Alpagut46
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Buğra
- Başlangıç
- 2005—06
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Teşekkürler, bu bilgilerden sonra 9'lu sistem falan ikinci planda kaldı benim için, bu fiyata bu donanımda bu hafifliği başka markalarda bulamam gibi, lastik patlatan biri değilim, muhtemelen bunların ömrü dolunca zırhsız bir lastiğe geçerim. Zaten vurup kırmayacağım bisikleti ama sağlam olsun istedik diye de pimpirikli olduk anlamadım ben sağolun tekrardan@tartismacipire
Olabildiğince kendi tecrübelerimden cevap vereyim. Malzemeden çalınan bir kısma rastlamadım benim beklentilerimi gayet karşılıyor. Lastiğin zırhına güveniyorum 1 kez kırık cam parçalarını fark etmeden üstünden geçtim 5 metre sonra durup camları çıkardım yoluma devam ettim. Raptiye üstünde falan gitmeyecekseniz iş görür demektir. Zırhlı lastikler daha ağır olur zırhsızların avantajı hafiflik sağlar ama patlama riski çok artar ve her lastiğin kendi yuvarlanma direnci vardır eğer araştırarak alırsanız(mesela forumdaki konulardan) zırhlı ve yuvarlanma direnci düşük, kaliteli lastik önerileri ve türleri bulabilirsiniz. Gece sürüşünde toprak yolda önümdeki çukuru görmediğim için paldır küldür geçmiş oldum bir şey olmadı. Akort kayması, lastik patlaması olmadı. Kavşakta trafik lambaları için açılan boydan boya çizgi şeklinde çukurdan hızlı geçtim resmen jant sesi duydum gibi oldum ama yine hiçbir şey olmadan devam ettim. Ayrıca bunları ilk aldığım 2-3 haftada yaşadım sonrasında ilk bakıma götürdüğümde akort vs. bile bakmaya gerek olmadı sadece frenleri vitesleri ayarlattırdım çıktım. Kaldırım inip çıkmaya bir şey diyemem benim tecrübem yok ve sürmem oralarda. Şu an bisiklet 7. ayına girmek üzere çok memnunum beklentimi çokça karşılıyor. 600km falan oldu sanırım ve bakım masrafı olmadı çok şükür nazar değmesin de. Şikayetleri görmedim açıkçası birkaç olumsuz yorum gördüm ama biraz da şans işi artık gerisi.
Ekleme yapayım: Bisikletim Legarda 1924 kadro fakat düz maşa yani MDM ve V fren. Her şeyiyle stock üstünde ne geldiyse o var.
Hocam ben de mosso legarda 2021 mdm v modelinden almak istiyorum ama internet üzerinde hiçbir mağazada bu model stokta görünmüyor. Ne kadara ve nereden aldınız acaba?dün aldıgım mosso 2021 mdm v bisikletin arka tekeri patladı arkadaşlar asfaltta şehirde sürdüm 15 dakka sadece var mı benim gibi talihsizlik yaşayan
1600 hocam10 taksit perfonmans bisiklet ankaraHocam ben de mosso legarda 2021 mdm v modelinden almak istiyorum ama internet üzerinde hiçbir mağazada bu model stokta görünmüyor. Ne kadara ve nereden aldınız acaba?
bozuk yollarda sıkıntı hocam dediginiz gibi amortisorlu sanki daha iyi bir tercih olurdu biraz pişmanlık var bu yönde bendeMerhaba,
ilk mesajım bu konuda olsun. 1 Haziranda Ankara Öner Bisikletten ten Legarda 2021 MDM V modelini aldım. Bisiklet, kask , marata , matara tutucu , telefon tutucu ve sele değişimi ile beraber 1950. Tl nakit verdim.
Bisiklet 1450TL geri kalanıda diğer malzemeler . Geçen uğradığımda Artık Mosso kalmadığını ve mevcut durum yüzünden artık gelmeyebileceğini söylediler.
Yaklaşık olarak 200-250 Km kadar sürdüm. İlk aldığımda eve kada 2.5 km zor gelmiştim. Şu anda 20 Km ye kadar rahat sürebiliyorum.
Gelelim bisiklet değerlendirmeme. İlk olarak bisiklet yaklaşık 12-13 Kg olmasına rağmen (bence biraz ağır) yinede biraz bozuk yollarda fazlaca titriyor ve esniyor gibi hissettiriyor. Bozuk yoldan kast ettiğim yüzeyi bizaz pürüzlenmiş asfalt. Gidon dan, orta göbekten, bazende arka teker göbeği (bundan emin değilim) çıtırtılar geliyor. Ama sürüş sırasında herhangi bir soruna neden olmadı şimdilik. Vites değişimleri çok çaprazda kalmadığınız sürece sorunsuz. Frenler (bendeki V fren) bazen ses yapabiliyor ancak yeterli gibi. Ben 90 Kg yim ve kontrollü gittiğim sürece pek zayıflığını hisstemedim. Ani fren yapıp kendimi kurtaracak bir durum yaşamadım , o durumda nasıl bir performans sergiler bilmiyorum.
Bisiklet işinin uzmanı değilim. Buradan öğrendiğim bilgiler ışığında kardiyo yaparım biraz kilo veririm diye aldım bu bisikleti.
30 yıl sanayi imalat işleri ile uğraşmış birisi olarak kısaca söyleyebileceğim bu paraya bu bisiklet gayet yeterli.
Mükemmel bir bisiklet mi değil ama verilen paraya göre ben karşılığını aldığımı düşünüyorum.
Selamlar