Scudo Sports

İnceleme Mosso Wizart 7.8 Carbon

Bu arada Mosso fabrikasıyla görüşmem devam ediyor. Kendi bisikletim olan wildfire 3.29 ve ileride almayı düşündüğüm wizart 7.8 modellerinin kadro teknik detaylarını Mosso'dan istedim. Onlar de hemen nereden aldığımı sorup beni Ümit bisiklete yönlendirdiler. Bende yüksek makine mühendisi olarak, üretimlerinizin teknik detayların ümit bisiklette değil, fabrikada olması gerektiğini, wizart ve 3.29 modellerini kadrolarına ait teknik resim, teknik veri varsa göndermelerini rica ettim. Geri dönüş yaptıklarında eğer teknik veri gönderilerse burada paylaşacağım. Ayrıca bu modeller artık üretimlerinde değilmiş bilginiz olsun...

Scudo
@uguryilmaz144 teknık detayların bulunmaması insanların akıllarında soru işareti oluşturuyordu cevaplar geldiğinde en azından birazdaha bilgi sahibi olunacak mosso hakkında

Aynen öyle @einhander Konuyu hallettiğimizde konuşmanın tamamını burada paylaşacağım. Hatta yazmayı unutmuşum diğer firmaların teknik detayları paylaşıyor, sitenizde üretimlerinizle ilgili teknik detay yok. Sizden bu detayları istememiz en doğal hakkımız demiştim. Mosso her ne kadar fiyatlarının uygun oluşuyla kaliteli kadrolarıyla benim gibileri kendine cezbetse de 2015 kataloğunda gördüğünüz gibi ağırlıklarda saçmalıklar var. Bu yanlışlık mosso taiwandan mı, yoksa ümit bisikletten kaynaklanıyor bilmiyorum. Ama hatırlarsanız yol bisikletlerinde sora setli 722, 105 setli 722'den daha hafif verilmişti. Sırf bu teknik detayların paylaşılması ve yapılan mühendisliğin müşteriye tanıtılması sebebiyle merida firması dikkatimi çekmeye başladı. Adamlar yaptığı ürünü iyi tanıtıyor. En azından teknik bilgi istediğimde Mosso'nun yaptığı gibi bisikletlerin montajını yapan ümit bisiklete yönlendirmezler diye düşünüyorum. Bakalım ne yanıt gelecek merak ediyorum :)

arkadaşlar bende kadrosunu almayı düşünüyorum fabrikayla pazartesi açıksa görüşüp almak niyetındeyim

@Ali.can ben de Sakarya da ikamet ediyorum. Salcano Astro MTB var ama yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum ama bayağı bir amatör ve yolun başındayım. Bu bisikletin carbon ve 105 set olması dikkatimi çekti. Aklımda hep Carraro Race 052 vardı ama Mosso kafamı bayağı karıştırdı. Siz hangisini tavsiye edersiniz aradaki bin liralık farka değer mi? Bir de bisikleti nereden aldınız, Sakarya'dan alabilir miyim? Biraz fazla soru sordum sanırım:D

@Darth. Vaderr @mustafa ç bayadır giremiyordum foruma sizi bilgilendiremedigim icin özür dilerim bisikletimi istanbuldan aldım bisikleti kesinlikle öneriyorum . Ve bisikleti alırsaniz mutlaka faturasinida alın dün bir kaza gecirdim anayolda seyir halinde giderken arkadasimla beraber. Tahliye yoldan cıkan bir araç bana carti bende yanımda süren arkadasima carptim ve ikimizde yere düstük allaha sükür manevi zarar yok ama benim kadrom kırıldı ve yenisi temin etcem sigorta sirketiyle görüştüm böyle durumlarda motorsuz araç olduğu icin resmi ifade verilmesi lazimmis yani polis gelicek veya siz karakola gidip ifade vermek zorundasiniz tutanak raporunun bir anlami yokmus ama tutmakta yarar var tabi şunuda söyliyim ben hakliyim ve karsi taraf suclu oldugunu tutanaktada ifade etti ama benim bisikleti aldigim zaman ki faturam yok o yüzden isler biraz uziyacak faturayi ayarliyacam ben yanndım siz yanmayın daha karakola gitmedim gidicem. İyi pedallar dikkatli olun :tskler:

@Ali.can Geçmiş olsun gelişmeleri paylaşmanızı ümit ederim.Sizde bir zarar olmaması en büyük artı geçmiş olsun tekrar...

Arkadaşlar bu 700c carbon nedir bildiğim kadarıyla salcano da aynı carbon teknolojisini kullanıyor ama kalitesi ve sağlamlığı hakkında bilgisi olan varmı ?

@Deniz A

Adeta moonster gibi duruyor vallahi. TCA 730 aldım bende Atilla bisikletten.
Bunu söyledi de, memnun musun bisikletten ? Gayet iyi ve güzel duruyor.
Kaza bela vermesin Allah.. 56 kadro da yoktu, kalmamış ben aldığımda son 53 kadro tiagralı vardı..

@Ali.can geçmiş olsun inşallah kısa sürede çözersiniz sıkıntınızı.

Merhaba konu açtığımda pek üste olmadı da burda sorayım dedim ben de mosso cycle cross sora almayı düşünüyorum ama kadro konusunda pek dayanıklı değil dediler bu konuda bilgisi olan var mı acaba yani bi sert kaldırım inişi gibi yerlerde kırılabilir mi?

@Volks
Hocam çok memnundum ama cannondale supersix 3 ultegra ile değiştirdim :) sanırım bundan daha memnunnum:)

@Ali.can çok geçmiş olsun, manevi bir zarar olmaması tabi ki çok memnuniyet verici, sanırım küçük bir kazaydı; ancak küçük bir kazada kadronun kırılması kafa karıştırıcı değil mi sizce? Acaba kalitesi kötü mü? (hele ki diğer karbon kadrolara göre fiyatını düşününce) yoksa şiddetli bir çarpma mı oldu? öyle olduysa daha büyük geçmiş olsun...

@Darth. Vaderr kaliteligindenmi bilmiyorum ama cokta basit bir kaza değildi yolun ortasina fırlattı beni ve carbonun tek eksi yönü yandan gelen darbelere karşı cok dayanıksız .

Merhaba,

@Ali.can Bisikletin gidon ağırlığını biliyor musunuz.

Gidon ağırlığını ben de merak ediyorum.

Gidonu tartan var mı?

Gidonu tartan var mı?

Geri