Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@çimtay Bisikletiniz baya güzel olmuş, yokuşları çıkarken sırıttığınıza eminim :D .Bisikletim 7 vites olduğu için bu geliştirmeleri yapmak baya maliyetli olacak gibi duruyor vites koluydu aynakoldu rublesiydi zinciriydi derken... 7 vitesliye uygun bir ruble arıyorum fakat sadece ruble değiştirmenin istediğim kadar etki etmeyeceğini düşünüyorum(belki yanılıyorumdur deneyen varsa paylaşırsa sevinirim). İşin içinden çıkamadım açıkçası bir çözüm arıyorum

Scudo
@Erali66 8 yaşındaki oğlunuz 30 vites de olsa elinde çıkarır yokuşlarda. Ben 14-34 7 li ruble kullanıyorum Bursa yokuşlarında daha bir kere elime almadım. Tamam ben de şıklık derdi olmayanlara Carraro 21 ve ya Bianchi 21 katlanırları öneriyorum. Ama yetişkin bir birey az bir kondisyonla 14-34 Rubleli 7,8 vitesli bisikletlerle Türkiye yokuşlarında çok zorlanmaz. Zaten bence katlanır bisikletler gezi için tasarlanmış makinelerdir. Bazı modeller hariç çok da performans beklememek lazım.

Arkadaşlar Mosso legarda 1821 ldm v almayı düşünüyorum boyum 165, cm iç bacak boyum 73. 41i mi 46 kadroyu mu alsam daha uygun olur sizce?

Ama arkadaşlar ben 40 kadro bisiklet kullaniyordum ancak simdi yaris bisikletine gecebilirim bisikletimin selesinin 10 cm yukarı kaldırdim ama hqla birazmdaha alcak geliyor 50 kadro yol bisikleti almam uygunmudur

Pardon on dokuz santim kaldirmisim

@YSGF Yusuf Bey boyunuzu ve bacak iç boyunu yazarsanız daha net konuşma şansımız olur. Bize denklem sundunuz çözmemizi bekliyorsunuz.

2 Ay önce Mosso Monza Cyclecross bisiklet yaklaşık olarak 2.600'dü. Geçen hafta fiyatı 2800 oldu. Demin baktım 3250 olmuş.
Aynı şekilde diğer modellerin de fiyatları artmış. yaklaşık olarak 1000TL'lik artışlar mevcut.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@YSGF Bence uygundur ama yol bisikleti geometrisinden geometrisine fark var. ben 1.68 boyundayım önceki bisikletim Fuji Sportif 1.3 tü 52 kadro olmasına rağmen top tube mesafesi 530 mm di. Gidon boğazı 80 mm di. Şimdiki bisikletim yine 52 kadro Lapierre Sensium 300 ama top tube mesafesi 545 mm yaklaşık 15 mm lik fark var ve gidon boğazı 100 mm. Yani Fuji nin uzanma mesafesi toplamda 610 mm ken lapi de 645 mm aradaki farkı kpatmak için 60 mm lik gidon boğazı sipariş ettim bakalım derdime derman olacak mı?

İzmir'de Sundu Bisiklet dışında Mosso marka bisiklet satan yer var mı?

internetten ağlmak sağlam olurmu

Merhabalar herkese mosso legarda 1821 msm h modelini iki aydır kullanıyorum fakat sevmediğim olaylar var bunlar şu şekilde

Bisiklet 21.viteste çevirirken yükü verdiğimde aynakol koruyucusu titriyor gibi bunu çözemedim

sürekli vites ayarları bozuluyor anlamsızca zincir sürtme yapıyor..

elcik tapaları düşüyor..

bu tarz sorunlarıma nasıl çözüm bulabilirim?

• Beğen
Tepkiler: mustfbrknt
selam dostlar, bugün yeni yol arkadaşımı yani legarda 1821 mdm v aldım, ismi kara mamba ! ayrıntıları aşağıda yazacağım

almayı düşünen arkadaşlara öncelikle şunu belirtmeliyim, bu hafta zam gelecek, almak isteyen çabuk alsın. bisiklet konusunda çok yüksek beklentiniz olmazsa bu bisiklet işinizi görür
görüntüsü çok hoş, çok dikkat çekiyor
mat siyah ve fosforlu sarı-yeşil olması dikkat çekici, ben siyah kırmızı istedim ama yoktu mecburen sarıyı aldım, jant tellerinin bile boyanmış olması özenli yapıldığını gösteriyor
kullanışı rahat, düz yolda gayet iyi, bayır yukarı biraz zorlandım, ama bunda benim bacaklarımın ham olmasının payı var, formda biri keçi gibi çıkar
düz yolsa hızlanması gayet iyi
elcikleri beğenmedim, uzun kullanımda elleri acıtır, malzemesi kalitesiz, üstelik kapakları çıkmaya çok müsait
selesi çok da kötü değil, isteğe göre değiştirebilirsiniz
fren pabuçları biraz kalitesiz gibi geldi, ve lastikler biraz kalitesiz gibi geldi, kısa vadede sıkıntı çıkarmazlar ama uzun süreli kullanımda hem pabuçları hem tekerlekleri değiştirmek gerekir
üsküdar beylerbeyi hattında yaklaşık 10 km kullanmış olduğumu düşünüyorum, özellikle kaldırımlara çıktım kumdan topraktan geçtim, parke taşlı kaldırımlarda kullandım indim çıktım ve amortisör olmamasının çok da zarar olduğunu düşünmüyorum, çok sert tepkileri yoktu, amortisör yok diye korkmayın çok sarsmıyor
netice itibariyle fiyat performans olarak alınabilecek bisikletlerin başında geliyor diyebilirim...

Dosyalar

• 41822483_10156721823924712_3247809047524540416_n.jpg
    41822483_10156721823924712_3247809047524540416_n.jpg
    63,7 KB · Okunma: 79
  • Beğen
Tepkiler: slckats
Arkadaşlar çok kararsız kaldım mosso acera 7571tb nasıl bir bisiklettir iyi midir fiyatini hakediyormu yoksa baska markalara mi yonelmeliyim ve bu fiyat araliginda baska bir bisiklet onerirmisiniz?

Merhabalar herkese,

Mosso legarda 1821 msm h modelini satın aldım, hafta sonu 10 km civarında sürdüm. 16 yıl sonra ilk sürüşüm oldu:) iki sorunum var;

Ön frenden sürekli ses geliyor. Montajı yapan bisikletçi ile daha sonra çocuk koltuğu montajı yaptırdığım bisikletçi balatalar yeni olduğu için bir süre ses gelmesinin normal olduğunu söyledi. Benzer durumla karşılaşan var mıdır?

@5ef Vites ayarı problemini ben de yaşıyorum. Çocuk koltuğu montajı yaptırdığım bisikletçi, montaj yapan yerin vites ayarlarını yapmadığını söyleyip vites ayarlarını yaptı, ancak ön vitesi 2 ve 3'e aldığımda zincir sürtüyor. Zaten montaj yapan yer inanılmaz özensiz çalışmış. Sele düzgün sıkılmamış, ön teker yamuk takılmış, vites ayarı yok. Ücretsiz montaj olduğu için bu kadar baştan savma iş yapmaları ayıp.

@durucan hocam ben işini iyi yapan ama uğraşmak istemeyen bir bisikletciye belki 2 günde bir gittim sürekli ses sorunum için orasını yap burasını yap teli gerdir vidalarla oyna vs derken her şeyine baştan baktık sonunda kesildi sesler siz de işin ehli olan birini bulup çözersiniz umarım. Kaça mal oldu bu arada?

@5ef hangi şehirde hallettiniz? istanbul anadolu yakasında iyi bir servis tavsiye eden olursa sevinirim:)

1350 liraya aldım hocam internetten. mağazaların elinde istediğim renk ve kadro boyu seçeneği bulamadım. zaten fiyatlar da daha yüksekti.

1821 MSM H Modeli ile aranıza katılmaktan dolayı mutluyum . Herkese selamlar..
Yaklaşık 20 gün önce aldım 350 km. yi yakaladım. Performans olarak mutluyum. İleride bazı geliştirmeler düşünüyorum.

@durucan dostum aynı sorun bende de vardı 1-2 kullanıma düzeliyor merak etme.

Geri