Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Bende Gravel bir Mosso ile devam etme kararı aldım. Şehirlerarası kamplı turlar yaptığım ve yaşadığım yerde en iyi rotaların bozuk ve eğimli olması sebebi ile tercih ettim. Rubleyi de 11/34 olarak değiştirttim aldığım yere. Pahalı falan diyoruz ama bisiklet bulmak zorlaştı epey. Oğluma da deore setli bir Mosso almıştım şimdi hem bulunmuyor hem de aynı ayarda bisikletler uçmuş gitmiş.

265896 dosyayı görüntüle
Çok güzel görünüyor, hayırlı olsun. Mosso f/p olarak çok mantıklı modeller üretiyor.
Bu haliyle de tam bir tırmanış canavarı olmuş.

Fotoğraftan mi bilmiyorum ama sizin de gidon yanlış pozisyonda duruyor sanki.

Scudo
Teşekkürler, aslında f/p olmasının sebebi modelleri en erken Mosso'nun çıkarmasından kaynaklanıyor biraz da. Geçen sene de aynı olmuştu Ocak-Mart arası almıştım yine sonrasında diğer markalar aynı fiyat civarında çıkarıyorlar Mosso'nun stoklarda hızla tükeniyor. Fotoğraf kaynaklı duvara yaslamıştım.

Merhaba bugün mosso monza bisiklet aldım sıfır olarak ve bisiklet deneyimim yok aklıma takılan konu şu oldu aynakolda 2 dişli var arkada ise 9 dişli var vitesi ne şekilde kullanmalıyım acaba? 1'e 1 aldığımda yine biraz yamuk duruyor sanki

Merhaba bugün mosso monza bisiklet aldım sıfır olarak ve bisiklet deneyimim yok aklıma takılan konu şu oldu aynakolda 2 dişli var arkada ise 9 dişli var vitesi ne şekilde kullanmalıyım acaba? 1'e 1 aldığımda yine biraz yamuk duruyor sanki
Merhabalar
Öncelikle hayırlı olsun. Güzel sürüşler dilerim.
Aşağıdaki başlıkta muhtemelen tüm soru işaretlerinizi giderecekseniz.
Ek sorularınız olursa yine sorabilirsiniz.

NOT: Yetkim olmadığı için direkt linki veremiyorum.

vites-ve-disli-hakkinda-teknik-bilgiler

Arkadaşlar bende mosso legarda 1724 var ama bu bisiklette kadro boyu yazmıyor. orta boruyu ölçtüm 48 cm civarı çıktı. boy 1.85. Mossonun bu modeline göre kadro küçük müdür acaba?
Bu bisikletlerde daha büyük kadro oluyor mu?

Bisikletiniz hayırlı olsun :) , bisikletin Claris set mi, Sora set mi olduğunu sorabilir miyim? Birde kullandıkça tecrübelerinizi deneyimizi paylaşır mısınız? Cavalier sora set almaya niyetlendim ama şuan piyasada yok sanırım. Sora ile Claris set arasında çok fazla performans etkiler mi acaba onu merak ettiğimden üzerindeki seti sordum. Aklımı bir de Kron rc3000 kurcalıyor, bir karar vermem lazım :D

Merhabalar teşekkür ederim, benim bisiklet sora setli. Performansı gayet güzel, claris set nasıl olur bilmiyorum kıyasını yapamam. Ben genel olarak memnunum bisikletten yakın zamanda lastik değişeceğim sadece :)

• Beğen
Tepkiler: Mrmckr
Merhaba dostlar, arkadaşımın mosso black edition 29 jant bisikleti var. Tüm aksamları çalışıyor fakat birkaç ay önce fotografta görünen yer kırılmış ve yetkili serviste yaptırılmış. Kendisinin dedigine göre eskisinden saglam olmuş. Normal fiyatından ortalama 500 lira aşagı bana satacak ama ne kadar saglıklı olmuş bu kaynak bilmiyorum. Sizce alınır mı?

Dosyalar

• 21ea652f-948b-4e23-9b54-1ec3ee740f54.jpg
    21ea652f-948b-4e23-9b54-1ec3ee740f54.jpg
    81,4 KB · Okunma: 61
  • a639ba9f-26c1-46ac-bbff-d8ec86540784.jpg
    a639ba9f-26c1-46ac-bbff-d8ec86540784.jpg
    61,5 KB · Okunma: 61
Bisikletiniz hayırlı olsun :) , bisikletin Claris set mi, Sora set mi olduğunu sorabilir miyim? Birde kullandıkça tecrübelerinizi deneyimizi paylaşır mısınız? Cavalier sora set almaya niyetlendim ama şuan piyasada yok sanırım. Sora ile Claris set arasında çok fazla performans etkiler mi acaba onu merak ettiğimden üzerindeki seti sordum. Aklımı bir de Kron rc3000 kurcalıyor, bir karar vermem lazım :D

claris ile sora arasında fazladan bir ruble dişlisi yani vites ve renk dışında bir fark yok açıkçası ben claris setli sistem sahibiyim işinizi rahatlıkla görür.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: amasseia ve Mrmckr
Merhaba dostlar, arkadaşımın mosso black edition 29 jant bisikleti var. Tüm aksamları çalışıyor fakat birkaç ay önce fotografta görünen yer kırılmış ve yetkili serviste yaptırılmış. Kendisinin dedigine göre eskisinden saglam olmuş. Normal fiyatından ortalama 500 lira aşagı bana satacak ama ne kadar saglıklı olmuş bu kaynak bilmiyorum. Sizce alınır mı?
Ben olsam almazdım.

• Beğen
Tepkiler: adnn
Foruma yeni katıldım da konu nasıl açacağımı bilmiyorum o yüzden buraya yazayım dedim.
Sizce Carraro Daytona 927 mi daha iyidir yoksa Mosso BLACKEDITION H mı?

Arkadaşlar Mosso Legarda 2121 MDM V bisiklete sahibim. Kelebek gidona geçmek istiyorum fakat gidon çapı 31.8 mm olan gidonu mu yoksa 25.4 mm olan gidonu mu temin etmeliyim? Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar Mosso Legarda 2121 MDM V bisiklete sahibim. Kelebek gidona geçmek istiyorum fakat gidon çapı 31.8 mm olan gidonu mu yoksa 25.4 mm olan gidonu mu temin etmeliyim? Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Bildiğim kadarıyla 25.4mm olan uyuyor.

• Beğen
Tepkiler: bakcaci
Foruma yeni katıldım da konu nasıl açacağımı bilmiyorum o yüzden buraya yazayım dedim.
Sizce Carraro Daytona 927 mi daha iyidir yoksa Mosso BLACKEDITION H mı?

Yeni kullanıcılar başlık açamıyor. Zaten bisiklet seçimi için başlık açılamıyor. Tavsiye başlıklarına yazacaksınız. Sorunuza gelirsek Carraro'nun vites sistemi daha iyi gibi.

• Beğen
Tepkiler: Batu Kayıp
Yeni kullanıcılar başlık açamıyor. Zaten bisiklet seçimi için başlık açılamıyor. Tavsiye başlıklarına yazacaksınız. Sorunuza gelirsek Carraro'nun vites sistemi daha iyi gibi.
Kadro olarak pek bir fark var mıdır? Ayrıca lastikler ile sıkıntı yaşayanlar olmuş şehir içi kullanımda bile patlıyormuş.
Otomatik düzeltme kordon olarak algılamış pardon kadro olacaktı orası şimdi düzelttim.

Son düzenleme:
Bugün Konya'daki mosso bayi olan Erbaş bisiklete gittim. Legarda serisini sordum. LEGARDA 2121 MSM V varmış. 3000 TL dedi. İnternet sitesini açtım gösterdim. 2700 TL yazıyor burada dedim. Dedi, onun kargo parası, servise getirip birleştirme parası ile o parayı zaten bulur dedi. Hafif şehir bisikleti istiyorum ben diye konuşmaya devam ettik. Legarda'nın ağırlığını sordum. 20 kg dedi. Hayırlı işler dedim çıktım.
Adamlar daha kendi sattıkları bisikletleri bilmiyorlar. İlgi alaka sıfır. Konya merkezde başka mosso bayi de yok. :(

Arkadaş, bu başlık her girdiğimde en başlarda oluyor.
Cavalier 700 için bütçem yetmediğinden dolayı Carraro aldım. İlk müşteri çıktığında bunu elimden çıkarıp alacağım.
Başlığı her gördüğümde aklıma geliyor :)

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Merhaba arkadaşlar mosso legarda 2121 v fren veya h fren almayı düşünüyorum. 1-2 sitede var ancak 180 boy ve 77 kiloyla(bacak boyum 82-83 cm) hangi kadroyu alacağıma karar veremedim. Ayrıca 21 üstü vitesler stokta yok ve bulunduğum ildeki bisikletçiyi aradığımda bisiklet gelmiyor dedi. 21 vites hobi amaçlı gezilerde yeterli midir? Bu modeli kullanıp bilgi verebilecek birisi vya? Başka önerebileceğiniz model varsa ona da açığım.
Merhaba dostum. 21 vitesle bandırma - çanakkale arası ve istanbul için kısa-uzun parkurlarda pedallamış biri olarak şunu söyleyeyim; yüklü ve yüksüz arasında çok ciddi fark ediyor vites durumu. İstanbul için gezilerimde 21 gayet iyi gidiyor. Çünkü yanıma maksimum 10 kg bir yük alıyorum. Ama kamplı ve konaklamalı turlarda ağırlık miktarı 30 kg ı aşıyor. Bu durumda yokuşlar ve hatta yokuşçuklar bile eziyetli bir hâl alabiliyor. Eğer mümkünse 21 üstü bir vites tercih edin. Eğer temin etmede sıkıntı oluyorsa, 21 alıp dişli oranlarını değiştirereken azından yokuş performansını artırarak işinizi görmüş olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: alper2508
Merhaba değerli dostlar. 115 kilo 193 boyundayım. LEGARDA 2121 MSM H almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz ? Bu fiyatın üzerine kesinlikle çıkamam. İlk bisikletim olacak benim. Mosso ile başlamak istiyorum. Amacım tamamen kilo vermek. Dağ bisikleti yerine bunu tercih edeyim diyorum.

Merhaba değerli dostlar. 115 kilo 193 boyundayım. LEGARDA 2121 MSM H almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz ? Bu fiyatın üzerine kesinlikle çıkamam. İlk bisikletim olacak benim. Mosso ile başlamak istiyorum. Amacım tamamen kilo vermek. Dağ bisikleti yerine bunu tercih edeyim diyorum.
1821 msm H ile selamlar..

8C83E1AB-6735-49F8-8ED4-A94834FF6EBC.jpeg

Geri