Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

MTB'den YOL pisletine geçen çok, neden tersi hiç yok?

Cunku cogu kisi bilincsiz satin alimla mtb ye basliyor.Ama o bisikletle bir kere bile daga cikmiyor.Dogru secimin yol yada cross oldugunu anliyor.Sonuc olarak biraz bilgilendiginde yanlis secim yaptigini anliyor.Ama daga cikcak kisi yol bisikleti almaz o yuzden yoldan mtbye gecen yok eheueheu :D

Lüleburgaz'dan gönderildi

Scudo
Bende mosso var bi gün param olursa mtb ye geçicem böyle bişey yok ya asfalttan çıkmaya korkuyom
Afedersiniz en ufak pürüzü kıçında hissediyon
Kaldırımdan yola atlayamıyon
Keşke mtb alaydım diyom
Yol ve şehir bisikletleri çok nazlı :snzdglsn:

Ben mtb kullanıyorum,sonra katlanır aldım(kızım için btwin) şimdi de 2. el yol bisikleti(restore etmek için).Duruma göre hangisi ihtiyaç olursa onu kullanacağım.

@mariokaldato
hocam öyle bir projeyi siz yaparsınız kesinlikle. biskletleri diz getiren adamsınız.

pinokyo dan sonra bmx çıktı. ben ilkokul son ya da hazırlıkta falan olmalıyım bmx çıktığında. para pul olmadığından ortası kırılan pinokyo ya kaynak yaptık ama olmadı ve ben 4 yıl bisikletsiz kaldım. lisede fen lisesi okuyoruz ineklik paçalarımızdan akıyor ama aklımız bisiklette. o zamanlar alınabilecek bisiklet yarış bisikleti. mtb daha çıkmamış, ya da çıkmış benim haberim yok. valide ve pederin tek çocuğuyum ve bana hız yaparsın diye yarış bisikleti almıyorlar. mtb leri gösterdim lise 1 de. lise 2 de anca ikna oldular. kalın tekerli hız yapmaz diye. o zamanlar izmirde yollar aynı şimdiki gibi. böbrek taşı olanın taşını döker öyle çakur çukur bildiğiniz gibi. neyse alış o alış. yani benim mtb olsun yol olsun diye bir şımarıklığım olamadı ama bir bisiklet olsun da anam babamın içi rahat olsun diye başladık mtb ye. ama bendeki tutuculuktan olsa gerek 22 yıl inatla mtb bindim. şimdi flat bar yol kullanıyorum 3 yıla yaklaştı. çok ender azıcık dağa bayıra vurayım istiyorum o nedenle bir tane 28" cross bisiklet ister gibiyim ama yol bisikletinin hafifliği hızı ve rahatlığı ile mtb kıyaslanmaz. geri dönmek istemem ama çooook uygun fiyata bir tane bulursam ve kısmet ise alırım. ve muhtemelen binmeden de satarım

@mehmetlevent
Guzel dusuncelerin icin tesekkur ederim dostum. Ama sanirim bisikletleri dize getirmekten ziyade ben 1987 yilinda aldigim sehir bisikletinin konforunu ve hizini cok ozlemistim ( beldesan yada bisan cobra olmali , 28 jant 3 vitesli bagajlli metalik yesili idi ) ilk ve tek restorasyonumda o tadi konforu ve hizi yakaladim cok sukur.
2016_09_27_15_28_48.jpeg

Sorunun cevabı çünkü herkes ilk mtb(allmountain) ile başlar.Bindikce bisikletçilik kafasında şekillenir. Kimisi imkan varsa down hille kayar kimisi yol bisikletine. Maddi imkanı olan kimse mtb de uzun sure kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben de şu ana kadar toplam 4 bisiklet kullandım.
İlki ikinci el mtb.
İkincisi şehir bisikleti.(sabit maşa)
Üçüncüsü konforlu şehir bisikleti
Sonuncusu Mtb.

Ancak aldığım iki şehir bisikletiyle de kışın kaydığım için ve bir keresinde fren turmayıp arabanın altına gireyazdığım içi mtb lastiği takmıştım.
Şehir bisikletlerini bir şekilde mtb ye çevirmiş oldum.:)
Özetle
1 no mtb yle başladı
2 ve 3 no mecburen mtb ye dönüştü.
4 no mtb..:)

Bu arada şehir bisikletlerine mtb takınca lastik ile çamurluk arası mesafeyi yükseltmek için bayaa uğraşmıştım.
Çünkü arası dar taş giriyor..çamur giriyor vs.vs.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yollarımızın hali meydanda, şehir dışı rotalarında sathi kaplama yollarda MTB'nin rakibi yok ancak bas bas gitmiyor anam, rampalarda biri arkandan asılıyor sanki. Yapmadım ama yapacağım 2.2 lastikleri bir ölçü veya 1.5 yapıp yolla karışık kullanmayı düşünüyorum.
Ama yol bisikletinin kibarlığı inceliği hızı cazip olsa da bu yolllarda olmuyor.

@BİSKİLET
1.5 inç çok ince olur bence 1.65 ile 2 arası yormaz ve kolay kolay kaymaz.:)

• Beğen
Tepkiler: Biskilet
@BİSKİLET Bizede özel bisiklet için ayrılmış otobanda da dahil şehir içinde yollar olsa trafik ışıkları olsa bu işe çocuksu oyuncak gözüyle bakılmasa bizdede böyle olur :) Ha birde şu yüksek bisiklet fiyatları olmasa

@caylaksuren
Biz bir kaç fırın ekmek daha yemeliyiz. Bisikletli toplu ulaşım aracının önünde gidiyor kornaya bassaya o da onun hızına uyuyor.

Bu ülkede yol bisikleti yalan. Ülkede düzgün yol yok arkadaş. Asfaltta gitsen bile ne zaman çukur çıkacağı belli değil. En başta buradan kaybediyor zaten yol bisikleti. Yol bisikleti bana gelmez. Şuradan geçsem jant yamulur mu şuradan geçsem lastik patlar mı teker yamulur mu şuradan geçsem şurası kırılır mı diye düşünmekten bisikleti süremem. Ben öyle şeylere gelemem ne anladım arkadaş o zaman, istediğim gibi kaldırımıma merdivenime çıkıp inebilmeliyim ben :D Hiç düşünmeden rahatça her türlü zeminde dolaşabilmeliyim. Ve yol bisikleti yoldaki her türlü şeyi direkt olarak hissettiriyor ve bu da tüm konforu yok ediyor.

Onun haricinde yol bisikletlerinin çoğunun tasarımı hoşuma gitmiyor. İnce teker, narin tasarım vs. ne bileyim inanın albenili gelmiyor. MTB bisikletlerinin tasarımları çok hoş oluyor. Gerçi Ghost markasının tasarımlarına ayrı bir hayranlığım olduğundan adamların yol bisikletleri bile harika :D Keza yol bisikletlerinin tasarımı güzel olan iki üç marka daha var tabi.

Geri