Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Merhabalar. Legarda 2324 modelini almayı düşünüyorum. bu fiyatlarda muadili bir bisiklet beğenemedim. boyum 185 kilom 92, tablolara göre 56 kadro almalıyım ama konuyu okuduğum kadarıyla 51 kadro da sıkıntı oluşturmuyor. Bu konuda tavsiyeniz nedir?

İkinci olarak ise MSM mi almalıyım MDM mi buna tam karar veremedim. Nitekim genelde sahilde, bisiklet yollarında ve asfaltta kullanacağım. Evimin civarında da kullanacağım ve neredeyse civardaki tüm mahallelerde her yer kilit taş kaplı (arnavut kaldırımı) ve bu sokakların yolların durumu genel olarak kötü. Sizce MSM almalı mıyım? bunun dışında bir arazi, dağ vs kullanımım olmayacak gibi. yoksa MDM alsam avantajı çok, derdi az mı olur?

Güncel internet fiyatları ise şu civarda, MSM H sadece hidrolik fren için +1500 TL fiyata sahip olduğu için listemde değil.
MSM V 11500 TL
MSM H 13000 TL
MDM H 12000 TL

Scudo
Merhabalar. Legarda 2324 modelini almayı düşünüyorum. bu fiyatlarda muadili bir bisiklet beğenemedim. boyum 185 kilom 92, tablolara göre 56 kadro almalıyım ama konuyu okuduğum kadarıyla 51 kadro da sıkıntı oluşturmuyor. Bu konuda tavsiyeniz nedir?

İkinci olarak ise MSM mi almalıyım MDM mi buna tam karar veremedim. Nitekim genelde sahilde, bisiklet yollarında ve asfaltta kullanacağım. Evimin civarında da kullanacağım ve neredeyse civardaki tüm mahallelerde her yer kilit taş kaplı (arnavut kaldırımı) ve bu sokakların yolların durumu genel olarak kötü. Sizce MSM almalı mıyım? bunun dışında bir arazi, dağ vs kullanımım olmayacak gibi. yoksa MDM alsam avantajı çok, derdi az mı olur?

Güncel internet fiyatları ise şu civarda, MSM H sadece hidrolik fren için +1500 TL fiyata sahip olduğu için listemde değil.
MSM V 11500 TL
MSM H 13000 TL
MDM H 12000 TL

Amortisörlü modelini alın, Arnavut kaldırımlarında böbrek taşı dökmeyin. Bir de mossolarda kadro alın borusu uzunluk ve açısı Amortisorlu ve amortisorsuz modellerde aynı. Ben 2 modelide denedim, sabit maşa garip geldi bana açıdan dolayı. Geometri bozulmuş gibi, amortisorlu maşa cok daha dengeliydi. Sanirim kadroyu bunun icin uretmisler.

• Beğen
Tepkiler: zanubi

MSM V 11500 TL
MSM H 13000 TL
MDM H 12000 TL

Dağ, taş, engebeli arazi, bozuk zeminde sürüş için kullanacaksanız süspansiyonlu maşa ama daha çok asfaltta, spor ve ulaşım amaçlı sürüş yapacaksanız düz maşa tercih edilmeli.

• Beğen
Tepkiler: zanubi
Dağ, taş, engebeli arazi, bozuk zeminde sürüş için kullanacaksanız süspansiyonlu maşa ama daha çok asfaltta, spor ve ulaşım amaçlı sürüş yapacaksanız düz maşa tercih edilmeli.
hocam niyetim asfaltta ve spor amaçlı kullanmak. Ama yolun bir kısmını oluşturan kilit taşlı yollar rahatsız edici ve engebeli diyebileceğimiz nitelikte. Bunun için amortisor ne kadar gerekir pek emin olamadım

Son düzenleme:
hocam niyetim asfaltta ve spor amaçlı kullanmak. Ama yolun bir kısmını oluşturan kilit taşlı yollar rahatsız edici ve engebeli diyebileceğimiz nitelikte. Bunun için amortisor ne kadar gerekir pek emin olamadım
Rahatsız edici yollar yolun çoğunluğunu oluşturmuyorsa yine düz maşa derim. Hem düz maşa daha hafif ve süspansiyonlu maşanın bozulması, bakımı, ek ağırlığı var. Yine de son karar sizin.

Bisiklet modeli olarak 2321 MDM V nasıldır acaba. 8-9k bütçem var bu modeli onerdiler. Sehir ve asfalt icin kullanilacak. Aluminyum olması şart benim için.

selamlar, yaklaşık 10 sene evvel bianchi montana mtb bisiklet ile ufak bir serüvenim olmuştu ve hantallığı sebebiyle sıkılıp satmıştım. uzun süredir piyasayı araştırıyorum, mosso legarda msm h modelini almaya karar verdim fakat sizce deora sebebi ile 2330 mu almalıyım yoksa bütçemi o denli aşmaya gerek duymadan 2321-24-27 ile mi tekrardan sahalara iniş yapmalıyım? setler arasındaki farka çok hakim değilim, deoraya yapılan övgü sebebi ile bütçemi aşmayı düşünmek sizce mantıklı mı?

epey gerisine doğru okudum konuyu fakat konuşuldu ise göremedim. cevaplarınız için teşekkürler.

selamlar, yaklaşık 10 sene evvel bianchi montana mtb bisiklet ile ufak bir serüvenim olmuştu ve hantallığı sebebiyle sıkılıp satmıştım. uzun süredir piyasayı araştırıyorum, mosso legarda msm h modelini almaya karar verdim fakat sizce deora sebebi ile 2330 mu almalıyım yoksa bütçemi o denli aşmaya gerek duymadan 2321-24-27 ile mi tekrardan sahalara iniş yapmalıyım? setler arasındaki farka çok hakim değilim, deoraya yapılan övgü sebebi ile bütçemi aşmayı düşünmek sizce mantıklı mı?

epey gerisine doğru okudum konuyu fakat konuşuldu ise göremedim. cevaplarınız için teşekkürler.

Şu ve benzeri birçok benzeri mesajımda yazdığım nedenlerle 21 vitesli xx21'leri geçin, bütçeniz hangisine yetiyorsa xx30, xx27, xx24 sırasıyla tercih edin: Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Mosso 2330'u sitesinden kaldırmış, herhalde 2430, 2530 şeklinde devamını getirmeyecek. Muhtemelen tepe modeli trekking bisikletlerde yeni trend olan CUES serisiyle oluşturacaklardır.

Şu ve benzeri birçok benzeri mesajımda yazdığım nedenlerle 21 vitesli xx21'leri geçin, bütçeniz hangisine yetiyorsa xx30, xx27, xx24 sırasıyla tercih edin: (link)

Mosso 2330'u sitesinden kaldırmış, herhalde 2430, 2530 şeklinde devamını getirmeyecek. Muhtemelen tepe modeli trekking bisikletlerde yeni trend olan CUES serisiyle oluşturacaklardır.

anladım, cues sanırım bütçemi epey zorlayacaktır ki zaten yaza doğru bisikleti almış olmak istiyorum. o halde tavsiyelerinize nazaran xx27'ye mi yönelmeliyim yoksa 3 4 bin tl daha verip xx30'a mı diye sormalıyım. Aslında xx27'ye 3 4 bin daha ekleyip daha hafif bir kadro alma olasılığı olsa ona yönelirdim fakat araştırdığım kadarıyla böyle bir bisiklete rastlamadım.

anladım, cues sanırım bütçemi epey zorlayacaktır ki zaten yaza doğru bisikleti almış olmak istiyorum. o halde tavsiyelerinize nazaran xx27'ye mi yönelmeliyim yoksa 3 4 bin tl daha verip xx30'a mı diye sormalıyım. Aslında xx27'ye 3 4 bin daha ekleyip daha hafif bir kadro alma olasılığı olsa ona yönelirdim fakat araştırdığım kadarıyla böyle bir bisiklete rastlamadım.

Bir ürünü almayıp/erteleyip tekrar bakıldığında fiyatı belirgin yükselmiş görünen bu çağda paranın yettiğinin en iyisini almak lazım, özellikle peşin fiyatına taksit olanağı varsa.

Daha hafif kadro için düz maşalı modellere yönelebilirsiniz. Fiyat avantajı da olur.
Resmi sitede
2327 MDM H 13750 TL: (link)
2327 MSM H 15600 TL: (link)

2330'un düz maşalı seçeneği yok ama Bianchi'de düz maşalı oldukça iyi bir karşılığı var: (link) = (link)

Eski Peugeot (link), (link) ya da şu anda Bianchi'deki karşılıkları (link) ve (link) iyi ve hafif, süspansiyonlu kardeşleri eski Peugeot (link) ve Bianchi'deki (link) iyi modeller.

Tüm Bianchi trekking modelleri: (link)

Carraro'daki Deore'li modeller az daha yüksek özellikli ama epey de daha pahalı:
SM: (link)
DM: (link)

• Beğen
Tepkiler: emirhankrtp
@Spartiat üstad merhaba. Mosso 2324 bisikletimin orta göbeğinden ses geliyor. Bisikletçi değiştirmek gerekiyor dedi. Elinde shimano parça olmadığı için ben kendim temin edeceğim dedim. Hangi modeli hangi ölçülerde alacağımı bilmiyorum. Kaliteli almak istiyorum bana tavsiye verebilir misiniz ?

@Spartiat üstad merhaba. Mosso 2324 bisikletimin orta göbeğinden ses geliyor. Bisikletçi değiştirmek gerekiyor dedi. Elinde shimano parça olmadığı için ben kendim temin edeceğim dedim. Hangi modeli hangi ölçülerde alacağımı bilmiyorum. Kaliteli almak istiyorum bana tavsiye verebilir misiniz ?

Herhangi bir 68/123 kare mil göbek olur. 68/122.5 da aynı.

Bisikletin orijinalindeki bu, yerelde satılmıyor: (link)

Bu iyidir: (link)

Neco, Shunfeng gibi daha hesaplı alternatifler var:
(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: bsfatih
Teşekkürler Shimano alıyorum. Bisiklette kaliteli parça kullanmak gerekiyor.

Merhabalar. Legarda 2324 modelini almayı düşünüyorum.
20 gün kadar önce Legarda 2324 MSM V alarak aranıza katıldım. Bisikletten çok memnunum. Tek şikayetim selenin sert olması. maalesef ağrı yapıyor. bisikleti tamamen spor amaçlı 2-3 günde bir 1'er saat kullanıyorum. bu modele uygun, rahat ve mümkünse 300-500 lira civarında sele tavsiyeniz var mı acaba?

20 gün kadar önce Legarda 2324 MSM V alarak aranıza katıldım. Bisikletten çok memnunum. Tek şikayetim selenin sert olması. maalesef ağrı yapıyor. bisikleti tamamen spor amaçlı 2-3 günde bir 1'er saat kullanıyorum. bu modele uygun, rahat ve mümkünse 300-500 lira civarında sele tavsiyeniz var mı acaba?

60 derece oturuş için jelli selelere bakabilirsiniz, örneğin:
(link)
(link)

60 derece oturuş için jelli selelere bakabilirsiniz, örneğin:
Teşekkürler. selle royal olan hoşuma gitti. aslında san marino'nun active zone modeli (site link paylaşmama izin vermiyor maalesef) biraz ilgimi çekmişti, epey rahat gibi gözüküyor, yorumları da iyi ama pek bilgi yok emin olamadım. ama ölçüleri aynı sayılır, o zaman onun da 60 derece oturuş için uygun olduğunu sanıyorum. selle royal rio ile ikisi arasında kaldım. selle royal marka olarak güven veriyor, biraz saçma olacak ama diğerinin de görüntüsü daha rahat duruyor :)

Son düzenleme:
Mosso mu daha iyi kron mu marka olarak. Bu konuda bilgisi olan var mı

Mosso mu daha iyi kron mu marka olarak. Bu konuda bilgisi olan var mı

Ürünler bakımından yolda Mosso, trekkingde alt modellerde Mosso, üst modellerde Kron (alt modellerde Kron'da yanlış bileşen seçimleri var), MTB'de Kron, katlanırda benzer, elektriklide Kron ki zaten Mosso o tarafta yok. Tabii yerli Mosso'dan bahsettiğimizde.

Hizmet/servis/bayi bakımından net fikrim yok, çevreden duyduklarıma bakınca hepsi kötü o alanda ama aralarda teşekkür hikayeleri de var, o yüzden bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: gokbann
2330 MSM H 52-53 cm kadro ile satan yer var mıdır acaba? Güzel bisiklet ama bulamadım bir türlü

2330 MSM H 52-53 cm kadro ile satan yer var mıdır acaba? Güzel bisiklet ama bulamadım bir türlü
hocam legarda'larda 52-53 kadrolar yok 51 veya 56 bakmalısınız

• Beğen
Tepkiler: gokbann
Geri