Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden bu kadar çok apaçi bisikleti satılıyor?

Şimdi görüntüsünü beğenmesemde 2002 yılında çift amortisörlü alıp kullanmıştım uzun süre. O zamanlar ben de diğer bisikletler için bunlara niye binerler amortisörü falan yokki diyordum. Ben de apaçiydim.

Scudo
Bende vardı bundan zıpkamaktan gidemiyorum. ☺

@sercansekkin
Benimde olacak bisikletim ucuz. Böyle amörtisörlü değil ama genelleme yapmayın. Ben kask,eldiven aldığımdan ucuz bisiklet alacağım.

@YigitOzturk ben orada ne yazdığımı anlatamadım sanırım. Çünkü ben senin yazdığın yorumdan bir şey anlayamadım ve kendime pay çıkaramadım :) Ben o senin alıntıladığın yorumda dedim ki, nice gençler var bisikletle trafiğin çok hızlı ve tehlikeli aktığı otoyol bağlantı yoluna kasksız, eldivensiz tedbirsiz leylek gibi çıkıyorlar. Başlarına Allah korusun bi kaza gelse hem sürücünün başını hem de kendi sevdiklerinin başını yakacaklar. Benim demek istediğim buydu. Genelleme yapmak ya da rencide etme incitme gibi bir niyetim yoktu zerre kadar... :)

apaçi bisikletinin tanımı nedir bi görsel ekleseniz ?

https://thornews.files.wordpress.com/2012/06/dbs-apache.jpg
bu mu ?

Sorun alanlarda değil, üretenlerde. Bizde fonksiyona bakılmaz görüntüye bakılır. Örneğin bir çocuk önce anne babasını örnek alır, sonra öğretmenlerini sonra da çevresini. Bugün örneğin ben arabama fonksiyonu olmayan hiçbir şeyi takmam kaldı ki üzerindeki model yazılarına kadar söktüm. Aracım Peugeot 406. Hiçbir yazı, süs ekstra lamba ne içinde ne dışında. Adam gidiyor aracına çift egzost görünsün diye egzost ucunun arkasını ezdiriyor alttan tampona vidalatıyor. Tamam spor görüntü. 1 ay sonra çalışan egzostun içi siyah diğeri pırıl pırıl. Haa bu adam şekilci diyorlar en azından ben öyle diyorum.
İnsanların örnek aldıkları insanlar iyi, doğru, bilgili, düzgün olursa kendileri de büyük ihtimal iyi olur.
Şimdi ticari olarak Bianchi bile zamanında Bianchi iken bunlardan üretmiş satmış fakat toplumu yönlendiren insanlar bilinçli olsalardı bu tip ürünleri zaten sunmazlardı yada sunulsa bile sınırlı satış olurdu. Üreten iş yapsın değil havalı olsun satılsın diyor. Bir faydası var bunu kullanan çocuklar daha güçleniyor haliyle ama öncelikli olan zeka değil kaba kuvvet olan bir toplumda zaten düşünüp bunu almamalıyım diyecek adam yok.
Bir diğer konu da insanların bir kısmının kendilerini topluma kabul ettirmek için sahip oldukları eşyaları kullanma ihtiyacı duymaları. Adamın üzeri dökülüyor, telefonuna kontör alamıyor ama şakk diye 2-3 bin TL lik telefon çıkartıyor, alengirli müzik setleri vardı her tarafında ışık yanan eskiden. Sharp felan bile bunlardan üretmişti düşünün artık ticari zorlamayı koskoca firma mal satabilmek için bunu yapmayı göze almış kendisini YUMATU yerine koymuş. Bisiklette de ne kadar alengirli o kadar dikkat çeker. Sade ama kaliteli bisikleti siz, ben, o fark ederiz ne güzel deriz ama herkes göremez. Ben yıllar önce eve sebze birşeyler almak için pazar yerine bisiklette gittim. Altımda o zamanın çok düzgün yol bisikleti 2000 li yılların başı. Pazarcı sordu bu ne kadar diye yanlış olmasın 1500 TL gibi yani 1.5 milyar gibi fiyatı vardı ve şimdiki gib 3-5 bin TL lik bisikleti alan zaten ortada görülmüyor pro spor faaliyetinde. Adam bana 2000-2500 e Toros alırım buna bu para verilmez dedi. Herkes kendi bakış açısı ve ihtiyaçlarına göre o pazarcıda olduğu gibi baksa sorun yok. Örneğin dayım başta da bahsettim Spor Bilimleri Okulunun dekanı, bir gün cep telefonu sohbeti yapıyoruz benim telefon da eski ama işimi görüyordu (kırık dökük değil ama) bizim dedi okulda sekreter kızın telefonu benimkinden pahalı dedi, paralı ve makam sahibi insanlar pek umursamazken o sekreter kız maaşı kadar telefon alıp kullanıyor. Taa o zamanlardan beridir gözlerim. Bisiklette de öyle mesela gereksiz yere pahalı bisiklet alanlar var neden ben farklıyım ben zenginim, ben şuyum buyum beni de dikkate alın mesajı veriyorlar (tabi herkesi kastetmiyorum üstünüze alınmayın). sonuç olarak talep var arz var ama talebi yaratan arz edilen ürün oluyor böyle. İnsanların bilinç ve eğitim seviyesi yükselmedikçe (yine herkesi kastetmiyorum) bu tip bisikletler bilinçsiz tercih sebebi ile var olmaya birçok benzer absürd ürün gibi devam edecekler. Yine de üreticiler keşke onlar da düzgün olsa da bunlardan az üretseler.
Amerikan Başkanı bilgisayarı sadece kullanmayın programlayın diyor, bizim eski bakan bilgisayar işi ile çok uğraşmayın kafayı sıyırırsınız diyor.

@trabzonlu ozan
oooo full amörtisörsüz, bu yeni bi tarz galiba ?

@Kaang96
paylaşım için teşekkürler, yüreğine emeğine sağlık, ben gidip bisikleti biraz basayım da dolaşayım.
get low... yo...

Geçen sene Salcano Hector aldım.Haziran ayının başıydı aldığımda.Öğrenciyim ve cebimdeki bütün parayı verdim.Kullanma amacım işten eve, yakın yerlere gitmekti.Biryerlere gittiğimde kilitlediğim yerde dikkat çeksin istemedim belkide.Ben de mi apaçi sayılırım?

• Beğen
Tepkiler: İbrahim YÜCEDAĞ
Tipi gerçekten kıl ve üç belli ay içinde çöplüğe dönüyor.Çevreyede büyük zararları var.Konuyu açan arkadaşta bu konuya değişmeye çalışmış anladığım kadarıyla.Aynı paralara çok daha iyi ve uzun ömürlü bisikletler var.İstenilen paralar o bisikletler için çok fazla.

@Sercan Sözer
hayır sayılmazsınız, ben de bu apaçi bisikletçiliği tarzına yeniyim ama bazı olmazsa olmazlar var her tür bisikletçilik de olduğu gibi, anladığım kadarıyla aktarmaya çalışayım, görselleri siz aratırsınız.
*öncelikle jant tellerinizi şekilli parçalar (kuyruklu yıldız) ya da ses çıkaran boncuklarla jant telinizi tamamen kaplıyorsunuz, sanırım bunu aerodinami için yapıyolar daha çok, ama yan rüzgarlar hesaba katılmalı
*maşaya entegre edebileceğiniz bi pompa ve havalı klakson
*gözlerinde led ışık olan scream ya da herhangi bi kurukafa maskesi
*duruşunuzu anlatan muhtelif stickerlar aynı zamanda kadronuzu çizilmelere karşı korurken bisikleti inceleyenler üzerinde sosyal mesajlar verebilir
*bisikletinizi yükseltirken de geleneksel yaklaşımın aksine ağırlığı yükseltmeniz yerinde olacaktır, takabileceğiniz kadar ayaklık ve ışık takmakla başlayabilirsiniz, ses sistemi de biraz ağırlık yapar zaten, bu sayede bisiklet kilitsiz de olsa sizden başkası öyle kolay kolay binip gidemeyecek.
* 2 tane anten
*anten üzerine bayrak ve flamalar
sürüş tarzı olarak da fazla hız yapmanıza efor sarfetmenize gerek yok, zaten ses sistemini de taktığınızda bisiklet yetrerli ağırlığa ulaştığından o bile büyük efor. daha agresif bi sürüş stiline geçebilirsiniz, bisiklet yolunda karşıdan gelenlerin üzerine kırmak ya da karşılarında ön kaldırmak suretiyle farkınız ortaya koyabilirsiniz

çok meşakkatli iş

arkadaşlar ben bide yol bisikletinden geçtim haliyle eksiklerim var, (pompa, klakson, hoparlö) elnizde varsa talibim

işte benim kıratım, adını love koydum

http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/120420061842-gupta-injured-bicyclists-call-for-action-00032019-story-top.jpg

ses sistemini gidona takıcam ki, böyle karşıya karşıya cuppa cuppa, mdfsini yaptım bile

bu akımı başatan köklü bi italyan bisiklet firması olan intense miş (link)

yine koleksiyonerler için bi klasik değerinde olan türün atası denebilecek bi modelle görsel şova devam ediyoruz
http://forums.mtbr.com/attachments/general-discussion/46750d1104293550-sexiest-bike-ugly-bike.jpg

• Beğen
Tepkiler: Aldora Road Team
@poet
Apaçi ne demek?
Cahil kalmama ma adına önce onu öğrenmek lazım ki kamil dutuma düşmemek için.

(link)

Dötündki kılı ağda yatırıp,çıtkırıldım nejla gibi manikür,pedikür yaptıran metroseksüel garibim işe gitmek için en ucuz bisiklet alınca aklınca makara yapılacak birileri mi oluyor..cok komik...yavvv.

Ne kadar rahat yazmışsınız "500 daha verse daha hafifi alabilir vs" arkadaşlar kimin cebinde ne kadar para var, nasıl bir alım gücüne sahip bilginiz var mı? Facebook gruplarında 70 tl'ye bisikletini satabilmek için takla atan çocuklar görüyorum. Yanlış anlaşılmasın küçümsemiyorum sadece insanların kaç paralarla neler yapmaya çalıştığını anlatmaya çalışıyorum. 1 Tane kıçı kırık tavuklu salata yemeğine ve kolaya 40 lira verdiğimi de bilirim, ay sonunda parasızlıkta 3 gün önce bir yere bıraktığım 5 lirayı saatlerce aradığımı da. Bu bisikletler gerçekten ucuz ve maddi gücü olmayanlar için tabi ki cezbedici. Herkes sizin benim gibi bisiklete sevdalı olmak zorunda değil. Herkes bisiklete 3-4-5-6-10bin vs gibi paraları verecek heveste veya maddi güçte olmak zorunda değil. Bu nedenle lütfen insanların şevkini kıracak yorumlardan kaçının. Ha varsa hediye etmek istediğiniz paranız veya bisikletiniz, o zaman çekin "apaçi" bisikletine binenleri, cebine parasını koyun veya altına güzel "apaçi" olmayan bisikleti verin binsin.

• Beğen
Tepkiler: YigitOzturk
Geri