Scudo Sports

Neden tüm bisikletçiler Strava kullanmalıdır?

@OnurMetin ben sık sık 30-60 günlük premium promosyonları alıyorum daha hiç paralı almaım ama free sürümüde çok kullanışlı
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet 38
Scudo
@OnurMetin
kesinlikle...
Yıllık 159,99 lira çok pahalı.
5 milyon kişi tarafından indirilen bir uygulama neden sürümden kazanmayı düşünmez ki? En az 3 milyon da aktif kullanıcı vardır.
 
Strava kullanıyorum fakat bunu ülkemizde dikkate alacaklarını sanmıyorum.
 
bisikletimdeki sigma km saatini ikinci plana atan uygulama..

bazen km saatim ölçüm yapmıyor sıfırı gösteriyor hareket halindeyken.. umursamıyorum, nasıl olsa strava kayıtta diyorum :)
 
@Serkan Mıstınoğlu Yeni indirim kayıtlari taşıdı..Hocam harita indirebiliyormuyuz? Offline kullanilabilecek .
 
Strava daha ziyade aktivite kaydını ve istatistiğini amaçlayan bir uygulama. Rota planlama ve düzenleme imkânını da sağlıyor ama kullanıcıları senelerdir talep ettikleri hâlde bu rotaların sesli takibi özelliğini uygulamaya eklememekte direniyor. Peki kullanıcılar rotayı aktivite sırasında nasıl takip edecekler? Google Maps'te olduğu gibi, belli bir hedefe seyahat ederken sesli komutlarla yönlendirilmenin rahatlığını bu özellikten yararlananlar gayet iyi bilir. Bu yüzden ben hem Strava hem de Google Maps kullanıyorum, gideceğim rotayı Google Maps'te de planlayıp navigasyon amacıyla kullanıyor, kaydı ise Strava'ya yapıyor, sonra web sayfasında inceleyip düzenliyorum.

Strava'nın bir diğer dezavantajı da, özellikle yoldan çıkılan doğa gezilerinde patikaları ve kestirme yolları rota planlama sırasında otomatik tanımaması. Zira Strava otomatik tanımada OpenStreetMaps kullanıyor. Google Maps'te görünen ara sokaklar ve yan yolların çoğu bilhassa şehir merkezleri dışında OpenStreetMaps'te görünmüyor ve dolayısıyla Strava da rota çiziminde bunların kullanımına ancak Manual modda izin veriyor. Google Maps'te ise rota çizimini daha ayrıntılı yapabiliyor ve dolayısıyla sesli takibini de sağlıyorsunuz.

Rota çiziminin mantığını şöyle kurabiliriz aslında: Standart haritalardan birini seçerek onun üzerinde ya uygulamanın yolları tanımasını sağlayarak ya da manual modda çizim yapmak. Google Maps haritaları OpenStreetMaps'ten daha ayrıntılı. Bu mantığa göre Google Maps uygulaması Strava'dan daha kolay ve ayrıntılı bir rota tasarımı imkânı sağlıyor. Manual modda çok ayrıntılı ve hassas bir rota planlamak içinse üçüncü bir isimle karşılaşıyoruz: WikiLoc. Onun dezavantajı ise hiçbir yolu otomatik tanımaması ve bütün çizimi kullanıcıya bırakması. Özellikle doğada, yüksek rakımlarda, dağda bayırda vadide ovada gezi amaçlıyorsanız WikiLoc'a bir şekilde mutlaka ihtiyacınız olacak. Planlanmamış, tesadüfi ya da keşif amaçlı gezilerinizi ise WikiLoc ile de kaydetmenizi kuvvetle tavsiye ederim. WikiLoc rotalarına Google Earth içinden de ulaşmak ya da kendi WikiLoc rotalarınızı orada da görünür kılmak mümkün. Bu yüzden, rota planlarken Google Earth'ü de masanızın üstünde açık tutmanızda çok fayda olacak. Özellikle rotanızı üç boyutlu görüp, rakımları inceleyerek rotanızın güçlük derecesini kestirmeniz Google Earth ile daha kolay olacak.

Rota planlayıp takip edeceğiz ve masamızın üstüne dört uygulama birden açmak zorunda kaldık: Strava, Google Maps, WikiLoc ve Google Earth. Bunların bütün avantajlarını birden sunan bir uygulamaya ben maalesef rastlamadım. Rota tasarlamak için Strava, Google Maps ve WikiLoc; sesli navigasyon için Google Maps; kayıt için Strava ve WikiLoc; üç boyutlu görünüm ve WikiLoc rotalarını keşif içinse Google Earth; hepsinin yeri ayrı ve önemli. Başka birçok uygulamayı denedim, kullandım, ama tecrübem gösterdi ki masamda bu dört uygulamaya kesinlikle ihtiyacım var; aktivite sırasında Strava, Google Maps ve WikiLoc açık oluyor; kaydı hem Strava'da hem de WikiLoc'ta yapıyorum; rota tasarımını ise hepsini birden kullanarak.

Son bir husus: OruxMap birçok avantaja sahip, oldukça ayrıntılı bir uygulama olarak görünüyor. İnceledim, kullandım. Görebildiğim kadarıyla iki dezavantajı var: Kullanımı ve arayüzü inanılmaz derecede karmaşık, yardım dosyalarını ayrıntılı okumadan iyi ve doğru kullanmak mümkün değil. Diğer dezavantajı ise, pil tüketimi. Aktivite sırasında Strava, Google Maps, WikiLoc ve OruxMap'i aynı anda açık tutuyorum ama telefonum sadece OruxMap için "aşırı tüketim" uyarısı veriyor. 5000 mAh pil taşıyan bir telefonum olmasına rağmen bu tüketim beni huzursuz ediyor, zira seyahatim sırasında telefonumun piline kesinlikle güvenmem, aklımın onda kalmaması gerekiyor. Bisiklet gezilerimizde sıklıkla resim çektiğimizi ve video kaydı yaptığımızı hesaba kattığımızda bu güven çok daha önem kazanıyor. Hayır, benim pilimi aşırı tüketen hiçbir uygulamaya, bilhassa bisiklet gezilerinde tahammülüm yok. Eskiden, yürüyüşlerim sırasında, Runtastic, Runkeeper, Sports Tracker gibi uygulamalar da kullanırdım ama onlar da pili aşırı tükettiği için kullanmaktan vazgeçtiklerim listesine girdiler. Telefonumun kullanım istatistiklerinde rota takip ve kayıt uygulamalarının liste başında yer alması beni huzursuz ediyor.

Uzattım ama şunda hemfikir olduğumu belirterek bitireyim: Evet, bence de herkes Strava DA kullanmalı; zira bilhassa sporcular ve aktif bisikletçiler arasında çok yaygın, ve şehir planlamacıları tarafından dikkate alınıyor. Ama bu "DA" ekini bir de WikiLoc için kullanmak gerektiğini eklemeliyim, zira o da bilhassa doğa gezginleri arasında çok yaygın kullanılıyor.

Not: OruxMap konusunda çok deneyimli değilim, söylediklerimde eksik ya da hata olabilir, kullanıcılarının tavsiyelerini merak ediyorum.
 
2 seneyi geçti strava kullanıyorum daha para vermedim :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bu konuyu gördükten sonra Strava'yı indirdim.

Bugün de kullandım.

Ama bir husus dikkatimi çekti.

Yakılan kalori görünmüyor. Ya da ben göremedim.

Bunun çözümü nedir?


 
şehir.jpg @rknsycck

Burada bahsettiğin durum sakın Konya'da strava uygulamasının tercih edilmediğini gösteriyor olmasın? Sürekli yalnız ve grup sürüşleri yapıyorum, ne ben ne de gruptaki diğer arkadaşlarım bu uygulamayı kullanmıyoruz.Bisiklet Konya'da gerçekten hayatın içindedir. Sadede spor veya eğlence için değil, günlük yaşamın parçası halinde kullanan binlerce insan var. 400 km'yi aşan bir bisiklet yolu tüm şehir merkezi bir ucundan diğer ucuna bağlanmıştır.
 
STRAVA Sadece ücretli indirme seçeneği sunduğu için deneyemedim.

Ancak gps üzerinden çalışan bu tarz diğer programlarda ara ara kopuyor.
Bu nedenle hepsini mobilden sildim.
İleride sorun çözülürse tekrar denerim.:)
 
Strava kullanmayı oldukça seviyorum. Hem ne kadar km yaptığımı görüp kendimi motive ediyorum hem de bu durumu paylaşabiliyorum. Ekstra stravanın bisiklet ekleme yerinden güncellediğim parçaları görüyorum ne kadar süredir kullandığımı öğreniyorum. Mesela zincir bakımını 460km önce yapmışım. Haziranda aldığım baradineler 1500km olmuş gibi.
 
Strava yı ne zaman kullansam yarı yolda mutlaka kayıt yapmayı durduruyor.50 km yaptığım yolu 38 km ölçüyor. sonra rota haritasına baktığımda uçarak gitimiş gibi düz çizgi gösteriyor. Samung SHealt bile daha sağlıklı ölçüyor. (strava tecrübemi paylaşmak istedim. )
 
  • Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@rknsycck

Telefonun gps hassasiyeti yüksek oalrak mı ayarlı acaba kontrol ettiniz mi?
 
@Cem cm doğrusu gps ayarının olduğunu bilmioyrdum . telefonum samsung s4. gps normal olarak açık . ama yarı yolda ölçmeyi bırakıyor. ve haritaya baktığımda kuş uçuşu yapmışım gibi düz çizgi gösteriyor.

@Cem cm doğrusu gps ayarının olduğunu bilmioyrdum . telefonum samsung s4. gps normal olarak açık . ama yarı yolda ölçmeyi bırakıyor. ve haritaya baktığımda kuş uçuşu yapmışım gibi düz çizgi gösteriyor.
 
@rknsycck Hocam, Ayarlar> Konum> mod> yüksek doğruluk seçeneğini işaretleyip deneyin isterseniz belki faydası olur
 
inşallah CANLI BOMBA ların eline geçmez aksi halde bizi hedef alan bir saldırıda en kalabalık nerdeyiz beli arkadaş. Bu arada benimkisine baktım da benim olduğun yer şöyle dursun bölge bile karanlık çağ da kalmış gibi :D
 
millet stravadan birbirini nasıl buluyor. ben hesap açtım ama kullanmaktan bihaberim...
 
Geri