Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@Gkt34 her ikiside alüminyum kadro. Dayanıklık konusunda hemen hemen aynıdır. Kilonuzda sıkıntı cikartmazlar.

Sizin biraz daha dikkat etmeniz gereken jantları ve lastikleri özenli kullanmak. Yani lastik basıncını iyi ayarlamak ve cukurlara, kasistlere dikkatli girmek ve bu tarz bozuk zeminlerde agirliginizi bisiklete vermemek. Kasistlerden gecerken yavaşlayıp, hafif ayağa kalkmak hem sarsintiyi azaltacak hem de kadroya aşırı yük binmesini engelleyecektir.

İki bisiklet arasinda Mosso'yu tercih ederdim. Çünkü kablolar içerden geçiyor hem de vites sistemi olarak bir tık daha iyi.

Bir de 2021 mdm H yani hidrolik fren olani var 1800 civari, düşünürseniz.

Scudo
Hidrolik fren düşünmüyorum hocam ama mesela şeyi düşünüyorum. Kilitlenebilir bi maşalı model tercih edersem benim kiloma göre daha mı sağlam olur rigid maşaya göre? @amasseia

@Gkt34 fizik kurallari gereği amartisorlu maşa evet ağırlığı şok durumlarinda sönümleyecektir ancak o maşa da pedal enerjinizin bir kismini da absorbe edecektir. Yani söz konusu maşa hizinizdan çalacaktir.
Düz maşa da dayanıksız değildir, sizin kilolarda olup da yol bisikleti süren bir cok kişi mevcut.

Arkadaşlar herkese merhaba mosso legarda 2021 mdm v ile carraro sportive 321arasında kaldım düz maşada karar kıldım anlayacağınız.☺ İkisinin fiyatı aynı gibi sizce hangisi daha sağlamdır 110 kiloyum da :(

2019 yılında sıfır 2018 model 56 Kadro Mosso 1821 Msm V almıştım. Halen düzenli bakımlarını yaparak kullanıyorum. Geçen sene ilk aldığımda benimde tereddütüm vardı. Yaz boyunca
194 boyum 130 kilo ile sürmeye başlamıştım. Tabi uzun zamanlar bisiklet sürmeyince vücudumuz hamlaştı. Tabi devamlı sürerek 10 kilo verdim. Aynı zamanda kondisyonumda yükseldi. Mosso'yu tavsiye ederim. Sağlam kurulum ile gerekli bakımları yapıldıkça sizi üzmeyecek bir bisiklet.

2019 yılında sıfır 2018 model 56 Kadro Mosso 1821 Msm V almıştım. Halen düzenli bakımlarını yaparak kullanıyorum. Geçen sene ilk aldığımda benimde tereddütüm vardı. Yaz boyunca
194 boyum 130 kilo ile sürmeye başlamıştım. Tabi uzun zamanlar bisiklet sürmeyince vücudumuz hamlaştı. Tabi devamlı sürerek 10 kilo verdim. Aynı zamanda kondisyonumda yükseldi. Mosso'yu tavsiye ederim. Sağlam kurulum ile gerekli bakımları yapıldıkça sizi üzmeyecek bir bisiklet.
Hocam boyum 190 192 arası kadro boyundan memnun musunuz 56 kadro

Hocam boyum 190 192 arası kadro boyundan memnun musunuz 56 kadro

Gayet memnunum. Geçen sene Nisan ayında Maltepe Eda Bisiklet'ten almıştım bisikletimi... Boyuma göre kadro boyu bulma sıkıntısı olduğu için mağazanın elinde Salcano ile Mosso'nun 56 modeli vardı. Salcano dağ bisikleti olduğu için ve de pek güvendiğim bir marka olmadığı için hem renk bakımından hem de Mosso'nun şehir bisikleti olduğu için görür görmez sağını solunu inceleyip alıyorum dedim.

Merida ya da Mosso almayı planlıyordum. Mosso'yu aldım.

Şu ana kadar bir tek fren papuçlarını değiştirdim. Onun haricinde maşallah herşeyi eksiksiz çalışıyor. Yakın zaman da orijinal lastiklerinide zırhlı lastikler ile çevirmeyi düşünüyorum.

56 Kadro boyu 28 jant ile Anadolu Yakası sahil yolunda bisiklet sürerken, denk geldiğim bisikletler yanında daha heybetli görüntüsü var.

Eğer boyunuz 190 civarı ise yine kendiniz bir bisikletçi de test ederek 56 kadroyu gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Screenshot_20200414_145506_com.google.android.apps.photos.jpgScreenshot_20200414_145620_com.google.android.apps.photos.jpg

merhabalar ben yol bisikleti almak istiyordum 3 mılyar cıvarı bır yol bisikleti önerirmisiniz mosso salcano arasında kaldım bu arada son olarak kullandgınız yok bısıkletınden memnuniyetiniz nedir benim daha ilk yol bisikletim olucak çünkü..

Bende de upgradeli mosso wildfire 2016 26jant 20" modeli var ama aşırı büyük eğer daha küçük bir kadro veya bisiklet ile takas düşünen yazabilir

Yeni mossonun fotosunu istemişsiniz.. Karşınızda mosso reborn aero.. Not: jantlar benim.. rs 100 ile geliyor normalde..

Dosyalar

• 20200325_091923.jpg
    20200325_091923.jpg
    1,3 MB · Okunma: 103
Arkadaşlar Mosso Groovy Kullanan var mı?

Merhabalar bir hafta önce legarda 2021 modeli aldım ilk sürüşten sonra evde Gidon açısını değiştirdim hatta baya zorlandım, daha sonra bugün kısa bir sürüş yaptım ve gidondan baya gıcırtı geliyor yanlış ne yaptım acaba. Ses baya rahatsız edici

@fensinn gidon boğazının altında bir yanında bir olmak üzere beş numara iki alyanı gevşetek yaptınız dimi?

@sametmrc dostum karşılıklı iki yana alyanı takarak iki vidayı da tamamen çıkardım öyle ayarladım ama baya zorladı çok zor döndü

Dosyalar

• E71B2F4B-6219-412E-9087-FDAAB9FE0CD0.jpeg
    E71B2F4B-6219-412E-9087-FDAAB9FE0CD0.jpeg
    66,8 KB · Okunma: 70
  • 3A67D08E-81F0-4A07-9432-A3F40CFB3EE8.jpeg
    3A67D08E-81F0-4A07-9432-A3F40CFB3EE8.jpeg
    104,1 KB · Okunma: 70
@fensinn hocam gerek yok, boğazın altında bir alyan var onu gevşetin. Ayarlama yaptıktan sonra ikisini de sıkın.

@fensinn hocam gerek yok, boğazın altında bir alyan var onu gevşetin. Ayarlama yaptıktan sonra ikisini de sıkın.
Hocam ozaman ben yanlış bir şey yaptım bu gıcırtı sesi neden geliyor çok mu sıktım acaba
Hocam Allah razı olsun galiba oldu.Baya canım sıkılmıştı.Son olarak uygun Gidon açısı nasıl olmalı ?

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar siparişimi verdim en geç çarşamba günü elimde inşallah 2021 mdm v ile aranıza katılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: alper2508
@fensinn sizin rahat ettiğiniz konum hangisiyse o olmalı. Kişiden kişiye boydan boya tercihten tercihe değişir. Tavsiyem çok dik kullanmayın çok yatıkta kullanmayın.

Bugün Mosso Legarda 1821 bisikletimin Hidrolik maşasını uzun zaman sonra kullanayım dedim ama çok gıcırtı geldi.
Daha sonra tekrardan maşayı kilitledim.

Şimdi de takır tukur değişik bir ses geliyor maşadan. Nasıl düzeltebilirim?

Merhabalar, Legarda 2024 ct msm h modelini alma gibi bir planım var. boyum 175cm, bacak boyu 77-78 cm, sizce hangi kadro boyunu almam daha iyi olur. Bir de ct versiyonu hakkında nasıl yorumlar var? yeri geldiğinde üzerindeki çamurluk ve arka bagajı sökerim yeri geldiğinde takar uzun yola giderim diye düşünerek bu tercihi yaptım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar, Legarda 2024 ct msm h modelini alma gibi bir planım var. boyum 175cm, bacak boyu 77-78 cm, sizce hangi kadro boyunu almam daha iyi olur. Bir de ct versiyonu hakkında nasıl yorumlar var? yeri geldiğinde üzerindeki çamurluk ve arka bagajı sökerim yeri geldiğinde takar uzun yola giderim diye düşünerek bu tercihi yaptım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, hemen hemen aynı boy ve bacak boyuna sahibiz. Ben deneyerek 46cm aldım gayet memnunum.
Kişisel tavsiyem çamurluk bagajlı set yerine 2027 alıp ileride ihtiyaca göre aksesuar almanız olur.

Geri