Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık 2000 tl bütçeyle şehir bisikleti bakarken mosso legarda bayağı bir ilgimi çekti. Bulunduğum yer bayağı yokuşlu inişli. Bu yüzden 2024 modeli benim için daha iyi gibi dişli oranları açısından. Bisikletle alakalı bazı sorularım var kullanıcılarına sormak istediğim:
1- Bisikleti bazen stabilize yollarda ve arnavut taşı yollarda kullanacağım. Bu yüzden amortisörü ve lastiği nasıl sorun çıkarır mı?
2- Burada yollar eğimli olduğu için inişlerde yapacağım. Frenleri nasıl? Hidrolik fren düşünüyorum ama arıza falan çıkarırsa çok uğraşmamak için v frenlisini almayı düşünüyorum v frenin performansı iyi midir?
3- Uzun vadede herhangi bir sorun çıkarıyor mu?
Eğer hidrolik frenlerinin bakımı ve arızaları çok uğraştırmayacak cinsten ise 2027 modelini almak daha mantıklı geliyor bana(bütçemi biraz aşıyor ama sıkıntı değil).
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Söylemeyi unuttum bisikleti günde yaklaşık 30 40 km kullanacağım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: imamyakali
Scudo
Herkese selam. İzmirle ilgili bir başlık görürsem oraya da yazacağım ama ilkten buraya sorayım istedim. Ben foruma az evvel katıldım iyi ki de katılmışım diyorum çünkü bir markaya yönelik 150 sayfadan fazal entry olması çok hoş. Direkt mevzuya gireyim. Bisiklet sporuna yeni merak sardım ve Mosso Legarda 2024 MSM H modelini gözüme kestirdim. 2000 liraya alan, alabileceğini söyleyen yorumlar gördüm ama internet sitelerinde (hem resmi site hem de satış siteleri) 2400 TL gibi bir fiyatla karşılaşıyorum. Ha keza hemen üstümdeki @Bir İnsan nickli arkadaşta 2000 TL ile bu modeli belirlemiş. Yaşadığım şehir İzmir. Bu bisikleti belirtilen fiyatlara -2000- ya da daha ucuza alabileceğim bir yer biliyor musunuz? (Yakın şehirlerde olur) Tek mesajda sormuş olayım boyum 190 cm. Kadro boyunun önemli olduğunu öğrendim kaç numara seçmeliyim? Biraz türlü yemeği gibi oldu ama çok heyecanlıyım. Dönüş yaparsanız çok sevinirim.

Merhabalar. Bende mosso 771 tb3 dmd acera modelinden alarak araniza katildim. Sadece sehir icinde kullanmayi dusunuyorum. Bisikleti alirken düz maşa(hafiflik) ve hidrolik disk fren (ani duruş) olmasi benim için önemliydi. Full deore setli modeli internette 4 bin küsür civarlarinda dolaşırken acera setli modelini 2800 e aldim (aradaki farka degmeyecegini dusundum. 12-13 kg civari. kadrosu çok hafif akıcılığı iyi .Daha önce bianchi 713 vardı. Hissedilir derecede agirlik farki var. Yalniz lastikleri cok kotu. Mitas flash 700×40. 4 cm lastik ne demekse sehir bisikletine.Baktim tek lastik agirligi 800 grammis. Adeta bisikleti tutuyor ve asfalta yapisiyor lastikler kadroyla çok uyumsuz. Ileride schwalbe marathon supreme 700×32 lastiklerle degistirmeyi dusunuyorum. Şu lastiklerde iyi olsaydi tadindan yenmezdi.
Bisikletle gecirdigim 1.5 ay ve 500 km sonunda lastikleri degistirdim. Daha önce schwalbe marathon supreme 700x32 almayi dusunuyordum yalniz tekinin fiyati 360 tl olunca vazgecmek zorunda kaldim. Yerine maxxis overdrive excel 700x32 ve maxxis welterweight iç lastikler aldim. Sonuçta diyebilirimki bisikletin adeta karakteri degısti.1 kg civarinda bir hafifleme oldu. Özellikle yokus yukari cok daha rahat cikiorum . Düz yolda akicilik hissedilir seviyede artti.Bisikletinde degisiklik yapmak isteyenlere tavsiyem imkanlari varsa ilk olarak lastiklerden baslamalaridir.

• Beğen
Tepkiler: xRd ve Myali
@TheUgly Sundu bisiklet gibi bu konuda ustalaşmış yerlere gidip kadro boyunda da fiyat konusunda da yardımcı olurlar. Seçtiğiniz model gayet ideal.
@Bir İnsan Kısaca şöyle yazayım 2024 msm h:)

@safex hidrolik disk frenin bakımı falan çok uğraştırır mı? Yoksa v frenlisini tercih edeceğim.

@TheUgly Sundu bisiklet gibi bu konuda ustalaşmış yerlere gidip kadro boyunda da fiyat konusunda da yardımcı olurlar. Seçtiğiniz model gayet ideal.
@Bir İnsan Kısaca şöyle yazayım 2024 msm h:)
Çok teşekkür ederim. Bugün arayıp açıksa gideceğim Sundu Bisiklet’e. Umarım fiyat konusunda istediğime yakın bir fiyat alabilirim tabi kadro boyutunda da. İlginize tekrar teşekkür ederim. ☺

edit/büdüt: az önce sundu bisikleti aradım ellerinde ürünün kalmadığını fabrikanın tekrar üretime geçeceğini söyledi. Perşembe ve Cuma günü görüşelim diye de ekledi. :) Ama fiyatını sorduğumda 2349 TL gibi bir rakam ifade edildi. :/ Ben 2000 TL seviyesine bile yakın çevremden alacağım borçla çıkarken 349 TL'lik bu fark beni çok üzdü. @safex

Son düzenleme:
@TheUgly Mosso'nun sitesinde 2024 ün v frenli versiyonu 1900tl. Bütçenize daha uygun. V fren sizin için problem olmazsa bunu düşünebilirsiniz.

@TheUgly Mosso'nun sitesinde 2024 ün v frenli versiyonu 1900tl. Bütçenize daha uygun. V fren sizin için problem olmazsa bunu düşünebilirsiniz.

valla hocam sanırım v fren olan modeli tercih edeceğim. Araştırınca her iki fren türününde kendine göre avantaj ve dezavantajları olduğunu öğrendim. Satın alınca burayı da güncellerim. İlginize çok teşekkür ederim. Siz de umarım aradığınızı elde edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Bir İnsan
valla hocam sanırım v fren olan modeli tercih edeceğim. Araştırınca her iki fren türününde kendine göre avantaj ve dezavantajları olduğunu öğrendim. Satın alınca burayı da güncellerim. İlginize çok teşekkür ederim. Siz de umarım aradığınızı elde edersiniz.
Rica ederim. Size de şimdiden hayırlı olsun.

Yol bisikletine geçme niyetim var, ilk olacağı için başlangıç veya orta seviye düşünüyorum. Mosso Cavalier tourney/claris/sora bisikletleri kullanıp memnun olan ve olmayan kimler var? Tavsiye eder misiniz?

@Muhibbi Claris ya da Sora tavsiyemdir.

• Beğen
Tepkiler: Muhibbi
@Muhibbi Cavalier Claris kullanıyorum. Claris 8 ruble kullaniyorken Sora 9 ruble kullaniyor.

Her ikisi de malzeme kalitesi olarak birebir aynı.

Ben Claris'ten cok memnunum, 100-150 tl fark verilip Sora alabiliyorsaniz alın ama 400-500 TL verilmez.

• Beğen
Cavalier sora için decathlondan iç lastik önerirmisiniz ?

Merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık 2000 tl bütçeyle şehir bisikleti bakarken mosso legarda bayağı bir ilgimi çekti. Bulunduğum yer bayağı yokuşlu inişli. Bu yüzden 2024 modeli benim için daha iyi gibi dişli oranları açısından. Bisikletle alakalı bazı sorularım var kullanıcılarına sormak istediğim:
1- Bisikleti bazen stabilize yollarda ve arnavut taşı yollarda kullanacağım. Bu yüzden amortisörü ve lastiği nasıl sorun çıkarır mı?
2- Burada yollar eğimli olduğu için inişlerde yapacağım. Frenleri nasıl? Hidrolik fren düşünüyorum ama arıza falan çıkarırsa çok uğraşmamak için v frenlisini almayı düşünüyorum v frenin performansı iyi midir?
3- Uzun vadede herhangi bir sorun çıkarıyor mu?
Eğer hidrolik frenlerinin bakımı ve arızaları çok uğraştırmayacak cinsten ise 2027 modelini almak daha mantıklı geliyor bana(bütçemi biraz aşıyor ama sıkıntı değil).
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Söylemeyi unuttum bisikleti günde yaklaşık 30 40 km kullanacağım.

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun. Çok profesyonel olmamakla birlikte bir kaç tavsiyede bulunabilirim.

Kullanacağınız yolların yokuşlu olması kullanacağınız vites miktarından ziyade toplam ağırlığı da göz önüne almanız gerekliliğini ortaya koyar. Kadro boyunu fiziki yapınıza uygun seçmeniz, kullanacağınız fren sistemini iyi seçmeniz, yol durumuna göre maşa cinsi belirlemeniz sürüşünüzü daha da kolaylaştıracaktır.

Benim tavsiyem, hafif engebeli yolda kullanacağınız için ön maşa süspansiyonlu olsun ( MSM ).

Günde 30 km yol yapacaksanız, fren sistemini v fren olarak tercih edip diskin ortaya çıkaracağı ekstra ağırlıktan kurtulmuş olursunuz. Performans açısından tabii ki hidrolik daha etkili ama bunu sakin bir sürüş ve güvenli mesafeyi biraz artırmak bu farkı kapatmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca olası arıza durumlarında v frene müdahale çok daha hızlı ve kolay olacağı için bu durum ekstra bir fayda sağlar. Kullanacğınız yolların arnavut kaldırımı içermesi titreşimi artıracaktır. İnce lastik olması bunu daha da olumsuz etkiler. Bunun önüne geçmek çok mümkün görünmüyor ama lastik havasını konfor seviyesine yakın tutmak fayda sağlayacaktır muhakkak.

Kıt bilgilerimle bu kadar tavsiyede bulunabilirim, inşallah hayırlı bir terch yaparsınız. Bir not ekleyeyim, gözünüzün önünden ayırmamaya çalışın. Daha yeni 10 günlük bisikletimi avmnin kapalı ve güvenlikli otoparkından çaldırdım. Üstelik çelik kilitliydi. Lütfen dikkat edin, hayırlı olsun şimdiden.

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun. Çok profesyonel olmamakla birlikte bir kaç tavsiyede bulunabilirim.

Kullanacağınız yolların yokuşlu olması kullanacağınız vites miktarından ziyade toplam ağırlığı da göz önüne almanız gerekliliğini ortaya koyar. Kadro boyunu fiziki yapınıza uygun seçmeniz, kullanacağınız fren sistemini iyi seçmeniz, yol durumuna göre maşa cinsi belirlemeniz sürüşünüzü daha da kolaylaştıracaktır.

Benim tavsiyem, hafif engebeli yolda kullanacağınız için ön maşa süspansiyonlu olsun ( MSM ).

Günde 30 km yol yapacaksanız, fren sistemini v fren olarak tercih edip diskin ortaya çıkaracağı ekstra ağırlıktan kurtulmuş olursunuz. Performans açısından tabii ki hidrolik daha etkili ama bunu sakin bir sürüş ve güvenli mesafeyi biraz artırmak bu farkı kapatmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca olası arıza durumlarında v frene müdahale çok daha hızlı ve kolay olacağı için bu durum ekstra bir fayda sağlar. Kullanacğınız yolların arnavut kaldırımı içermesi titreşimi artıracaktır. İnce lastik olması bunu daha da olumsuz etkiler. Bunun önüne geçmek çok mümkün görünmüyor ama lastik havasını konfor seviyesine yakın tutmak fayda sağlayacaktır muhakkak.

Kıt bilgilerimle bu kadar tavsiyede bulunabilirim, inşallah hayırlı bir terch yaparsınız. Bir not ekleyeyim, gözünüzün önünden ayırmamaya çalışın. Daha yeni 10 günlük bisikletimi avmnin kapalı ve güvenlikli otoparkından çaldırdım. Üstelik çelik kilitliydi. Lütfen dikkat edin, hayırlı olsun şimdiden.

Öncelikle geçmiş olsun. İnşallah kısa zamanda bulunur bisikletiniz. Benim bulunduğum yer bayağı dağlık olduğu için yokuşlarda dişli oranlarını dikkate alıyorum. Zaten şu anki bisikletim çelik kadrolu bir bisiklet 20 kg civarı bir ağırlığı var(ağırlık konusunda bayağı rahatlayacağım yani). Bayağı yol çıkıp bir o kadar da ineceğim için v fren performansını merak ediyorum şu anki bisikletimin v freni hiç iyi değil. V freniyle hidroliği arasında çok fark yoksa v frenli versiyonu almak kolaylığı dolayısıyla mantıklı gibi duruyor. Son olarak buralar sakin yerler çok hırsızlık vakası olmuyor ama ginede dikkat etmek gerek.

• Beğen
Tepkiler: imamyakali
@aliefe16 Decathlon'da 2'li satılıyordu artık satılmıyor. Tekli kutulu satiliyor, onu da kimse onermiyor yorumlar berbat.

Şu ürünü kendim kullanıyorum, şu ana kadar kullandiklarimin en iyisi: (link)

@aliefe16 Decathlon'da 2'li satılıyordu artık satılmıyor. Tekli kutulu satiliyor, onu da kimse onermiyor yorumlar berbat.

Şu ürünü kendim kullanıyorum, şu ana kadar kullandiklarimin en iyisi: (link)
Presta valf daha mı iyi? Yedek iç lastik almayı düşünüyorum hangi valfi alıyım sizce?

@Muhibbi bisiklet jantiniz prestaya uyumluysa presta; schrader e uyumluysa schrader(oto sibop) almanız gerekiyor.

• Beğen
Geri