Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

@Enver T. Hayırlı olsun bisiklete bakarken çantaya ilişti gözüm kaç litredir çantanız çok şık durmuş

Scudo
Aynen ben de resmi yaklaştırdım modeline bakmak için ama göremedim Zixtro diye internetten arattım ama bulamadım

Çanta parasını hakediyor karizma duruyor tabi de beni aşar. f/p ürünü lazım

@mburakgunduz bisikletin hayırlı olsun Aydın bisiklete kafamda Merida Speeder 200 modelini koyarak gittim bana da senin bisikleti (RX3 )tavsiye ettiler, ancak benim kararım net olduğu için aynı Speeder 200'ü Ankara performans bisikletten çok daha ucuza aldım . Bu arkadaşlar hem Giant hem de Merida bayisi olmalarına rağmen Giant markasını daha önde tutuyorlarmış gibi bir algı oluştu bende, oysa iki bisiklete de aynı mesafede olmalılar diye düşünmüştüm. Senin aklındaki Merida dan Giant'a geçme olayını buna bağlıyorum yani orada yönlendirme var. Bursa'da ki tek Merida bayisi oldukları için servise bisikletim garantide olduğu için onlara götürüyorum. İlk kurulum için gittiğimde 1 haftada verdiler bisikleti, kurulumdan sonraki ilk servise yeniden götürdüğümde cumartesi bisikleti verdim çarşamba almıştım. Benim motosikletim ve arabam oldu hiç bu kadar uzun servis dilimlerine rastlamadığım için biraz şaşırdım. Her iki seferde konuşmalarımızda yoğunluk var cümlelerini işittim.Bu kriz ortamında ben de bir bisikletçi açıp 1 günde insanlara servis sağlasam ne güzel olur diye düşündüm. İnsanlar bir hevesle yeni bisiklet alıyor hemen kurulsun bineyim diye düşünürken bir bakmışsın servis 1 hafta süre veriyor kurulum için insanın hevesi kursağında kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
2. El Merida crossway xt edition almis bulunuyorum bugun. Bende araniza katildim merhabalar.

Carraro flexi katlanir bisikletime taktirdigim cocuk koltugunu sele borusuna takamayinca kadroya taktim.

Birde Camurluk ve bagaj onerisi olan var mi crossway xt edition icin..

Dosyalar

• IMG_0238.JPG
    IMG_0238.JPG
    162,7 KB · Okunma: 62
merida crossway 100 modelini parçadan dolayı şikayetim var .com yazıp parçanın değişmesini istediğimi yazdım ne arıyan var ne soran:D ne ilgisiz bir marka valla hayret ettim .Olay üç kuruşluk bir parçadan dolayı değil ,okadar para verip bakımlarını eksizsiz yaptırıp ,sonrada arkasında durmamalarına sanki keklenmişim hissi verilmesi valla yakıştıramadım yoksa merida değil allaha şükür işim gücüm var merida değil trek te alırım zaten bisikletime binemiyorum zaman yok .Merida alacaklara duyrulur salkano alsanız bile sizle daha ilgilenirler

merida crossway 100
(link)

selam

merida 20v var üzerinde 700x40c dış lastik mevcut, jant ölçüsü 622x20

ben daha ince lastik takmak istiyorum minimum hangi ölçülü lastik takabilirim.

jant ölçüsü x 1.4 > 20 x 1,4 = 28 yani 700x28 takabilirim gibi görünüyor ama sanırım olmaz çünkü 19 jant ölçüsüne minimum 700x28 denmiş.

bendekide ne şanssızlık jant seti milletin 17-19 oluyor genelde, bendeki 20. 700x30 olmalı sanırım da 30 da yok hiç 700x32 var.

amacım asfaltta serilik kazanmaktı. 28 olsa iyiydi

merida crossway xt edition 2015

Dosyalar

• 20160803_095000.jpg
    20160803_095000.jpg
    161,9 KB · Okunma: 88
  • 20170215_003955.jpg
    20170215_003955.jpg
    122,1 KB · Okunma: 83
  • 20170215_004113.jpg
    20170215_004113.jpg
    110,9 KB · Okunma: 81
  • 20170216_121706.jpg
    20170216_121706.jpg
    83,4 KB · Okunma: 79
  • 20170406_210458.jpg
    20170406_210458.jpg
    98,1 KB · Okunma: 82
Arkadaşlar merhaba,Crossway 100'e uygun kelebek gidon var mı bildiğiniz ?

@ahmetd79 bey bisikletinizin kadrosu kaç cm? Boyunuz ve bacak boyunuzkaç cm? Bisiklet büyüklük olarak nasıl? Bende xt edition yada 900 düşünüyorum 179cm boyum 79 cm bacak boyum var? Kaç cm uygun olur acaba?

@BOZTÜRK Ben 52 kadro Merida crossway xt edition kullaniyorum. Boyum 1.74 ilk zamanlar biraz buyuk geldi simdi alistim. 52 kadronun size uygun olacagini dusumuyorum.

• Beğen
Tepkiler: BOZTÜRK
@savageboy nasıl bisikletten memnun musunuz? Akışı gidişi filan nasıl ? Keşke şu modeli yada markayı alsaydım dediniz mi? Ne zaman kaç lira ya aldınız ?

@BOZTÜRK

Oncelikle cok memnunum. Bugun ilk defa uzun yol tecrubem oldu (60 kusur km) yolda karsilastigim yol bisikletli bir arkadasa eslik ettim, kendi performansimda yokuslarda geride kalmamin disinda, duz yol ve asagi egimlerde ozellikle
Dikkat etmwye calistim hep ayni akista gittik yol bisikleti ile yani akisi cok guzel.
Bisikleti ben gecen ay 2. El olarak uzerinde rott8 on tekerden motorlu 6 a Samsung bataryali sistemle ve zirhli lastiklerle 4500 tlye aldim. Bisiklet 2015 model. Aldiktan sonra da gunluk hayatta kullandigim icin camurluk, bagaj ve cocuk koltugunu kurdum yani orjinal agirligi 12 kg ama benimkisi 20-25 arasi su an.
Elektrik sistemini bir aydir sadece 2 kez sarj ettim sadece yokuslarda kullaniyorum. Sistem 14 km hizdan sonra ve yokus asagi destegi kesiyor bugun zaten acik oldugu halde hic devrwye girmedi yokuslarda dahi hizli gittigimizden dolayi.
Canondale quick serisine bakmistim marka olarak da canondale daha guvenli/Sicak geliyordu fakat su an icin iyiki bunu almisim diyorum

• Beğen
Tepkiler: BOZTÜRK
@BOZTÜRK boyum 181 52 ve 54 kadro ikisinide denedim.Daha rahat gelen 52 yi tercih ettim. bacak boyumu ölçmedim fakat orantılı. yarış bisikletinden döndüğüm için lastikleri beğenmedim. schwalbe performans lastikleri ile değiştikten sonra çok memnunum.

Merhaba, Crossway Urban 100 ile aranızdayım, umarım memnun kalırım. Yarın teslim alıp bisikleti tanımaya çalışacağım. Bu arada şişli/ Beşiktaş civarındayım. Herkese sağlıklı keyifli sürüşler..[emoji108]

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Forumdan bir arkadaşın önerisi üzerine Merida Crossway 20 V-Fren almayı düşünüyorum, uzun yolda (Türkiye turu, günlük maks. 100km, 20kg+80kg yük ile, %50 asfalt %50 köy yolu) kullanmak için. Merida'nın orjinal sitesine baktığımda bana uygun kadro boyunun 53cm olduğunu, sele amortisörlü ise bundan 3cm daha küçüğünü almamı söylüyor. Boy 1,75 bacak arası boyu ise 82cm.
Yalnız bisikleti alacağım mağazada sadece 55cm kaldı sanırım, sitesinde başka boy belirtmemiş. 55cm'lik kadroyu alsam problem yaşar mıyım, yoksa işimi görür mü?

Edit: (link)bacak arası boyuna göre hesaplayınca 53cm, tüm boya göre olan tabloda ise 55cm gösteriyor.

@Hevesli

Kesin bir şey söylemek istemiyorum.Ama Meridanın her sitesinde ki boy tabloları farklı. Onlara inanmanı tavsiye etmiyorum. Benim boyum 174-176 bacak boyum 81-83 cm arası 52 kadro yol bisikleti bana büyük geliyor.

Senin almam gereken kadro boyu 48 ve ya 52 olmalı şöyle ki 55 kadronun yerden yüksekliğine(STAND OVER HEIGHT diye geçiyor) baktığımda 82 cm yazıyor yani siz bu kadronun üzerine çıkarsanız üst boru kasıklarınıza baskı uygulayacaktır ayakkabıyı saymazsak tabi kide

52 kadroda 79.5cm yükseklik yani bunun üzerine çıksanız kasıklarınızla kadro arasında 2 cm civarı bir boşluk kalıyor bisiklet seçilirken bacak arasıyla 5-6 cm boşluk kalsa yeterlidir deniliyor

Son olarak 48 kadroya bakıyorum yerden yükseklik 76cm sizin bacak boyunuz 82 cm aradaki fark 6 cm civarı yani en uygun kadro 48 gibi görünüyor ama kesin değil yani 46 kadroyu da denemenizi tavsiye ediyorum

Şunları zamanında öğrenseydim şimdi başım bu kadar ağrımazdı :agla:

Geri