Scudo Sports

MTB'den YOL pisletine geçen çok, neden tersi hiç yok?

19-20'li yaşlarımı Mercedes marka yarış bisikletiyle geçirdim. İnanılmaz hızlıydı, rüzgar gibi gidiyordu. Şuan dağ bisikleti kullanıyorum. Bunun maddi imkanla, spor yönüyle ilgisi yok.
Sigarayı bırakma şerefine bisikletimi değiştirdim yine dağ bisikleti aldım.
Yoldan çıkma özgürlüğünü hiçbir şeye değişmem. Yol bittiğinde devam edebilmek, kuş uçuşu rotalar çizebilmek, doğanın içine karışabilmek için dağ bisikleti sürüyorum.
Ama daha önemlisi şu, bisiklet sürün yeter :)

Scudo
@BerkEvren
Vay ilk defa bi mersedes sahibiyle karsilastim ya arkadasim hehe onu nerden almistin ve nasil bseydi acaba resmi var mi

@mariokaldato Resmi varsa aile albümlerinde vardır bi ara bakayım. O zamanlar filmli makineler vardı heryer jpeg değildi :)
Almancı bir komşumuz bineceksen al bunu yoksa hurdacıya vericez diyip verdiydi. Daha sonra güvenlikli sitenin kilitli bodrumundan çalındıydı. Teyyy tey ne günlerdi, alette ne aletti :)

Konu bulanmasın, şimdi dağ bisikletimle bir yerlere giriyoruz görse kudururdu o mercedes :)

@BerkEvren
Bende oyle bi mersedes kadroyu son anda hurdaya gitmekten kurtardm . su an en sevdigim makinamda o.zaten :)2016-11-03_16-02-54_HDR.jpg

Bende mtb den yol bısıkletıne gectım sebebı ıse ormandan cok yolda bınıyor olmam orman yoluna ayda 1 defa gırıyorsam gerı kalanını yolda suruyorum ama kesınlıkle yerlerı ayrıdır gozumde maddı durumum elverseydı mtb mı satmayacaktım :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Şehirde yol bisikletine her daim binersin, heryer yol.

MTB'de böyle bir şansın yok, organize olman lazım. Araziye gitmen lazım vs. Hafta sonu aktivitesi gibi duruyor daha çok.

Her ikisinin de yeri keyfi ayrı...

Haa ben şehirde MTB'ye binecem arkadaş diyorsan, o zaman sana birşey diyemeyeceğim ben de... :)

İmzam buna bir örnektir.

• Beğen
Uzun yolda tur bisikleti hayattır, mtb hamallık.
Dağda yol bisikleti maldır, mtb heyecandır.
Yarış bisikleti kız gibidir, gelin gibidir,azcık da nazlıdır.
Hepsinin yeri ayrıdır vesselam.

• Beğen
@mmehmedd bence bu tür sınıflandırmalara ve laflara hiç gerek yok.Bizim amacımız bisiklet kültürünü geliştirmek insanlara sevdirmek ilk önce kendi içimizde saygılı olmamız lazım evet yazılı kurallar var doğrudur yolda yol dağ da dağ bisikleti kullanılır fakat çoğu kişinin (ben de dahil olmak üzere) böyle bir bütçemiz yok o yüzden ben de bir yoldan mtb ye geçen birisiyim ve iyiki de geçmişim diyorum bu tercih ve tarz meselesi.Herkes istediği gibi bisiklete binsin ama yeter ki binsin...

• Beğen
@cyling35 Bence üstteki mesajda zaten kötü bir şey yok, yani kötü bir şey denmiş gibi cevaplamaya gerek yok.Denilenler aynen doğru çünkü.Yol bisikleti nazlıdır.Kullanmadıysanız bilemeyebilirsiniz.Dağ bisikletinden yol'a geçtim ben de ve ilk tepkim bisiklet sürmüyormuşum ben oldu.O süratı, atikliği anlayamazsınız :D tabii ben bunları dedim diye dışlamış mı oldum sizi? Ya da üstteki mesaj denildiği için bisikletleri gruplar'a mı ayırmış kötü manada? Yoo, tetiklenmeye gerek yok.Sadece bilinen gerçekleri söylüyoruz çünkü.

Urban ile bisiklete başladım 10 lu yaşlarda
MTB ile devam ettim 20 li yaşlarda
Urban ile tekrar başladım 35 öncesi
Road ile devam ettim 35 sonrası
MTB de alacağım bu gidişle 40 öncesi :D

@I am the Uptown R. dostum yazdıklarımı iyi okusaydın benim yol bisikletinden dağ bisikletine geçtiğimi anlardın ben yol bisikleti ile başladım sonradan tarzıma daha uygun olduğu için dağ bisikletine geçtim,sen yalnış anladın galiba benim anlatmak istediğim şey aslında senin düşüncenide destekleyen bişey yani isteyen istediğini tercih etsin diyorum.Konu daha fazla sapmadan yazdığımı tekrar okumanı öneririm :)

• Beğen
ben düz gidon yoldan tur bisikletine ondanda 29 mtb ye geçtim enson geçen hafta viaporttan şileye 6 saatte gidip geldim
ince lastik takıyorum tur bisikleti oluyor kalın lastik takıyorum mtb oluyor karlı iş bu 29 mtb

Bu mtb yol bisikleti muhabbeti telefonlardaki ios - android muhabbetine dönüyor :D
Kıyaslanmaz ki birbirinden çok farklı ihtiyaçlar meselesi bisikleti amaç olarak değil araç olarak kullandığımız zaman bu birbiriyle alakası olmayan ürünleride kıyaslamayı bırakacağız :)

koyacak yer bulursam yolda alıcam
kıyaslama yapmam hepside olmalı
hepsinin zevki ayrı
ben 12-13 tane bisiklet değiştirdim 26 mtb 29 mtb yol tur 20 katlanır 26 katlanır hepsini denedim hiç birine doyulmuyor

bana garaj lazım galiba

Geri