Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Umarım 51 kadro sürüşümü çok etkilemez. Yani bacak aramla sıfıra sıfır ☹
Benim kadroda aslında nerdeyse bacak arama sıfıra sıfır. Şöyle düşünün 51 kadroda sadece üstden keçen boru 46 kadroya nazaran yere biraz daha paralel hale geliyor. Geri kalan açıdısıdır osudur busudur aynı zaten. Çözümü ise bisikletden düşmemeye çalışmak yoksa yandık

Scudo
Ben bisikleti sürmezken ve iki ayağım yerde dururken bir problem yaşamıyorum. Hafif bir değme var ve rahatsız edici değil.
Bundan dolayı öyle abartılacak bir büyüklük olduğunu da düşünmüyorum. Bi 5 km sürdüm ve gayet rahat geldi. Sürdükçe anlarız ama aklımda hep acaba 46 kadro nasıl olurdu diye soru işareti olacak. 🤷🏼‍♂️ İnternetten almanın dez avantajı da bu olsa gerek.

Ben bisikleti sürmezken ve iki ayağım yerde dururken bir problem yaşamıyorum. Hafif bir değme var ve rahatsız edici değil.
Bundan dolayı öyle abartılacak bir büyüklük olduğunu da düşünmüyorum. Bi 5 km sürdüm ve gayet rahat geldi. Sürdükçe anlarız ama aklımda hep acaba 46 kadro nasıl olurdu diye soru işareti olacak. 🤷🏼‍♂️ İnternetten almanın dez avantajı da bu olsa gerek.
Söyledikleriniz tam olarak bendede aynı. Demek ki fark o kadarda büyük değil.

• Beğen
Tepkiler: Mysal
öne doğru çok eğildiğimi hissettim o yüzden değiştireceğim fakat 25.4 demişsiniz @Murat Cömez ise 31,8mm ve şaft giriş kısmı 1 1/8” şöyle belirtmiş muhtemelen internetten sipariş vereceğim hangi bilgilere bakacağımı kesin bilmeliyim.
25,4mm = 1" ve fotografdaki bisikletin furj takimi semi Intregral oldugu icin 1" olamaz. Böylece 1 1/8" oluyor ve gidonunuz 25,4mm yada 26mm olsaydi gidonunuzun orta kisminda kalinlasma olmazdi kalinlasiyorsa o gidon oversize oluyor ve oversize demek 31,8mm, ama tabiki hafif bir kalinlasma 25,4mm de oluyor ve fotografda gözyanilmasida olabilir.
Daha iyisini ve dogrusunu bilen arkadaslar varsa yardimci olsun. Eger %100 dogru yapmak istiyorsaniz 2 dakika da kendiniz ölcün ve isiniz garanti olsun.

• Beğen
Tepkiler: Wind789
25,4mm = 1" ve fotografdaki bisikletin furj takimi semi Intregral oldugu icin 1" olamaz. Böylece 1 1/8" oluyor ve gidonunuz 25,4mm yada 26mm olsaydi gidonunuzun orta kisminda kalinlasma olmazdi kalinlasiyorsa o gidon oversize oluyor ve oversize demek 31,8mm, ama tabiki hafif bir kalinlasma 25,4mm de oluyor ve fotografda gözyanilmasida olabilir.
Daha iyisini ve dogrusunu bilen arkadaslar varsa yardimci olsun. Eger %100 dogru yapmak istiyorsaniz 2 dakika da kendiniz ölcün ve isiniz garanti olsun.
Hocam ben ölçmeyi bilmiyordum boğaz kısmından mı ölçülüyor yoksa gidondan mı diye bugün bi bisikletçiye gittim işim vardı ordaki abi ölçtü 25.4 dedi şimdi üstündeki gidon boğazının mm uzunluğu 110 galiba 90mm ini alacağım internetten bakıyorum tekrardan ilgilendiğiniz için sağ olun

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Arkadaşlar merhaba. Legarda 2121 MDM H bisikletimi kullanırken sol taraftaki vites kokunu 3'e getirdiğimde 3.vitese geçmiyor aktarıcıdan. 2 ile 3. Vites arasında kalıp sürtünme yapıyor ses çıkıyor. Doğuda görevli olduğum yerde bisikletçi yok gösteremedim. Ne yapmamı önerirsiniz, yağlama yapsa bu sorunu çözer mi ya da başka bir yolu var mıdır yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim
Vites ayarlarının yapılması lazım bozuk olan bir şey yok yani en yakın bisikletçiye götürürseniz hemen yaparlar

• Beğen
Tepkiler: Kaptan55_SS
Sonunda mosso legarda 2127 ile aranıza katııldım 😊

Legarda çok güzel bir bisiklet, öncelikle hayırlı olsun, en sevdiğim şehir bisikletlerinden, benim de eski bisikletim aynı zamanda (Çalındı :( maalesef). Şu an Rockrider ile devam ediyorum ama Legarda'yı da özlemiyor değilim. Dilerim uzun yıllar severek kullanırsınız... :)

Legarda çok güzel bir bisiklet, öncelikle hayırlı olsun, en sevdiğim şehir bisikletlerinden, benim de eski bisikletim aynı zamanda (Çalındı :( maalesef). Şu an Rockrider ile devam ediyorum ama Legarda'yı da özlemiyor değilim. Dilerim uzun yıllar severek kullanırsınız... :)
Teşekkür ederim. Çalındlğı kötü olmuş. Nasıl çalındl?

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Teşekkür ederim. Çalındlğı kötü olmuş. Nasıl çalındl?

Evin bodrumunda kilitsiz duruyordu, ben askere gidince olan olmuş. Benim bisiklet, komşunun bisiklet ve yüklü miktarda inşaat malzemesi götürmüşler. Klasik hikaye. Binanın güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerine güvendik, halt ettik. Şu an Rockrider kullanıyorum ve her gün evin içine alıyorum, bir kere başa gelince insan akıllanıyor :(

Evin bodrumunda kilitsiz duruyordu, ben askere gidince olan olmuş. Benim bisiklet, komşunun bisiklet ve yüklü miktarda inşaat malzemesi götürmüşler. Klasik hikaye. Binanın güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerine güvendik, halt ettik. Şu an Rockrider kullanıyorum ve her gün evin içine alıyorum, bir kere başa gelince insan akıllanıyor :(
Keçmiş oısun

• Üzgün
Bende de kron tx150 vardı. Binada katta kaliteli l kilidi kesip götürmüşler. Bunlara önlem yok. Ev içinden başka yolu yok bunun.

• Beğen
Herkese merhaba.
Ben de 2 hafta önce temiz ikinci el Mosso Legarda 2121 msm-v alarak aranıza katıldım.
Uzun süredir 26 jant çift amortisörlü sıradan bir dağ bisikletiyle idare ediyordum. Şimdi buna geçtim.
İlk hissiyatım bisikletin yağ gibi akması oldu. Bazen 2 pedalla bayağı bir mesafe gidiyorum :)
Diğerinin gidonu çok yükseltemediğim için uzun mesafelerde bilek uyuşması yaşıyordum. Bunda henüz yaşamadım.
Eskinin tek aradığım tarafı komforu oldu. Lastik genişliği ve amortisörler şehir içi kullanımda daha bir yumuşatıyordu.

Şimdi sizden bir kaç aksesuarları tavsiyesi isteyeceğim.
Öncelikle çanta, suluk ve kafesi.

Aklımda btwin heybe çanta var. (125 tl olan) Çantada telefon yeri olduğundan ayrıca telefon tutacağı almaya da gerek kalmayacak.

500 ml su şişesi de tutabilen bir suluk kafesi alacağım. Decathlondakinde vidayı ayrı sattıklarından onu düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mysal
öne doğru çok eğildiğimi hissettim o yüzden değiştireceğim fakat 25.4 demişsiniz @Murat Cömez ise 31,8mm ve şaft giriş kısmı 1 1/8” şöyle belirtmiş muhtemelen internetten sipariş vereceğim hangi bilgilere bakacağımı kesin bilmeliyim.

Ben gidonun 25.4 mm olmasına dayanarak ve ortadaki şişkinliği hesaba katmadan doğrudan aklımda olan o sayıyı verdim ama diğer arkadaşın dediğinin doğru olması da muhtemel. Mosso'daki boğazda sayı yazmıyor ama gidonun 25.4 olduğunu biliyorum (bir ara kelebek gidona heveslendiğimde 25.4 almam gerektiğini söylemişlerdi), lakin bu ölçünün genel boru kalınlığı mı ortadaki şişkinlik mi olduğu konusunda şüpheye düştüm şimdi. Eşimde B'twin var, onda da gidon kalınlığı göz kararı aynı, boğazın altında 25.4 mm yazıyor ama iki bisiklete bakıp orta kısmın kalınlık farkını gözle anlamak çok zor. Yuvarlak olduğu için cetvelle ölçerken de kararsız bırakıyor. Bir de oğlumun yol bisikletine bakıp "bu boğazlar 25.4 değil de 31.4 ise bu koca boğaz kaçtır acaba" diye de düşündüm, diğer iki bisiklete göre belirgin kalın onun boğazı.

Bence doğrudan Mosso'ya sormak (mossobisiklet.com'daki iletişim sayfasında merkez ve şube telefon ve e-posta bilgileri var) garantili çözüm olur.

Daha da garantili olsun diye iade/değişim süreci sancısız olan Amazon, HB gibi yerlerden alıp gerekirse değiştirebilirsiniz.

Yeni mesaj olarak yazmadan buraya ekleyeyim, mesele dik oturmaksa bir sonraki mesajda @mertars 'ın dediği gibi yukarı kaldırarak kullanmak epey dik oturuş sağlıyor. Bende sonuna kadar kaldırılmış durumda, fotoğraftaki kalabalıktan görünürse, şu kadar:
IMG_20211009_195713.jpg

Son düzenleme:
Son düzenleme:
bu boğaz açı ayarlı. alttaki vidayı gevşetip yukarı kaldırınca dik bir oturuş sağlıyor. belki biliyor olabilirsiniz yine de gözden kaçmasın diye söyleyeyim.

düzeltme: sonradan fark ettim açısı yükseltilmiş zaten

Daha epey yükselir, neredeyse dike yakın yukarı doğru ayarlanabiliyor. Kısasını alınca bu sefer düz ileri gideceğinden alçak kalıp yine dik oturuş sağlamayabilir. Altta 3 spacer var zaten, daha fazlasını ekleyecek pay da yok. Bende 3 spacer ile boğazın yaklaşık üçte biri borunun üstünde boşlukta kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: mertars
İyi akşamlar. Mosso legarda için çamurluk ömeriniz varmıdır? Plastik çamurlikla krom çamurluk arasında çamur atmasında fark var mı?

(link) bu tip çamurlukların fiyatl böyle yüksek mi oluyor?

Son düzenleme:
İyi akşamlar. Mosso legarda için çamurluk ömeriniz varmıdır? Plastik çamurlikla krom çamurluk arasında çamur atmasında fark var mı?

Ben Polisport Colorado kullanıyorum; hafifliği, inceliği ve görünümü nedeniyle tercih ettim. Tekerleğe yeterince yakın konumlandırılabildiği ve yeterince uzun olduğu için sürücüye ya da bisiklete çamur bulaşmasını engelliyor. Arkadan biraz kısa kaldığı için arkadan yakın gelene atabilir.

arka-eski.jpgön-3.jpgarka-2.jpgarka-1.jpgön-2.jpgön 1.jpg
... bu tip çamurlukların fiyatl böyle yüksek mi oluyor?

Biraz daha ucuzları var, mesela bizim B'twin'de de Orion var, daha hesaplı ama biraz daha ağır ve çok az daha kalın. O aşağıda olduğundan fotoğraf ekleyemiyorum ama Özceylan'da bir müşterilerinin yüklediği eski Legarda için şu fotoğraflar var (siyahı da var):

orion-tur-bisiklet-camurlugu.jpgtur-bisiklet-camurlugu.jpg

Son düzenleme:
Ben Polisport Colorado kullanıyorum; hafifliği, inceliği ve görünümü nedeniyle tercih ettim. Tekerleğe yeterince yakın konumlandırılabildiği ve yeterince uzun olduğu için sürücüye ya da bisiklete çamur bulaşmasını engelliyor. Arkadan biraz kısa kaldığı için arkadan yakın gelene atabilir.

275338 dosyayı görüntüle275339 dosyayı görüntüle275340 dosyayı görüntüle275341 dosyayı görüntüle275342 dosyayı görüntüle275343 dosyayı görüntüle

Biraz daha ucuzları var, mesela bizim B'twin'de de Orion var, daha hesaplı ama biraz daha ağır ve çok az daha kalın. O aşağıda olduğundan fotoğraf ekleyemiyorum ama Özceylan'da bir müşterilerinin yüklediği eski Legarda için şu fotoğraflar var (siyahı da var):

275344 dosyayı görüntüle275345 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim. İkiside güzel gözüküyor. Polisport colorado arka tarfdan biraz çirkin gözüküyor ama önemli olan çamur atmasın

açı ayarını biraz kaldırdım evet ama yol bisikletine çevirmek istediğim için bayağı yukarı kaldırınca gözüme garip gözüktü. Amacım biraz ileriye uzanmamı geri çekmek @Spartiat dediğiniz gibi mossonun sitesine sormak en garantisi bisikletçi bi abiye sordum ama yine garanti olsun tekrar çok teşekkürler.

açı ayarını biraz kaldırdım evet ama yol bisikletine çevirmek istediğim için bayağı yukarı kaldırınca gözüme garip gözüktü. Amacım biraz ileriye uzanmamı geri çekmek @Spartiat dediğiniz gibi mossonun sitesine sormak en garantisi bisikletçi bi abiye sordum ama yine garanti olsun tekrar çok teşekkürler.

Yol bisikletine çevirme planı olduğunda bence boğazı gidonla birlikte almakta fayda var, şu andaki gidona göre alınacak boğaza uygun yol gidonu bulmak kolay olmayabilir.

Geri