Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Çocukken hatırladığım, Dağ Bisikleti olanların havası bile farklıydı be :asik:

Scudo
Öncelikle merhaba forumda yeniyim ve ilk mesajım;
Kişisel kanaatimce dağ bisikleti (mtb) ülkemizde hem görüntüsü hemde mevcut yollar için sağlamlığı ile en çok satan bisiklet modeli
ancak her bisiklet aynı olmadığı gibi mtb'lerde kendi arasında tasarım,donanım,ağırlık,marka gibi bir çok faktörden dolayı aslında aynı değiller.
Nispeten diğer bisiklet çeşitlerine göre piyasa belirleyici role sahipler ve bende bir mtb kullanıcısı olarak içinde dağ bisikleti yazmasına rağmen hem
yol tutuşu hem engebeli yollardaki performansı ve hemde kişiselleştirilmesi bakımından gayet memnunum.Yaşadığınız şehir tabir-i caizse kaymak gibi asfalt
değilse ve yukarıda belirttiğim üstün özelliklere sahip bir mtb ye sahipseniz her türlü yol ve hava koşulunda gayette memnun kalır diğer çeşitlere yönelmezsiniz derim.

• Beğen
Tepkiler: Metro ve Hofaydin
Benim için bu sorunun tek ve basit bir cevabı var.

Dağ bisikleti geometrisini seviyorum. Bu geometri üzerinde pedal basmak keyif veriyor.

Biride Yazmamıs ki Ne Zaman Bisiklet Dükkanlarında Mtb"deh Çok Sehir Yada Yol Bisikleti Olacak O Zaman Millet Sehirde Mtb Bisiklet Sürmeyi Bırakacak Diye.
Türkiyede Mercedes diğer Rakiplerine Göre Neden Az Satıyor Çünkü Vergi Ve Her İl İlçede Yeterince Servisinin Olmayısından.Suan İnternette Satılan Yol Bisikletlerine Bakın Adam Akıllı Modeller Mtb Bisikletlerden Pahalı ve Ortalama Gideri Olan Bir Yol Bisikleti Her Mağazada Yoktur..Satılsın diye en kıytırık modeller vardır..
Şimdi Mercedesten Aşırı Lüks Araçlar İçin Alınan Vergiyi kaldırır ve Servis Sayısını Artırırsak Ne Olur Fıat Tofaş İtalyaya Renault Fransaya Gider.Mantık Bu.Öyle Düsünüyorum..

Benim oncelikli amacim dag da ormanda kullanmak oldugu için mtb aldim ancak sehir icindede azimsanmayacak yol kat ediyorum sirf sehir de kullanmak icin yol bisikleti almak yerine (ki mtb nin yanina alabilecek guc varsa cok daha guzel olur) 29" bir mtb aldim buna ek olarak da bir yol lastik.ekleyerek kitlemeli amortisörler ile asfalt da da verimli ve guzel bir surus sagladim ki tabiki bir yol bisikleti kadar olmasada her alandada isimi cok rahat gordu araziye ciktigim dada disli lastigi takarak o gun surmek istedigim kosullara gore ayarlama yapabilme rahat lığı sagladim.

Kaldırımlardan daha iyi atlamak için

@aknorl
Bende size çukurlara girip jant patlatmaktan bıktığımı söylerdim.

@Yusuf !!WOW!!
Her iki konuda da sebeplendirmeler aynı sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@gercek umurcan selamlar :) çıkarımıma göre düz maşası olan bütün markaların (trek, merida, Specialized, giant, sedona, Scott, hatta surly) bisikletleri üretilmemesi lazım. Gereksiz bence de dimi yani. Ne öyle sanki fakir bisikleti gibi ne amortisör var ne bişey. Verilen paraya yazık. Milleti kekliyorlar. Ayıp bu firmalara, özellikle 1600tl ye sadece kadrosu satılan surly lht modeli aşırı gereksiz. 410 kullanıcısı olarak sonuna kadar katılıyorum derrrmişim ;) :D
@Bango canımsın :)

@MBB
benim bu 410 yorumum yoğun olarak yanlış anlaşılıyor :D
yineliyorum; "Daha iyisi herhalde sedona 410 gibi amortisörsüz ve hatta gereksiz sayılabilecek hiçbir şeyin olmadığı bir bisikleti tercih etmek olabilir". Tartışmalarda gördüm ki ön amortisöre ve disk frene kimi kullanıcı gereksiz ağırlık olarak yaklaşıyor ve bu durumda düzgün yolda kullanılacaksa dağ bisikletinden daha iyi bir seçenek olabilir demek istedim. Ayrıca şair burada bayrağa sesleniyor ve sevgiliyi güle benzetiyor :koptum:

@gercek umurcan
Bende tecahüli Arif yaptıydım çaktırma :D açıklama bütün mesajı geri yutmam gerektiğini gösterdi sonuç olarak elleri sıktık eyvallah :) angaraya selam :tskler::)

Neden sehirde dag bisikleti kullaniyoruz?
Himmmmm...
Pislik olsun diye! :D
Neden koyde sehir bisikleti kullanan var?
Neden yol bisikleti ile akrobasi yapan, tekeri kalinlastirip geometrisi ile oynaninca 'cyclocroooss' diyerek tarlaya camura dogaya dalan var?

Biraz butce, biraz pazarin yonlendirmesi, biraz bilinc, biraz tercih meselesi.

Ben her bisikletin dogru ayar ve kullanici tecrubesi ile heryere gidecegini savunuyorum. Yeter ki gercekten noname ve kalitesiz olmasin! Nonameden kastim; bilinen veya bilinmeyen markalarin makyajlayip bisiklet diye sattigi, kaynak kalitesi, malzemesi ne oldugu belirsiz bisikletler.

Yoksa 'DAG BİSİKLETİ' adi ve makyaji ile satilip iki hoplamadan sonra sagi solu dagilacak bisikletlerde var ki pek cok sehir bisikleti o kosullarda 20'ye katlar onlari ;)

Neyi seviyorsaniz, butceniz neye yetiyorsa onu alin istediginiz yerde kullanin kardesim! Ben inadina MTB kullananlardanim :) İsede giderim, turada cikarim. Firsat bulunca daga bayira vurmak en keyif aldigim sey! Gelgelelim %70 yollardaysam %30 ancak arazideyimdir. Yinede MTB :) Seviyorum onun agresif halini, kaslı durusunu, yeri geldiginde turladigim arkadaslardan daha fazla beni yormasina ragmen utandirmadan basa cikmasini...
Hem eziyeti varsa da bana o eziyet. Keyif aliyorsam kime ne!

Kısacasi:
Neden sehirde dag bisikleti kullaniyoruz?
Pislik olsun diye! :D

dağ bisikletini asfaltda sürebilirsin ama yol bisikletini dağda süremezsin :D:D:D:D

@mete90 simdi patlatirlar bir chriss akrigg, danny mcasskill veya martyn ashton videosu extreme kosullarda yol bisikleti ile :D

Bir yol bisikleti sahibi olarak, eskisi kadar haksız bulmuyorum.

Çünkü maalesef ülkemizde yol bisikletini ancak ve ancak asfaltta kullanabiliyorsun, onda da apaçinin tekinin gelip sizi mefta etme olasılığı var.

Yok, ben sahilde, aralarda gezerim tozarım diyorsanız, o zaman da yol bisikletinin tepelerinde neler çektiğimi bir ben bilirim. Tangır tungur yollar, çukurlar, tümsekler, ikide bir bisikletin tepesinde kalkma, arnavut kaldırımlı veya çakıl betonlu yollarda böbrek taşı düşürme..

Hafif mi hafif.. E sahil yolunda amcası teyzesi bisiklet yolunda yürürken ne anladım ben o hafiflikten?

Alacağım bisiklete karar vereyim, şeytanın avukatlığını yaptığım bir yazı da asacağım; "şehiriçinde yol bisikleti gerçekten gerekli mi yoksa tasarım özelliklerinden dolayı yaptığımız yanlış bir seçim mi?" diye.

Ha dağ bisikleti de doğru mu, bence hala değil. Ama şehirde şehir bisikleti kullanılır mottosunun yılmaz savunucusu olmama az kaldı.

acikcasi onceleri ben de simdiki eski model scott mtb'yi satip yine mtb almak istiyordum. sirf sekli guzel diye hem de. ama sonra oturup adam akilli dusununce zaten sehir icinde surmek icin kendime niye eziyyet edeyim ki deyip fikrimi degistirdim. simdi sehir ve ya trekking bisiklet almak istiyorum ama karar veremiyorum :)

Geri