Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Merhaba arkadşalar.
Mosso 771 SMV 28 jant hibrit bisiklet kullanıyorum. Bisikletimin arka jant göbeğini değiştim. Fakat janta akort yapılmasına rağmen akortta hiçbir düzelme olmadı. Jant yalpalamaya devam ediyor. Akorttan 1 ay sonra da toplamda 150 kilometre sonra jant tellerinin biri göbek kısmından kırıldı.

Benim asıl sorum şu; 40 TL'ye çift kat jantlar satılıyor, boyası olsun üzerindeki yazılar olsun profesyonel jantlardan hiç farkı yok. Elbette 40 TL'lik jant ile 400 TL'lik jant mukayese edilmez. Keza benim bisikletin orijinal jantları bana pek kaliteli gelmedi. Markasını bilmiyorum ama Mosso şu an Starrims marka jantlarla bisikleti piyasaya sürüyor. Bu Starrims marka jant çemberlerinin fiyatını bilen var mı?

40 TL'ye alacağım jantın, Starrims jant ile bir farkı var mı? Bildiğim kadarıyla 40 ila 300 TL arasında olan jantlar arasında 10 ila 40 gram arasında ağırlık farkı var, diğer fark ise sağlamlık. Çembere fazla bir yatırım yapmak istemiyorum, google'de alexrims, dt swiss modelleri var, forumda da arkadaşlar bu çemberleri öneriyor, fiyatları 100 ila 120 TL arasında'' tek çember fiyatı başlangıç seviyesi'' Bu arada 36 tel

Açıkçası bu bütçeden de yukarı çıkmak istemiyorum. 40 TL'lik çember ile 100 TL'lik çember arasında farklar var mı? 40 TL'lik çemberin görüntüsü, üzerindeki yazıları çok hoşuma gitti?

@İbrahima bey bisikletin amortisörüyle ilgili bir sorun yaşadınız mı? Yoksa ilk günkü gibi çalışmaya devam ediyor mu?

@Seko88 benım amorsitor kitli olması lazımken acık , acık olması lazım konumda kapalı bır arada kıtlenmedı degıstırmeme az kaldı

@Seko88 hocam öyle grama maşaya tekere pek dikkat eden biri değilim açıkçası. Zoom maşayı da kötüleyip duruyorlar bu forumda. Daha iyi bir maşa kullanmadım. Maşa gayet iyi işini görüyor hep açık kullanıyorum çünkü kilitliyken çukurlarda tak tak vuruyor. Ağırlık ayarı çalışmıyor. Sonuç alet benim ihtiyacımı karşılıyor.

Yerinde bir tespit. Mosso seti (kabloları dahil) komple tek seri yapıyor. Ve genel olarak f/p satıyor makineleri. Tabii bunda en büyük etken rağbet görmeyen oranları kullanması büyük etken. 11-25 ruble yahut 53/39 aynakol kullanması gibi.. Ama bunları kafaya takmam, kendime göre revize eder yahut bu şekilde kullanırım diyorsa alacak kişi sorunsuz kullanabilir:)
@cenderme

@hunter84 Hayırlı olsun ne kadara aldınız ve nerden aldınız önümüzdeki ay bende alıcam ondan soruyorum.

@hunter84 gerçekten çok hoşuma gitti. Çok estetik duruyor bisikletiniz. İyi günlerde kullanın. Bugün ben de çocukluğumdan sonra ilk defa bisiklet dünyasına mosso ile adım attım :)

IMG_1312.jpg

IMG_1314.jpg

@lealtad mossonun aynakolda standardın altında olmasını açabilirmsn hocam. Benm mosso legarda mesela ön ve arka vitesler ortadayken baya yumuşak bir sürüşü var. Normalde daha mı sert olması lazım?

@Seko88 kendi skalasında ki üst seviye makinelerinde, daha alt rakamlara ürün vermek için grup setleri genelde satılmayan, daha az tercih edilen oranlarda topluyor bisikletlerinde. Buda muhtemel olarak daha uygun alış fiyatı yakalayıp daha uygun satış fiyatı sunmak için. Yani her sürücü 53/39 aynakol kullanmaz mesela yol bisikletinde. Ağır gelebilir.

Aynı strateji sizin aldığınız seride de olabilir. Yahut sadece oransızşık size denk gelmiştir. Yada farklı bi durum vardır. Bence denk makinelerde ki oranlarla bi karşılaştırın öncelikle.. Eğer şikayetiniz tam olarak buysa..

• Beğen
Tepkiler: Seko88 ve cenderme
@hunter84 Doğru ve yerinde karar [emoji106] güzel ve sağlam bir kadrosu var. Hayırlı olsun. Rabbim kaza bela vermesin.

Bilgin ölü olsa bile diridir. Cahil ise diri olsa bile ölüdür.Bilgin ölse de yaşar; cahil ise yaşarken de ölüdür. Hz.Ali

• Beğen
Tepkiler: hunter84
Güle Güle kullan.kazasız belasız inşallah

• Beğen
Tepkiler: Msah1n
@citk60 Tesekkur ederım Sundu bisklette bulabildim sadece 49 kadro 4.300 aldım taksitle valla pazarlık etmek bıle aklıma gelmedı bulmanın sevıncı ile

@cenderme Amin Allah kimseye kaza bela vermisin tesekkur ederım umarım hepınıze daha ıyılerı olur

@Msah1n her ikimizinde bisikleti hayırlı olsun Allah kaza bela vermesın

• Beğen
Tepkiler: Msah1n
@Cyclinq Tesekkurler boyum 165 bacak boyum 74 internetten aldım

Bugun topladım sele gidon ayarını göz kararı yapıp 4km lik bir deneme yaptım işe git gel yolum hergun gittigim ilk yol bisikletim yolumda egım var ama cok degıl vites yukseltim yokusun ortasında agırlı cok az tabi benım Legarda ekipmanlarla filan 17 kilo nerdeyse konfor konusunda sele sert tabıkı ama öne dogru eğilmeme rahmen bana rahat geldi ve yoldaki titresimi hissetmedim belki pskolojik akıcı geldı bana tabı bisiklet vitesler sessiz ve yumusak tabı Altus tan sonra pamuk gibi aklında olanların ıncelemesı tavsiye ederım

size sorum tamir sehpası ile ilgili benım sehpa olmadı Shimano QR benım bu sekilde bu tip QR icin sehpa tavsiyesi bekliyorum

(link)

Bir kac resim size

(link)
(link)
(link)
(link)

Geri