Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Sehirde mtb ile gezen adam prag'da, new york'da, londra'da, kopenhag'da yasiyor olsa elestirelim, hatta dövelim :)

Ama bizim sehirlerimizin, yollarimizin ne oldugu ortada be aga, az gelismis bir 3. dunya ulkesinin altyapisi bozuk, yuksek nufuslu koyleri bizim sehirlerimiz.
Yollarda cukurlar, cam kiriklari, kasisler, calismalar vs vs...

Scudo
@Sadettin Z. Cyclocrosslar nedense diğer gruplara göre çok daha pahalı ücretlere satılıyor. Sırf bu yüzden cyclocrosslardan erken vazgeçtim. Şimdi sen öyle diyince kanıma girdin yine be abi.:) Gönlümden bi cross geçiyo ama çok pahalı işte :uzgnm:

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr
@55HBD
Sen al bir city bike kardesim!
Genelde ise guce gidip sehirde binecekmissin, senede 2-3 hafta araziye cikacakmissin...
Arazi agir derken saatte 30-40 km hizla tank gibi kayalarin cukurlarin icinde gidip, 50 cm den yuksek noktalardan ucarak gecmeyeceksen o bisiklet seni her turlu goturur arazide de ;)
'kalin lastik takarim koyde' diyorsan cekisini tutunmasini rahatlatirsin. Frenlerin iyi ise cokta sorun yasamazsin. O kadro extreme kullanmadigin surece tasir seni her turlu.
1990 teknolojisi ile uretilmis Bianchi meta-pro ile yaptim cunku arazi suruslerini ben yillarca. Cromolly kadro, noname jantlar, kenda lastikler, cantilever frenler, duz masa, suntour gobek ve aynakol, tourney vitesler vb...
Ha paran var yerin varsa, zaten uzun uzun yazmis herkes ve dogru noktalara deginmisler.
Amac bisiklete binmekse ve ekonomik modellerse soz konusu, guvenilir bilinir bir marka al, tamir bakım becerini bilgini arttir, bas pedala gitsin :)

Mesela marka savaslarida vardir. Bazilari icin '... marka yaramaz' der herkes.
Dogrudur...
Gurkan Genc icin ozel model urettirmistir yaramaz denen markalardan biri ve 'ozel uretim farkli ama' denecektir. O da dogrudur. Ama bu markanin Gurkan Genc'e verdigi bisiklet ne kosullarda 3 yil dayanmıs. Ayrica dunya turuna herkesin aksine 26 inc MTB ile cikmistir. Detayini bu linkten okuyabilirsiniz:
(link)

Neyse amac reklam degil! Eli yuzu duzgun bir bisiklet sizi her yere goturur. Yeterki siz kendinizin ve bisikletinizin limitini bilin :) Anlattiklariniza gorede bence size butcenizin elverdigi en duzgun city bike ideal secenek olacaktir.

Hepimiz ayakkabi giyiyoruz. Ben bir spor ayakkabi ile isede gidiyorum, sporda yapiyorum, haftasonu gezmeside. Yagmur varsa bot giyiyorum onunla bisikletede biniyorum gerekiyorsa.
Sanki ayakkabimizi, giysimizi her kosula uygun dort dortluk kusaniyor, gardrobumuzu dolduruyoruz seceneklerlede, bisiklete gelince is deliler gibi kafa patlatip mizmizlaniyor, adeta alamamak icin bahaneler uretiyoruz :)

Once 1 bisiklet alinip binilsin, fiyat - performans - amac icin kisiye en uygunu olsun mumkunse, sonrasi gelir zamanla zaten ;)Geciktirmeyin! Alin bir bisiklet ve sadece binin :)

@55HBD

Köyde ve şehirde kullanım için Sedona 321 modeli çok uygun. Seirkeci'de Aslı bisiklette hâlâ satılıyor. Gidip bir bakın. Benzer konseptte başka markalrdan da bulunabilir. Aslında mesele daha çok jant ve lastikle ilgili.

Teşekkürler yorumlarınız için. Aldığım tavsiyeler neticesinde muhtemelen karbon maşalı iyi bir fitness bike alıcam. Köydeki sürüşlerim için de artık bi 2-3 yıl içinde mtb alırım inşallah. Arazi isteğimi bir süre erteledim. Başka türlü çıkamicam bu işin içinden yoksa. Tek bisikletle iki tarafı halletmek yatmadı kafama. İçim rahat etmedi yani. bi cyclocross geçiyodu gönlümde ama pahalı onun kalitelisi de...

peki yarış bisikletini şehir içinde kullanmak ne derece mantıklı ? ıslak asfaltta kayıp düşmek bu türde daha kolay değil mi ? öte yandan dağ bisikletlerininde dişli lastik yapısı yol tutuşunu azaltacaktır diye düşünüyorum. sizler bu konuda ne düşünüyosunuz. şehir içinde düz gidon şehir bisikleti kullanmak mı mantıklı olanı ?

İnce lastik takmadıkları sürece kullansınlar. Mtb ince lastikli gördüm mü gıcık oluyorum. Bende agrasif kullandığım için şehir içinde mtb kullanmayı seviyorum. Yol bisikletine bindiğimde "çukur var mı?", "yol bozuk mu?" diye yolu taramaktan sürdüğüm bisikletten keyif almıyorum. Ayrıca yüksek hızlara çıkıldığında ince lastik hiç güven vermiyor. Mtb benim için kesinlikle heryerde kullanılacak bisiklet. Hatta freeride/enduro almak gibi bir düşüncem var. Alayımda herkes görür bol bol şehirde mtb nasıl sürülüyor. Kim ne istiyorsa onu sürsün kardeşim eleştirmeyi bırakın milleti. Sen roadbike sür ben mtb süreyim. Sen o bisikletin hakkını veremedikten sonra ben seni mtb ile kıçında kovalarım. Bozulur bisikleti atarsın zaten!

mtb söylenenlerin aksine ş.içinde yorucu olmuyor mu

@enqinHLC öyleyse enduro yada fat bike almak lazım

@DKN

Fat bike henüz tecrübe etmediğim fakat kullanmayı istediğim bir bisiklet türü. Denk gelip tecrübe edersem çok eğleneceğimi ve sahip olmayı isteyeceğimi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: DKN
@DKN

Yarış bisikletini şehirde kullanmak biraz da kullanacağın şehre bağlı. Şehrin yollarına falan. Asfaltın olduğu her yerde kullanılır yol bisikleti ama düzgün bi asfalt değilse konfor bakımından biraz ödün vermiş olursun. Bunun mazgalları ve çukurları var tabi. Ben şahsen şehir içi kullanıcılarına yol bisikleti önermiyorum. Lastiklerin çok ince olmasından dolayı diğer türlere göre yol tutuşunda zayıf. Islak zeminlerde bu daha da risk oluyor. Ama kesinlikle sürülmeyecek derecede değil tabi. Jant ve lastik seçiminle bu konfor ve yol tutuşu eksikliğini kısmen kapatabiliyorsun. Ben arkadaşımın yol bisikletini denedim. Çok ayrı bi dünya. Harika bişey. Uçuyorsun adeta. Yüzünde bir gülümseme falan. Ama yolları ve trafiği düzgün olmayan bir şehirde bu zevki tadacak fırsatın olmuyor. Sorunlarla baş etme derdine düşüyorsun. Şehir içi kullanıcıları kesinlikle şehir bisikleti tercih etmeli bence.

• Beğen
Tepkiler: DKN
@Sadettin Z. gerçekten harika video... Çok etkilendim. Soruya cevap mı, cevaba soru mu? Yoksa bu bir çelişki mi? gibi oldu :)

@Sadettin Z.
izledigim videolarin en iyilerinden diyebilirim;)

Yaklaşık 2 sene canandolenin şehir bisikletini aktif olarak kullandım,yeri geldi ormana da girdim. Sürüş konforu lastik inceliği ve sürüş pozisyonu bakımında çok rahat bir bisikletti. Ancak istanbul yollarında yeri geldi çok zorlandım. Asfaltta hızla giderken önünüze çıkan bir çukur veya kaldırımda giderken kaldırım sonunda durup bisikleri elinize alıp indirmeler açıkcası acaba bir mtb alsammı diye çok düşündürüyordu. Bir arkadaşımın mtb sini kullanma fırsatım oldu istanbul içinde. Gerçekten sürül pozisyonu ve konforu şehir bisikletine göre daha sert olsada tekerleklerinin kalın olmasından kaynaklanan çukurlardaki konforu da o derece güzeldi. Açıkcası şimdi bir mtb almayı planlıyorum

Ben bisikletimi daha almadan bu foruma üye oldum. Çünkü bisikletimi alınca onu sadece "binmek" için değil "hayatımda bir yeri" olsun diye almak istiyorum. Tekeriyle vitesiyle temizliğiyle sorunlarıyla ben ilgilneyim diye de önceden kayıt oldum bu foruma. Ve tabiki de daha da fazla şey öğrenmek için.
Ben bisikletimle turlara gideceğim. Ankaradayım. Beynam ormanına eymir gölüne soğuksu milli parkına kurt boğazına mogana...
Yol bisikletlerine hastayım. Onun o mühebdisliği şekli duruşu asilliği var gözümde. Ama;...
Soğuksuda kozalakların arasında süspansiyonun o yaylanmasını hissetmek teker tıkırtısından haz almak istiyorum.
Şehirde kullanırken kaçamak yapmak herkes gibi değil de merdivenden atlamak istiyorum.
O kıvrımlı gidonun harika duruşu yerine ben düz gidona ellerimle sarılmak ve de genişçe kontrol etmek istiyorum.
En önemlisi de serbest olmak istiyorum.

Rüzgar hızla giderken saçlarımı tarayabilir. Bu haz bambaşkadır kabul ediyorum ama; ben doğa adamıyım be kardeşim! Doğadan geldim doğaya gideceğim be kardeşim!

Sorunun cevabını değil de kendi görüşlerimi duygularımı dedim.
Upuuuzuuun bir konu ve de ucu açık bir konu.

Bisiklet bisiklettir isterse altından isterse çamurdan, senin arkadaşın olmadıkça önemi kalır ki yolların? Tüm MTB severlere sesleniyorum. Ben asfaltta giden- dağda giden-su da giden-hava da giden- merdivenden atlayan-taşlarla popomu acıtan MTB seviyorum!

aşırı kondisyon sağlamak için olabilirmi acaba buda bi fikir

Merhaba arkadaşlar ben uzun süredir bisiklet kullanmıyorum ve 1000 lira bütçem var. Aklımda ise 2 model var ve kararsızlık yaşıyorum. Bunlar salcano astro ve city fun. Zeytinburnu'nda oturuyorum ve bisikleti genel olarak zeytinburnu-bakırköy ve zeytinburnu-sultanahmet arası kullanmayı düşünüyorum. Bu mesafedeki yollar malum bazen ara sokaklara girmek gerekecek bazen kaldırıma çıkmam gerekecek. Bu koşullar göz önüne alındığında hangi modeli tercih etmem en mantıklısı olur?

Çünkü dağ gibi şehrimiz var. Çukurlar mı desek, asfalttan yarım karış tüksek logar kapaklarımı desek işte dağ gibi şehirde yaşıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
Geri