir. Biz öyle zannettiğimiz için ülkemizde fiili olarak meslek yüksek okulu rolündedirler. Hatta çoğu gizli işsizliği saklamak için kullanılıyorlar.

Üniversitenin amacı hayat görüşü ve bakış açıları geliştirebilmektir.

Haklısın hocam bu konuda hem fikiriz zaten.

Fakat bir firma sahibi olsam mutfak sanatları ve gastronomi okumuş birini dijital pazarlama ve reklam “Uzmanı” olarak işe almam biraz zor gibi duruyor. Ne kadar biliyor ne tecrübesi var. Çok fark yaratmış olması gerekir.

Diplomadan önce insan olmak önemli. Ukalaca başkalarına üstten bakıp insanları küçümser tavırlara girmemek gerekir.

Kariyer net'de mesleğimle alakalı gördüğüm ilk ilanı açtım. Bakın bakalım içerisinde diploma yazıyor mu? Daha da tek kelime yazmam bu başlık altına. Bu aşağıdakileri de bilen bir devlet üniversitesi hocası varsa getirin alından şap diye öpeceğim.
Hocam sizin dediklerinize katılıyorum ben zaten ama üslubunuz sert ve kırıcı olduğu için mesajlarınıza beğeni koymuyorum. Yoksa haklısınız.

İŞ TANIMI:

İleri düzyde Facebook Business ve Google Ads kullanım becerileri
İleri düzeyde reklam ve kampanya strateji üretim becerileri
Website trafik optimizasyonu ve kaliteli lead kazanımı sağlanması
SEO ve içerik stratejileri geliştirme ve hayata geçirme
Şirketin tüm sosyal medya hesaplarının yönetilmesi
Periyodik aralıklarla SMS & E-mail pazarlama çalışmalarının yapılması
Hizmet verdiğimiz sektörün takibi ve etkinlik & hedef bazlı pazarlama çalışmalarının yapılması

ARANAN NİTELİKLER:

Türkçe imla kuralları ve dil bilgisine çok iyi derecede hakim
İyi düzeyde İngilizce bilen
Paylaşım ve reklam görsellerini hazırlayabilecek düzeyde görsel düzenleyebilen
Diksiyonu düzgün, ikna ve müzakere yeteneği yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, güler yüzlü, dış görünümüne özen gösteren

Hocam yanlış anlaşıldım sanırım. Size bir lafım yok benim. Sadece üslubunuz normal değil. Yani bu işi bilen bir tek siz misiniz koca ülkede. Bu nasıl bir tavır.

“Bu aşağıdakileri de bilen bir devlet üniversitesi hocası varsa getirin alından şap diye öpeceğim.” Ne demek yani. Kimse bilmiyor mu sizden başka? Atomumu parçalıyorsunuz?

ayrıca aynı ilanda aşağıya inerseniz yazıyor diploma istediği.

• Beğen
Tepkiler: MURAT3506
Haklısın hocam bu konuda hem fikiriz zaten.

Fakat bir firma sahibi olsam mutfak sanatları ve gastronomi okumuş birini dijital pazarlama ve reklam “Uzmanı” olarak işe almam biraz zor gibi duruyor. Ne kadar biliyor ne tecrübesi var. Çok fark yaratmış olması gerekir.

Diplomadan önce insan olmak önemli. Ukalaca başkalarına üstten bakıp insanları küçümser tavırlara girmemek gerekir.
İyi bir insan olmak ile iyi bir çalışan olmak benim gözümde farklıdır. Ama genel olarak hemfikirim.

Mutfak sanatları ve gastronomi okumamış fakat mutfaklarda pişmiş alaylı çok iyi şeflerde vardır muhakkak. 5 haneli rakamlar kazanan. Siz de kendinizi daha dijital pazarlama alanı ülkemizde az biliniyorken yetiştirmişsiniz. Tebrik ediyorum. Ama üslup önemli. @Mad Buddha

Örgün eğitim , sanayi devrimi sonrası burjuvazinin fabrikalarinda calisacak isci kaynagina yonelik standart eğitim talebinden çıkmadı mi? Aristokrat kesim ve sonrasında burjuva sınıf eskiden özel hocalardan eğitim alıyordu. Sanatkar ( üretici ) kesiminde ise eğitim ( mesleki ) usta-çırak iliskisi ile sürdürülüyordu. Şimdilerde ise para kazanma şekilleri ( tarim-sanayi-hizmet ) hizmet sektöründe hatta eğlence ( entertainment ) yoğunlaşma var. Teknik gelişmeler bile çoğunlukla hizmet sektörüne yönelik .
Tabiki yığma bina tekniği ile yapılabilecekler sınırlı. Illaki sıralı bilgiye ihtiyaç var. Hatta soyut olgularda bile okunmasi gereken bir birikim var. Antik cağlarda da, hitler almanyasında da insan duygularına nasıl hitap edilip yönlendirileceği ve hukmedilecegi üzerine çalışmalar var.
Bir de şu var. Tanım yaparken mevcut şartlar belirtilmeli. Üçgenin iç acıları düzlem üzerinde 180 ° iken küre üzerinde değişken (270 ° bile olabilir ) Yada kimyada NŞA denilen belli sıcaklık ve basınç altındaki durumlar anlatılır, dengeyi yapılır. Şu an yaşadığımız zamanda ise nüfus çok fazla ve şehirlerde sıkışmış durumda. Hemen her konuda çesitlilik oldukca fazla . Sosyologlar için ise iyi bir gözlem ve deney sahası . Para kazanmak ise elle tutulmayan gözle görülmeyen sebeplerle bile olabilir.
Bilgiye erişim ise kolay olmakla beraber ne kadar paylaşıldığına da bakmak lazim. Sadece belli sayıda basılı kitaptan okunup , derste hocadan ( doç, prof vb...) ogrenilebilecek kavramlar internette hem sozlu hem de animasyonlu simulasyonlari ile bulunabiliyor. ( ah diverjanslar, rotasyonerler😂😆...) Ama tecrübe denilebilecek know-how en kiymetli şey.
Aslında konu güzel ama diploma sart ,ben kendimi yetiştirdim ihtiyaç değil ...vb takilip tartismak yerine daha geniş bakmak lazım.
Sonuçta para , işveren yada müşterilerin taleplerine göre yönleniyor....

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Bu yazılanları okuyan gençler okumaktan soğuyor. O zaman çalışarak beyin cerrahıda olalım. Bir beyin cerrahı yanında eğitim alalım 2-3 sene öğrenelim işi. Ne gerek var tıp okumaya falan. Usta çırak ilişkisi ile bitsin bütün meslekler. Çalışarak uzman oluyorsun zaten çalışmadan lisans yüksek lisans doktora yapılmıyor. Bir insanın profesör olmak için ne kadar çalışmış olması gerekiyor haberiniz var mı? OkuMuş profesör olmuş hiç bir uzmanlığı yok dememek lazım bence. Genelde alaylı kişilerin lafıdır bu keza. Okumak önemli. Gençler okusunlar meslek sahibi olsunlar. İyi gelirleri olsun ki bisiklet gibi hobileri olsun.

@Mad Buddha arkadaş bana “Öğrendiğin 3-5 terimle bana ukalalık yapma“ demiş ama kendisi ukalalık yaptığı için ben bunları yazmak istedim. Arkadaşın Yazdıklarını bir okuyun bence. “eğer gerçekten iyi olsaydın yazılımda seni havada kaparlardı işte markette çalışmazdın“ gibi ukalaca cümleler ondan çıktı. Çöpçüde olsam en iyi çöpçü olmak isterim. Utanılacak ne var. helal kazanç elde ettikten sonra.

ayrıca kariyer.net de dijital pazarlama vr reklam uzmanı için istenen kriterlerde hep diploma var. Demekki gerekiyor.

burası forum adı üstünde. Herkes düşüncelerini beyan edecek. Saygı çerçevesinde tartışacağız.

Ülkemizde ASELSAN, HAVELSAN, TAİ vb yerlere diploma olmadan ben alaylı olarak çok iyi yazılım biliyorum beni sınava tabi tutun deyin de girin bakalım oluyor mu. okumadan diploma olmadan olmaz bu işler.
Yazılanları anlamamakta israr ediyorsunuz. Size alıntı yaptiginiz mesajimda cerrahi gibi pratik gerektiren alanlar dışında diye belirtmeme rağmen yine aynı örneği kullanıyorsunuz. Her konu için diploma şart değil fakat diplomanın, akademik eğitimin regülasyon sağladığı pek çok alan var. Hiç kimse size diplomasiz cerrah olsun demezken siz aynı seyde ısrar ediyorsunuz. Bu da bana ya okuduğunuzu anlamadığınızı ya da anladığınız halde başka konulardan bahsetmekte israr ettiğinizi düşündürüyor.

Yazılım konusunda tecrübeniz nedir, sektorun ne kadar içindesiniz bilmiyorum ama size örnek verdiğim amazon, google, ms gibi şirketler sizin bahsettiginiz Turkiye'deki kurumlardan çok daha ileride yazılım şirketleri. Bahsettiğiniz yerlerde diploma zorunluluğu devletin getirdiği prosedürler yüzünden var. Aynı prosedürler yuzunden dunyada bilgisayar mühendisliği diye bir kavram yokken Turkiye'de var, keza benim yıllarca okuduğum matematik muhendisligi de ayni mantikla var. Bahsettiğiniz kurumlara da resmi olarak eğitim verdim Turkiye'de çalışırken, kendilerine faydali olacak konularda bu prosedurlere bagli kalmıyorlar.

Tekrar sorayim, yazilim sektörü ile ilgili tecrübeniz nedir?

• Beğen
Yazılanları anlamamakta israr ediyorsunuz. Size alıntı yaptiginiz mesajimda cerrahi gibi pratik gerektiren alanlar dışında diye belirtmeme rağmen yine aynı örneği kullanıyorsunuz. Her konu için diploma şart değil fakar diplomanın, akademik eğitimin regülasyon sağladığı çok pek çok alan var. Hiç kimse size diplomasiz cerrah olsun demezken siz aynı seyde ısrar ediyorsunuz. Bu da bana ya okuduğunuzu anlamadığınızı ya da anladığınız halde başka konulardan bahsetmekte israr ettiğinizi düşündürüyor.

Yazılım konusunda tecrübeniz nedir, sektorun ne kadar içindesiniz bilmiyorum ama size örnek verdiğim amazon, google, ms gibi şirketler sizin bahsettiginiz Turkiye'deki kurumlardan çok daha ileride yazılım şirketleri. Bahsettiğiniz yerlerde diploma zorunluluğu devletin getirdiği prosedürler yüzünden var. Aynı prosedürler yuzunden dunyada bilgisayar mühendisliği diye bir kavram yokken Turkiye'de var, keza benim yıllarca okuduğum matematik muhendisligi de ayni mantikla var. Bahsettiğiniz kurumlara da resmi olarak eğitim verdim Turkiye'de çalışırken, kendilerine faydali olacak konularda bu prosedurlere bagli kalmıyorlar.

Tekrar sorayim, yazilim sektörü ile ilgili tecrübeniz nedir?
Hocam bir yanlis anlamalar silsilesidir devam ediyor :)

Hocam bir yanlis anlamalar silsilesidir devam ediyor :)

Gayet net yazılan bir şeyi yanlış anlamak nasıl mümkün ben de bunu anlamıyorum.
Cerrah olmak için akademik eğitim ve gözetim altinda pratik gereklidir.
Yazilim için degildir. Bunda ısrar eden insanlar üniversiteden mezun olmamis insanların kurduğu facebook, microsoft gibi şirketlerin ürünlerini kullanmayabilir mesela. Bu kadar basit olay.

Akademik eğitim her konuda insani bir adim öne koyar, fayda sağlar, fark yaratir. Bunu inkar etmek anlamsız ama zorunluluk değil yazılım için.

• Beğen
@umutcelik

hocam yazılım sektörü ile ilgili bir mesleğim yok. Ben kişisel merakım üzerine kendi kendime bu konuda yazılım ve donanım olarak son 15 yıldır çeşitli eğitimler olsun (bilge adam), söyleşiler, brifingler olsun bir şekilde ilgileniyorum. Pascal, HTML, PHP, C benzeri bakıyorum kod yazma, program yazma ufak tefek iş yerimde bazı işleri kolaylaştıran programlar yazdım mesela ama basit şeyler tabi. Yazılım uzmanıyım diye bir iddiam yok. Değilim de zaten. Ben tıp olayını genele örnek vermiştim. Başka örneklerde vereyim yani ben yazılım uzmanı olmanız için illa diploma şart demiyorum ki. “Yazılım uzmanı olmak için diplomaya gerek yok” olayına karşıyım. Yukarıda da geniş olarak bahsedildiği üzere üniversite mezunu olmak bir diplomaya sahip olmak öğrenciye meslek edindirmek değil, kültürel gelişimlerini, farklı bakış açılarını tanımalarını, farklı insanlar disiplinler ve kültürlerle tanışmasını sağlar. Kendini daha iyi ifade edebilen kişiler olmalarını sağlar.
Tamam tıp örneğini iptal edelim. Hukuk örneğini ele alalım. Sosyoloji örneğini alalım. Psikoloji örneğini alalım. Yani her türlü diploma eğitim şart.

Ayrıca ben okuduğumu anlıyorum merak etmeyin.
Dünyada üniversiteyi bırakıp Microsoft gibi bir firma kuran vs evet örnekler var ama ben ülkemiz için konuşuyorum. Yazılımda süper ol yani kendini bir şekilde geliştir dahisindir ama Türkiye’de iş bulman çok zor. Akademik eğitim olmadan da çeşitli ünvanları alamıyorsun herkes kafasına göre uzman olamıyor yani. Kimseye bir laf dediğim de yok ayrıca.
Hukuk fakültesi okumadan istediğin kadar kendini hukuk alanında geliştir hakim ya da savcı olabilir misin ?
Bana göre yazılım içinde yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği gibi teknik eğitim almış olmak gerekir. Ülkemizde de zaten iş verenler bunu istiyor.

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
@umutcelik

hocam yazılım sektörü ile ilgili bir mesleğim yok. Ben kişisel merakım üzerine kendi kendime bu konuda yazılım ve donanım olarak son 15 yıldır çeşitli eğitimler olsun (bilge adam), söyleşiler, brifingler olsun bir şekilde ilgileniyorum. Pascal, HTML, PHP, C benzeri bakıyorum kod yazma, program yazma ufak tefek iş yerimde bazı işleri kolaylaştıran programlar yazdım mesela ama basit şeyler tabi. Yazılım uzmanıyım diye bir iddiam yok. Değilim de zaten. Ben tıp olayını genele örnek vermiştim. Başka örneklerde vereyim yani ben yazılım uzmanı olmanız için illa diploma şart demiyorum ki. “Yazılım uzmanı olmak için diplomaya gerek yok” olayına karşıyım. Yukarıda da geniş olarak bahsedildiği üzere üniversite mezunu olmak bir diplomaya sahip olmak öğrenciye meslek edindirmek değil, kültürel gelişimlerini, farklı bakış açılarını tanımalarını, farklı insanlar disiplinler ve kültürlerle tanışmasını sağlar. Kendini daha iyi ifade edebilen kişiler olmalarını sağlar.
Tamam tıp örneğini iptal edelim. Hukuk örneğini ele alalım. Sosyoloji örneğini alalım. Psikoloji örneğini alalım. Yani her türlü diploma eğitim şart.

Ayrıca ben okuduğumu anlıyorum merak etmeyin.
Tekrar merhaba,
Söyledikleriniz birbiri ile çelişiyor malesef.

“Yazılım uzmanı olmak için diplomaya gerek yok” bu bir önerme, buna karşı olduğunuzu söylüyorsunuz, bunun zıttı/karşıtı gerek-şart-vardir.

Ardından "ben yazılım uzmanı olmanız için illa diploma şart demiyorum ki" diyorsunuz bunlar birbiri ile çelişiyor, temel mantık konusu bu.

Malesef genelleme, tüme varım da sizin yaptığınız gibi sadece tıp gibi bir örnekleme üzerinden yapılmaz.

Hukuk konusunda da farklı uygulamalar var mesele abd'de yanlış bilmiyorsam bir kaç eyalette baro sinavina girmek için hukuk okulundan mezun olma şartı yok. Keza her psikoloji mezunu da klinik psikolog olarak çalışmıyor. Misal benim çalıştığım yer yapay zeka/cognitive uzerine ürün yapıyor psikoloji okuyan insanlar var çalışan. Klinik psikologlar için ise yine düzenleme şart, bunun için diploma önemli.
Kısaca genelleme yapmak, çok keskin çizgiler çekmek zor, çapraz disiplinler bir arada çok fazla çalışabiliyor.

Bahsettiğiniz öğrenci hayatı kültürel gelişimler ise soft skill ( soyut beceriler sanırım türkçesi) diye değerlendirilen şeyler, bunlarda uzmanlik için gerekli, sart ya da zorunlu değil ama insanin kişisel gelişimi ve iş hayatında mesleki yeterlilik dışındaki konular için her zaman artı sağlar, bunu inkar etmek anlamsiz.

Özetle zorunluluk ile olsa daha iyi olur kavramları birbirinden farklı. Tekrar edeyim akademik eğitim yazılım için her zaman ıyidir, faydalıdır, olsa çok daha iyi olur ama zorunlu degildir.

Aynı sekilde akademik hayat internet ile beraber dönüşüm geçiriyor, farklı bir yere gidiyor. Akademi/bilim her zamam teknolojiye yön verdi verecektir de ama belirli kalıplarda israr etmek anlamsız artık.

Amacım sizi kırmak, rencide etmek, üzmek de değil ne olur yanlış anlamayın. Eğer böyle bir şey yaptıysam affola.

Diploma işverenler istiyor diye alınmamalı. İşverenler buna bakabilir -yazılım ve pazarlama gibi alanlarda bence de gereksiz-, ama diploma özellikle de son zamanlarda belli bir konuda uzmanlığa işaret etmiyor kanaatimce. Zaten mezun olduktan 10 sene sonra aynı sektörde bile olsanız eğitimini aldığınızdan çok farklı işlerde çalışıyor oluyorsunuz.

@umutcelik

yok hocam kırılmaca darılmaca yok. Şurda medeni şekilde tartışıyoruz. Ben 10 yıllık mesleki tecrübeme göre bana göre doğru olanı söyledim. Yine tekrar ediyorum ülkemiz için konuşuyorum. Hukuk okumadan avukat savcı hakim olamıyorsun maalesef ülkemizde. Hatta sadece hukuk okumak bile yetmiyor.

Şu bir gerçek hayat pratiktir. Teorik bilgi yetmiyor. Fakat teorik bilgi, gerekli eğitim alınmalıdır. Bu Eğitimi alan kişi nereye bakacağını bilir işi yapar.

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
@umutcelik

yok hocam kırılmaca darılmaca yok. Şurda medeni şekilde tartışıyoruz. Ben 10 yıllık mesleki tecrübeme göre bana göre doğru olanı söyledim. Yine tekrar ediyorum ülkemiz için konuşuyorum. Hukuk okumadan avukat savcı hakim olamıyorsun maalesef ülkemizde. Hatta sadece hukuk okumak bile yetmiyor.

Şu bir gerçek hayat pratiktir. Teorik bilgi yetmiyor. Fakat teorik bilgi, gerekli eğitim alınmalıdır. Bu Eğitimi alan kişi nereye bakacağını bilir işi yapar.
Eyvallah

Küçük bir düzeltme, Turkiye'de idari hakim olmak için hukuk mezunu olmaya gerek yok, aym başkanlığı için de. Misal Haşim Kılıç hukuk mezunu degildi.

Geri