Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Merhabalar mosso Marine katlanır 26 jant 2d katlanır bisiklet kaynak yerinden kırılıyor. Yolda giderken bir anda kendinizi yerde bulabilirsiniz.

Dosyalar

• IMG-20240705-WA0029.jpg
    IMG-20240705-WA0029.jpg
    83,2 KB · Okunma: 47
  • IMG-20240705-WA0025.jpg
    IMG-20240705-WA0025.jpg
    60,4 KB · Okunma: 46
Scudo
Merhabalar mosso Marine katlanır 26 jant 2d katlanır bisiklet kaynak yerinden kırılıyor. Yolda giderken bir anda kendinizi yerde bulabilirsiniz.
Geçmiş olsun. Mosso'ya bildirdiniz mi olayı? Bundan sonra nasıl bi yol izleyecekler o önemli.

Evet bildirim ürünün faturası bulabildim fakat garanti bulamadığımız için işlem yapılmadı. Ürünün aldığımızda 4 yıl gectimisti inceleme bile gerek duymadılar

• Beğen
Tepkiler: Amanita
merhaba, mossonun yeni yol premium serisi bisikletleri ile ilgili bilgisi olan var mı donanım fiyat olarak uygun gibi geldi karbon olması internal kablolama vs...

Geçmiş olsun. Ben de 20 inçh mosso katlanır kullanıyorum. Dikkat edeceğim artık ben de sürerken.

merhaba, mossonun yeni yol premium serisi bisikletleri ile ilgili bilgisi olan var mı donanım fiyat olarak uygun gibi geldi karbon olması internal kablolama vs...

Dün "Asla Durma" kanalında yayınlanan videoda biraz bilgi var:

---

Yeni karbon katlanırlar çok ilginç. Cesur, çok satmayacak ama meraklısı için çok güzel aletler:
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: erman karabaş
Dün "Asla Durma" kanalında yayınlanan videoda biraz bilgi var:

---

evet bu video izledim ama pek bi ayrıntı yok gibi özellikle kadrolarla alakalı sadece mağza müdürünün cervelo ile aynı fabrika üretiyor gibi bişey duydum o kadar

Yeni karbon katlanırlar çok ilginç. Cesur, çok satmayacak ama meraklısı için çok güzel aletler:
(link)
(link)
(link)
Bana göre katlanır bisikletlerin en büyük dezavantajı ağırlıkları. Ne kadar hafif diye baktım ama ağırlık bilgileri yazmıyor.

Bana göre katlanır bisikletlerin en büyük dezavantajı ağırlıkları. Ne kadar hafif diye baktım ama ağırlık bilgileri yazmıyor.

Videoda 10 kg gibi bir ağırlığın lafı geçmişti diye hatırlıyorum. Tekrar bakamıyorum, 48 saatte birden fazla kez Asla Durma videosuna maruz kalmak sağlığımı olumsuz etkiliyor.

Video da biraz bahsettiler katlanırların ağırlığından 10 kg gibi ağırlıkları var dediler ama ben katlanır bisikleti karbon almak cesaretini gösteremezdim açıkçası. Tümleşik yol gidonları çok hoşuma gitti ayrı olarak satmamaları üzücü.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
10kg katlanır için güzel ama katlanma mekanizması , kadro yapısı ne kadar sağlam ve rijit o önemli.

Bu bisikletler ile alakalı yorumlarınız nedir, videoyu bende izledim biraz tanıtım havasında, gerçek kullanıcı deneyimi daha önemli.
Yolda bırakır mı o kadar para verip
(link)

@Spartiat
Merhaba üstad. Mosso 2324 bisikletimin zincirinden ses geliyor anladığım kadarıyla. Başka bir gönderinizde tavsiye vermişsiniz orda gördüm fakat emin olmak için bağlantıyı da ekliyorum. Uyumludur değil mi bu model bir de bakla sayısı yazmamış önemli midir ?
(link)

@Spartiat
Merhaba üstad. Mosso 2324 bisikletimin zincirinden ses geliyor anladığım kadarıyla. Başka bir gönderinizde tavsiye vermişsiniz orda gördüm fakat emin olmak için bağlantıyı da ekliyorum. Uyumludur değil mi bu model bir de bakla sayısı yazmamış önemli midir ?
(link)

Merhaba,
O zincir uyumlu. Genelde 116 bakla olarak geliyor, en azından benim aldıklarım hep 116 bakla geldi.

• Beğen
Tepkiler: bsfatih
Birde şu bağlantıda ki zincir var bu uyumlu mudur uyumlu ise arada ki farka değer mi ben bisiklete sık binen birisiyim iyi parça kullanmak istiyorum.
(link)

Bu bisikletler ile alakalı yorumlarınız nedir, videoyu bende izledim biraz tanıtım havasında, gerçek kullanıcı deneyimi daha önemli.
Yolda bırakır mı o kadar para verip
(link)
Yolda bırakırmı artık şans işi.Yakından inceleme fırsatım oldu bi kere bisiklet çok güzel rengi jant lastik kombinasyonu gidonu,hissiyatı ben kaliteli bir karbon kadroyum diyor zaten cervelo ve bianchiye kadro yapan firmanın kötü iş çıkarması mümkün olmaz diye düşünüyorum.105 set kolay arıza yapmaz vites ayarı bozulmaz.

Birde şu bağlantıda ki zincir var bu uyumlu mudur uyumlu ise arada ki farka değer mi ben bisiklete sık binen birisiyim iyi parça kullanmak istiyorum.
(link)

O da uyumlu. Shimano CN-HG71, daha eski CN-HG40/50/70/91 modellerinin yerine daha sonraları üretilen model. Daha iyi pas koruması için kromajlanmış pinleri var, rengi HG40'tan biraz farklı. HG71'de dış plakalar gümüş, iç plakalar gri; HG40'da dış plakalar gri, iç plakalar kahverengimsi. Ağırlıkları aynı. HG71 e-bike certified, HG40 değil.
Fiyat farkı çok olmadığı sürece HG71, o belirgin pahalı olduğunda HG40 alınabilir. Güncel fiyatlar yarı yarıya olduğuna göre ben herhalde HG40 alırdım. HG40 muhtemelen Shimano'nun en kısa ömürlü zinciri olabilir. Yerine (link) alınabilir, gayet iyi. Hesaplı alternatif olarak yerli üreticilerin sık kullandığı YBN ((link) ya da (link)) alınabilir ama o HG40'tan daha iyi değil, sadece bütçeye çok yük oluşturmadan sık değiştirmek için bir alternatif.

• Beğen
Tepkiler: bsfatih
Merhaba,
Mossonun iki modeli arasında kaldım. 182 boyundayım , sanırım 51 kadro bana uygun gibi.Stoklardan bulabildiğim modeller 2327 MSM HD ve 2324 MDM HD. İki model arasında 2500 tl kadar fark var. Daha çok şehir içinde kısa mesafelerde kullanacağım. Bisiklet konusunda çok tecrübem olmadığından süspansiyon benim için gerekli mi bilemedim.
Ama diğer bileşenlerindeki fark için değer derseniz aradaki fiyat farkı benim için çok önemli değil. Ne tavsiye edersiniz?

Merhaba,
Mossonun iki modeli arasında kaldım. 182 boyundayım , sanırım 51 kadro bana uygun gibi.Stoklardan bulabildiğim modeller 2327 MSM HD ve 2324 MDM HD. İki model arasında 2500 tl kadar fark var. Daha çok şehir içinde kısa mesafelerde kullanacağım. Bisiklet konusunda çok tecrübem olmadığından süspansiyon benim için gerekli mi bilemedim.
Ama diğer bileşenlerindeki fark için değer derseniz aradaki fiyat farkı benim için çok önemli değil. Ne tavsiye edersiniz?

Her ikisinde eski Altus attırıcılar var, 2324'te 7/8'li M310, 2327'de 9'lu M370.
2324'te Tourney FC-TY301 aynakol var, 2327'de Acera FC-T3010, güncel serilerden bir model.
24 ve 27 vitesliler arasındaki en önemli fark, 8 hızlı 12-32 rubleye karşı daha iyi oranlar sağlayan 9 hızlı 11-34 ruble. 2324'e de 11-34 ruble takılabilir ama örneğin son iki dişli arasındaki 8 fark, 9'lu rubledeki 4 farka kıyasla daha konforsuz vites değişimi sunar.
Geriye kalan her şey neredeyse aynı ya da fiyata etkisiz.
Fiyat farkının en büyük nedeni gidondan kilitli maşa.
Süspansiyon bence gerekli değil, hatta kişisel kullanımım için istemediğim bir bileşen ama kullanıcı için fark etmediğinde bisikleti alırken daha üst seviye bileşenlerden oluşan bir bisikleti almak sonradan onu yükseltmekten daha hesaplı olduğundan üst modeli almayı tercih etmek daha iyi olur. Buradaki sıkıntı, Mosso'nun 2327'lerinde kullanılan bileşenlerin kaliteli olsa da eski nesillerden olması. Örneğin Carraro önde aynı attırıcıyı kullansa da arkada bir önceki nesil Deore'ye denk yeni nesil Alivio M3100 kullanıyor, Bianchi yeni nesil Altus M2000. 2327 bu yeni nesil bileşenleri kullansaydı biraz daha tercih edilebilir olurdu.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, bu bisikletler dışında sizin önerebileceğiniz bir başka markanın başka modeli var mı?

Geri