Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Merlin'in fiyatlarının dolardan biraz geç etkilendiğini fark ettim, günlerdir dolar kademeli olarak artıyor ve neredeyse 4 liraya ulaştı (3.98) bu artış 3.70'lerden başladı. Merlin'de takip ettiğim bazı ürünler var, doların bu yükselişi başlayalı beri ürün fiyatları kuruşu kuruşuna aynı. Merlin, fiyatları Türk lirasına çevirdiği için kaynaklanıyor sanırım bu :ssrtcbya:
Evans,CRC,bike24 gibi sitelerde fiyatlar her geçen gün yükseliyor o_O

(link)

Mesela ultegra set, açıkara en iyi fiyat :naslyany: (Geçen ay indirim %10'du, 2500'e denk geliyordu)

Scudo
Herkese merhaba.Merlinden bu hafta 360 tl lik alışveriş yapacağım.Fakat hesaplayinca 75 tl gümrük vergisi çıkıyor.Merlin ile konuşup bazı sitelerde olduğu gibi kargo kutusunun üstüne istediğim miktarı yazdırabilir miyim?

@Eseslibisikletçi

Hayır yazmazlar. Kutunun üstüne birşey yazmıyorlar. Pakete faturayı koyuyorlar böylece değeri belirleniyor. Zaten Merlin gönderirken KDV’yi düşüp gönderiyor.

@Eseslibisikletçi bu yöntemi genelde Çinli'ler kabul ediyor. Avrupa'dan bu şekilde bir şey almak neredeyse imkansız.

• Beğen
Tepkiler: Eseslibisikletçi
güncel olarak vergi çıkmadan ne kadarlık alışveriş yapabiliyoruz.

@sonyaz
30 Euro halen.

• Beğen
Tepkiler: sonyaz
@Eseslibisikletçi

Bahsettiğiniz olay evrakta sahteciliktir, gümrük memuru yazdırdığınız değere inanmayıp internetten gerçek değerine bakarsa başınız ağrıyabilir, aldığınız ürün 30 euro üzerinde hiç bu yollara başvurmadan %20 vergisini ödemenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: kcoglu
Çin’den alışveriş yaparken ürünün hediye olduğunu belirttiklerinde gümrük vergisi alınmıyor. Arkadaşım AliExpress ten çadır ve uyku tulumu aldı 300$ gibi bir rakam tutttu. Gümrük vergisi yada başka bişey ödemeden kapısına kadar geldi. Merlin de oluyormu böyle bişey bilmiyorum?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Siparişi verdim 95 lira gümrük vergisi ödeyeceğim o sorun değil de merak ettiğimden sormuştum. Ayrıca bildiğim kadarıyla vergi, fiyatın %18 i.Cevaplar için çok teşekkürler

90 pound üzeri alışverişte nakliye bedeli ödemiyorsunuz. O da 10 pound.
90 poundluk bir alışverişin vergisi de 16 pound. Verginin bir miktarını nakliyeyi bedavaya getirerek karşılıyorsunuz.
Merlinden 2 temiz alışverişim oldu, memnunum.

Dolar ve euro artisina ragmen fiyatlarin hic oynamadigi Merlin, nihayet kuru guncellemis arkadaslar. Fiyatini bildigim, takip ettigim birkac farkli urune baktim ve %10 dolayinda zam almis tum urunler.

Cumleten gecmis olsun basligi olsun bu da :snzdglsn:

Evans, CRC, Totalcycling gibi sitelerin yaninda fiyatlari cok uygun kaliyordu Merlin'in :(

Ben size dedim türk lirasının değerinin düştüğünü kimseye söylemeyelim diye

Buraya yazıklarımız, burada kalmıyor.
Belki üst düzey bir yönetici, belki bir holding patronu, belki de bu durumdan rahatsız olan bir bisiklet firması sahibi okuyor :)
Herkes kendine göre önlem alıyor yada harekete geçiyor.
Sen ilk yazdığında, içimden "keşke yazmadaydı" dedim, ama yazmıştın artık :) Senin bunları iyi niyetli yazdığından şüphem yok, okuyan arkadaşlar faydalansın diye yazıyorsun, fakat işin öbür tarafında olanlar için "satıcılar, bayiler vs" durum tamamen farklı algılanıyor.

Bu arada bugün Granfondo Marmaris yarışı yapıldı, fakat forumda konuşulmuyor ? geçenlerde Bisiklet fuarı yapılmıştı, o da malesef gerekli ilgiyi görmedi, reklam gibi başlık altında eridi gitti..

Son olarak :) dikine mazgallarla ciddi ilgili bir çalışma yapmak gerektiğini düşünüyorum. gün içinde 15 den fazla ölümcül mazgalın yanından geçtim, fotoğraflayıp gps koordinatları ile birlikte, ilgili belediyelere mazgalların yönlerinin yan çevrilmesini, mümkün değilse uygun şekilde değiştirilmesini bildirmek lazım.

kolay gelsin

@mühendis

Böyle indirim oranlarını görünce, insan heyecanlanıyor. Sonra diğer firmaların fiyatlarına bakıp, genelde benzer fiyatlar olduğunu görünce, heyecan hayal kırıklığına dönüşüyor.

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
Wiggle şuan 451 Euro vergi dahil 2600 e geliyor. Merlin deki fiyatları euro olarak bakın isterseniz bir de. TL olarak baktıklarınıza %18 daha koymanız lazım yani o direk çevrilmiş hali.

Dosyalar

• ultegra.png
    ultegra.png
    123,3 KB · Okunma: 27
Geri