Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Bahse konu modelin satışı yapan bir internet sitesi ve bayii şuan için yok galiba. Stokların tükendiğini söylüyorlar bende bu nedenle mdm hd almayı düşünüyorum.

Scudo
@tartismacipire çok pimpirikli bir arkadaşa benziyorsunuz 😉

Lastiktir patlar, jant göbeğidir bozulur, vitestir ayarı kaçar... Bu en pahalı bisiklette de bu şekildedir.

Bu paralara bu bisiklet süper kalitede değil evet yalnizca parasınin karşılığını verme noktasinda iyi. Bu fiyata bu özellikte daha iyisi maalesef yok, olsa da onersem.

Bu konuya dönüp baktığınızda konunun neredeyse hepsi Legarda üzerinde dönüp duruyor. Arıza durumu da başlığı incelemisseniz az sayilabilecek bir noktada.

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
@tartismacipire
Olabildiğince kendi tecrübelerimden cevap vereyim. Malzemeden çalınan bir kısma rastlamadım benim beklentilerimi gayet karşılıyor. Lastiğin zırhına güveniyorum 1 kez kırık cam parçalarını fark etmeden üstünden geçtim 5 metre sonra durup camları çıkardım yoluma devam ettim. Raptiye üstünde falan gitmeyecekseniz iş görür demektir. Zırhlı lastikler daha ağır olur zırhsızların avantajı hafiflik sağlar ama patlama riski çok artar ve her lastiğin kendi yuvarlanma direnci vardır eğer araştırarak alırsanız(mesela forumdaki konulardan) zırhlı ve yuvarlanma direnci düşük, kaliteli lastik önerileri ve türleri bulabilirsiniz. Gece sürüşünde toprak yolda önümdeki çukuru görmediğim için paldır küldür geçmiş oldum bir şey olmadı. Akort kayması, lastik patlaması olmadı. Kavşakta trafik lambaları için açılan boydan boya çizgi şeklinde çukurdan hızlı geçtim resmen jant sesi duydum gibi oldum ama yine hiçbir şey olmadan devam ettim. Ayrıca bunları ilk aldığım 2-3 haftada yaşadım sonrasında ilk bakıma götürdüğümde akort vs. bile bakmaya gerek olmadı sadece frenleri vitesleri ayarlattırdım çıktım. Kaldırım inip çıkmaya bir şey diyemem benim tecrübem yok ve sürmem oralarda. Şu an bisiklet 7. ayına girmek üzere çok memnunum beklentimi çokça karşılıyor. 600km falan oldu sanırım ve bakım masrafı olmadı çok şükür nazar değmesin de. Şikayetleri görmedim açıkçası birkaç olumsuz yorum gördüm ama biraz da şans işi artık gerisi.
Ekleme yapayım: Bisikletim Legarda 1924 kadro fakat düz maşa yani MDM ve V fren. Her şeyiyle stock üstünde ne geldiyse o var.

@tartismacipire
Olabildiğince kendi tecrübelerimden cevap vereyim. Malzemeden çalınan bir kısma rastlamadım benim beklentilerimi gayet karşılıyor. Lastiğin zırhına güveniyorum 1 kez kırık cam parçalarını fark etmeden üstünden geçtim 5 metre sonra durup camları çıkardım yoluma devam ettim. Raptiye üstünde falan gitmeyecekseniz iş görür demektir. Zırhlı lastikler daha ağır olur zırhsızların avantajı hafiflik sağlar ama patlama riski çok artar ve her lastiğin kendi yuvarlanma direnci vardır eğer araştırarak alırsanız(mesela forumdaki konulardan) zırhlı ve yuvarlanma direnci düşük, kaliteli lastik önerileri ve türleri bulabilirsiniz. Gece sürüşünde toprak yolda önümdeki çukuru görmediğim için paldır küldür geçmiş oldum bir şey olmadı. Akort kayması, lastik patlaması olmadı. Kavşakta trafik lambaları için açılan boydan boya çizgi şeklinde çukurdan hızlı geçtim resmen jant sesi duydum gibi oldum ama yine hiçbir şey olmadan devam ettim. Ayrıca bunları ilk aldığım 2-3 haftada yaşadım sonrasında ilk bakıma götürdüğümde akort vs. bile bakmaya gerek olmadı sadece frenleri vitesleri ayarlattırdım çıktım. Kaldırım inip çıkmaya bir şey diyemem benim tecrübem yok ve sürmem oralarda. Şu an bisiklet 7. ayına girmek üzere çok memnunum beklentimi çokça karşılıyor. 600km falan oldu sanırım ve bakım masrafı olmadı çok şükür nazar değmesin de. Şikayetleri görmedim açıkçası birkaç olumsuz yorum gördüm ama biraz da şans işi artık gerisi.
Ekleme yapayım: Bisikletim Legarda 1924 kadro fakat düz maşa yani MDM ve V fren. Her şeyiyle stock üstünde ne geldiyse o var.
Teşekkürler, bu bilgilerden sonra 9'lu sistem falan ikinci planda kaldı benim için, bu fiyata bu donanımda bu hafifliği başka markalarda bulamam gibi, lastik patlatan biri değilim, muhtemelen bunların ömrü dolunca zırhsız bir lastiğe geçerim. Zaten vurup kırmayacağım bisikleti ama sağlam olsun istedik diye de pimpirikli olduk anlamadım ben :D sağolun tekrardan

Aynı renk 2021 kullanıyorum bu tarz orman yollarına girmeyi çok seviyorum gayet keyifli parasının hakkını kuruşuna kadar veriyor. Amartisör başarılı, Rampa inişlerinde keşke hd fren olsaydı diyorum dediğiniz gibi frenler güven vermiyor ama alışıyorsun bir şekilde bir de 21 vites çok dik rampa çıkarken biraz zorluyor çünkü 1.vites 28 dişli.Selesine alışamadım hala. ayarlanabilir gidon olması çok iyi. 1.82 boy 85 iç bacak ile 56 kadro boyu seçtim memnunum.Bir süre sonra satıp gravel alma planım var

Son düzenleme:
Amortisörlü maşa beş para etmez, baz model haricinde maşa alternatifiniz de yok. Kadro boyları arasındaki geometri farkları çok absürt, örneğin daha büyük kadro boyunda top tube daha düşük olabiliyor. Kadro boyunu belirleyen tek unsur sele borusu olunca küçük kadrolar ön ayağı uzun arka ayağı kısa keçiye benziyor.
Onun dışında fiyatına göre iyi bisiklet. Yalnız hafif olduğu için düşünen arkadaşlar 2027 modelinin 13.5-14 kg çektiğini bilmesi gerek. Hafif modeli baz model olan 21 vites mdm v modeli.

Bu Legarda belası ne bulunmaz bi şeymiş arkadaş.. Kaç gündür araştırmak bayi gezmekten canım çıktı. 2021 mdm v arıyordum. Şimdi 1921 msm v ye talim edeceğim gerekirse 100 lira gereksiz bir amortisöre para vereceğim. Hiçbir yerde bulunmuyor bu meret.

Bu zamanda bayiden 1921 alarak kazıklanmıyorumdur umarım adam elimde sadece bu var dedi.

Bende mosso legarda 2021 mdm v arıyorum ama bulamadım arkadaşlar. Ne bisiklet arkadaş...

2021 mdm v ararken 1921 msm v alarak arayisimi sonlandirdim. Bulundugum il ve baska 1 2 ile daha sormama ragmen hicbir yerde bulamadim. En son sansima bunu buldum hemen aldim. Simdlik memnunum. @Ernill

@tartismacipire Uygun fiyata bisiklet alıyorsunuz ama beklediğiniz kalite orta segment bisiklet kalitesi:) Sormak güzel ama bu soruları cevaplamak için bisikletten anlamaya gerek yok:) Az sakin olun ve Mosso’nun keyfini yaşayın...

@safex O da doğru, forumda biraz daha okuyunca kafamda şekillendi, öyle büyük yükseltmelere gerek kalmayacak, hele bi bulursak piskeleti neler yapacağım :)

dün aldıgım mosso 2021 mdm v bisikletin arka tekeri patladı arkadaşlar asfaltta şehirde sürdüm 15 dakka sadece var mı benim gibi talihsizlik yaşayan
Hocam ben de mosso legarda 2021 mdm v modelinden almak istiyorum ama internet üzerinde hiçbir mağazada bu model stokta görünmüyor. Ne kadara ve nereden aldınız acaba?

• Beğen
Tepkiler: Halo
Mosso işi bilmiyor.

Mosso'nun trekking serisinde en mantıklı modeli MDM serisidir. Hem en hafifi hem de düz maşa olmasıyla daha sorunsuz daha rijit.

Bu düz uygun fiyatlı MDM modelinin yanına biraz daha pahalı modelini full Acera olmadı full Altus bile olsa gerek kendi gerekse daha üst segmentte pazarın hakimi olur ki alt model MDM V bile kapış kapış gidiyor.

Mosso, trekking serisinde kafayı "düşük kaliteli süspansiyon" ile bozmuş!!! 1 adet düz maşa seçeneği varken 3-4 adet süspansiyonlu ürün gamı var. Neden süspansiyon da diretiyorsun ki millet MDM'nin güzelliğini keşfetti.

Büyük yanlış!

Merhaba araştırıyordum mosso markalı bisikletleri sizce Mosso 681 SLX donanım bisiklet alınır mı ?

Arkadaşlar bende mosso almak arefesindeyim ama 2027 bulamadım sadece 1927 modeli var bu iki model arasındaki farklar nedir bilgi verebilirmisiniz

@raziernx Birkaç inceleme videosunda gördüğüm yorumlar yıl değişikliği nedeniyle 1927'den 2027'ye geçtiği yönündeydi. Yani değişen bir şey yok diye biliyorum.
Hatta ben de Legarda 2024 modelini almaya gidip ellerinde sadece 1924 modelini bulunduğu için onu almak zorunda kaldım ama ikisi arasında bir fark göremedim.

Hocam ben de mosso legarda 2021 mdm v modelinden almak istiyorum ama internet üzerinde hiçbir mağazada bu model stokta görünmüyor. Ne kadara ve nereden aldınız acaba?
1600 hocam10 taksit perfonmans bisiklet ankara
mosso legarda 2021 düz maşa bisikletimin 15.günü arkadaşlar şimdiye kadar iki problem yaşadım birincisi aldıgım ilk gün arka lastigi patladı ikinci problem ise tabi buna problem denirse zinciri attı bir kere onun haricinde problem yaşamadım. bisikleti işe gidip gelmek için aldım. ama iki keşkem var trafik çok yogun oldugunda kaldırıma çıkmak zorundayım o zaman amortisorun gerekliliğini hissediyorum ve de bisikletin tekeri çok ince biraz daha kalın olsa kaldırımda iyi olurdu keşke hibrit bisiklet alsaymışım.ama eger full yolda sürerseniz pek amortisorun geregi yokmuş hakkaten onu anladım. bisikleti sattıgımda ilerde direk biraz daha kalın tekerlekli ve amortisorlu bisiklet alacam kesinlikle

Merhaba,

ilk mesajım bu konuda olsun. 1 Haziranda Ankara Öner Bisikletten ten Legarda 2021 MDM V modelini aldım. Bisiklet, kask , matara , matara tutucu , telefon tutucu ve sele değişimi ile beraber 1950. Tl nakit verdim.
Bisiklet 1450TL geri kalanıda diğer malzemeler . Geçen uğradığımda Artık Mosso kalmadığını ve mevcut durum yüzünden artık gelmeyebileceğini söylediler.

Yaklaşık olarak 200-250 Km kadar sürdüm. İlk aldığımda eve kada 2.5 km zor gelmiştim. Şu anda 20 Km ye kadar rahat sürebiliyorum.

Gelelim bisiklet değerlendirmeme. İlk olarak bisiklet yaklaşık 12-13 Kg olmasına rağmen (bence biraz ağır) yinede biraz bozuk yollarda fazlaca titriyor ve esniyor gibi hissettiriyor. Bozuk yoldan kast ettiğim yüzeyi biRaz pürüzlenmiş asfalt. Gidon dan, orta göbekten, bazende arka teker göbeği (bundan emin değilim) çıtırtılar geliyor. Ama sürüş sırasında herhangi bir soruna neden olmadı şimdilik. Vites değişimleri çok çaprazda kalmadığınız sürece sorunsuz. Frenler (bendeki V fren) bazen ses yapabiliyor ancak yeterli gibi. Ben 90 Kg yim ve kontrollü gittiğim sürece pek zayıflığını hisstemedim. Ani fren yapıp kendimi kurtaracak bir durum yaşamadım , o durumda nasıl bir performans sergiler bilmiyorum.

Bisiklet işinin uzmanı değilim. Buradan öğrendiğim bilgiler ışığında kardiyo yaparım biraz kilo veririm diye aldım bu bisikleti.
30 yıl sanayi imalat işleri ile uğraşmış birisi olarak kısaca söyleyebileceğim bu paraya bu bisiklet gayet yeterli.
Mükemmel bir bisiklet mi değil ama verilen paraya göre ben karşılığını aldığımı düşünüyorum.

Selamlar

Son düzenleme:
Merhaba,

ilk mesajım bu konuda olsun. 1 Haziranda Ankara Öner Bisikletten ten Legarda 2021 MDM V modelini aldım. Bisiklet, kask , marata , matara tutucu , telefon tutucu ve sele değişimi ile beraber 1950. Tl nakit verdim.
Bisiklet 1450TL geri kalanıda diğer malzemeler . Geçen uğradığımda Artık Mosso kalmadığını ve mevcut durum yüzünden artık gelmeyebileceğini söylediler.

Yaklaşık olarak 200-250 Km kadar sürdüm. İlk aldığımda eve kada 2.5 km zor gelmiştim. Şu anda 20 Km ye kadar rahat sürebiliyorum.

Gelelim bisiklet değerlendirmeme. İlk olarak bisiklet yaklaşık 12-13 Kg olmasına rağmen (bence biraz ağır) yinede biraz bozuk yollarda fazlaca titriyor ve esniyor gibi hissettiriyor. Bozuk yoldan kast ettiğim yüzeyi bizaz pürüzlenmiş asfalt. Gidon dan, orta göbekten, bazende arka teker göbeği (bundan emin değilim) çıtırtılar geliyor. Ama sürüş sırasında herhangi bir soruna neden olmadı şimdilik. Vites değişimleri çok çaprazda kalmadığınız sürece sorunsuz. Frenler (bendeki V fren) bazen ses yapabiliyor ancak yeterli gibi. Ben 90 Kg yim ve kontrollü gittiğim sürece pek zayıflığını hisstemedim. Ani fren yapıp kendimi kurtaracak bir durum yaşamadım , o durumda nasıl bir performans sergiler bilmiyorum.

Bisiklet işinin uzmanı değilim. Buradan öğrendiğim bilgiler ışığında kardiyo yaparım biraz kilo veririm diye aldım bu bisikleti.
30 yıl sanayi imalat işleri ile uğraşmış birisi olarak kısaca söyleyebileceğim bu paraya bu bisiklet gayet yeterli.
Mükemmel bir bisiklet mi değil ama verilen paraya göre ben karşılığını aldığımı düşünüyorum.

Selamlar
bozuk yollarda sıkıntı hocam dediginiz gibi amortisorlu sanki daha iyi bir tercih olurdu biraz pişmanlık var bu yönde bende

Geri