Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

yol gidonu var zaten üstündeki gidon boğazı şehir bisikletlerine uygun uzun açı ayarlı olduğu için yol gidonunda da bildiğiniz üzere frenler biraz daha ilerde çok ileri uzanıyormuşum gibi hissi verdi o yüzden sadece yol gidonuna uygun daha kısa açı ayarlı olması şart olmayan bir gidon boğazıyla değiştireceğim

Scudo
İyi akşamlar. Mosso legarda için çamurluk ömeriniz varmıdır? Plastik çamurlikla krom çamurluk arasında çamur atmasında fark var mı?

(link) bu tip çamurlukların fiyatl böyle yüksek mi oluyor?
dostum krom ağırlaştırır. fayda açısından aynıdır
açı ayarını biraz kaldırdım evet ama yol bisikletine çevirmek istediğim için bayağı yukarı kaldırınca gözüme garip gözüktü. Amacım biraz ileriye uzanmamı geri çekmek @Spartiat dediğiniz gibi mossonun sitesine sormak en garantisi bisikletçi bi abiye sordum ama yine garanti olsun tekrar çok teşekkürler.
güzel fikir ama sti kollar pahalı bence bütçen varsa da değmez . birde disk frense mevcut bisiklet daha da pahalıya gelir.
bence ona para harcayacağina güzel bir jant ve 28 lastik le mis gibi olur

• Beğen
Tepkiler: Nicat Rasulzada
dostum krom ağırlaştırır. fayda açısından aynıdır

güzel fikir ama sti kollar pahalı bence bütçen varsa da değmez . birde disk frense mevcut bisiklet daha da pahalıya gelir.
bence ona para harcayacağina güzel bir jant ve 28 lastik le mis gibi olur
disk fren değildi sti kollar da ikinci el taktım kullandım gayet iyiydi bi sıkıntısı yoktu zaten bana 3 bine mal oldu yani mosso legarda 2121 msm v ct yi yol bisikletine çevirmek sadece gidon boğazını kısalttığımda hallolacak

o zaman çok iyi. tamamlandığında bir resim isteriz . gravel veya cyclecross a dönmüş halini merak ediyorum

Merhaba, legarda 2127 msmh bisikletim var. Genelde şehir içi kullanıyorum yaklaşık 250 km yaptım fakat yol bisikleti ile takas ya da satıp alma fikri var aklımda. Ankarada yaşıyorum çok fazla bisiklet sürüş bölgesi yok malesef ilimizde. Ne yapmamı tavsiye edersiniz amacım sadece daha hızlı olabilmek

Bazen içime kurt düşüyor elimdekiyle takasa gireyim bir yol bisikletiyle falan. Fakat sonra düşünüyorum "yahu bu neyine yetmiyor, yollar zaten bozuk bunun kahrını çekerken yoruluyorsun yol bisikletinde ne yapacaksın?". 700x35 lastikle giremeyeceğin yerlerden geçiyorken 700x25'le nasıl olur, elindeki malzemeleri komple yol bisikletine revize etmen kaça mal olur, trafikte bununla sıkıntı çekerken yol bisikleti ne getirir gibi gibi düşünüp sürekli vazgeçiyorum. Keşke param olsa ya da yurt dışında falan olsam da 3-5 çeşit bisikletim olsaydı. En rahat böyle çıkardım bu işin içinden. Şimdilik "Tur"lamaya devam :)

Bazen içime kurt düşüyor elimdekiyle takasa gireyim bir yol bisikletiyle falan. Fakat sonra düşünüyorum "yahu bu neyine yetmiyor, yollar zaten bozuk bunun kahrını çekerken yoruluyorsun yol bisikletinde ne yapacaksın?". 700x35 lastikle giremeyeceğin yerlerden geçiyorken 700x25'le nasıl olur, elindeki malzemeleri komple yol bisikletine revize etmen kaça mal olur, trafikte bununla sıkıntı çekerken yol bisikleti ne getirir gibi gibi düşünüp sürekli vazgeçiyorum. Keşke param olsa ya da yurt dışında falan olsam da 3-5 çeşit bisikletim olsaydı. En rahat böyle çıkardım bu işin içinden. Şimdilik "Tur"lamaya devam :)
benim legarda 4 ayda 2000 km'yi geçti. amortisörlü bisikletten vazgeçemem gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
benim legarda 4 ayda 2000 km'yi geçti. amortisörlü bisikletten vazgeçemem gibi geliyor.
Benimki düz maşa versiyon. Arada kontrolle ilgili acaba süspansiyon ne yapardı burada dedirtiyor ama memnunum, zaten konfor odağım o kadar yüksek değil. Hem süspansiyon deneyimim de yok diyebilirim. Yol bisikletine girişmememin sebepleri başta para, sonra yol durumu ve trafik. Yoksa aşırı yükseliyorum yol bisikletlerine.

Benimki düz maşa versiyon. Arada kontrolle ilgili acaba süspansiyon ne yapardı burada dedirtiyor ama memnunum, zaten konfor odağım o kadar yüksek değil. Hem süspansiyon deneyimim de yok diyebilirim. Yol bisikletine girişmememin sebepleri başta para, sonra yol durumu ve trafik. Yoksa aşırı yükseliyorum yol bisikletlerine.
dropbarlar kalpleri çalıyor. dropbarlı bir bisiklet denemek istiyorum fırsat olunca. bursa'da cavalier'i olan varsa verebilir bi tur 🙂

Merhaba, legarda 2127 msmh bisikletim var. Genelde şehir içi kullanıyorum yaklaşık 250 km yaptım fakat yol bisikleti ile takas ya da satıp alma fikri var aklımda. Ankarada yaşıyorum çok fazla bisiklet sürüş bölgesi yok malesef ilimizde. Ne yapmamı tavsiye edersiniz amacım sadece daha hızlı olabilmek
Amacınız hızlı gitmekse yol bisikletine geçmelisiniz, kondisyon da gelişince daha da hızlanıyorsunuz.

Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu 2127 legarda almaya karar verdim peşin 3705tl ye buldum. Yalnız kron tx300 modelini de indirimli olarak 3435tl ye buldum sizce hangisini almalıyım? Mosso 270tl daha pahalı değer mi?

Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu 2127 legarda almaya karar verdim peşin 3705tl ye buldum. Yalnız kron tx300 modelini de indirimli olarak 3435tl ye buldum sizce hangisini almalıyım? Mosso 270tl daha pahalı değer mi?

Bence ikiside güzel bisiklet. Ben tercihimi mossodan yana kullandım ama ☺️

Ikiside amortisorlu mu?

Legarda 1924 düz maşalı ile yol bisikleti Btwin triban 500 24 vites 2017 takaslanır mı? Eskiden beri tanıdığım bir arkadaşım satıyor Btwin'i. Takas yapar mı bilmiyorum ama yol bisikleti düşünürken karşıma ilanın gelmesi içime yol bisikleti kurdunu düşürdü yine. Tur bisikletinden Yol bisikletine geçmek kötü mü olur, Dropbar kullanmak ne derece iyi, komple altus set bırakılıp microshift'e geçilir mi, yolda sıkıntı yaşar mıyım gibi gibi bir sürü soru dönüyor kafamda. Sizce?

Arkadaşlar merhaba. Şu anki kullandığım 1921 msm h bisikletime düz maşa takmak istiyorum. Uzun yola çıkıyorum genelde. Arazi için amörtisörlü daha iyi gibi ama genel olarak baktığımda düzgün yollarda gidiyorum. Ayrıca aradaki ağırlık farkıda var. mdm kullanıcıları memnunmudur ?? En önemli soru ümit bisikleti aradım stoklarında yokmuş. Ben mossonun kendi maşası ya da benim bisiklete uyan düz maşayı nerden bulabilirim ?

Arkadaşlar merhaba. Şu anki kullandığım 1921 msm h bisikletime düz maşa takmak istiyorum. Uzun yola çıkıyorum genelde. Arazi için amörtisörlü daha iyi gibi ama genel olarak baktığımda düzgün yollarda gidiyorum. Ayrıca aradaki ağırlık farkıda var. mdm kullanıcıları memnunmudur ?? En önemli soru ümit bisikleti aradım stoklarında yokmuş. Ben mossonun kendi maşası ya da benim bisiklete uyan düz maşayı nerden bulabilirim ?

Ben düz maşadan memnunum, ilk değil, tek seçeneğimdi. Ben aldığım zaman 19xx'ler vardı, aralarındaki tek düz maşa seçeneği 1921 MDM-V olduğu için mecburen onu aldım, hala istediğim yükseltmeleri yavaş yavaş yapıyorum.
Şurada konuyu detaylandırmıştım, aşağıya da ekledim: Şehir Bisikletine Düz Maşa Önerisi
Mosso Legarda'mı alırken ilk kriterim amortisörsüz olmasıydı ve o zaman (2019 modellerde) sadece en düşük model olan 1921'in düz maşalısı vardı, mecburen onu aldım, hala yavaş yavaş yükseltiyorum. Şimdi alanlar rahat, en üst model hariç her modelin düz maşalısı var.
Aktif olarak 4 bisiklet kullanıyorum; oğlumun karbon yol, kendimin düz maşa trekking, eşimin amortisörlü şehir, bir de düz maşa alışveriş bisikleti. Fazladan 1.5-2 kg ağırlık, kilitli değilken hakimiyete verdiği olumsuz etki, kilitlense bile yaptığı lakırtı nedeniyle kendi kullandığım şartlarda, işin içine arazi şartları girmedikçe amortisörlü bisiklete çok soğuk bakıyorum. En basitinden ani hızlanma isteklerinde bisikletin zıplamaya başlamasını ya da zor bir durumda diğer bisikletlerle küçük bir frenli manevrayla çok kıvrak bir şekilde sıyrılabileceğim yerlerde bocalatmasını hiç sevmiyorum. Eşimi ikna edebilsem onun bisikletini de düz maşaya çevireceğim.
Bu nedenlerle düz maşa isteğinizi çok haklı buluyorum.

Şu anda global malzeme sıkıntısı var, o yüzden bazı şeyleri bulmak zor ama bence en iyi yol yine de Ümit Bisiklet ve bayileri üstünden gitmek. Hem renginin uyumlu olması da sağlanır. Orijinal maşadan başka piyasada pek seçenek yok. Özceylan'da çelik maşalar var, birçok yerde de Sedona ya da Vona markasıyla satılan 410 V diye bir maşa var. Bunlardan başka maşalar da gördüm ama 650, 1200 v.b. fiyatlarda.
Düzeltme: yukarıda bahsettiğim maşalar v fren için, üstlerini çizdim, onları dikkate almayın.

Şu anda global malzeme sıkıntısı var, o yüzden bazı şeyleri bulmak zor ama bence en iyi yol yine de Ümit Bisiklet ve bayileri üstünden gitmek. Hem renginin uyumlu olması da sağlanır. Orijinal maşadan başka piyasada pek seçenek yok. Özceylan'da çelik maşalar var, birçok yerde de Sedona ya da Vona markasıyla satılan 410 V diye bir maşa var. Bunlardan başka maşalar da gördüm ama 650, 1200 v.b. fiyatlarda.
Düzeltme: yukarıda bahsettiğim maşalar v fren için, üstlerini çizdim, onları dikkate almayın.
[/QUOTE]

Merhaba çok teşekkürler bigi için . Fakat ben yanlış yazmışım. H değil V olucak. Çelik maşadansa aliminyum maşa olması daha iyi gibi .ağırlık açısından ne kadar farkları var ? Sedona ya da Vona nasıldır hiç bilgim yok. Bu arada ben ön bagaj takıcam ve çanta takıyorum.

Merhaba çok teşekkürler bigi için . Fakat ben yanlış yazmışım. H değil V olucak. Çelik maşadansa aliminyum maşa olması daha iyi gibi .ağırlık açısından ne kadar farkları var ? Sedona ya da Vona nasıldır hiç bilgim yok. Bu arada ben ön bagaj takıcam ve çanta takıyorum.

Alüminyum olanlar 1000 gramın biraz altında olmalı.

Özceylan'da çelik maşa, 1300gr, 159.30TL: (link)

Şunlar hep aynı maşa, alüminyum sanıyordum ama o da çelikmiş, hiçbirinde ağırlığı yazmıyor, 200 küsürden 300 küsüre kadar fiyatla var farklı yerlerde: (link) , (link) , (link)

Hiç detaysız 725 liralık bir maşa: (link) , bu firmaya özellikleri sorulabilir.

Bunlardan başka hiçbir maşa bulamadım. Daha birkaç gün önce 2 tane alimunyum vardı, biri 650, diğeri 1200 küsür lira, onları da şimdi bulamadım.

Aliexpress'te bile doğru düzgün bir şey bulamadım. Şu var mesela, hem disk hem v fren uyumlu, kargosu fiyatından pahalı: (link)

Belki malzeme stoğu olan bisikletçiler gezilebilir, House Of Bike gibi çok firmayla ilişkisi olan yerlerden bulmaları rica edilebilir, ikinci el araştırılabilir (sahibinden'de bir tane bile yok), burada Aranıyor bölümüne yazıp beklenebilir...

• Beğen
Tepkiler: Histogram
Geçen hafta 2 lastiğim de aynı anda gümledi. Yolun yarısında o beni diğer yarısında ben onu taşımak zorunda kaldım:(

• İnanılmaz
Tepkiler: Mysal
Merhaba şu bisikleti almayı düşünüyorum ne dersiniz? Bir de bu bisikletle mıcır yolda gidebilir miyim?

Link paylaşamadığım için özelliklerini yazayım ; 1727 mosso legarda msm. 2000 lira diyor satan arkadaş.

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Geri