Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

(link) ben atayım sevaptır. 56 ve 58 kadro kalmış.
İlgili kadrodan bir tane de ben aldım. Yol ve dağı ortak çatı altında birleştirmeye başlayacağım. Aklımda dropbarlı kullanım olduğu için mekanik diskli olacak. Emektar MTB 29x2.25 lastik vardı denedim 2 cm ile sığmıyor. Fikirlerim tam oturduktan sonra zaten forumda bir paylaşım illa ki olur.
IMG_20200227_155527.jpgIMG_20200227_155727.jpg

Scudo
Bir arkadaşım için mosso legarda bakıyoruz. Boy 1.85. Hangi kadro boyu uygundur.

İlgili kadrodan bir tane de ben aldım. Yol ve dağı ortak çatı altında birleştirmeye başlayacağım. Aklımda dropbarlı kullanım olduğu için mekanik diskli olacak. Emektar MTB 29x2.25 lastik vardı denedim 2 cm ile sığmıyor. Fikirlerim tam oturduktan sonra zaten forumda bir paylaşım illa ki olur.
219893 dosyayı görüntüle219894 dosyayı görüntüle
kadro içi kablo takma tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim

kabloyu oteki taraftan nasıl çıkardınız ben beceremedim

yaklaşık 5dk sürüyor.
bir adet 20 cmx2.5mm eninde zip tie cırt kelepçe
370136_800x600__27_1_29__98262.1487611754.1280.1280.jpg

610zd-24hiL._SL1500_.jpg

bir adet ince burunludan
imgp8261-jpg.219676

862ppr.jpg

taktıktan sonra benim kablo 1900mm di sanırım 15 cm ini kestim.
zeytin taktım ucuna
hidrolik yağı olarak ta yabancı forumlarda atf kullanmışlar yıllarca. 15 liraya 1 litra atf alıp bastım şırıngayla.
(link)

manifestoda ve monzada kablo sallanınca çok ses yapıyordu, ona da silikon sürdüm hafiften kadroya giren kısmına.

Kablonun ucuna kelepçeyi sokup sele borusunun ordan gidona doğru itiyorsunuz, cırt kelepçe gelince tutupçekiyorsunuz dışarı.
zzaten hidrolikkablosunun ucunda lastik parçada delik var 4 adet

@erman35 benim boyum 1.73 ve 51 kadroyu kullanıyorum.Selede en aşağıda.Ben 54'ü tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: erman35
@Albatros_65 @OİMTR dostlar selden inince kadro üst demiri ile kasık bölgesi arası mesafe ne durumda oluyor. 1.76 boyla ben kendimi 46 kadroda çok sınırlarda hissediyorum. Eğimli bir üst boru olduğundan kasık bölgesinin arkasında iki üç parmak kalsa da ön tarafta bir temas söz konusu. Yine de ayakta durabiliyorum. Selenin ayarı ise ikinci çentik civarında kullanılabiliyor bu durumda.

@sametmrc üst boruya göre kadro hesabi mantikli olmuyor. Her bisikletin kadro yapısı ve açısı birbirinden farkli. Hangi bisiklete göre üst boruyu ölçüt olarak alacagiz?
Selede otururken ayaklarim yere rahat degmiyor bu bisikletin kadrosu bana büyük... savı da yanlış oluyor. Selede otururken bike fit ayarina göre sele cok yukarda kalabiliyor ayaklar da belki ayak ucuyla ancak yere temas edebiliyor.

@amasseia doğrudur hocam. Yalnız arkadaşların kadro boyu tavsiyeleri biraz büyük geldi gibi bana o açıdan sormak istedim.

@sametmrc yanlış yönlendirmek istemiyorum açıkçası.Benim değerlerim ve yorumum şöyle.1.73 boy,,80cm iç bacak boyu ve 51 kadro Mosso legarda 1921 mdm v kullanıyorum.Sele borusu en aşağıda ve bacaklarım yere rahatça değiyor.Ve pedalı en aşağı indirdiğimde bacağım tam açılıyor.Bu da olması gereken bir şey.Birde direksiyona olan açımda normal.

Hocam mosso legarda için 1.89 luk 88 cm iç bacak boyu olan arkadaşıma çok küçük geldi kadro. 56 tam olurdu muhtemelen.
185 lik arkadaş 56 kadro alsın derim. 176 için 51 kadro. 170 ve altı için 46 kadro daha uygun olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
@sametmrc eyvallah, boy-beden tablosuna göre 1.85 boya 54-56 bedeninde şehir bisikleti oneriliyor teorik olarak. Ancak Legarda'yi bir denemek lazim, kağıt uzerinde yazanla gerçek aynı olamayabilir.
Bir de işin içinde iç bacak boyu da var, yalnizca boy faktörü de yetmiyor kadro boyu seçimi için.

@Albatros_65 @OİMTR dostlar selden inince kadro üst demiri ile kasık bölgesi arası mesafe ne durumda oluyor. 1.76 boyla ben kendimi 46 kadroda çok sınırlarda hissediyorum. Eğimli bir üst boru olduğundan kasık bölgesinin arkasında iki üç parmak kalsa da ön tarafta bir temas söz konusu. Yine de ayakta durabiliyorum. Selenin ayarı ise ikinci çentik civarında kullanılabiliyor bu durumda.
Seleden inince üst boru ile aramda 3. 5 cm gibi boşluk kalıyor temas olmuyor. Tabi herkesin anatomisi farklı o yüzden denemeden almamak lazım

Mosso Legarda 2024 MSM V için ne dersiniz? Farklı bir model tavsiyeniz olur mu? maksimum 2000 TL bütçe ile.

Not: Bu modelde 41-46-51-56 kadro boyları var ben 56 seçeceğim uygun olur mu? Ankarada bulabildiğim an deneyeceğim ama yinede bilgim olsun. 180 cm boy 76 kg, 81cm iç bacak ölçüsü.
arkadaşlar mosso 1924 legarda v fren 1400 tl
MOSSO 1921 legarda V fren 1350 tl
mosso legarda v fren 2021 1550 tl
sizxce hangisini tercih etmeliyim veya başka önreilerinizi dinlemek isterim
Bu fiyatlar 2. el mi ?

merhaba arkadaşlar.şu an scott p4 kullanıcısıyım ama yola ihtiyaç var.hibriti 8 senedir kullanıyorum.çok sırtında taşıdı.sağolsun hala kullanırım.ama hesaplı mosso yol bisikleti almayı düşünüyorum.acaba bu markanın yol bisikletini kullanan varsa bana tavsiyesi ne olur.ilginiz için teşekkür ederim

Mosso Legarda 2024 MSM V için ne dersiniz? Farklı bir model tavsiyeniz olur mu? maksimum 2000 TL bütçe ile.

Not: Bu modelde 41-46-51-56 kadro boyları var ben 56 seçeceğim uygun olur mu? Ankarada bulabildiğim an deneyeceğim ama yinede bilgim olsun. 180 cm boy 76 kg, 81cm iç bacak ölçüsü.

Bu fiyatlar 2. el mi ?
Hocam 51 sececeksiniz. 56 size çok büyük olur.

Arkadaşlar ben yeni fren kolu taktırdım bisikletime.Frene basınca böyle biraz takılıyor ve ama biraz daha basınca düzeliyor.Ama her bastığımda takılıyor.Bisikletçiye götürdüm.Yağ sürdü kabloların oraya.Ama yinede oluyor

Geri