Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Merhaba şu bisikleti almayı düşünüyorum ne dersiniz? Bir de bu bisikletle mıcır yolda gidebilir miyim?

Link paylaşamadığım için özelliklerini yazayım ; 1727 mosso legarda msm. 2000 lira diyor satan arkadaş.

Bu mu: (link)

Mıcır yolda gidersiniz.

Scudo
Evet o bisiklet.

Biraz bakım istiyor ama 4 yıllık bir bisiklet için kötü görünmüyor. Satıcı keşke tüm vites aksamının göründüğü sağ taraftan da bir resim koysaymış. Büyük ihtimalle orijinal Altus M370 set duruyordur.
Fiyat belirleme işini pek beceremem ama sorunu yoksa (özellikle frende) bana makul geldi. Güncel modeli 2127 MSM H 4000 liraya yakın.

• Beğen
Tepkiler: as13
Alüminyum olanlar 1000 gramın biraz altında olmalı.

Özceylan'da çelik maşa, 1300gr, 159.30TL: (link)

Şunlar hep aynı maşa, alüminyum sanıyordum ama o da çelikmiş, hiçbirinde ağırlığı yazmıyor, 200 küsürden 300 küsüre kadar fiyatla var farklı yerlerde: (link) , (link) , (link)

Hiç detaysız 725 liralık bir maşa: (link) , bu firmaya özellikleri sorulabilir.

Bunlardan başka hiçbir maşa bulamadım. Daha birkaç gün önce 2 tane alimunyum vardı, biri 650, diğeri 1200 küsür lira, onları da şimdi bulamadım.

Aliexpress'te bile doğru düzgün bir şey bulamadım. Şu var mesela, hem disk hem v fren uyumlu, kargosu fiyatından pahalı: (link)

Belki malzeme stoğu olan bisikletçiler gezilebilir, House Of Bike gibi çok firmayla ilişkisi olan yerlerden bulmaları rica edilebilir, ikinci el araştırılabilir (sahibinden'de bir tane bile yok), burada Aranıyor bölümüne yazıp beklenebilir...
Çelik maşadansa aluminyum maşa bakıyorum ama eğer belli bir süre bulamazsam çelik maşa alacağım gibi görünüyor. Vona ile Sedonayı hep görüyorum ama nasıldır hiç bir fikrim yok. RF-M7 maşayı sorabilirim dükkan bana yakın sayılır. Aliexpresste bir o kadarda kargo içi n istiyor o da beni biraz aşıyor açıkçası. Çok teşekkürler cevap için. Artık zaman içinde araştırıp şansıma çıkarsa bulup alıcam.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Biraz bakım istiyor ama 4 yıllık bir bisiklet için kötü görünmüyor. Satıcı keşke tüm vites aksamının göründüğü sağ taraftan da bir resim koysaymış. Büyük ihtimalle orijinal Altus M370 set duruyordur.
Fiyat belirleme işini pek beceremem ama sorunu yoksa (özellikle frende) bana makul geldi. Güncel modeli 2127 MSM H 4000 liraya yakın.

Öncelikle cevap için teşekkürler, ben bisikletten pek anlamıyorum çocukken bindiğim dağ bisikleti hariç bisikletim olmadı. O yüzden nasıl bir bakım yaptırabilirim ? Ya da kendim yapabilir miyim ? Satıcının dediğine göre sıfır almış 10 15 kere kullanmış sadece. Depoda duruyormuş

Öncelikle cevap için teşekkürler, ben bisikletten pek anlamıyorum çocukken bindiğim dağ bisikleti hariç bisikletim olmadı. O yüzden nasıl bir bakım yaptırabilirim ? Ya da kendim yapabilir miyim ? Satıcının dediğine göre sıfır almış 10 15 kere kullanmış sadece. Depoda duruyormuş

Aslında "biraz bakım istiyor" derken önemli bir bakım ihtiyacından bahsetmedim. Sadece hala fotoğraflardaki durumdaysa 5., 9., 10. fotoğraflarda vites sistemi çok kirli/bakımsız görünüyor. Onlar için genel bir bakım yeterli olur. Yalnız elcikler, vites kolları, sele, gidon çizikleri, mekanik aksamın kiri ve genel boya durumunun "10-15 kere kullanılmış" görüntüsünden uzak olduğunu belirtmem lazım; bir yığıntının içinde saklandıysa mümkün tabii. Özellikle sol elcik bir otomobilin direksiyon simidi gibi yorgunluğu çok belli ediyor.
Bakımları kendiniz yapabilirsiniz. Burada ilgili konular var, Youtube'da Geziniyo, İkiTekeriz gibi bir çok kanalda Türkçe olarak genel bakım anlatımı var, bunların yetmediği yerde de mutlaka yardımcı oluruz. Bakım temelde insana* ve aksama zararı olmayan bir çözücü ve bez, fırça ya da özel aparatla pislik ve eski yağın uzaklaştırılması, sonra uygun bir yağla yağlanması şeklinde. Ben çözücü olarak gazyağı, yağlayıcı olarak da Shimano'nun kuru ortam ya da Decathlon'un teflonlu yağını kullanıyorum ama daha farklı yağlar, sprey yağlayıcılar v.b. de var. Sprey yağlayıcının bisiklet zinciri için olduğundan emin olmak ve kısa sürede etkisini kaybeden ve amaca uygun olmayan dikiş makinesi yağı, gres gibi çok kalın yağlar, çok kısa sürede etkisini kaybeden ve asıl amacı yağlama olmayan WD-40* gibi ürünlere güvenmemek lazım. Yani zincir, zincir yağı ile yağlanmalı.
Belki de sadece fotoğraflar eskidir, bakım zaten yapılmıştır. Tabii mutlaka yeniden bakım yapılacak, sahiplenme duygusu için de göbekler v.b. özel alet gerektiren bakımlar hariç bence kullanıcı tarafından yapılmalı. Bisiklet ilk alındığında bir bisikletçiye götürüp bir genel kontrol ve ihtiyaç duyulan ağır bakımlar varsa yaptırılabilir. Sonra normal bakımlar yapılır, daha sonra ağır bakımlar da kolay gelmeye başlarsa kendiniz yaparsınız.
Bakım dışında, hidrolik frenli bir bisikleti satın almadan önce frenlerin sorunsuz olduğundan emin olmak lazım diye düşünüyorum, o yüzden bunu anlayacak biriyle gitmek, o konuda garanti almak ya da varsa satıcıyla birlikte yakındaki bir bisikletçiye götürüp göstermekte fayda var. Hem daha teknik gözle bakacaklarından ilk anda görünmeyen başka bir sorun varsa fark edebilirler.

Akışı bozmamak için buraya ekleyeceğim dipnotlar:
* Balata spreyi yağı kiri iyi çözer ama solunması çok tehlikelidir. Mutlaka açık havada, kendinizden uzağa doğru, mümkün olan en uzak mesafeden püskürtmek gerekir, solunması kalıcı solunum sistemi sorunlarına yol açar. Bisiklet bakımı için kullanmamak daha garantili.
* WD-40: Asıl görevi suyu ve etkilerini uzaklaştırmaktır, kısa süreli yağlama da sağlar. Zincir için değil, az hareketli parçalardaki sıkışmaları açmak ya da önlemek için faydalıdır.

Yol bisikleti alacak olsam mavi-gri Cavalier seçeneklerim arasında üst sıralarda olurdu. Mosso iyidir, genelde üzmez. Cavalier Claris de göbeklere kadar Shimano diye biliyorum, geriye kadro parçaları kalıyor onlarda da Cavalierler iyi seviyede diye biliyorum. Kısacası böyle. Legarda kullanıcısı olarak Mosso öneririm. Kişisel fikrimdir.
Edit: Cevap yazdığım arkadaş nereye gitti ya :D Neyse bu mesaj da kalsın napalım :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Feunard
Çelik maşadansa aluminyum maşa bakıyorum ama eğer belli bir süre bulamazsam çelik maşa alacağım gibi görünüyor. Vona ile Sedonayı hep görüyorum ama nasıldır hiç bir fikrim yok. RF-M7 maşayı sorabilirim dükkan bana yakın sayılır. Aliexpresste bir o kadarda kargo içi n istiyor o da beni biraz aşıyor açıkçası. Çok teşekkürler cevap için. Artık zaman içinde araştırıp şansıma çıkarsa bulup alıcam.

Şöyle bir maşaya denk geldim: (link)

Şu anda global malzeme sıkıntısı var, o yüzden bazı şeyleri bulmak zor ama bence en iyi yol yine de Ümit Bisiklet ve bayileri üstünden gitmek. Hem renginin uyumlu olması da sağlanır. Orijinal maşadan başka piyasada pek seçenek yok. Özceylan'da çelik maşalar var, birçok yerde de Sedona ya da Vona markasıyla satılan 410 V diye bir maşa var. Bunlardan başka maşalar da gördüm ama 650, 1200 v.b. fiyatlarda.
Düzeltme: yukarıda bahsettiğim maşalar v fren için, üstlerini çizdim, onları dikkate almayın.

Merhaba çok teşekkürler bigi için . Fakat ben yanlış yazmışım. H değil V olucak. Çelik maşadansa aliminyum maşa olması daha iyi gibi .ağırlık açısından ne kadar farkları var ? Sedona ya da Vona nasıldır hiç bilgim yok. Bu arada ben ön bagaj takıcam ve çanta takıyorum.
[/QUOTE]
kardeşim bu işini görür galiba . bir boya işlemi var sadece.
(link)
Şöyle bir maşaya denk geldim: (link)
bu da olur hem v fren hem hd uyumlu. hd frene geçersin . bütçeye göre güzel maşalar

İnternetten Yeni bisiklet alacaklara faydalı olur diye bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

15 Ekim de internetten LEGARDA 2121 CT MSM H bisiklet alarak bisikletli oldum. Kalite bir bisiklet . Kadro boyu 46

boyum 169 cm iç bacak uzunluğum 75 cm
bisikletin üst çatı yüksekliği 71 cm
ayağımın pençe tabir edilen kısmıyla çatıdan yere basabiliyorum. yaklaşık 4-5 cm ye denk geliyor.
ölçü konusunda bilgi arayanlar için paylaşmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: Mysal
@Histogram sahibindende 690tl ye 28inç alüminyum maşa var.İsterseniz bakabilirsiniz.Çeliktense alüminyum daha iyidir.Çelik yorar bence.Hatta mümkünse karbon maşa alınabilir.

İnternetten Yeni bisiklet alacaklara faydalı olur diye bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

15 Ekim de internetten LEGARDA 2121 CT MSM H bisiklet alarak bisikletli oldum. Kalite bir bisiklet . Kadro boyu 46

ayağımın pençe tabir edilen kısmıyla çatıdan yere basabiliyorum. yaklaşık 4-5 cm ye denk geliyor.
mosso nun legarda serilerinde her bedene ölçü sunması süper bişey . birde legarda lar gerçekten güzel kaliteli bisikletler

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
@Histogram sahibindende 690tl ye 28inç alüminyum maşa var.İsterseniz bakabilirsiniz.Çeliktense alüminyum daha iyidir.Çelik yorar bence.Hatta mümkünse karbon maşa alınabilir.

Bunları diyorsanız, bunlar yol bisikleti maşası. Karbon olan diğer maşalar da öyle.
2021-10-31_20-55-28.jpg

@Histogram şu anda amortisörlü olan Mosso Legarda trekking bisikleti için düz maşa arıyor:
Arkadaşlar merhaba. Şu anki kullandığım 1921 msm h bisikletime düz maşa takmak istiyorum. Uzun yola çıkıyorum genelde. Arazi için amörtisörlü daha iyi gibi ama genel olarak baktığımda düzgün yollarda gidiyorum. Ayrıca aradaki ağırlık farkıda var. mdm kullanıcıları memnunmudur ?? En önemli soru ümit bisikleti aradım stoklarında yokmuş. Ben mossonun kendi maşası ya da benim bisiklete uyan düz maşayı nerden bulabilirim ?

Hayırlı olsun ☺️
Bu tarz ölçülere internetten bisiklet alacak insanların çok ihtiyacı var.

İlgilenen varsa n11de mosso legarda 2127 mdm h 41 46 51 cm 3610 fiyat

Son düzenleme:
bence çok iyi fiyat. ihtiyacı olan kaçırmasın

Arkadaşlar merhaba aranizda aranizda cavalier claris kullanan var mi almayi düşünüyorum onerir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Ben. Bütçeniz bu bisiklete yetiyor ve daha yukarı cikamiyorsaniz kesinlikle öneririm.
Butcem olsa gonul isterdi bi tiagra veya 105 ama olsun (:) Bir sorum daha olucak boyum 1.80 onceki kullandigim bisiklet 55cm. Bu alacagim bisiklette 54 cm olanini mi almaliyim yoksa 52cm olanina mi bakmaliyim? bilemedim.

Geri