Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

@apeironur cevap için teşekkürler bendeki de max 1 cm falandır toplam sürüş sırasında pek hissedilmiyor bile.

Scudo
Amortisörlü sele bilmiyorum. Benim selem düz. Oynamıyor. Sizinkinin yukarı aşağı oynaması anlaşılabilir ama sağa sola oynamaması gerekir kanımca.

@apeironur
Hayır üzerinde yük yok iken kilitliyorum yaklaşık bir buçuk parmak ıcerde oluyor. Belki de tumseklerden sert geçmem gibi bir nedendir genede bi sormak istedim amortisörum bozuk mu normal mi diye cevabınız için teşekkürler gene de.

Ben de crosway var schwable lastik almayı düşünüyorum bu yukardaki yabancı siteden. Şu andaki 700x40
O sitede 28" yazılmış 28x kaç almalıyım

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
Toprak yolda hafif arazi şartlarında kullanacaksanız yine 700x40, sadece asfaltta, şehir içinde kullanacaksanız 700x32 almanızı öneririm.

yabancı sitede 28x1.40 ve 28x1.25 var bunlar 700x kaça tekabul ediyor

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
28x... ile verilen rakam inç ölçüsüne göre bir katsayı. Yani x... ile verilen rakamı 25.4 ile çarparsanız lastiğin genişliğini bulursunuz. Yukardakilerden ilki 35, diğeri 32

700x35 ve 700x32.

• Beğen
Tepkiler: oztek2323
Benim gönlümden geçen 700x35
32 olan çok ince olur gibi geliyor
Genelde asfaltta kullanacağım bisikleti

Sağolun çok açıklayıcı oldu

Schwalbe marathon racer 700x30 kullanıyorum,asfaltta çok keyifli gidiyor

• Beğen
Tepkiler: apeironur
@Aspirin maaton plus almayı düşünüyorum 35 mi 32 mi kararsızım

Oztek2323 ben toprak yola hiç girmedim,ama kullandığım lastik özellikle şehir içi kullanımına yönelik olduğu için bozuk asfalt ve paket taşlı yollar için özel olarak tasarlanmıştır diye yazıyordu zaten patlak koruma olarak puanı 6 üzerinden 5 almış ve 400 gr'la sınıfında en hafiflerden birisidir

Jantın iç genişlik ölçüsüne tam olarak nedir? jantın üzerinde yazmıyorsa lastiği söküp jantın iç genişliğini ölçün ki kullanabileceğiniz lastik boyutunu belirleyebilesiniz. Jantın üzerinde 622x... şeklinde bir ibare olur. .... ile belirttiğim yerde bir rakam olur. 13, 17, 19... gibi. Sizinki kaç?

@Aspirinbi araştırayım bu lastiği
@Orhan Abisikletimden ayrıyım bir süredir yeni almıştım daha binemedim
Sadece 700x40 buna bakmıştım.
Yani bu dediğiniz çok önemli mi atıyorum 700x35 olmayabilir mi benim bisikletime.

Bisikletinizin üzerindeki lastikler hafif arazi şartlarına uygun bir lastik, asfalt ve hız için pek uygun değil. Zaten bisiklet cross olduğuna göre tabiatına uygun bir lastik takmış üretici. Siz arazide değil, asfaltta kullanacağım diyorsanız 40 lık lastiği değiştirmenizde yarar var. Sanıyorum jantınız 622x19, yani jant iç genişliği 19 mm'dir. Buna göre, janta en uygun lastik genişliği 35 civarıdır. Saiz sadece asfaltta kullanacağım diyorsanız bu ölçüyü 28'e kadar indirebilirsiniz. Ben de hep asfaltta kullanıyorum, lastiğimi 32 ile değiştirmek istiyorum. Çok desenli, dişli olmayan 32 lastik bence uygun.

Aspirin'in önerdiği 30 luk lastiği de kullanabilirsiniz. Ben de beğendim o lastiği. Yalnız bir sorunu var, telli değil.

Abi zaten dağ bisikletim var onu her türlü arazide kullanırım
Crossway bunu %90 asfaltta kullanacam turada çıkarım diye de düşünüyorum
Schwablenin kalitesi belli zaten sorun çıkarmaz inşallah

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    154,2 KB · Okunma: 24
Speeder ile yaklaşık 1.500 kilometredir 700x28 Schwalbe Marathon kullanıyorum. Hem de oldukça bozuk asfaltta... Daha patlama olmadı.
Ağırlığa çok takılmamak gerek, lastik sunduğu konfor ve dayanımla insanın menzilini artırıyor. Ayrıca lastik agir bile olsa, iç lastik küçüldüğü için dengeliyor birbirini.

Geri