Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Hayırlı bayramlar crosway 40d bayramda da pedallamaya devam

Scudo
Arkadaşlar yeni bisiklet almayı düşünüyorum. Yazları yol yapıyorum. Carraro 230 almayı planladım. XT ve Deore donanımlı 2017 modeli 2400 civarında. Neredeyse aynı donanıma sahip merida ise crosway 600 modeli. fiyat 3600 yazıyor. arada dikkate alınması gereken üç faktör: 1. ağırlık carraro 14-15 kilo vardır ama merida 12.5 kilo. 2. faktör: ön amörtisör. türkiye yollarında ön amörtisörsüz merida rahatsız etmiyor mu??? çoğunlukla asfaltta kullanıcaz ama yine de ön amörtisör rahatlık gibi geliyor. 3. faktör tabi ki fiyat. aradaki 1000 liraya değer mi??? yada Gökhan Korkmazgil abinin dediği gibi Speeder 300 mi alayım. ama bundaki vitesler xt ve doreden daha mi iyi acaba. fikirlerinize teşekkürler

@haktor yaklasik 8-9 aydir crossway 100 kullaniyorum bisikletten cok memnunum fakat simdiki aklim olsa amortisörsüz speeder serisinden alirdim. Baslarda bende sizin gibi amortisörsüz rahat edemem diye düşünüyordum fakat son 4 aydır amörtisörü hep kilitli kullaniyorum. Tavsiyem hamallık yapmayın speeder alın.

arkadaslar iyi gunler merida crossway 20v 2016 almayi dusunuyorum. ankarada performans bisiklet tarafindan satildigini gordum internetten. arayip bilgi aldigimda bana internet fiyatinin 200lira fazlasini söylediler. ki meridanin kendi sayfasinda 1415 lira yaziyor. bunu soyledigimde ise o zaman internetten al cevabini verdiler. nakitle de odeyecegimi belirttim. iyi bir indirim beklerken 100lira gibi bir indirim yapabileceklerini soylediler. bisiklet hakkinda ve de ankarada iyi bir indirim yapabilecek bayi biliyorsaniz bu konu hakkinda yorumlarinizi bekliyorum. simdiden tesekkurler

(link)

• Beğen
Tepkiler: theGenius
@birgaripsaskin aslı bisikletim ankaradaki tek bisiklet satış noktasi orasi. Asli bisikleti arayip durumu soyleyin onlar gerekeni yapacaktır

@hknhcs ohhh miss gibi:D memnunmusunuz acaba ?verilen paraya değiyormu ? xt edition la arasında maşa dışında bir fark varmı acaba ?

@Gökhan Korkmazgil
hocam iyi günler , bende crossway 600 ve speeder 300 arasında gidip geliyorum , ben daha çok şehir içi , istanbul ara sokakları , ara yollar , ana yollar mecbur kaldıģımda sadece ana yola geçmek icin toprak yollar , yeri geldimi aynı şekilde yola geçmek için kaldırımlardan inmek icin bir tercih yapicam , bunlar gozönune alindiginda crossway bana daha yakin gibi , peki bu yol kosullarinda speeder cok mu zorlanir cunku speederinda 10kg lik agırlıgı ve yol performansı kadro yapisi ve seriligi beni cezbediyor , birde kafama takilan speeder ile yeri geldigi zaman dik bir yokuşu çıkmak çok zor olurmu, spor ile ugrastigim icin genel olarak formum ve kondisyonum yerinde ama 34 diş yokuşta çok zorluyormu merak ediyorum.

@myasins Crossway kullanan da memnun, Speeder kullanan da.
Her iki bisiklet de toprak yolda sorun olmaz,
sürüşten aldığımız keyif zemin kalitesi ile direkt alakalı,
Lastik kalınlığı da çok önemli.
Crossway Speeder'e göre daha konforlu sürüş sunar.
Speeder ile yokuşta sorun yaşamazsınız merak etmeyin.
Bahsettiğiniz yol koşulları ve sürüş tercihlerine bakınca amortisöre ve disk frene ihtiyacınız olmadığını düşünüyorum.
Tercih sizin, kolay gelsin...

@Gökhan Korkmazgil
bilgilendirme için çok teşekkür ederim gökhan bey şimdi speeder a biraz daha yakınım. benim icin onemli olan bi yerden bi yere olabildigince cabuk gidebilmek daha cok istanbul ici ulasim icin kullanicam yollar malum , speeder serisi bu yollara dayanabilecek saglamliktami onu merak ettim yoksa konfor benim icin oncelikli secenek degil.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Korkmazgil
@myasins Speeder 200 V fren var bende 3 kere mtb ler ile dağdan iniş yaptım toprak ve mıcırlı yoldan 3. de sadece jant akor ayarlarım bozuldu peşlerinden ayrılmadan. Şimdi biraz daha dikkat ediyorum ayarlar kaçmasın diye bunun haricinde maşaya hiç ihtiyaç duymadım.

@sadi imren
ögrenmek istediğim buydu saolun sadi bey,ben öyle dağ taş zaten iniş yapmayı düsünmüyorum , sadece istanbulun sokak aralarında bozuk yollarda kaldırımlarda vs surerken zarar gorurmu onu merak ediyordum,cunku uzun omurlu bir bisiklet almak istiyorum durduk yere bisikleti dagitmayalim.
bilgilendirme icin cok saolun,keske speeder serileri bide 30 vites olsaymis ozaman hic tereddut etmiyecektim.Gerci gokan bey speederin 34 disi ile yokuslarda zorlanmayacagimi soyledi biraz rahatladim

@myasins 2'li aynakol yol bisikletleri için avantajdır Yasin Bey,
2'li aynakolun kullanılması bu nedenle.
Speeder sağlamdır dağılma filan olmaz :)
Çok da nazlı değildir.
Sadece; sürüş konforunuz biraz eksik kalacak; akıcılık ve hız için de buna değer.

@trabzonlu ozan
genel olarak sordum , sonuçta mtb serileri ve crosswaye gore biraz daha narin gozukyor oyuzden , fakat dusundugum gibi degilmis :)

@Gökhan Korkmazgil
teşekkürler gokhan bey speeder benim icin cok uygun , birde bazı speeder modellerinde on maşa karbon bir kac video izledim karbon malzeme omru max 5 sene deniyor asli varmi

arkadaşlar , bir iki güne inşallah merida speeder 200d modelini alıcam (link)

boyum 1.75 iç bacak boyum 83 cm sitesinden baktiğımda 54 kadro uygun gözüküyor,ne dersiniz ?

özellikle 200d modeline , ayna kolun 3 kademeli olmasından dolayı çok ısındım , çünkü dik ve uzun yokuşlar ne yalan söyliyim hala gözümü korkutuyor , yeni modellerinde aynakol hep iki kademeli , sanırım meridanin en son cikardigi 3 kademeli son speeder modeli 200d , kendi acemi mantığımla çok beyendim ve kullanım alanıma en uygun bunu goruyorum ama siz ne dersiniz , ileride pisman olup keske aynakol 2 kademe olsaymis 2017 model speeder 300 yada 500 alsaymisim dermiyim , cunku 1 kere alicam , 200d fiyat olarakda uygun ordanda baya isindim.

@myasins V fren de çok güzel ben üstündekileri çıkardım baradine taktım çok iyi fren performansı lastikleri değiştirdim ve kelebek gidon takılıyor bisiklete.

@myasins
2015 model speederı yüzde 99 sıfır olarak bulamazsınız.(ikinci eli bile denk gelmeyebiliyor)

@myasins

büyük gelecektir, deneme imkanınız varsa önce 50 kadro, o olmazsa 52 kadro speederları deneyin.

@myasins

güncel speeder 100 modelleri de 3 yapraklı aynakola sahip, istediğiniz speeder 200'ü bulamazsanız bir düşünün derim, şehir trafiğinde kullanım için gayet yeterli bir model. 2015 sonrası speeder 200lerde ikili aynakol ve disk fren default oldu, 2015 model speeder 200-D ve 200-V modelleri son 3lü aynakola sahip speeder 200ler.

@trabzonlu ozan

valla çok araştırdim nerdeyse heryeri aradım bi yerde 52 cadro 2015 model speeder 200d kutusunda sıfır buldum ama 54 ü yok diye üzülmüstum cunku sitesinde bana uygun kadro boyu olarak 54 u uygun gosteriyor ,simdi dukkan sahibinede sordum size 52 olur 54 buyuk gelir dedi gidince deniycem Allah nasip ederse hafta sonu alip foto koyarım.

az önce speeder 100 2017 ye de baktim sanirim speeder 200d 2015 ondan daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
Benimki artık speederlıktan çıktı ama girmediğim yol yok diyebilirim. Her gün beni işe götürüyor. Hafta sonları 50 - 100 km uzaktaki ormanlık dağlık alanlara götürüp gezdiriyor. Tatillerde de memlekete götürüyor :) Şimdi hedef uluslararası :)

@oguz169
tesekkur ederim hocam. asli bisiklet bayilerinden sadece performans bisiklet merida satisi yapiyormus.

Geri