Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

anlaşılan bu linkdeki 4 ürünüde kullanan veya memnun olan yok :D

Scudo
Selamlar,

(link)

Bu ürünü kullanıyorum, küçük oldugu için tercih ettim. Yukarıdaki modellerin içinde en küçüğü olabilir.

Tavsiye eder miyim? sorusuna kesinlikle evet diyemeyeceğim. Aynı gücü veren, fiyatı daha uygun bir ürün alınabilir. Sadece, küçük olduğu için tavsiye edebilirim.

Ayrıca sensör olayı biraz mantıksız geldi bana. Aç, kapa düğmesi olmadığı için, alet gündüz çalışmıyor. Sensör nedir ki, yap bir buton, istedigim zaman kullanayım. Gündüz flash mod kullanımı için sensörün üstünü kapatmanız gerekir sanırım, denemedim. Gece ise flash modu ne yapayım, önümü göremiyorken. Bu yüzden, geceleri önümü aydınlatmak için, flash için kullandığım knog ile birlikte kullanıyorum.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Biraz da ne istediğinize bağlı. Ben de @Burak B. nin bahsettiği şekilde güçlü bir ışık istiyorum. Yani sadece zifiri karanlıkta değil de hava kararmaya başladığında da tümsek çukur gösteren cinsten.

Havana 1000 var bende. İstediğiniz zifiri karanlıkta önünüzü gösteren ve şarj olurken çalışan bir ışıksa alın ama hafif aydınlık olunca bile gücü yetmiyor. Yüksek hızlarda yeterli olmayabilir.

@Robinson Crusoe şuan ikinci el olarak alsammı diye düşünüyorum Havana 1000 modeli. Açıkcası ben Antalya'da yaşıyorum ve şehir içinde kullanıyorum sonuçta heryer ışık ancak ara sokaklarda yeri önümü tümsek çukur gösteren ve yanlarımı gösteren bi ışık kafi. Sizce iş görürmü yoksa ne tavsiye edersiniz ?

Selamlar,

(link)

Bu ürünü kullanıyorum, küçük oldugu için tercih ettim. Yukarıdaki modellerin içinde en küçüğü olabilir.

Tavsiye eder miyim? sorusuna kesinlikle evet diyemeyeceğim. Aynı gücü veren, fiyatı daha uygun bir ürün alınabilir. Sadece, küçük olduğu için tavsiye edebilirim.

Ayrıca sensör olayı biraz mantıksız geldi bana. Aç, kapa düğmesi olmadığı için, alet gündüz çalışmıyor. Sensör nedir ki, yap bir buton, istedigim zaman kullanayım. Gündüz flash mod kullanımı için sensörün üstünü kapatmanız gerekir sanırım, denemedim. Gece ise flash modu ne yapayım, önümü göremiyorken. Bu yüzden, geceleri önümü aydınlatmak için, flash için kullandığım knog ile birlikte kullanıyorum.
Ürünü ben de yeni aldım. Işık açıkken 3-5 saniye basılı tutarsanız düğmeye sensör modu kapanıyor. Yani gündüz de kullanabilirsiniz. Ben başka ışık kullanmadığım için karşılaştırarak yorum yapamam. Bana göre aydınlatması çok iyi.

@Cryptolga henüz bende de tatmin olduğum bir ışık yok. Decathlon FL920 var, o da şarj olurken yanmıyor ve ışık gücü Havana ile benzer.

Birlikte sürüş yaptığımız arkadaşlardan birinde biraz kaba görünen ama gücü yüksek bir ışık var, Aliexpress'ten almış. Ona sorup öğrenince size de yazarım marka/model :harika:

@mehmet.t harikasınız! Ben de yeni aldım sayılır, 2-3 kere kullanmışımdır daha. İlk gece kullandım, sabah baktım yanmıyor, pili bitti sandım, geri götürmek üzere çantama koydum. Ama, akşam tekrar çalışınca, var bunda bir iş hadi deyip sensörlü olabileceği geldi aklıma. Ama sizin şuan verdiğiniz bilgi çok değerli, hiç aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim tekrar.

Bilgi degerlidir. Bir başka olay anlatayım. Belki gülümsetir yine sizleri. 105 setin ön aktarıcısında 3 hareket varmış, bilen bilir ama ben bilmiyordum. 2.hareket arka ve ön dişli en küçükte iken ön aktarıcı zincire değmesin diye biraz daha ileri alıyormuş. Ne bileyim. Ön aktarıcıyı arttırıyorum, büyük dişliye bazen geçiyor, bazen geçmiyor (arka dişlinin küçükte olup olmamasına göre herhalde). Bozuk zannediyorum. Bisiklet de 2.el olunca, kuruntu yapıyorum haliyle.

Bisikletçiye gidince laf arasında demez mi, abi bu sette 3 hareket var, böyle böyle diye. Kullanmayı öğrenip, işime yaradığı gibi, kuruntudan da kurtulmuştum o gün:hhhhhh:

@Cryptolga pili ayrıca powerbank olarak takarım derseniz, sehir bisikletimde kullaniyorum, aydınlatması çok fazladır. 1,5 saatte 2000mah pili bitiriyor ama. Kendinden pilli olanlarını da var sanırım. Yurtiçinde de satılıyor. Bilginize

Screenshot_20201105-233943.jpg

Son düzenleme:
Zamanında 5-6$ yaklaşık 25-30₺'na aldığım far, vay arkadaş indirimli hali 157₺ bu nedir yav.
@_Madmexx _ katılıyorum, ben de tek ledli olandan kullanıyorum. 10000'lik power ile 4-5 saatlik bir sürüşü rahatlıkla çıkartıyor. Tabi powerbank ekstra bir ağırlık. Ama zifiri yolda istersen 50 ile git, önünü görmede hiç sıkıntı yaşatmaz bu ürün. Karşıdan gelen sellektör yapıyor.

Giant Recon HL1600 çok memnunum. 1600 lümende 2 saat boyunca, 800 lümende ise 4.5 saat boyunca aydınlatma görevini yerine getirebiliyor. Smart modunu hiç kullanmadım bana 2. kademesi olan 800 lümen oldukça yeterli geliyor. Işığın en sevdiğim yanı ise oldukça geniş bir aydınlatma açısına sahip olması. 270 derece aydınlatma açısına sahip olduğu için noktasal olarak değil geniş bir açıyla aydınlatma yaparak etrafınızı da çok güzel aydınlatıyor.

Ancak ışığın flaş modunu pek beğenmedim biraz zayıf kalıyor. Bir de görece ağır bir ışık 204 gr. ama ben pek önemsemiyorum. Zira benim için önemli olan aydınlatma görevini hakkıyla yerine getirmesi ki o konuda kendisinden çok memnunum. Ağır olmasının sebebi de sanırsam 6000mah bataryaya sahip olması.

Genellikle akşamları 19.30-22.30 arasında sürüş yapıyorum ve 2. kademe olan 800 lümende kullanıyorum. Eve geldiğimde ışığın göstergesi turuncu yanıyor. Yani bataryanın %50-%70 aralığında bir doluluk oranına sahip olduğunu söylüyor.

Son düzenleme:
@Cryptolga henüz bende de tatmin olduğum bir ışık yok. Decathlon FL920 var, o da şarj olurken yanmıyor ve ışık gücü Havana ile benzer.

Birlikte sürüş yaptığımız arkadaşlardan birinde biraz kaba görünen ama gücü yüksek bir ışık var, Aliexpress'ten almış. Ona sorup öğrenince size de yazarım marka/model :harika:

FL920 ışık gücü aslında güçlü fakat güdümlemeli atış yapıyor. Sıkıntı olan o.. Bahar ve yaz aylarında trafikte farkındalık amacıyla rockbross kulanıyorum (link aşağıda) Flaşor ile güdümlemeli atış ile oldukça farkettiriyor fakat nadiren karanlıkta çıkmak zorunda kaldım. Rockbross oldukça yetersiz geldi sebebi nokta şeklinde aydınlattıgı için. Geniş açı aydınlatan fara ihtiyaç var, oda geniş agızlı, merceksiz far tercih etmelisin. Mercekli ve dar çıkış agızlı farlar nokta atışı yapar. Mercek kullanmaların sebebi kullandıkları ledlerin lümenleri düşük oldugu için, daha güçlü ışık efekti versin diye mercek kullanılır.

(link)

Not: Rockbross, fl920 tarzı odaklamalı ışıklı farların pilleride küçük oluyor. Sabah ve akşam karanlıkta sürenler için sıkıntı oluyor. Harici bataryalı ve tercihen 8voltluk batarylaı far tercih edin. Magicshinenin bataryası 8 volt, 1400lümen modunda 2saat, kısa geniş açı modunda 6 saat yanıyor, daha az enerji çekmesi için dim modu var. iyice kısarsan 12saatten fazla yanabiliyor. Şehirlerarası çıkanlar için bulunmaz nimettir..

uzun bir araştırma sonucu fenix bc 30r siparişi verdim sanırım pazartesi elimde olur.ülkemizde sadece or bisiklette var elinde iki adet kalmış bu ürünü bir çok sitede çok aradım tükendi yazısı görmekten bıkmıştım bc 35 r var kulllananlar 30r çift mesafeli olduğu için daha iyi yorumları var 35r uzun iyş değilmiş. orjinal sitesinde yok amazonun Türkiye almanya belçika hollanda kanada ingilteresine baktım yoktu.fenix bc30r tercih nedenim kaliteli olması ve uzaktan kumandası ile anlılk 1800 lümen sellektör yapabilmen .fiyat 899 tl almak isteyen varsa son bir ürün var.ışığı test ettikten sonra sonucu burada paylaşırım. (link)

Havanayı kullanıyorum. Gayet memnunum.
  • Güçlü modda 2 - 2,5 saat civarı gidiyor ama bana göre gereksiz fazla aydınlatıyor.
  • Orta modda daha düşük bir aydınlatma ile daha uzun süre kullanılabiliyor. Bu haliyle şimdiye kadar bana başka tip bir far ihtiyacım var mı acaba diye düşündürmedi. Bozulana kadar da kullanırım.
  • Yanıp sönen modu sevmiyor ve kullanmıyorum. Acil durumlarda belki yol kenarlarında kullanılabilir.

Bende Havana 1000 almış bulunuyorum yardımı dokunan herkese teşekkür ederim.

@CeRKeZ (link) bu kadar para verip ön ışık alsam önce ışığa benden memnun musun diye sorarım. Benim ondan memnun olmamam ne demek. :) :) :) :)
@trainspotting35 daha o ne ki. Claris setli yol bisikleti parasına ön aydınlatma var :)
(link)
Hoş bu paraya claris setli bisiklet de kalmadı ama olsun. Pahalı, çok ama çok pahalı hem de. Nasıl bir iş gördüğünü de merak etmiyor değilim. :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Başına bir şey gelmeyecekse Moon Meteor Vortex Pro ışığımı övmek isterim😆. Evet pahali bir aydinlatma. Ama benim gibi zifiri karanlikta antreman yada surus yapiyorsaniz iyi bir aydinlatma sart. 900 lumen ustunde zaten ucuz bir isik bulmak cok zor. Sarj suresi, isik verme sureleri, birbirinden farkli kullanim modlari, malzemesi ve hafifligi ile "yol bisikleti" kullanimi icin ben cok uygun ve verimli olduğunu düşünüyorum.

N11 de moon meteor 400 lümen çok güzel indirime girmiş kaçırmayın derim 135 tl ye aldım

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Birçok ışık kullandım ama şimdiye kadar en memnun kaldığım ışık Moon Vortex oldu.

187192 dosyayı görüntüle

Çıkarılabilir ve değiştirilebilir pili olması büyük bir avantaj.
(Lityum pilli, 3.7V 3350 mAh )

Kullanım süreleri şu şekilde;
  • BOOST 900 1:45
  • MODE 1 700 2:30
  • MODE 2 400 4:30
  • MODE 3 200 9:00
  • MODE 4 80 22:00
  • FL 1 20 80:00
  • FL 2 100 24:00
  • FL 3 20/400 18:00
  • DAY FL 400 48:00
  • SOS -- 90:00
Day FL dediği modda ışık sürekli yanıp arada selektör yapıyor. Trafikte bu kadar rahat ettiren bir şey olamaz. Araçlar selektörü farkedip geçeceğiniz bir boşluk bırakıyor trafikte. Cidden yoğun trafikte yaşadığım stresi azalttı diyebilirim.

Yol bilgisayarının altına bağlandığında da göze batmıyor boyutu;

187193 dosyayı görüntüle

Kesinlikle çok başarılı, uzun pil ömrü sunan, hem aydınlatması hem görünürlüğü iyi bir ışık. Gündüz bile metrelerce öteden görünmenizi sağlıyor :harika:
2 senedir hemen her gün, gündüz - gece kullandığım moon vortex 900 ışığın pili ansızın bitti. (Ömrü azala azala değil bir günde)
Karaköyde Birikim pilleri adlı bir dükkanda, aynı değerde pili buldum. Moon'un pilin üzerine yaptığı devreyi ve kaplamayı yeni pile aktardılar ve pil 60 liraya sıfırlanmış oldu. (Moon pillerin - ve + uçlarını aynı tarafa topluyor bu modelde)
Kullananların ve kullanacakların bilgisi olsun.

Geri