Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden bu kadar çok apaçi bisikleti satılıyor?

Scudo
Benden de bir soru neden insanlar kendi sahip olduklarının daha kötüsünü asagılarlar ... Herkesin kendine göre bir bütcesi var .. Kimse olaya profesyonelce yaklasmıyor ve ihtiyacına gore aliyor belki ilerde yeterli gelmez daha iyisini alırlar belki gücleri ona yetiyordur .. Bilmeden yargılamak bizim gibi bu ise gönül vermislere yakısmaz zevkler ve renkler de tartısılmaz .. Simdi ben buraya kendi bisikletimin resmini koyup neden ınsanlar böyle bir güzellilk varken gidip iki bin üc binliralık kötü bisiklet alıyor desem .. Ne kadar yakısık alırsa bu soruda o kadar yakısık almıs bence

Bisikletin tipine kılsan onu yaz. Kullanan insanlarla tanımlama. Toplumun bir kısmına hakaret etme

@yeahyaa

Bravo evet bu işte

Bu kardo tasarımına sahip bisiklet kullanan bir lise son sınıf arkadaşımız var, arkadaş grubumuzda. Çelik kadro ve boyuna hiç uygun değil. Ancak biz her tura çıktığımızda çağırıyoruz, o da sağolsun geliyor. Yokuş çıkarken biraz zorlanıyor ancak bisiklet sürmeye engel görmüyor çelik kadrosunu.
Herkesin 500 TL daha fazla verecek durumu yok ülkemizde malesef.

Bir de bu arkadaşlarımızın genel özelliklerinden biridir, rampada sağda solda gördüklerinde hırs yaparak yarışmaya, sollamaya kalkarlar. Konu ile alakalı olmamakla birlikte aklıma geldi.
Geçen bisikletçide oturuyoruz, bu arkadaşlardan biri geldi, lastiği yarılmış, yeni lastik almak istiyor, fiyat sordu, bisikletçi "15 lira" dedi (!)
Çocuk da 10 lirası olduğunu ve bu kadar verebileceğini söyledi. "Olmaz" dedi bisikletçi. Ben üzüldüm, dedim ki, "alsın üzerini ben vereyim"
"Boşver abi" dedi. "Alıştırma bunları, sonra kapıdan ayrılmıyorlar"
Bu arkadaşlarımızın cidden parası yok. Olsa zaten kaliteli bisiklet değil, motor alırlar, emin olabilirsiniz.

Bu milletimizedeki amörtisor sevdasını anlayamıyorum arkadaş.
İşin parasında değilim ona bakılırsa bende salcano Excel kullanıyorum 300 tl sıfırı süspansiyonuda yok mis gibi gidiyor bisiklet

@kafnun

Hocam yazdığınıza ek olarak şunları söyleyebilirim. Bir kere bütçe meselesi. Bu tarz bisikletler 100 TL'ye bile bulunabiliyor. E kimse de durup dururken kalkıp 600-700 lira vermez. Görünümü de iyi oluyor(!) İnsanlarda direkt olarak bu bisikletlere yöneliyorlar. Kaç kişi bilir ki arka amortisörün yorucu bir parça olduğunu.

Asıl sorun alandan ziyade üretende. O amortisörü araya sıkıştırmadan bisiklet üretmek gerçekten daha mı fazla maliyetli anlamış değilim.

Son olarak bu ful süspansiyon market bisikletlerini satarken yanında en azından 1 tllik dikiş makinesi yağı vermeliler:)
1 ay geçmeden eski divanlar gibi heryerinden tahammül edilmesi zor gıcırtı sesleri geliyor.Yanından geçerken insanın tüyleri diken oluyor resmen:D
Şöyle uygun bir kilitli poşetle gidona promosyon niyetine asılsa fena olmaz hani :D

Ben de bisiklete 3bin 4 bin verenlere kilim bro ne yapicaz
Benim o parayi verecek butcem var ama vermem
Kafama silah dayamalari lazim bi bisiklete o kadar para vermem icin
Pro sporcu degilse gereksiz benim icin
Kendi fikrim
O paralari alip kullananlarda umrumda degil
:)

koca koca adamsın atilla abi yakışıyomu troll'e alıyosunuz çocuğu :DDD çok güldüm abi ya

Fotoğraftaki gibi tuhaf hareketler sergilemedikleri sürece sıkıntı yok bence

Dosyalar

• _20160525_162228.JPG
    _20160525_162228.JPG
    45,4 KB · Okunma: 99
Başka Bir açıdan bakmak gerekirse "market bisikleti" dediğiniz bisikletlermi ucuz yoksa gerçekten bir araba parası verilen bisikletlermi gerçekten pahallı??

demek isatediğim arz talep dengesi yüzünden ucuz bisikletler satılıyor tamam ama sırf markası ve gösteriş deliliğimiz yüzünden bazı bisikletler değerini haketsede çoğu bisiklet malına göre uçuk pahallı değillmidir.

kendimden örnek verecek olursam ben bisiklete spor amaçlı binmeye başladım işin içine girdikçe hafiflik ve bisiklet kompenentlerinin markalarına önem verildiğini gördüm. bende bu akıma kapıldım nedense ilk günler güzelce yorulup terliyordum iyide zayıfladım ve bisikletimi yükseltmeye başladım şimdi ööle bir duruma geldiki bisiklet kendi gidecek nerdeyse hani ben spor yapıcaktım ne terliyorum ne yoruluyorum

Bisikleti Alma amaçlarımız dışında değerlendirdiğimiz sürece Kimilerine ucuz bisiklet kimilerine pahallı bisiklet saçma gelecektir. Çünkü Bu fiyat farklarının Oluşmasına Biz tüketiciler Zemin oluşturuyoruz bence.

İstese karbon yol bisikleti alabilecek olan abim süpermarketten aldığı çift amortisörlü, vites setinin tamamı çin malı bir bisikleti kullanıyor. Çok memnun ve değiştirmeyi düşünmüyor. Günde en fazla 15 dk biniyor, markete fırına camiye gidiyor. Onun ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. Ne oldu, bu sınıf bir bisiklet kullanıyor diye "kültürsüz" mü oldu? "Bilinçsiz" mi oldu? Herkes bisiklete binmeyi sevmek zorunda değil, herkes bisiklete bindimi saatlerce binmek zorunda da değil. Bisiklete binmek illa ki uzun yol yapmak, bilmem kaç ortalama tutturmaktan ibaret değil. Adam görüntüsünü beğenir alır, 2 pedal çevirir mutlu olur. Koyar kenara arada sırada biner. Bu kadar büyütmeyelim şu bisiklet denen şeyi. 2 lastik bi demir işte, hepimiz gibi bu da çürüyüp gidecek toprağa karışacak bir gün. İsteyen istediğini alır biner. Zevkler renkler farklıdır senin sevdiğini herkes sevecek sevmediğini herkes sevmeyecek diye birşey yok.

daha önce bisiklete binmeyen birisi gidip direkt 1000lira üzeri ödeme yapmak istemiyor..
ucuz basit birşey alayım diyor alıyor.. zaten buraya kadar sorun yok.

pedal çevirdikçe bu olay hoşuna gitmeye başlıyor..
keyif aldıkça neden daha iyisini almayayım diye düşünmeye başlıyor..
sonra da imkanlar dahilinde iyi bir bisiklete geçiyor.

yani ilk adım olarak bu bisikletler gerekli.. çocukken bana da acayip güzel görünüyordu kalın lastikler çift süspansiyonlar :D

@Karaduman kesinlikle katılıyorum. Düz kadro koyup satsalar herkes için daha iyi olur.

Bundan 7-8 sene önce colnago carbon yol bisikletine 5000 $ para verip hiç binmeyen karşısında rakı balık yapan adam biliyorum ben. Oturup bisikleti seyredip bundan zevk alıyordu.

Kimi tabloya bakar kimi bisiklete zevk ve ihtiyaç meselesi herşey

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
Konu sahibi kişinin insanları aşağılamak/rencide etmek olduğunu sanmıyorum ama bunuda paylaşmadan durmakda istemiyorum :)
http://24.media.tumblr.com/f8e42e53bca00ae200452cf80828de14/tumblr_mz1aiq7ZT51sxwpgzo2_500.gif

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geri