Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Milletimizin arabaya büyük tutkusu olması

@uguryilmaz144 Bir de arada anlam verilemeyen parça hasarları da var :) Geçtiğimiz hafta arkadaş 2000 tl bayıldı sürpriz bir arıza için, bugün teyzem arabasını sürtmüş ona para bayılacak vs. Ondan sonra da kalkıp vay efendim bisiklete o kadar para verilir mi manyak mısın tepkileri geliyor :)

Scudo
alırken satarken kullanırken alınan yüksek vergiler bu tutkuyu yaşanmaz hale getiriyor. hayır yaşamak istesen yol yok. kocaeli asfaltları öyle berbat biyer ki... çanakkale de arabanın burnu deli gibi tutunurken izmitte en ufak bişeyde önden kayma yaşıyorum. sürüş tecrübesini yollar mahvediyor.

türkiye de yaşanacak tutku değil yani otomobil tutkusu.

beni soğutan sebeplerin bir diğeri iğrenç türk otomobil medyası ve milletin otomobile bakış açısı. Araba pazarına gidince yaşamaktan soğuyorum lan!

Neyse

pahalı kardeş. 2.0 motorun vergisi yüksek, bilmem kimin parçası pahalı, çok yakıyor onlar hep falan...

bisiklet tekerlek tutkusunu yaşamak için en güzel şey. aptal yorumlar yapan maşallah yine çok var ama kimin umrunda. otomobile ya da motorlulara göre çok daha düşük masraf edip yüksek keyifler alabiliyorsun. bisiklet candır.

çocukluğumda hayal ederdim bi garajım olsun, içinde nissan 350z, bmw m5, clio rs vs vs olsun diye. şimdi hayal ediyorum bodrumum da bir colnago yol, bir cannondale tandem, bir trek şehir bisikleti olsun. daha güzel ki :)

@Kerem Özbayrak Ve bu masraflar ortalama bir aile arabası için. Büyük hacim motorlu lüks araçların masrafları katlana katlana artıyor. Eskiden bana da karbon bisikletler pahalı gelirdi. Fakat şimdi düşününce, zaten o parayı araçlarımıza harcıyormuşuz diyorum kendi kendime...
@Sinan A. Clio Rs yazdığınız seçenekler arasındaki en makul olanı. Ama 350Z ya da M5 için hakikaten benzinliğiniz olması lazım... Ha belki bir ihtimal E28,E34 M5'den bahsediyor olabilirsiniz, onların da temizleri yine clio rs'den pahalıya gelir :D

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Mesajları okumadım sadece başlığa bakarak yorum yapıyorum. Yaşadığımız ülkede toplu taşıma yetersiz tam anlamıyla yetersiz. Büyük şehirlerde bile saat 11de toplu taşıma bitiyor. Gitmek istediğiniz her yere otobüsle gidemiyorsunuz. Gece 9dan sonra kadınlar taksiye bile korkmadan binemiyor, sokakta yürüyemiyolar bu gibi sebepler yüzünden araba bir ihtiyaç ülkemizde. Şahsen bende araba almayı düşünüyorum neden mi ? Arabamla sehir dışına çıkıp bisikletimi sürüp geri gelebilmek için. Yemyeşil yaylalarda bisiklet sürmek varken istanbul yolunda egzoz dumanı solumak işime gelmiyor açıkcası. En basitinden şehir dışına çıkıp piknik yapmak istesem neyle gideceğim. Sehir dışını geçtim mavi göle gitmek için bile en az 1.5 saat harcayıp cift vasıta yapıp birde piknik cantası taşımam gerekecek. Kapısı bile kapanmayan sıkışık otobüsler cabası.

Ne yazıkki biter gibi değil herşey aynıyla tekerrür ediyor. Yeni neslinde bu konuda eskilerden geri kalır bir yanı yok. Bisiklet grubu muhabbetlerinde bile bir iki hoşbeşten sonra söz dönüp dolaşıp otoya geliyor. Ama bisikletde ufaktan ufaktan mevzi kazanıyor bu arada. Hakkını yemeyelim.

ifade etmeye çalışırken sabaha kadar yazacağım, sık sık küfür etmek zorunda kalacağım, hakaretler ve +18 giydirmeler içerebilecek bir tutkudur milletimizin araba tutkusu.
yazmayacağım, vazgeçtim.

• Beğen
Tepkiler: özgürakt
Vakti olan izlerse çok şey kazanır.Hayata bakış açısı değişir.

Büyük metropolleri terk edip nispeten daha tenha yerlere gidip yerleşmek lazım ve ben bunu yapacağım Allah izin verirse.

Nerede çokluk, orada ........:kötü:

Başka vilayetleri bilmiyorum ama İstanbul'da toplasanız 2-3 sene daha arabaya binilir. Ondan sonra sanmıyorum araba sürecek yol kalmayacak çünkü. Zaten şu an park edecek yer bile zor bulunuyorken, 2-3 sene sonrasını düşünemiyorum ben. Belki de bu süreç 4-5 seneyi de bulabilir ama öyle ya da böyle araba sürecek yol kalmayacaktır. Ondan sonra göreceğiz bakalım :)

@Anonim İnşallah :) Hiç olmazsa Hollanda da aynı şekilde olduğu gibi bisiklet kültürü gelişir...Bizde de durum farklı değil İzmir de özellikle Mavişehir girişi akşam ve sabahları çile resmen...

@Anonim İstanbul'da öyle anlar yaşanıyor ki, 15 dakikalık yol 1.5 saat sürebilir mi sizce? Çok rastlarsınız. İzmir'de de oluyor mu öyle 15-20 dakikalık yolun trafik yüzünden 1-2 saate gidildiği?

@Anonim Allah tan bizde o kadar değil...Ben bi kere İstanbulda Fatih köprüsünden karşıya geçmek için 4 saat beklediğimi biliyorum trafikte İstanbul da o zamandan beri uçakla gidip geliyorum...Bizde en yoğun olduğunda bile o kadar olmuyor...Ama tabii gün gelecek burada da aynısı olacak...

@Anonim bu durumda siz şanslısınız demektir. İstanbul trafiğinde 1 saat beklemek bile coşku havası demek artık. Düşünün ne hale geldi. İşte bunun 3-4 sene sonrasını düşünemiyorum ben ki, geçtiğimiz günlerde konuşmuştuk zaten. Benim anlamadığım şöyle bir şey var. Araba fiyatları, vergileri ve benzin bu kadar pahalıyken, bu insanlar neden ısrarla ve inatla arabayı tercih ederler anlamış değilim. Bir araba almaya kalksanız senelik bilmem kaç para vergisi var. Motorun bile büyüklüğüne göre vergisi var. Benzini var şusu var busu var ve inatla araba hırsı devam ediyor. Benim tahminim trafikte 10 saat beklenilse bile, bizim toplum bekler ve yine arabadan vazgeçmez herhalde. Ne bileyim artık aklıma bu da geliyor. Bizim neyseki bisikletliler olarak böyle dertlerimiz yok da rahatça basıp gidiyoruz çok şükür.

@Anonim Maalesef insanımız arabayı statü göstergesi olarak algılıyo bence tek sebebi bu...Yani o kadar büyük zarar ki haftada iki gün araba yasaklansa ekonomiye ciddi artısı olur...Çevreye inanılmaz yararı olur...Trafikte bakın arabalarda hep tek kişi genelde, en ufak bi hesapla tek kişi günde 100 km yapsa ortalama 50 lira yapar...4 kişi 200 tl yapar...Peki bu 4 kişi tek arabayla gitse...Günde 150 tl den ayda 4500 tl yapar ki bu da neredeyse 1500 usd eder...:)

Stres atmak için gece geç saatlerde keyif turu atanlar var ki hiç anlam veremedim.Bunların bir de gündüzcü agresif modelleri var ki evlerden ırak..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Yollarda bir trafik tıkanması, bir kaos ortamı gördüğümde, inanın çok mutlu oluyorum. Kavga eden insanlar bana moral veriyor. Beni hayata bağlıyor. Trafikte sıkışıp kalanlar geleceğe umutla bakmamı sağlıyor. Trafik yüzünden işine geç kalıp patronundan müdüründen fırça yiyenler beni mutlu bir şekilde gülümsetiyor. Trafik bana huzur veriyor. Ve araba kullanımın daha da, daha da artmasını can-ı gönülden diliyorum. İstiyorum ki ortalamada her aileye bir-iki araba düşsün. Komple tıkansın ve nefes alınamayacak duruma gelsin. Ötv Mtv vergileri artsın, bakım servis maliyetleri artsın, yollar öyle bir tıkansın ki hiç akmayacak, hareket edilemeyecek duruma gelsin.
Bunalsınlar, kafayı yesinler, pişman olsunlar, içine etsinler hayatlarının, her gün 5-6 saatleri trafikte geçsin. Sürünsünler.
Sadist de oldum sayelerinde.

@Anonim

Hesaplama güzel ama gel de anlat :)

@Barış TURAN

Peki ya gecenin saat 03:00'ünde son ses müzik açıp çevreyi rahatsız ede ede ve egsozu bağırta bağırta giden barzolara ne demeli? Gündüz yine ortalıkta ufak tefek ses oluyor sayıca da az oluyorlar ama gececileri bu dünyadan değil gibiler.

@Kuzey Ege

Yani bakış açısı gayet oturaklı ve güzelmiş. Biz de böyle düşünelim destekliyorum bunu :D

@Anonim Ezik büzük adamlar işte.Dikkat çekmek,erkek olduklarını kanıtlamak vs.Sayıları da sürekli artıyor.Çocukluklarına inmek lazım Denk gelenleri büyük cogunlugu homofobik tipler. :)

1) Sen vakti zamaninda metro, rayli sistem vb toplu ulasim araclarina yatirim yapmaz da koca ulkenin ve koca sehirlerin ulasimini asfalt uzerine kurarsan
2) Yeri geldiginde asfalt ile ovunup belediye baskanina "Asfalt Osman" diyecek kadar boburlenirsen
3) Belediyelerin her bina insaatindan aldiklari kapali otopark bilmem ne parasi ucreti ile sehirlere otopark yapmayip baska yerlere parayi harcarsan
4) Onyillardan beri verimsiz egitim sistemin ile egittigin insanlara ehliyet verirsen

basina gelenler de az bile...

• Beğen
Tepkiler: olympos
Ramazan ayinda bile sahur vakti arabayi bas bas bagirtanlari biliyorum.Uykusu olan var mi,oruclu olan var mi,cocuk,bebek,hasta vs var mi diye dusunmeden arabayi bagirtan adam trafik kazasinda olse gram uzulmem.Iyi olmus derim.

@Mehmet K T N Dediğinize katılıyorum ama trafikteki bir diğer sorun da "en iyisi benim" kafasında araba kullanan dallamalar.

Ama tecrübesiz birinin trafiğe çıkmaması gerektiği düşüncesine karşıyım. Yani en azından yanında tecrübeli biri varken çıkması çok daha sağlıklı. Örneğini çocukluğumdan beri beraber takıldığım hatta beraber büyüdüğüm arkadaşımdan verebilirim. Bir ay önce sağda park halindeki araçlara çarpmaması için direksiyona yan koltuktan müdahale ediyorduk ama şu an şehir içinde de rahatça araba kullanabiliyor. Yani kullanana kullanana oluyor.

Geri